Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli chodzi o znamiona to Marika ma na brzuszku niedaleko pępka brak pigmentu i taką jasną plamkę ... no i na nodze parę pieprzyków.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 17:15
Lexi150, tysiaa93, d84, Mamusia_synusia, Biedroneczka29, Zosia_wop, vayn, dana222, Tusiaa, Mila920 lubią tę wiadomość
-
Marika jaki looz
a Wy Monia co macie za fotelik? Fajną ma tapicerkę
Nasz tak się rozwala na sloniu jak butlę dostaje
Kurczę do mnie dalej się nie odezwali z roboty. Jak do końca stycznia nie dadzą znać to będę musiała sama napisać. -
Monia widzę zebra rządzi
Sofijka ma znamię na kolanku takie lekko brązowe ale nie rzuca sie w oczy.
Brałam udział w konkursie Mimy na najlepsza stylowe zimowajestem jedna z trzech wygranych osob
Roberta ja jakbym chciała to moge jeszcze rok siedziesz w domu ,ale nic bym nie dostawała wypłaty.Oczywiscie kasa nie jest najważniejsza ale mamy troche planów wiec zawsze miesięczna wypłata sie przydaLexi150, Moniaa, Mamusia_synusia, tysiaa93 lubią tę wiadomość
-
Marika jaka grzeczna
Księciuniu bierz przykład!
Lexi a Ty nie złożyłaś w pracy nowego zaświadczenia o ciąży?
Kurcze miałam ułożony cały plan, że we wrześniu oddam małego do żłobka, przesiedze w domu do grudnia szukając pracy i lecząc małego, a od stycznia pójdę do nowej pracy. Ale gadałam z dwiema koleżankami i zbiły mnie z tropu. One mają dzieci po 3 lata i 1,5 roku i mówią że dopiero ok. 2 lat ich dzieciaki poszły do klubu malucha (czyli jak już umiały komunikować się) żeby np nie siedzieć z kupą w pieluszce pół dniaczyli ogólnie jak nie mam przymusu to żeby zostawić go jeszcze w domu
kurdeeeeee..... ja też za bardzo nie chce wypaść z obiegu. Owszem prace miałam stresujące i siedzenie w domu też jest ok, ale docelowo muszę też mieć swoje życie
właśnie nie tylko rozmowy o pieluchach
no i myślę czy nie przebranżowić się na coś z mniejszym stresem/odpowiedzialnością, może by było łatwiej. Ehhhh wyżaliłam się
Moniaa lubi tę wiadomość
-
Marika cudna! Serio tak leży i nie spadnie z łóżka?
Szybkie pytanie mam w zara zwrot kurierem jest bezpłatny? Dobrze mysle? Juz nie pobierają 9,90?Moniaa lubi tę wiadomość
-
No z 5 minut poleżała. .. ale tyle wystarczyło mi czasu
Żeby nie było to se nie pomyślcie ze mam jakąś zwierzęca mnie hehe nie chodzę ubrana jak pani Flinstone hihi to jedyne takie dwa elementy jakie posiadam .
A Marika jak była mała to uwielbia się gapić na tę pościel -
Nie Mamusia nie złożyłam. Raz że jeszcze nie wiedzieliśmy czy wszystko dobrze się ułoży a dwa że i tak posiedzę sobie do końca na macierzyńskim, później chcę wykorzystać zaległy urlop wypoczynkowy i z urlopu przejść na l4. Przynajmniej nie będę musiała się martwić kontrolą ZUS-u do tego czasu
a zaświadczenie że jestem w ciąży wyślę na początku lutego żeby przypadkiem nie przyszło im do głowy coś kombinować
-
Ja zanim poszłam na zwolnienie jeszcze wcześniej dałam zaświadczenie o ciąży. Po pierwsze jesteś chroniona. Nie mogą Cię zwolnić. Po drugie jeśli pracujesz to jesteś zwolniona z nadgodzin i muszą zmienić Tobie stanowisko lub zakres obowiązków (jeśli tego wymaga Twoj stan).
-
Tuli no jak to po co zaświadczenie? Żeby L4 było 100% płatne
Biedronko czyli mam rozumieć, że w tym konkursie wygrałaś tygodniowy wyjazd na Malediwy dla siebie i ok. 15 koleżanek z belly?hahahahaha już jestem spakowana, czekam
Lexi no tak, przynajmniej oszczędzisz sobie ewentualnej kontrolija akurat nie miałam żadnej przez 9 m-cy, ale wtedy jeszcze nie szukali każdej złotówki na te chore 500+
a zaległy urlop tez masz 100 % płatny ze średniej
tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
Lexi150 wrote:Ja zanim poszłam na zwolnienie jeszcze wcześniej dałam zaświadczenie o ciąży. Po pierwsze jesteś chroniona. Nie mogą Cię zwolnić. Po drugie jeśli pracujesz to jesteś zwolniona z nadgodzin i muszą zmienić Tobie stanowisko lub zakres obowiązków (jeśli tego wymaga Twoj stan).
Ja to sie ciesze ze nie musze sie martwic o stanowisko, u mnie nie ma czegos takiego jak przesuwanie na inne stamowisko. Nas kuratorow sie nie da przesunac:)