Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak szczerze to nie słyszałam żeby u mnie coś kombinowali. Wszystkie dziewczyny wracały po urlopach na swoje stanowiska i nikogo nie przesuwali/zwalniali ale dużo mogło się przez ten czas zmienić. Więc wolę nie ryzykować. A i przy okazji będą mogli się spodziewać że raczej nie wrócę
-
Ja chyba bym na Twoim miejscu o ciąży powiedziała będąc już na urlopie żeby po drodze Twojego stanowiska nie zlikwidowali. Jak będziesz na urlopie nie dając wcześniej papieru potwierdzającego że jesteś w ciąży. A tylko wspomnisz że jesteś w kolejnej ciąży mogą numer wywinac. Chyba że taka praca że nie kombinują.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 15:12
-
jak ma się L4 z adotacją o ciąży to zaświadczenie jest zbędne.
Ja poszłam w lipcu na L4 bo miałam angine i wpisane miałam że jestem w ciąży, a na to stricte ciążowe dopiero jesienią.
Lexi przepada urlop ale jako wolne dni. Jak nie wykorzystasz masz płacony ekwiwalent za niewykorzystany urlop - sprawdź sobie. Zazwyczaj wychodzi to trochę więcej niż pensja.17/2/2016 B
11/3/2018 I -
nick nieaktualnyU mnie mimo, że L4 z B to i tak sobie kazali przynieść zaświadczenie z datą porodu bo inaczej L4 80% a nie 100%.
Lexi a nie szkoda Ci urlopu? Nie wiem kurka ja bym chyba od razu po skończonym macierzyńskim dała L4 zamiast urlopu. Zawsze się go nazbiera więcej i można później wykorzystać, albo wypłacą.
Nie wiem co w Polkę wstąpiło. Jakiś bunt! Wścieka się, krzyczy, tupie mi nogami no masakra. Nie poznaję własnego dziecka...
Byłam dzisiaj na kontroli, już lepiej. DO niedzieli mamy podawać antybiotyk i uważać na rodzinkę jak to ujął.
Szczepienie powiedział że minimum miesiąc przerwy po antybiotyku. Także pewnie Polkę zapiszę na koniec lutego/ początek marcaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 15:15
-
To masz jakąś lewa kadrową w pracy Vayn, z resztą nie tylko u Ciebie tak jest hehe, same sobie roboty dodają
na L4 jest rubryka która świadczy ile procent się płaci i to trafia do zus a nie zaświadczenie o ciąży.vayn lubi tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
A no nie wiedziałam że mogą mi ekwiwalent zapłacić. To pewne, któraś z Was ma jakieś przepisy na to? No bo wolałabym kaskę jednak
I jak to wygląda? Na koniec roku wypłacają? Teoretycznie muszę na jeden dzień do roboty wrócić ale mogę wypisać wniosek o urlop a drugiego dnia urlopu dostarczyć zwolnienie.
-
nick nieaktualnyU nas dziewczyny tak robiły, że wypisywały urlop i w 1 dniu urlopu L4. I urlop zostawał, później miały po 120 kilka dni ciągiem do wybrania. Tym ktróym się umowa kończyła to wypłacali. Naprawdę szkoda urlop tak brać jeśli jesteś już w tak zaawansowanej ciąży, bo w 5 tyg to wiadomo, ale Ty L4 zaniesiesz dopiero za miesiąc to już będzie 16 tydzień wtedy!
-
nick nieaktualny
-
Wszystkie mają @ mam o ja
Wojtek ma znamię taka myszkę ciemniejsza skore na pleckach malutką i na klatce taka sporą od urodzenia , urosła razem z Nim
A weźcie te kadrowe u mnie gadają ze się okolicznościowy nie należy i jak mówię ze znajoma dostała to a gdzie? A jaka to różnica prawo pracy takie samo w całej Polsce do cholery !
A propos urlopu wychowawczego to któraś idzie jak ja n rok ? -
Z tym okolicznosciowym to u mnie tez nadal nie wiadomo... Sad sobie opinie prawnika zazyczyl.. Lexi, 1 dnia urlopu zanies zwolnienie albo wez 1 dzien opieki i zanies.
Nawet nie wiedzialam ale Lubemu w 2016 roku przepadly 2 dni opieki.. Nie wiedzielismy ze jak jestem na macierzynskim to jemu i tak sie naleza.. I przepadly..
D84, Ty widze jestes meega zorientowana w przepisach.. Zawodowo zajmujesz sie prawem pracy? -
dziewczyny jak pozbyc sie brzydkiego zapachu z nawilżacza? zakrapiam nieraz pare kropelek aromatu i kurcze i tak czuje ze smierdzi starocia. Od paru dni lezy otworzony i sie wietrzy. Zreszta kurcze załuje , że nie kupiłam takiego z ustaiwniem nawilżenia bo nawet nie wiem jak barszo jest powietrze nawilzone ...Kubuś
-
a właśnie znalazła może któraś z Was ten wyrok sądu bo się dokopać nie mogę ... Tuli No bez kitu przepadł było trzeba zrobić przerwę pomiędzy macierzyńskim i rodzicielskim i wtedy wziąć te dwa okolicznościowe i opieki zawsze to 4 dni to prawie tydzień w pracy
-
Tuli no ja myślę że wypłacają 500+ bo następuje utrata dochodu. No oczywiście o ile nie przekracza się dochodu 800 na osobę. Biorąc pod uwagę dochody z roku podatkowego który został zamknięty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 17:16
-
Może dziewczyny dopiero nadrobilam. Ominely mnie oczywiście wszystkie zdjęcia
.
Tymonek znowu ma problem z zasypianiem, a raczej ja mam.. plecy dalej bolą więc jest ciężko, do tego Niunia spi z nami w łóżku w nocy- co mnie akurat cieszy, bo nie muszę ciągle wstawać. Zabawne Wy oduczacie, a ja się cieszę że znowu chce z nami spać, bardzo mi tego brakowało. Mam też problem z lunatykowaniem.. siadam pod ścianą i pierdziele głupoty do Lubego, otwarte oczy i normalnie gadam, masakra chyba czas na egzorcyzmy..
Biedronka chwal się co wygralasgratulacje!
Jak widać, gdy dziecko zacznie chodzić to jak wcześniej nie miałam chwili dla siebie i forum tak teraz nie mam czasu dosłownie na nic.W chacie demolka. Tymonek wlasnie spi na mnie jak mała dzidzia..jak odloze to ryk nie z tej ziemi.. dobrze ze darował mi już chodzenie po pokoju, bo już psychicznie siadam z tego bólu..
Zamówiłam piękny tort na roczek, już się nie mogę doczekać. Cudny jest.
Kumpele wyciągają mnie na piwo od kilku miesięcy, ale mój mamisynek nie lubi zostawać bez mami i ciągle odmawialam. Dziś znów mnie wyciągają, a ja już nie mam mocy, a co dopiero się malować itd.. co robic?Jedna z nich bierze ślub za 1,5 miesiąca, odmowilam swiadkowania właśnie ze względu na mamisynka(ostatnio zostawilam go z dziadkami ktorych uwielbia na 20 min, wiecie co sie dzialo? Biedulek ledwo oddychal z placzu jak przyszlam..)i nie chce tak jej ciągle olewac, bo na pewno chce pogadać o przygotowaniach. Ale nie mam mocy.. powinnam się wziąść w kupę i wyjść? Chociaż i tak zaraz będę musiała wracać, bo Tymonek uruchomi alarm czy znów się wykręcić i zostać nazwana - oczywiście nieoficjalnie matka polka?
-
Mila dziewczyno Ty sie wykonczysz. Ja rozumiem że dzieciaki moga mieć zle dni ale u Was to juz trwa długo. Mi się wydaje ze Tymi się już chyba nauczył ze mama bedzie na głowie stawać żeby już nie płakał. Tylko ze to się odbija na Twoim zdrowiu i fizycznie i psychicznie. Musisz trochę pomyśleć o sobie. Przecież Synkowi potrzebna zdrowa Mamusia. Czasami trzeba zacisnąć zeby i zostawić mimo płaczu tym bardziej ze ma kochajacych dziadków i tatę którzy równie dobrze się nim zajmą.
-
Mila idz, odpoczniesz chwile psychicznie, to dobrze Ci zrobi, jakas równowaga czasem musi byc. Szkoda chyba olać wszelkie znajomosci, a wiadomo że pozniej jak sie nie odzywasz to w koncu przestaną odzywać sie do Ciebie. Mnie bardziej odstrasza Teraz ta zima i mroz na dworze, że mi sie wychodzić nie chce, ale latem ro bym pognała wieczorem na jakis soczek na świeżym powietrzu.
To tylko ja zawsze w pełnym make up wychodzenie ma szans zeby wyjsc bez i w dresie
Tusia a Wy swój fotelik mierzyliscie czy kupiliście w ciemno i akurat pasował do auta?
-
Mała ma nowe słówko GAHA chodzi od paru dni i powtarza. Dzis mowię do męża ze koniecznie chyba trzeba jej tego Gaha poszukać haha tak sie dopomina
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 18:11
Moniaa, d84, tysiaa93, vayn lubią tę wiadomość