X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • d84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi nawet sam facet na straganie powiedział że drożyzna jak **** tam zawsze kupuję. Sałata lodowa 14 zł masakra hehe. Dobrze że mówi a nie kasuje

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga no własnie mi z mrozeonek tylko dynia została :D a tak z owoców to maliny, truskawki , sliwki :D także wyjedzone wszystko hehehe

Dzisiaj pierwsza mini kupka na nocnik zrobiona :D

vayn, dana222 lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki moje dziecko śpi już 3,5h.... Wróciłam 2,5h temu ze spaceru i ta dalej sobie smacznie w wózku śpi. Chodze tylko i dolewam wody do kaszy :P Myślałam że się wcześniej obudzi. Normalnie nie wiem co ze sobą zrobić :D

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn ciesz sie i odpoczywaj :D ewentualnie cos w domu sobie zrób jak Ci sie nudzi :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelku rośnij zdrowo, duzo uśmiechu i samych wspaniałych chwil - Michałek z mama

A wiecie ze jak sie obudził o 5 to ja znowu myślałam ze jest 7, tylko tym razem oprzytomniałem i poszłam z nim do kuchni zobaczyc na zegar. O tej 2 w nocy zasnął ale ja nie umiałam zasnac z tej głupoty. A najlepsze ze ja zawsze po obudzeniu patrzę na zegar na komórce i nie wiem skąd mi sie ta 7 wzięła.
    Ostatnio tez miałam taki cyrk w nocy ze jak leżałam na boku w kierunku męża i jak on sie wiercił to ja myślałam ze to Michał mi ucieka i łapałam męża i tak kilka razy, juz nawet byłam świadoma ze to robię, dopiero jak zmieniłam bok to sie uspokoiłam. Chyba sie muszę leczyć

Mamusia_synusia lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana z tym łapaniem męża to tez tak mam. Każdej nocy :/ więc obie możemy się leczyć ;)

dana222 lubi tę wiadomość

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i ja sie dołaczam do łapania meza. ostarnio w niedziele om kube odkładał do łózeczka w nocy. a mi sie wydawało ze cały czas jest z nami . i co sie ruszył to go łapałam po stopach bo myslałam ze kuba spada z łózka :D

Moniaa, dana222, tysiaa93 lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Marcelka :)

Mamusia_synusia lubi tę wiadomość

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey to ja na chwile. A wiec tak gdy rok temu przeczytalam od Tuli wiadomosc ze juz to sie poplakalam .to smo bylo przy Poli ale wiadomosc Tuli uswiadomila mi ze juz niedlugo. Choc mielismy mnostwo czasu nikt nie przypuszczal ze wyjdzie jak wyszlo. Wiec tak Jagodko najszczersze zyczenia mnostwo zdrowka i szczescia w zyciu. Przepraszamy ze spoNione. Rowniez dla Marcelka njlepsze zyczenia.
    Ja osobiscie rozgladam sie za cala wyprawka dla malego do zlobka i bede musiala szturmowac lidla 2 bo wśzystko w jednym sklepie koldra poduszka etc.
    Ciesze sie bo moja mama chociaz do Jaska przyjedzie.
    Aaa Lexi zdjec nie znalazlam nadrobilam tylko pare stron bo tyle napisalyscie a nie nadgonie wszystkiego ogromne gratulacje. Jesli kogos z czyms pominelam wybaczcie.

Mamusia_synusia, Lexi150, tysiaa93, tulipanna, vayn lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem , że pytałam ale jeszcze nie zakupiłam.
    Która z was ma cichy inhalator?

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde przez mysl mi nie przyszło że do żłobka potrzeba kołdrę itp heh
    co jeszcze trzeba tam mieć?

mojemu granat smakował dałam mu pestki rozsypane na tacce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 21:06

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koldra poduszka poszewki nocnik kubek pasta szczotka po 3 pary rajstop spodni podkoszulek bluzek , papcie pieluchy chustki mokre i zwykle fartuszek do prac , bidon butelka oj i jwszcze sporo

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a te fartuszki to takie jak te powiedzmy koszulki do jedzenia co sie na ręce zakłada i cały brzuch??

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawie jak wyprawka szkolna :)

Miałam wychodne ale w domu byłam grubo przed 22, jak na prawdziwą matkę polkę przystało :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 22:01

vayn lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj bruksizm to chyba nie jest nocny tylko stresowy w dzien ścieram zeby, umówiłam sie na akademie medyczna z tą moja gulka w buzi, sprawdziłam od razu lekarza - jakis młody pan, takze nie wiem czy cos sensownego wymyśli. Najpierw rzeczy wymagające pilnego leczenia, potem estetyka. A pisałam ze mam skiero na rezonans ale było zle wypisane i teraz juz terminy na grudzień, ale znalazłam w Opolu na sierpień/ wrzesień tylko musze pojechać osobiscie sie zapisać.

Ja warzywa juz od dawna kupuje w markecie, nie miałam miejsca zeby mrozic. Ale cena kalafiora małego 8zl mnie przeraziła nie dość ze chemia to jeszcze mini gabaryt, strach troche dziecku dac.
    Nie mam juz pomysłu na posiłki, w kółko to samo robię, w ogole mięsa nie chce jeść, zna ktos dobre kiełbaski co mozna dziecku podać? Moze by takie kawałeczki zjadła?

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu a Florka nie lubi mięska z rosołu? Kurczaka czy indyka? Bo mój lubi takie ono aromatyczne i soczyste. Kawałki mu daje i memla. A próbowałaś piratek z Lidla? Ja ostatnio zrobiłam naleśniczki. Zwinelam rulon z drzemem 100% i z serem mozzarella zagrzanym (ale ten mu nie smakował). Wpierdzielal także polecam!

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałam ze ty parówek nie dajesz to piratki odpadają. Ale może taka chuda senatorska czy senacka? Albo z fileta? Różnie się nazywają, ale nie dam głowy czy nie maja jakiś fosforanów czy coś.

atdc6iyei0o27of5.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga juz przy roczku bede podawać wszystko, wg mnie ten pierwszy rok najważniejszy, wiec i moze skuszę sie na te piratki. Przeciez nie uchronię jej przed "złym" jedzeniem jesli sama to "zle" jem, ale na eko,bio kurki i warzywa nie stac :)
    Z rosołu raz zdarzyło sie, ze jadła a tak to dziennie 2-3kawalki wielości paznokcia i tyle, robiłam pulpety w sosie z mielonego, bitki w sosie, piers pieczona, pieczone nozki z aromatycznymi przyprawami, pulpety z Ala antkowego, mięsko zblendowane z warzywami no nic łyżeczka czy kęsik i tyle. Jak tak bedzie to nigdy tego żelaza nie unormuje. A najbardziej to gardzi rybą. Próbowałam tez słoiczki to sensu kupowania tego nie ma, bo wyrzucam całe. Ostatnio smakuje jeszcze rosół i raz jadła kapuśniak dziadka z pomoczonym chlebem i kluskę śląska i tyle...moxe przez te zeby tak nie je? Ja juz nie wiem

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze raz chciałam Wam wszystkim podziękować w imieniu Księciunia za dzisiejsze życzenia i piękne torty :* oczywiście przesyłamy dla wszystkich buziaki i czekamy na kolejne forumowe roczki :)

Dzisiaj zrobiliśmy sobie przedsmak Royal Party i dmuchaliśmy świeczkę w bezie z granatem :) później chcieliśmy zrobić małemu fotkę jak zjada rączkami swój pierwszy tort, ale niestety bał się wyciągnąć do niego rączki :/ za to od mamusi kawałeczki smakowały ;)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu,ja polecam cielecinke. Jest bardziej aromatyczna od tych kurczakow/indykow/krolikow. A to dlatego ze nie jest taka chuda,tylko wiadomo cielatko to juz ma troche tluszczyku.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 2464 2465 2466 2467 2468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ