X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu czytam i nie wierzę ... myślę toż jak położysz FILET toż zacznie przy pokojowym ciepłe zaraz śmierdzieć hahaha no nie ma jak czytanie przez ślepca hah

tysiaa93 lubi tę wiadomość

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżba rockowa? Łał to u nas na pewno taka będzie :)

Jak rockowa to jaki flet? Powinna być gitara, bas, perkusja albo mikrofon ewentualnie klawisze :)

A tak na serii to flet?! Pierwsze słyszę. U nas tylko tak jak pisała Vayn różaniec, kieliszek, długopis, pieniążek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 22:08

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia i wiadomo ze Florka nie weźmie bo mięsa nie lubi :)

Moniaa lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Monia wygralas wszystko haha juz sama musiałam sprawdzić co napisałam haha ale filet? Mógłby byc przeciez pracują ludzie przy kurczakach co nie? Haha

Baga zaraz skopiuje to i wkleję

Moniaa lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do wróżby na roczek dziecka można użyć różnych przedmiotów - zgodnie z własną inwencją. W tradycji funkcjonuje kilka wersji, a każda rzecz symbolizuje inny zawód lub inną przyszłość dla dziecka.
    • Różaniec (może być zastąpiony książeczką do nabożeństwa, krzyżykiem lub obrazkiem z wizerunkiem np. Matki Bożej) – symbolizuje pobożne, dobre życie. W zależności od regionu czasem wierzono również, że jeśli dziecko sięgnie po różaniec, w przyszłości zostanie księdzem lub zakonnicą.
    • Książka – symbol mądrości. Jeżeli maluch wybierze książkę, będzie dobrze się uczyć, a być może zostanie nawet profesorem.
    • Kieliszek – wybór kieliszka podobno nie zwiastuje niczego dobrego. Mały solenizant polubi w przyszłości alkohol i będzie prowadzić rozwiązły tryb życia.
    • Pieniądze – symbolizują bogactwo i zaradność życiową. Jeśli dziecko sięgnie po pieniądze, będzie wiodło dostatnie życie i nigdy nie zazna biedy.
    • Karty do gry – oznaczają pociąg do hazardu i trwonienia pieniędzy.
    • Młotek lub kombinerki – gdy dziecko sięgnie po narzędzia, oznacza to, że w przyszłości będzie wykonywać zawód z nimi związany. Można to także interpretować, że z pociechy wyrośnie „złota rączka”.
    • Obrączka – gdy maluch wybierze obrączkę, wróży to wczesne zamążpójście lub ożenek. W innych interpretacjach wybór obrączki oznacza po prostu szczęśliwe życie rodzinne i małżeńskie.
    • Długopis – symbolizuje umiejętność pięknego wysławiania się, a także pisarstwo. Istnieje także interpretacja mówiąca o tym, że dziecko wybierające długopis zostanie w przyszłości urzędnikiem, pisarzem lub pracownikiem biurowym.
    • Nici – symbol krawiectwa. Może to oznaczać nie tylko wybór zawodu, ale także umiejętność bycia w przyszłości dobrą panią domu.
    • Ubranko – jeżeli dziewczynka wybierze ubranko, w przyszłości będzie lubiła się stroić (w znaczeniu raczej negatywnym, chociaż istnieją również pozytywne interpretacje).
    • Instrument muzyczny, np. flet lub cymbałki – dziecko będzie bardzo utalentowane muzycznie, może nawet zostanie muzykiem.
    • Telefon komórkowy – dziecko w przyszłości zostanie biznesmenem.
    • Laptop lub myszka komputerowa – symbolizuje zawód informatyka.
    • Indeks studencki – maluch zdobędzie dobre wykształcenie, ukończy studia.

tysiaa93 lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to jiz chyba bardziej nowoczesna Wróżba haha

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tej nowoczesnej wersji to wiadomo co wybiorą wszystkie dzieci - komórkę. Mój to się nie bawi ale choćby chwycić i potrzymać a potem mówi "nienienienienei" i oddaje mi.

Także niezależnie od upodobań komórki nie dawajcie bo na 100 wybierze :P

atdc6iyei0o27of5.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KolezNki syn poszedł po klawiaturę jego tato jest informatykiem ;) a telefon u nas tez rządzi nie raz buczy i buczy rękę wyciąga bo wie, ze jest na gorze ma polce i jak sie uprze to nie ma szans zeby nie dac :/
    Kolejna faza teraz ledwo co wstanie jiz palec wskazuje na huśtawkę i juz od samego rana jest w ruchu

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jeszcze jak rozkminiałam ... po co filet no co ob ma oznaczać hehe
    Bagabaga dobrze napisałaś ... F. Gardzi mięsem to by nie ruszyła.

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesa nie lubi to fakt, ale Kto wie...moze bedzie lubiła "rzucać mięsem" haha oby nie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 22:26

Moniaa, vayn, Mamusia_synusia lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecacie jakieś zabawki do kapieli? Bo moj mały smyk zaczyna sie nudzić tymi kaczuszkami i na razie interesuje go słuchawka z pryszńica, ale jak juz nią sie znudzi to nie mam juz ńic. A co do zabawek to macie tez wrażenie ze pchacz i stolik edukacyjny sa za niskie, tzn moj ma teraz w sam raz ale jak lekko podrośnie to bedzie sie musiał schylać do pchacza, a przy stoliku klęczeć

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z zabawek to może te łódeczki z Ikei?

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu ja do Wierzbickiego nie jade.Nie znam.
    Baga co mi beda robic ???glowe obcinać hahah :) a tak poważnie to jade na kolor ktory robia na kole :) No i podciąć tez musze bo mam długie cienkie baty.

A gdzie Lexi widzicie ?

Dana moja ma takie małe 4 żółwiki z dużym żółwiem którego sie otwiera i sa 4 firemki z dziurkami a te małe żółwiki przykleja sie do wanny .

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy takie coś jakby foremki z różnymi dziurkami w dnie i przez to sie wodę przelewa, ale mój preferuje kaczki tzn wyrzuca je z wanienki i wrzeszczy że mam mu je oddać :D albo wyrywa mi kubek plastikowy którym mu polewam głowe :D

my nie mamy wielkiego pola do popisu bo kąpiemy się w wannience z ikei bo dmuchana wyzionęła ducha, potem będzie prysznic a tam to już chyba bez zabawek.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez szukałam nowej Lexi i nie widziałam

• Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Mikołajka :) dużo zdrówka i samych uśmiechów :)

Cały dzień szykowałam jutrzejszą impre. Padam na ryjek, a jutro ciąg dalszy :/ Do 17 ogarniałam dekoracje a później przygotowywałam to co mogłam z jedzenia, czyli mufinki, galaretki itp. Sieka niezła. Ale balony foliowe z helem i girlandy wyszły lepiej niż się spodziewałam. Są boskieeeee <3 nawet zrobiłam "roboczą" fotkę, ale już nie mam siły wrzucić :/

D jak prukwy mogły wypłacić Ci mniej kasy, skoro nadal jesteś na macierzyńskim, więc dostajesz średnią z 12 miesięcy przed L4 ? Nawet jak Ci odbiorą jakieś dodatki...

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanych imprez urodzinowych laseczki :) juz się nastalyscie w kuchni, niech faceci obsługują gości a wy robcie dużo fotek i dobrze się bawcie :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękujemy Wszystkim za przepiękne życzenia:)
    Dzisiaj impreza, fotki w poniedziałek:P

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanych roczkowych i rockowych imprez :D

A mnie już nie ma :P wrzuciłam fotkę tylko na chwilę :P

Moniaa lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    życzę dzisiejszym imprezowiczom udanych imprez urodzinowych, samych ZDROWYCH gości, udanych prezentów i sesji fotograficznych da forumowych cioć :D

ja nie mam nić odświętnego żeby mojego ubrać.

Zosia_wop lubi tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
‹‹ 2469 2470 2471 2472 2473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ