Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Wróżba rockowa? Łał to u nas na pewno taka będzie
Jak rockowa to jaki flet? Powinna być gitara, bas, perkusja albo mikrofon ewentualnie klawisze
A tak na serii to flet?! Pierwsze słyszę. U nas tylko tak jak pisała Vayn różaniec, kieliszek, długopis, pieniążek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 22:08
-
Haha Monia wygralas wszystko haha juz sama musiałam sprawdzić co napisałam haha ale filet? Mógłby byc przeciez pracują ludzie przy kurczakach co nie? Haha
Baga zaraz skopiuje to i wklejęMoniaa lubi tę wiadomość
-
Do wróżby na roczek dziecka można użyć różnych przedmiotów - zgodnie z własną inwencją. W tradycji funkcjonuje kilka wersji, a każda rzecz symbolizuje inny zawód lub inną przyszłość dla dziecka.
• Różaniec (może być zastąpiony książeczką do nabożeństwa, krzyżykiem lub obrazkiem z wizerunkiem np. Matki Bożej) – symbolizuje pobożne, dobre życie. W zależności od regionu czasem wierzono również, że jeśli dziecko sięgnie po różaniec, w przyszłości zostanie księdzem lub zakonnicą.
• Książka – symbol mądrości. Jeżeli maluch wybierze książkę, będzie dobrze się uczyć, a być może zostanie nawet profesorem.
• Kieliszek – wybór kieliszka podobno nie zwiastuje niczego dobrego. Mały solenizant polubi w przyszłości alkohol i będzie prowadzić rozwiązły tryb życia.
• Pieniądze – symbolizują bogactwo i zaradność życiową. Jeśli dziecko sięgnie po pieniądze, będzie wiodło dostatnie życie i nigdy nie zazna biedy.
• Karty do gry – oznaczają pociąg do hazardu i trwonienia pieniędzy.
• Młotek lub kombinerki – gdy dziecko sięgnie po narzędzia, oznacza to, że w przyszłości będzie wykonywać zawód z nimi związany. Można to także interpretować, że z pociechy wyrośnie „złota rączka”.
• Obrączka – gdy maluch wybierze obrączkę, wróży to wczesne zamążpójście lub ożenek. W innych interpretacjach wybór obrączki oznacza po prostu szczęśliwe życie rodzinne i małżeńskie.
• Długopis – symbolizuje umiejętność pięknego wysławiania się, a także pisarstwo. Istnieje także interpretacja mówiąca o tym, że dziecko wybierające długopis zostanie w przyszłości urzędnikiem, pisarzem lub pracownikiem biurowym.
• Nici – symbol krawiectwa. Może to oznaczać nie tylko wybór zawodu, ale także umiejętność bycia w przyszłości dobrą panią domu.
• Ubranko – jeżeli dziewczynka wybierze ubranko, w przyszłości będzie lubiła się stroić (w znaczeniu raczej negatywnym, chociaż istnieją również pozytywne interpretacje).
• Instrument muzyczny, np. flet lub cymbałki – dziecko będzie bardzo utalentowane muzycznie, może nawet zostanie muzykiem.
• Telefon komórkowy – dziecko w przyszłości zostanie biznesmenem.
• Laptop lub myszka komputerowa – symbolizuje zawód informatyka.
• Indeks studencki – maluch zdobędzie dobre wykształcenie, ukończy studia.tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
KolezNki syn poszedł po klawiaturę jego tato jest informatykiem a telefon u nas tez rządzi nie raz buczy i buczy rękę wyciąga bo wie, ze jest na gorze ma polce i jak sie uprze to nie ma szans zeby nie dac
Kolejna faza teraz ledwo co wstanie jiz palec wskazuje na huśtawkę i juz od samego rana jest w ruchu -
Miesa nie lubi to fakt, ale Kto wie...moze bedzie lubiła "rzucać mięsem" haha oby nie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 22:26
Moniaa, vayn, Mamusia_synusia lubią tę wiadomość
-
Polecacie jakieś zabawki do kapieli? Bo moj mały smyk zaczyna sie nudzić tymi kaczuszkami i na razie interesuje go słuchawka z pryszńica, ale jak juz nią sie znudzi to nie mam juz ńic. A co do zabawek to macie tez wrażenie ze pchacz i stolik edukacyjny sa za niskie, tzn moj ma teraz w sam raz ale jak lekko podrośnie to bedzie sie musiał schylać do pchacza, a przy stoliku klęczeć
-
Zosiu ja do Wierzbickiego nie jade.Nie znam.
Baga co mi beda robic ???glowe obcinać hahah a tak poważnie to jade na kolor ktory robia na kole No i podciąć tez musze bo mam długie cienkie baty.
A gdzie Lexi widzicie ?
Dana moja ma takie małe 4 żółwiki z dużym żółwiem którego sie otwiera i sa 4 firemki z dziurkami a te małe żółwiki przykleja sie do wanny . -
my mamy takie coś jakby foremki z różnymi dziurkami w dnie i przez to sie wodę przelewa, ale mój preferuje kaczki tzn wyrzuca je z wanienki i wrzeszczy że mam mu je oddać albo wyrywa mi kubek plastikowy którym mu polewam głowe
my nie mamy wielkiego pola do popisu bo kąpiemy się w wannience z ikei bo dmuchana wyzionęła ducha, potem będzie prysznic a tam to już chyba bez zabawek.17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Wszystkiego najlepszego dla Mikołajka dużo zdrówka i samych uśmiechów
Cały dzień szykowałam jutrzejszą impre. Padam na ryjek, a jutro ciąg dalszy Do 17 ogarniałam dekoracje a później przygotowywałam to co mogłam z jedzenia, czyli mufinki, galaretki itp. Sieka niezła. Ale balony foliowe z helem i girlandy wyszły lepiej niż się spodziewałam. Są boskieeeee nawet zrobiłam "roboczą" fotkę, ale już nie mam siły wrzucić
D jak prukwy mogły wypłacić Ci mniej kasy, skoro nadal jesteś na macierzyńskim, więc dostajesz średnią z 12 miesięcy przed L4 ? Nawet jak Ci odbiorą jakieś dodatki...