Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu czytam i nie wierzę ... myślę toż jak położysz FILET toż zacznie przy pokojowym ciepłe zaraz śmierdzieć hahaha no nie ma jak czytanie przez ślepca hah

tysiaa93 lubi tę wiadomość

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżba rockowa? Łał to u nas na pewno taka będzie :)

Jak rockowa to jaki flet? Powinna być gitara, bas, perkusja albo mikrofon ewentualnie klawisze :)

A tak na serii to flet?! Pierwsze słyszę. U nas tylko tak jak pisała Vayn różaniec, kieliszek, długopis, pieniążek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 22:08

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia i wiadomo ze Florka nie weźmie bo mięsa nie lubi :)

Moniaa lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Monia wygralas wszystko haha juz sama musiałam sprawdzić co napisałam haha ale filet? Mógłby byc przeciez pracują ludzie przy kurczakach co nie? Haha

Baga zaraz skopiuje to i wkleję

Moniaa lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do wróżby na roczek dziecka można użyć różnych przedmiotów - zgodnie z własną inwencją. W tradycji funkcjonuje kilka wersji, a każda rzecz symbolizuje inny zawód lub inną przyszłość dla dziecka.
    • Różaniec (może być zastąpiony książeczką do nabożeństwa, krzyżykiem lub obrazkiem z wizerunkiem np. Matki Bożej) – symbolizuje pobożne, dobre życie. W zależności od regionu czasem wierzono również, że jeśli dziecko sięgnie po różaniec, w przyszłości zostanie księdzem lub zakonnicą.
    • Książka – symbol mądrości. Jeżeli maluch wybierze książkę, będzie dobrze się uczyć, a być może zostanie nawet profesorem.
    • Kieliszek – wybór kieliszka podobno nie zwiastuje niczego dobrego. Mały solenizant polubi w przyszłości alkohol i będzie prowadzić rozwiązły tryb życia.
    • Pieniądze – symbolizują bogactwo i zaradność życiową. Jeśli dziecko sięgnie po pieniądze, będzie wiodło dostatnie życie i nigdy nie zazna biedy.
    • Karty do gry – oznaczają pociąg do hazardu i trwonienia pieniędzy.
    • Młotek lub kombinerki – gdy dziecko sięgnie po narzędzia, oznacza to, że w przyszłości będzie wykonywać zawód z nimi związany. Można to także interpretować, że z pociechy wyrośnie „złota rączka”.
    • Obrączka – gdy maluch wybierze obrączkę, wróży to wczesne zamążpójście lub ożenek. W innych interpretacjach wybór obrączki oznacza po prostu szczęśliwe życie rodzinne i małżeńskie.
    • Długopis – symbolizuje umiejętność pięknego wysławiania się, a także pisarstwo. Istnieje także interpretacja mówiąca o tym, że dziecko wybierające długopis zostanie w przyszłości urzędnikiem, pisarzem lub pracownikiem biurowym.
    • Nici – symbol krawiectwa. Może to oznaczać nie tylko wybór zawodu, ale także umiejętność bycia w przyszłości dobrą panią domu.
    • Ubranko – jeżeli dziewczynka wybierze ubranko, w przyszłości będzie lubiła się stroić (w znaczeniu raczej negatywnym, chociaż istnieją również pozytywne interpretacje).
    • Instrument muzyczny, np. flet lub cymbałki – dziecko będzie bardzo utalentowane muzycznie, może nawet zostanie muzykiem.
    • Telefon komórkowy – dziecko w przyszłości zostanie biznesmenem.
    • Laptop lub myszka komputerowa – symbolizuje zawód informatyka.
    • Indeks studencki – maluch zdobędzie dobre wykształcenie, ukończy studia.

tysiaa93 lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to jiz chyba bardziej nowoczesna Wróżba haha

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tej nowoczesnej wersji to wiadomo co wybiorą wszystkie dzieci - komórkę. Mój to się nie bawi ale choćby chwycić i potrzymać a potem mówi "nienienienienei" i oddaje mi.

Także niezależnie od upodobań komórki nie dawajcie bo na 100 wybierze :P

atdc6iyei0o27of5.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KolezNki syn poszedł po klawiaturę jego tato jest informatykiem ;) a telefon u nas tez rządzi nie raz buczy i buczy rękę wyciąga bo wie, ze jest na gorze ma polce i jak sie uprze to nie ma szans zeby nie dac :/
    Kolejna faza teraz ledwo co wstanie jiz palec wskazuje na huśtawkę i juz od samego rana jest w ruchu

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jeszcze jak rozkminiałam ... po co filet no co ob ma oznaczać hehe
    Bagabaga dobrze napisałaś ... F. Gardzi mięsem to by nie ruszyła.

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesa nie lubi to fakt, ale Kto wie...moze bedzie lubiła "rzucać mięsem" haha oby nie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 22:26

Moniaa, nick nieaktualny, Mamusia_synusia lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecacie jakieś zabawki do kapieli? Bo moj mały smyk zaczyna sie nudzić tymi kaczuszkami i na razie interesuje go słuchawka z pryszńica, ale jak juz nią sie znudzi to nie mam juz ńic. A co do zabawek to macie tez wrażenie ze pchacz i stolik edukacyjny sa za niskie, tzn moj ma teraz w sam raz ale jak lekko podrośnie to bedzie sie musiał schylać do pchacza, a przy stoliku klęczeć

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z zabawek to może te łódeczki z Ikei?

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu ja do Wierzbickiego nie jade.Nie znam.
    Baga co mi beda robic ???glowe obcinać hahah :) a tak poważnie to jade na kolor ktory robia na kole :) No i podciąć tez musze bo mam długie cienkie baty.

A gdzie Lexi widzicie ?

Dana moja ma takie małe 4 żółwiki z dużym żółwiem którego sie otwiera i sa 4 firemki z dziurkami a te małe żółwiki przykleja sie do wanny .

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy takie coś jakby foremki z różnymi dziurkami w dnie i przez to sie wodę przelewa, ale mój preferuje kaczki tzn wyrzuca je z wanienki i wrzeszczy że mam mu je oddać :D albo wyrywa mi kubek plastikowy którym mu polewam głowe :D

my nie mamy wielkiego pola do popisu bo kąpiemy się w wannience z ikei bo dmuchana wyzionęła ducha, potem będzie prysznic a tam to już chyba bez zabawek.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez szukałam nowej Lexi i nie widziałam

• Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Mikołajka :) dużo zdrówka i samych uśmiechów :)

Cały dzień szykowałam jutrzejszą impre. Padam na ryjek, a jutro ciąg dalszy :/ Do 17 ogarniałam dekoracje a później przygotowywałam to co mogłam z jedzenia, czyli mufinki, galaretki itp. Sieka niezła. Ale balony foliowe z helem i girlandy wyszły lepiej niż się spodziewałam. Są boskieeeee <3 nawet zrobiłam "roboczą" fotkę, ale już nie mam siły wrzucić :/

D jak prukwy mogły wypłacić Ci mniej kasy, skoro nadal jesteś na macierzyńskim, więc dostajesz średnią z 12 miesięcy przed L4 ? Nawet jak Ci odbiorą jakieś dodatki...

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanych imprez urodzinowych laseczki :) juz się nastalyscie w kuchni, niech faceci obsługują gości a wy robcie dużo fotek i dobrze się bawcie :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękujemy Wszystkim za przepiękne życzenia:)
    Dzisiaj impreza, fotki w poniedziałek:P

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanych roczkowych i rockowych imprez :D

A mnie już nie ma :P wrzuciłam fotkę tylko na chwilę :P

Moniaa lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    życzę dzisiejszym imprezowiczom udanych imprez urodzinowych, samych ZDROWYCH gości, udanych prezentów i sesji fotograficznych da forumowych cioć :D

ja nie mam nić odświętnego żeby mojego ubrać.

Zosia_wop lubi tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
‹‹ 2469 2470 2471 2472 2473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ