X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my nadal mamy 2 ząbki :P No cóż kiedyś urosną haha. Polka jeszcze śpi po tym szczepieniu. Wróciliśmy przed 10... bidulka, no ale też ją budziłam o 7 gdzie my wstajemy grubo po 9. Także pewnie odsypia i stresy i nocke

Moniaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiu wszystkiego nacudowniejszego :* :*

Biedroncia dla Ciebie rónież urodzinowy kiss :*

gorgeous lubi tę wiadomość

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 5 ząbków i lada chwila będzie 6. A do chodzenia Igorowi się nie spieszy. Potrafi sam zrobić 2-3 kroczki ale nie lubi. Boi się i jak tylko nie czuje oparcia to siada na pupę i popyla na czworakach. Ale nic na siłę. Jak będzie gotowy to poleci. Nawet się cieszę że on z tych ostrożniejszych.

Od kilku dni szałem jest huśtawka. Pokazuje żeby go wsadzić i już. I siedzi tam cichutko i się uśmiecha. Podchodzę go bujnąć co jakiś czas a w międzyczasie coś przy garach robię :)

Tusiaa lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiu sto lat i dużo cierpliwości u mamy :D
    Biedronka sto lat i lajtowego powrotu do pracy.

Ja przeczytałam ulotkę tego priorixa i qwa pisze zachować szczególną ostrożność jak jest alergia na jajko!!!

Mamy szczepienie 27/3 i 14 dni potem kupione bilety na samolot i też się waham czy nie przenieść tego albo na maj albo na tydzień wcześniej.

Baga mój też na cycu i 9,2kg ma ale się urodził z 3050 i ponoc zdrowo jak dziecko potraja wagę koło roczku.

Podłogi mi się podobają, ale panele mają ciut ponad 2 lata i już porysowane a twardość niby c6, a na płytkach widac syf jak....

Biedroneczka29, gorgeous lubią tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • d84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi a Igi już sam ładnie stoi??

pytam bo mój to sporadycznie stanie na jakieś 3-5s, też z tych ostrożnych i do chodzenia mu nie śpieszno?

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi to super! :) wynajmij butlę helem. Mówię ci fajnie to dopełnia dekoracji. My za 60 zł na 30 balonów mieliśmy a spokojnie taka pełna była, ze 40 nadmuchaliśmy a młodzież jeszcze wdychała aby śmiesznie gadać :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też z tych ostrożnych, mi się nie śpieszy z chodzeniem. Widzę, że dobrze się rozwija to i na to czas przyjdzie :) Chociaż butów zimowych nie musiałam kupować, zawsze jakaś oszczędność haha :P :P

Polucha wstała, dałam jej makaron z serem i na nam szczęśliwa stoi przy stoliku na nam robi i ogląda bajki. Miałam jej dać zupę pierwszą, ale nie zauważyłam że mi się płyta z tym palnikiem wyłąćzyła. No &#^^$# jak mnie wpienia ten 1 palnik, resetuje się sam co jakiś czas. Na szybkiego makaron ugotowałam, no ale patrząc bo małej to zadowolona

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stoi bez problemów. Nawet jak sie zapomni to 2-3 min ale chodzenie jest ble. Tzn za rączki to chętnie ale nie prowadzam mimo ze Młody wymusza.

Igor jadł wczoraj i dzisiaj pulpety z sosem koperkowym, ziemniaczka i marchewkę na słodko. A jak widzi że matka monte otwiera to oczu ze mnie nie spuszcza i połowę mi zżera :P

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiek wszystkiego najlepszego <3
    Biedronka Tobie również!
    d84 wrote:
    Jasiu sto lat i dużo cierpliwości u mamy :D
    Biedronka sto lat i lajtowego powrotu do pracy.

Ja przeczytałam ulotkę tego priorixa i qwa pisze zachować szczególną ostrożność jak jest alergia na jajko!!!

Mamy szczepienie 27/3 i 14 dni potem kupione bilety na samolot i też się waham czy nie przenieść tego albo na maj albo na tydzień wcześniej.

D84 te szczepionki są na białku jajka kurzego. My mamy skierowanie do alergologa ze względu na podejrzenie alergii właśnie na jajka. Na razie Nina nie je jajka. I szczepić też nie będziemy póki co.

Na Twoim miejscu bym poczekała aż sezon grypowo-chorobowy się skończy.

Czy któreś dziecko budzi się w nocy co godzinę lub częściej? Nina od trzech nocy co 30 min z zegarkiem w ręku. Nie wiem co się stało. Wcześniej też budziła się często ale bez przesady, ledwo żyję.

Biedroneczka29, gorgeous lubią tę wiadomość

• d84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój się do wczoraj tez budził częściej niż zwykle i to chyba przez zęby.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiu! kochany! 100 lat od nas! Usmiechaj sie duuuuzo!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem ze Jagoda dosc sprawnie chodzi (troche mniej chetnie po plytkach) ale sama nie wstaje. Tzn nie wstaje sama tak np na srodku pokoju,misi sie zlapac czegos albo chociaz palca trzeba jej dac. I sama wtedy idzie.
    Nauczylam ja pokazywac ile ma lat (wyciaga do gory palec wskazujacy), ze ma duzo klopotow (lapie sie tak fajnie za glowe obiema

Moniaa lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuje bardzo jesteście kochane :*
    Zdrowka i samych cudowności dla Jasia :*

Baga ja nikomu na fb zaproszeń nie wysyłam dlatego mnie nie masz w znajomych.

My o 7 dojechaliśmy do chaty ,podroz minęła mi bo spałam tylko przerwy były na cycowanie.

Szefowa ma 6 zębów i w sobote mnie tak upierdoliła w sutka ze na wkładce krew miałam i do dzis jak ciagnie cyca to boli.

Trzeba sie położyć pospać.ZzZ

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 15:39

gorgeous, Moniaa lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka już we Włoszech jesteście? Jak szefowa zniosła podróż w nowiutkim foteliku? ;)

Mari my mieliśmy taki epizod w styczniu, coprawda się nie wybudzała ale płakała przez sen - co 15 minut co 30 różnie. Przez 2 tyg spała z nami bo ja poprsotu siły nie miałam do niej wstawać co chwilę. Szczęśliwie samo przyszło i samo poszło

• d84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Borys nie był blondynem miał po porodzie ciemny braz i potem mu w lato zrudziały i teraz są takie jasny brąz

Mari dziwki za cynk o alergologu już mam skierowanie bo na szczęście lux med ma opcję czat z pediatrą i od razu mi on-line wystawiła skierowanie.

Wyobrażacie sobie że w mojej dalekiej rodzinie, mąż mojej kuzynko-ciotki która ma 2 małych dzieci, to młodsze mniej niż 2lata powiesił się !!!! Nie mogę sobie wyobrazić co za ch** i egoista z niego, żeby tak na starcie dzieciom życie spierdo**** i żonie oczywiście.

Moniaa lubi tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąłż do mnie zadzownił, że telefon kupił - bo jego się wczoraj zepsuł a jeszcze pół roku abonamentu. Mówię, że super a on dodaje że mi też kupił taki sam tylko w innym kolorze. Nie wiem czy go pochwalić że o mnie pomyślał czy zrypać z góry na dół bo są ważniejsze wydatki

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł czas i na moje maleństwo, który od dziś stał się małym mężczyzną!! Jestem taka wzruszona, że mój maluszek jest już taki duży... Eh, jak ten czas leci... Wrzucam parę zdjęć - niestety są kiepskiej jakości, bo imprezka była wieczorem, więc przy sztucznym świetle zdjęcia nie za bardzo ładne (a z tego wszystkiego to nie zrobiłam zdjęć wszystkich ozdób), a do tego mój syn, odkąd raczkuje, to nie da mu się zrobić konkretnej fotki, bo ciągle ucieka. Jaś przesyła buziaki i dziękuje za życzenia!! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 20:50

Lexi150, vayn, Bruśka, d84, dana222, Biedroneczka29, Moniaa, Mamusia_synusia, Kri, Tusiaa, Zosia_wop lubią tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oh jak się Jasiu ząbkami chwali :D

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiu wszyyystkiego najlepszego, duzo zdrówka życzą Michałek z mama

Biedronko Tobie tez życzę najlepszego

Ktoś ostatnio pytał o Belkę Epoque. To ja widziałam pierwszy odc, średnio mnie wciągnął, ale dam mu jeszcze szanse i zobaczę odc 2

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    No i 100 lat dla Jasia naszego forumowego przodownika wagowego :) Pamiętam jak Gorgeous odsyłali ze szpitali przed samym porodem, czytałam i się stresowałam, bo u mnie też zawirowań ze szpitalami było trochę.
    Oj, jak miło, ze ktos też to pamięta... jakby to było wczoraj, prawda? Jak sobie przypomnę, to az słabo się robi :p

dxom9vvj2dzo2yyb.png
‹‹ 2541 2542 2543 2544 2545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ