Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Moniaa wrote:Tusia no to u mnie przepływ leku jest taki sam jak u Ciebie na 1 i nie trwa to tyle czasu.
Bo ja mam jeszcze pozycje do wyboru:
1. dolne drogi oddechowe
2. chawica/oskrzela
3. górne dorgi oddechowe (nos, gardło, zatoki)
Prędkość nebulizacji wychodzi:
-Poz.1: 0,20 ml/min
-Poz.2: 0,35 ml/min
-Poz.3: 0,50 ml/min
Średnica cząsteczek (MMAD):
-Poz.1: 1,82 μm
-Poz.2: 2,97 μm
-Poz.3: 5,03 μm
Ja robiłam na pozycji nr 1 i moze dlatego tak wolno idzie. Skoro jest tak rozpisane to chciałam sie tym sugerowac a teraz zgłupiałam. Czy jesli dam na pozycje nr 3 to dotra te czasteczki do odpowiednich miejsc w organizmie.Kubuś
-
nick nieaktualnyBaga ja też poszłam bo kolejne szczepienie. Sama z siebie bym Poli nie targała po przychodniach. Niemniej lepiej zaszczepić, zwłaszcza jak planujemy oddać dziecko do żłobka. Tam to dopiero kumulacja bakteri, wirusów i innych podobnych
A co do chodzenia, no POlka już siamo siamo robiła kilka kroków i co zarazili ją, dostałą antybiotyk i minął już miesiąc a Polka nadal nie chce sama chodzić. Za rączki też nie chce, od razu siada. Dziecko po szczepieniu i po antybiotyku może być słabsze, ja bym tu się nie doszukiwała niewiadomo czego. -
Mój Wojtuś też jeszcze nie chodzi, a najbardziej denerwują mnie pytania w stylu: "to roczku nie przejdzie sam, taki silny chłopak?". A co to jakiś durny wyznacznik?
Co do szczepień to faktycznie teraz dzieci mogą ciężej znosić. My szczepiliśmy tymi zwykłymi + pneumo i rota. Na szczepionki reagował dobrze, żadnej gorączki, gorszego samopoczucia, jedynie po pneumo był bardziej senny. Tej przypominającej na pneumo tez się trochę obawiam, bo są rózne opinie.
W czwartek Wojtuś kończy roczek, impreza w sobotę. Kiedy to zleciało...Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
no wiem spróbuje na tej 3 zdrobic ale czytałam gdzies , ktos sie wypowiadał , że na lepiej nie robic inhalacji na górne drogi bo mozna przeniesc cos niżej ... i bądz tu mądry. No ale jak sa inhalatory bez regulacji i tak jak Ty masz lexi włacz iu wyłacz i jakoś jest ok.
Nasza szczepionka bedzie przeniesieona w czasie troche odległym jakos sie tym baardzo nie przejmujeKubuś
-
No i 100 lat dla Jasia naszego forumowego przodownika wagowego Pamiętam jak Gorgeous odsyłali ze szpitali przed samym porodem, czytałam i się stresowałam, bo u mnie też zawirowań ze szpitalami było trochę.
gorgeous lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Sto lat Jasiu wszystkiego najlepszego i dużo zdrówka
Sto lat też dla Biedronki
Ja szczepionkę przełożę na maj, będzie ciepło, bakretioza w przychodniach odpuści a po roczku pneumokoki już robi się tylko w 1 dawce, więc udało nam się doczekać i dopiero teraz zaszczepimy
Ojoj tak mówicie o tych wagach 9 kg 10... a u nas 12 i brak tłuszczyku. Ani na nóżkach ani na rączkach. I jest wyższy od kuzyna 1,5 rocznego na święta miał już 80 cm, więc teraz obstawiam ok. 84-86 bo jakoś śpiochy trzeszczą i musiałam wyjąć rozmiar większeBiedroneczka29, gorgeous lubią tę wiadomość
-
Aaa i jeszcze jedno... Tuli spróbuj prać w Białym Jeleniu. Chyba jest najdelikatniejszy i najmniej alergiczny. No i może kąpiel jak za dawnych czasów w krochmalu? Lepsze niż emolienty bo 100% naturalne. Moja sąsiadka pediatra wszystkim dzieciakom zalecała emolienty a swoje cwaniara kąpała w krochmalu
-
nick nieaktualny
-
U nas ciemiączko nadal spore. Ogólnie mam wrażenie, że dość duże miał po urodzeniu w porównaniu do dzieci koleżanek. Niby do 18 m-cy ma czas na zrośnięcie, zobaczymy, ale póki co wątpie, bo coś wolno to idzie. AAA no i mamy 3 ząbka, hurra
Lexi150, vayn, d84, Mamusia_synusia lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Igor też ma jeszcze ciemiączko. Ale pomału się zrasta.
U nas zaczęło wiać. Jak ja nie cierpię takiej pogody.
Dziś mama dzwoniła że z dziadkiem lepiej także szykujemy się na sobotę. Mam nadzieję że się nic po drodze nie wydarzy. No i chyba zamówię butlę z helem.