Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Lexi u nas nie było mojego taty.
Piekne miałyscie dekoracje jestem w szoku i zazdroszcze zorganizowania
Co do roczku. Wszystko w pośpiechu było, nawet dekoracji nie było ogarnietej jakos bardziej. Nie ogranieta byłam sama. Jedzenia za duzo, duzo za duzo. Jakos tak dziwnie. Wszystko przez to choróbsko Rano nie tak rano po10 wizyta u lekarza z małym. Kaszel z gardła poszedł na krtań i oskrzela inhalacje 3 razu dziennie, 2 antybiotyki w tym jeden na poszerzenie krtani czy czegos tam
Teraz pytanie jak robicie inhalacje to głownie na dolne drogi oddechowe?
Pare fotek dodaje. i dzisiaj mu zorbiłam w ciuchach roboczych i niestety brudnych. No ale trudno. Ledwno co Kube ubrałam a on sie upaciał sokiem Mam zamiar jeszcze ubrac młodego jakos ładnie i zrobic pare zdjec ze to niby roczek był
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 10:37
Lexi150, Mamusia_synusia, Bruśka, vayn, d84, Moniaa, Zosia_wop, Mila920, dana222, marissith, Kri lubią tę wiadomość
Kubuś
-
U Was na chacie tez taki sajgon z zabawkami? u mnie zwalony cały salon tak Kuba sie bawi a ja nie chodze i nie sprzatam po nim na kazdym kroku
chciałam se zapytac i nie dopisałąm a jak długo schodzi Wam sie z inhalacja? ja jak daje 1ml leku i 2 ml soli to gdzies ok 20-30 min to leci i leci.
U mnie w inhalatorze sa 3 opcje do wyboru gdzie chce zebby lek inhalował. dolne drogi oddechowe, górne i jeszcze oskrzela/tchwicaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 22:09
Kubuś
-
Tusia pierwsze słyszę o takiej funkcji w inhalatorze my tez mamy mała maseczkę a nam lekarz mówił ile minut inhalować (5) na podanej dawce leku. Wcześniej jak inhalowalam solą to tez podczas jedzenia i nie patrzyłam na zegarek ale około 10 minut góra.
Super ze Wam się wszystko udało! Fajne zdjęcia. Bardzo rodzinne. A ja nawet dzisiaj "dorabiałam" zdjęcia "niby roczk owe" bo mnie wena naszła:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 22:17
-
Dlatego ja sprzątam dopiero wieczorem jak jest koniec zabawy.
To strasznie wolny masz inhalator. Nasz jest głośny ale podanie 2ml leku to jakaś 1 min nie dłużej.
Mlody mial teraz berodual 8 kropli i tyle samo soli to byla kwestia 5 sekund. A po 30 min mial 2 ml pulmicortu i to niecala minutka. A na 5 ml soli to mi schodzilo jakieś 2 min.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 22:20
-
Ha! Arka została przeze mnie uciszona a zwierzaki wędrują po domu. Ciagle układam. Wykańcza mnie to jak żeby coś zrobić czy posprzątać to trzeba coś innego poświecić i potem sprzątać. Podwójna robota. Np żeby powiesić pranie muszę pozwolić mu wyciągać rzeczy z szuflad. I apiać składanie po powieszeniu.
-
qwa zjadło mi posta brrrrrrrr
u nas tak samo albo musze mu dać coś "nowego" lub "zakazanego" jak coś chce zrobić. Sprzątam tj. układam jego zabawki jak pójdzie spac. Cały "salon" tj pokojo-kuchnie w bloku hehe mamy zawalona zabawkami. Tylko arkę układam parę razy dziennie, ale ostatnio sam zaczął wrzucać d niej zwierzątka
Tusia Kuba fajny chłopak, a jego mina jak zdmuchneliście mu świeczkę bezcenna hahha już sobie wyobrażam co sobie wtedy myślałWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 22:43
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Żeby nie było że tylko chłopaki to piwosze ... to również ulubiony napój Mariki... tylko wyczai tatę zx browarkiem to stoi i żebrze.
A mało tego ... wczoraj przepełnił mi się pojemnik na szkło więc butelkę po piwku męża spłukałam wodą i postawiłam obok pojemnika... to powiem Wam że to była najlepsza zabawka mojej małej ...
tylko jakby ktoś nas odwiedził to pomyślał by że jakaś patologia że dzieciak zamiast bawić się zabawkami bawi się butelką po piwie -
Super ze imprezki soe udały, fotki świetne
Szczerze przyznam, ze przejrzałam tylko pobieżnie
A dzis tez zadyma od rana u nas, wszystko powywracane, rozwalone nijak zwykle jak je to wszystko wyrzuca poza tackę i standardowo zbieram z ziemi i ....kopnęła mnie z całej siły prosto a otwarte oko myslalam ze sie posikam z bólu...
Dziewczyby trzymajcie kciuki, bo moze uda sie mi zrealizować cos bardzo dla mnie ważnego
marissith lubi tę wiadomość
-
o taki kupiłam: dziwne te linki
http://allegro.pl/inhalator-sanity-pro-nebulizator-irygator-nosalek-i6683809786.html?snapshot=MjAxNy0wMi0xNFQwODo0NTo0NS4xMjJaO2J1eWVyOzE5NGNiMWNhOWNjYjNmNTdhMTU4ZGNiOTg1NTYwNWE5MjQzY2FhMTE3OTdjNjQ0ZTNkY2VkMGNhNTBjMDA0ZWI%3
http://allegro.pl/inhalator-sanity-pro-nebulizator-irygator-nosalek-i6683809786.html?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 22:59
Kubuś
-
No nie dałabym rady sprzątać raz dziennie tego szajsu bo bym osiwiala albo dawno zębów nie miała. Ale arka potrafi go na długo zająć. Wykłada wyjmuje. Po meblach zwierzatkami chodzi. Tak więc jest luz. Nie żal kasy wydanej. A jak on ten swój warzywniak wywani to dajcie spokój pół pokoju owickow i warzyw się walą.
-
D-ma caly brzuszek prawie suchy, duza czesc rak, nozki. No sporo trgo. Nie zmienialam plynu do prania, od razu uprzedze a kosnetyki do mycia cialka dopiero gdzies po 2-3 tyg jak ta skora taka byla,nie od razu, wiec tez nie po kosmetykach, tzn zmienilam na emilienty bo uzywalam baby dream. Teraz kupilam do prania Loveelle (13,99 biedra). Zobaczymy. No ale martwie sie..