X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri podobno makaroniki są w biedronce,ja wszystkie słodkości zamawiałam tam gdzie torta mi robili.

Z facjata dodam cos pozniej jak juz dojadę do domu zaraz bedziemy wyjeżdżać.

Kri tort we Włoszech bedzie obowiązkowo ale bez zadnych tam jiz takich imprez większych .

Mamusia sie wie :)

Mamusia_synusia, Moniaa lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny sorry ale jakie makaroniki ? Czuje się nietomna :) ja widzę ciasteczka na fotkach .
    Tuli - jak znów była krew w pieluszce to ja tych testów prowokacyjnych nie robię , boje się robić . Bo to możliwe ze ja żarłam czeko i to od tego . A na buzi to jak spojrzysz pod słońce to taka jakby łuseczka ale bardzo delikatna i mało wiec nie wiem czy to łączyć jedno z drugim. Niedlugo może będę się rozstawać z kp to wtedy zrobię próbę z " normalnym" mm i zobaczymy . Wiecie , mama mi powiedziała , ze myć takie policzki mieliśmy jak byliśmy mali i nikt się tym nie przejmował i wyrośliśmy z tego i tyle .
    Tylko trochę głupio bo mały nie wie co to jogurt i masło :)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makaroniki to francuskie ciasteczka:

bcelvcxfs8gw_t.jpg

W Lidlu w zamrażarce znajdziesz takie:

x4xofcd0fixj_t.jpg

Kri lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajne macie fotki z imprez!

Vayn różu mi się zachciało ;)

Kri makaroniki to takie francuskie kolorowe ciasteczka
    http://www.mojewypieki.com/kategoria/bezy/makaroniki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 09:20

d84, Mila920, dana222, vayn, Mamusia_synusia, Moniaa, Zosia_wop lubią tę wiadomość

• d84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas impreza o ile można to tak nazwać super. Najpierw wręczenie prezentów w domu, jedzenie torta (o dziwo mi wyszedł - nie taki ładny jak Wasze ale mój pierwszy zrobiony). Potem poszliśmy na obiad do takiej restauracji co miał chrzciny i byłam w szoku jak super się zachowywał, ani raz nie zapłakał.

Za to wieczorem masakra szły mu 4ki i tak płakał że masakra, dopóki mu nurofen nie zadziałał, bo żel na zeby działał przez chyba 3s.

Mimo że babcie rzadko widzi to super się z nimi bawił i się nie bał.

Fotki dam jutro.

Ciężarówka wadera super cały czas z nią łazi teraz wsadził do niej nasze buty i przewiózł po całym domu heheh

Fotki super.
    Dana z Michałkiem będziecie mieć wygodnie z tym wożeniem piwa hahha - oceń za jakiś czas ten rowerek czy się sprawdza.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych imprez. Śliczne foty :)

Mari jak Wam ladnie w różu :)

Mama mi dzis trochę cwieka zabila z naszą imprezka. Mialo być w sobotę w moim domu rodzinnym a dzis sie dowiedziałam ze moj dziadek czuje sie coraz gorzej i nie wiadomo jak to bedzie. No w sumie zrobilabym w restauracji ale mama mowi ze jak bedzie zle z dziadkiem to nie przyjada. No i nic nie mogę zaplanować. Tzn wszystko rozumiem ale to jedyna taka impreza Młodego. Jestem w totalnej dupie.

marissith lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi doskonale cię rozumiem. Ja ze względu na moją babcię (między innymi) też nie robiłam imprezy w domu. A warunki by były :( Też miałam trochę żalu, ale mama wynajęła nianię na sobotę i przyszli na urodzinki. Może twoim rodzicom też się to uda? No bo dla nas to wielkie wydarzenie. Nie wyobrażam sobie żeby moich rodziców nie było. Ty pewnie też.

atdc6iyei0o27of5.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari włoski super.

Biedronka do scenerii Waszego roczku idealnie pasowalaby moja sukienka z panienskiego, też takie słodkie kolorki.

Lexi kurcze, na pewno jest jakieś wyjście.. ja też nienawidzę jak nie mogę czegoś zaplanować, ale tak jak napisałas to siła wyższa.. trzeba zrozumieć i coś wymyślić.

Czy Wasze dzieci tez zjadają swoje stopy? ;-D

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo biust mógłby mo zostac, przynajmńiej jak idę to pierwsze idzie biust potem brzuch a nie na odwrót, az boje sie przestać karmic i cycki opadną i wrócą do miseczki B. Baga a z figura to przesadziłaś, Michałem zasłaniałam brzuch hihi, wystarczy popatrzeć na moj podbródek i widać ze mam kilka kg za duzo.

Miła moj mało wkłada stopy do buzi ale czasem mu sie przypomńi.

Jak narazie rowerek suuuper, nie mogę sie doczekać kiedy bedzie cieplej i wyjedziemy na wieś

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha dobrze ,ze mnie usiwadomilyscie myśle sobie co za makarony ! Omg !
    Tak , zjada stopy , staje na głowie ( prawie) i nie sa założyć pieluchy. Standard ;)
    Kurczę Lexi współczuje ... może coś się wymyśli jeszxzs pare dni ...

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana co ty tam gadasz. Głowę masz w dół i dlatego drugi podbródek się robi. MI też. No ale mi jeszcze ze starości skóra wisi na nim dodatkowo. Super wyglądałaś. Biustu już nie muszę komentować :)

Kri doszkoliłaś się :) teraz możesz oglądać masterchefa :)

Oglądacie? Coś w ogóle oglądacie? Ja chciałam to Belle Epoque co na TVN reklamują, ale Idola włączyłam i nie wiem czy fajne. Ktoś oglądał?

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój słodziak ostatnio odkrył stopy na nowo. Dawno już nie wpychał ich do buzi a teraz znowu. Żeby przebrać pieluchę zadaję mu często zadanie: trzymaj mocno stopy! i czasami się udaje :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym piwkiem to w ogóle u was nie ma jakiejś manii jak u nas? Jak widzi piwo to od razu do niego biegnie. Puszka czy butelka. Tatuś pije piwko ale przeważnie wieczorem jak on już śpi, więc nie wiem skąd to upodobanie u niego. Jedynie co w niedzielę po rodzinnym obiedzie szwagry piją piwko razem i widzi. Dzisiaj palucha włożył do butelki. No to mówię, że jak już posmakował to teraz na pewno będzie do niego szedł. Może to u chłopów genetyczne?

Moniaa lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari czyli jednak z mooim wzrokiem wszystko w najlepszym porządku. Jak dla mnie rewelacja

Lexi kurka przykra i trudna sprawa. U nas było podobnie na naszym weselu, babcia małża tylko przyjechała a dziadek w szpitalu czekał na operacje. No i na wesele musiała 450km zajechać, także szacun dla niej ogromny. Bo jak to mówiła, taka impreza jest tylko raz i nie chce żeby jej na niej zabrakło.

My się przerzucamy na obiady 2 daniowe. Polucha dzisiaj pięknie zjadła zupkę, a po 2h makaron. No i mniejsze porcje także mam nadzieję, że uda mi się codziennie tak ją karmić.

Jutrp szczepienie, a Polka już dzisiaj strasznie daje w kość :/

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn spokojnie. Będzie dobrze. Nasz od czwartku w porządku. Nawet nie zagorączkował - nic. U nas jest priorix czy jakoś tak.

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie miałam też pisać. Mari fajne różowe włosy - też by mi się takich zachciało. Ale wiek chyba nie ten... :P

atdc6iyei0o27of5.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ja Dziewczyny wszystko rozumiem. Dziadek ma 98 lat wiec liczymy się ze w każdej chwili może odejść. No i tak myslalam ze najlepszym rozwiązaniem byłoby przełożenie za 2 tyg i zrobienie roczku w restauracji ale tez nie mam gwarancji że rodzice przyjadą bo wszystko zależy jak dziadek się będzie czuł. A tego przewidzieć się nie da.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igor jak widzi butelke od piwa to az się trzęsie. I ojca na krok nie odstępuje. :)

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff to mnie pocieszylyscie bo ja juz oskarżałam męża ze mu w genach upodobanie do piwa przekazał. Całe szcźescie nie tylko na widok kufla sie trzęsie ale na widok kubka tez, wszytsko z niego wypije, nawet ziołowa herbatę, oprócz niestety mleka. Próbuje czasem podać młodemu mleko ale jak juz widzi białe w kubku to jest na nie. Przeciez ja go do końca życia nie bede karmic

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    98 lat!!! Wow

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
‹‹ 2537 2538 2539 2540 2541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ