Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny w tej ulotce co mówiłam że przeczytałam o jajku pisze tak
"Szczepionki uzyskane z hodowli tkanek zarodka kurzego nie zawierają białka jaja w ilości wystarczającej do wystąpienia reakcji nadwrażliwości. Osoby uczulone na białko
jaja kurzego, nie reagujące odczynami anafilaktycznymi, mogą być szczepione z zachowaniem ostrożności. Ostrożność ta polegać powinna na obserwacji osoby szczepionej po zaszczepieniu, dysponowaniu środkami przeciwdrgawkowymi i przeciwuczuleniowymi. Szczepionkę PRIORIX powinno się również stosować ostrożnie u osób, u których w wywiadzie lub w rodzinie występowały drgawki, bądź choroby alergiczne. "
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Mamusia u mnie też tak jest przy szczepieniach. Za każdym razem podpisujemy zgodę i tam jest wszystko opisane. Choć przyznam szczerze że nigdy tego nie czytałam. Ale mi zawsze pielęgniarka i lekarka mówią jakie mogą być skutki uboczne.
-
Jasiu wszystko najlepszego
U nas też nic się nie wypełnia. Ostatnio pytała jak znikł poprzednia szczepionek czy byloy jakieś powiklania.
Dzisiaj eazylam Kubę -10.550
My dzisiaj spaliśmy do po 10 ale to pewnie przez to że w nocy Kuba robi przerwy i nie śpi, często kaszlal. Zrywalam się z łóżka jak szalona bo odgłos jakby się dusil. No i musiałam go rano na antybiotyk obudzic.
gorgeous lubi tę wiadomość
Kubuś
-
Jasiu Krolewiczu sto lat!
Biedronka tutaj także najlepszego! oby Twój mąż nigdy nie przypominał Pana z facebooka
Tymi zaliczył ostatnio swój pierwszy mini spacer na nóżkach, najbardziej chciał deptac śnieg . Kanapeczki je siamo siamo i mama raczej nie musi pomagać, racuchy dostaje w rączkę i też sam zje, a największy postęp ze odlozy racucha na miejsce i później do niego wraca, a wcześniej rzucał na ziemię i wcieral np w dywanMamusia_synusia, gorgeous lubią tę wiadomość
-
Ja tez nie wypełniam nigdy żadnych ankiet przed szczepieniem
D ja nigdy nic nie klikam...a co do samobójstwa to na osiedlu moim cudownym chłopak młody sie powiesił, a miał 3 małych dzieci...jeszcze był w piwnicy costam hałasował sąsiad go opoerniczyl i moze to był jakis bodziec i bach...niestety szkoda tylko dzieci, bo co one winne
Nowa zabawkę polecam plastikowy zestaw herbatowy - kubeczki, dzbanuszki, cukiernica, łyżeczki...moje dziecko pol godziny "gotowało", kupiłam tez miękkie klocki, ale nie bardzo sie chciała bawic
Brusia z kotem to masakra w sensie szkoda go oddac bo bedzie tęsknił, ale z drugiej strony jak uczulenie to nie ma rady -
u mnie ankiet tez nie ma, ale pamiętam że przy ostatnim szczepieniu kazali mi napisać na kartce zwykłej białej że wyrażam zgodę na szczepienie, ale tylko na tym jednym.
Brusia ja od dziś znowu dieta więc się możesz dołączyć.
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Dana bo tłuszczyk zamienia się na masę mięśniowa i kg może być więcej. Ale jak więcej mięśni to większe zapotrzebowanie na kcal i więcej spalasz samo z się
Ja nie chce przestawać kp bo figura mi się zrobiła "sama ", nawet jak napnę brzuch to mięśnie widać a całe życie to miałam brzuch ze jak lekko wypięła to jak ciąża
-
Mi ostatnio spadło 5kg, myślę jeszcze o 2kg, a marze o 4kg i będzie super. Muszę też zacząć ćwiczyć, wcześniej chodziłam 2godz z wózkiem specjalnie pod górkę itd, ze na prawdę padnieta wracałam. A teraz już 2 dzień pizdzi jak.. Nie ma szans na spacer. Potrzebuję ćwiczeń na pupę, brzuch i boczki macie coś sprawdzonego?
-
Na brzuch polecam 7 min ABS. Czy tam 8 min-zajebiste cwiczenia. Na pupe i nogi tez sa ale nigdy ich nie robilam.
Co do zgody na szczepienia to pewnie zapisujac do poradni zgode podpisywalysmy raz i tyle im wystarczy. U nas tez nie ma co sCzepienie. Ale lekarka zawsze mowi co sie moze dziac i co robic.
My dzis urzedujemy same z Jagoda, Luby ma urlop caly tydzien i pojechali dzis z Julka do Uniejowa na basen. U mnie wieje okropnie i leje przelotnie:/ do dupy pogoda:/
Jagoda wstala o 6 i po 8 kazala sie juz uspic:) i spi...
U nasze skora ciut lepiej ale na brzuszku to nadal masakra. Posmarue jej dzis mascia cholesterolowa ze sterydem i zobaczymy czy to zejdzie. Moze to uczuleniowe faktycznie. Nie wykluczam. 25-go mamy szczepienie Mmr. I chyba zaszczepimy pneumo i meningo tez,ale to chyba nie na raz sie robi,woec umowimy sie dopiero. -
Tuli nam na tą wysypke pomógł krem emotopic emolient ale nowy z innym zupełnie składem niż emolium oillan i atoperal. Dodatkowo przeciwswiadowe działanie. Nie wiem czy widzialyscie ale jakus nowy bepanten jest na egzemy jakbybyla promocja to bym kupiła.
-
ja Tuli używam latopic i tez mi ładnie te plamy łagodzi. A do wody emolium.
Brusia ja to w ogóle prawie cukru nie używam takiego sypanego, do herbaty to raz za czas miód albo sok malinowy.
Co do spacerówek to my mamy taką na wyjazdy lekką chicco london i jestem zadowolona daliśmy za nią 300zł. A na co dzień (tego sie nie pisze razem????) jeździmy tą z 3w1 i też uważam że super cybex balios.17/2/2016 B
11/3/2018 I