Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja juz po wizycie;) piekny pecherzyk ciazowy z cialkiem zoltawym widac. Kazal brac dupka 2x1 i wit mama dhea premium. 18.06 nastepna wizyta bedzie juz . Co do lekow kazal do alergiloga isc.o i badania zlecil
Monkey, zosiaaa, tysiaa93 lubią tę wiadomość
-
Agisiu ja w pierwszej ciąży długo pracowałam, do 7-go miesiąca. Była to praca typowo komputerowa bo w banku.
Fakt faktem bardzo dobrze się czułam i praca mnie nie męczyła
Teraz pracuję w domu także w ogóle loozikWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 10:12
ek + 09.05.2014 (9tc)
-
Hej dziewczyny
Przyłączam się do Was, dzisiaj odebrałam wyniki bety i strasznie się cieszę po tym co zobaczyłam
Jeśli dobrze policzyłam termin porodu wypada mi na 12 lutego, ale może maluszek urodzi się 11 lutego (czego strasznie by chciał mąż bo wtedy on również ma urodziny )Monkey, tysiaa93, zosiaaa lubią tę wiadomość
-
A co do lekow to Ventolin mozna brac (salbutamol) bo podaje sie go przy przedwczesnych porodach zeby zapobiegac skurczom macicy. Kazdy lekarz powie ze lepiej nic nie brac,ale chyba lepiej doraznie wziac niz udusic siebie i dziecko. Niedotlenienie jest chyba gorsze dla fasolki..
-
Hej, ja wczoraj wieczorem miałam straszną spinę z szefową przez co tak się wkurzyłam... wróciłam do domu, ide do toalety a na papierze śluz pomarańczowy! Obadałam - patrzę plamie na brązowo... wzięłam luteine i położyłam się spać... w nocy ani rano plamienia nie było... jedyne co mnie martwi, że wydaje mi się że mam otwartą szyjkę... boję się..
Nowe dziewczyny! Witajcie -
Tysia można plamić z nerwów?! wow...
Ale :d
Dla świętego spokoju zrobilam ostatni (obiecuję) clearblue digital oczywiscie pokazał 3+ ale otworzyłam go w środku, kreska o niebo ciemniejsza niż wczoraj, już się zrównały Także beta rośnie a plamień już nie ma...
Zamierzam dzisiaj powiedzieć szefowej o ciąży... wymaga ode mnie dużo i nie rozumie dlaczego nie chce pracowac tyle co ona by chciała,... musi wiedzieć bo jedzie mnie w pracy jakbym była leniwa... musi zrozumieć... a jak nie to dostanie na biurko wypowiedzenie... -
Dopiero wczoraj do Was dołączyłam, a tu już się tak nasze grono rozszerzyło Super
Tulipanna Gratuluję pięknego pęcherzyka
Pianistka Twoja szefowa musi uszanować to, że jesteś w ciąży, więc bez wahania jej powiedz. Jej obowiązkiem jest dostosować ci warunki pracy, warto też poczytać o swoich prawach, bo pracodawcy często ich nie respektują. A przecież kobiecie w ciąży nie wolno pracować dłużej niż 4 godziny przy komputerze, czas pracy nie może przekraczać 8 godzin w ciągu dnia, nie można pracować na nocne zmiany, nie wolno dźwigać więcej niż ileś tam kilo (nie pamiętam ile dokładnie) itd.
Nie dajmy się szefom!tysiaa93, zosiaaa lubią tę wiadomość