Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja to wiem ze dzieci wiecej miec nie bede, zaplanowanych w kazdym razie. Bo Luby mowi stanowcze nie,ze on juz 2 corki ma,zerty robi ze on to lubi corki a tu jest ryzyko ze sie syn urodzi, ze ma prawie 40 lat i to juz jednak ryzyko,ze budowa... Ehhh.. Ja to bym chyba nawet chciala tak za 2 lata...no ale powiem Wam ze jak widze te mamy gdzie roznica jest nieduza to okjjj ciezko im... Jedno z przedszkola znosi choroby, choruja oboje..u starszego regresy sie robia,bo mniejsza uwage sie mu poswieca, no rozowo nie maja... Ale wiadomo-radosci tez podwojne:)
-
Jeju te moje dziecko kiedyś wyjdzie z tych chorób? Jak do roku nie chorował to teraz nadrabia. Tydzien po roczku miał trzydniówka, potem miał katar i kaszel 1,5 tygodnia, teraz znowu ma katar i kaszel i czasem stan podgorączkowy. Te zeby go chyba tak osłabiają. Chciałabym zrobic szczepienie nim wrócę do pracy, a to juz 10 kwietnia wiec najpóźniej muszę mu zrobic w przyszłym tygodniu.
Byłam dzisiaj u gina na przeglądzie haha. Jest wszytsko ok. Tylko nie wiem czy tez macie taki problem, bardzo czesto mam takie żółte upławy bezwonne. Myślałam juz ze mam problemy z nietrzymańiem moczu i bedzie trzeba kupic tene haha, a to sie okazało ze to przez karmienie. Ona to oczywiście jakos nazwała specjalistycznie ale juz nie pamietam.
Ostatnio Pisalyscie ze dzieciaki maja problem z jedzeniem, moj jak jest marudny przy jedzeniu to czesto ratuje nas chińska zabawka telefon. Do tego ma jeszcze pudełeczko z różnymi pierdolami ktore najcześciej wyrzuca na podłogę, jakieś piłeczki, żółwia nakręconego itp
https://pl.aliexpress.com/item/Toy-Phones-Baby-Kids-Learning-Study-Musical-Sound-Cell-Phone-Children-Educational-Toys-Children-Gifts/32607886297.html?spm=2114.13010608.0.0.CMYvCV
-
D robiłam laser już 2 razy na tym samym obszarze. Owszem boli i dlatego smaruję się emlą i też zaciskam zęby bez znieczulenia nigdy nie próbowałam. Ale koleżanka testowała i bez emli w ogóle jest sieka odrasta tak samo jak po wosku, czyli 2-3 tyg, ale wiadomo że laser działa na stałe, więc po ok. 6 wizytach już podobno wystarczy przyjść "raz na rok".
-
No u mnie i kuzynki i przyjaciółka ma małą różnicę wieku tj. 1,5-2 lata i faktycznie jest trudno ale szybko czas leci i ani się człowiek obejrzy a dzieciaki odchowane Mój do przedszkola pójdzie dopiero jak skończy 3 lata. Póki co mama na emeryturze więc będzie przyjeżdżać i pomagać jak będzie mogła. Mężu też ma fajny system pracy bo tydzień na tydzień więc zawsze 2 tygodnie w miesiącu jest do pomocy
No i mamy pewien plan na przyszły rok ale nie chcę zapeszać. W każdym bądź razie jak się uda to będzie nam dużo łatwiej z opieką i finansowo. -
Mamusia_synusia wrote:D robiłam laser już 2 razy na tym samym obszarze. Owszem boli i dlatego smaruję się emlą i też zaciskam zęby bez znieczulenia nigdy nie próbowałam. Ale koleżanka testowała i bez emli w ogóle jest sieka odrasta tak samo jak po wosku, czyli 2-3 tyg, ale wiadomo że laser działa na stałe, więc po ok. 6 wizytach już podobno wystarczy przyjść "raz na rok".
Mamusia_synusia lubi tę wiadomość
-
2 dni mój w dzień nie dostawał cyca bo szliśmy w porze 2 drzemki tez na spacer i się udawało, a dziś zaczęło lać i nie udało się go niczym oszukać, ani uśpić w inny sposób.
Mam znajomą w pracy co urodziła mając 42 - dla mnie to masakra. Mój małż jak się urodził to jego ojciec miał 44lat i mówi zawsze że to masakra bo jak miał 7-10 lat i chciał iśc w piłke pograc itp to ojciec zawsze zmęczony itp.
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Ha ha trudno D trzeba będzie spiąć poślady- nie moja wona ze na huja trafiłam i zmarnowałam tyle lat na tą porażkę, którą wtedy uznawałam za małżeństwo. Miałam zrezygnowac z macierzyństwa? Ez dzieci sobie życia nie wyobrażałam. Prawdopodobnie będę miec ich więcej. Pewnie blisko 40. Może mnie za to nie znienawidzą
-
D84-bo to kwestia wytrwalosci jesli nie masz samozaparcia i checi to dajesz cyca a nie to nie dajesz i koniec;) nie spi?niech nie spi:)jak bedzie spiacy/a to zasnie i bez cyca tylko to rodzic musi byc twardy,w tym wypadku matka:) i tak,wiem ze to trudne:)ale to kwestia decyzji Twojej, jak nie jestes pewna nie odstawiaj a jak odstawiasz czy likwidujesz karmienie to je zlikwiduj i nie kapituluj. Badz silna. Wydaje mi sie zechcesz zakonczyc kp a jakos okolicNosci Ci nie sprzyjaja..Ja teraz jak patrze z perspektywy,to u mnie bylo troche jak u Mili-a okazalo sie im mniej bylo lulania,noszenia,ciiichania etc. tym szybciej nauczyla sie zasypiac.
-
nick nieaktualnyNo i u nas cyrki z jedzeniem. Na śniadanie kaszki ledwo co, później trochę makaronu z białym serem. No i to w sumie tyle. Chciałam jej dać serka ale uciekła, w akcie desperacji nakroiłam szynki, też przeszła obok.... No nic olałam, chwilę temu przyszła do mnie z pustą miseczką że trza nakroić Masakra jak te dzieci zmienne są, przecież moja to pochłaniała ilości za całe nasze forum, a teraz nie i koniec.
Nie wiem czy ją coś łąpie ( oby nie bo w pon szczepienie), czy zęby bo ma tak spuchnięte, czy brzuch boli bo bąki to wali jak z armaty.
Baga człowiek wiele błędów popełnił i jeszcze sporo narobi. Dobrze, że znalazłaś swoją wartościową drugą połowę
Miałyśmy wyjść na drugi spacer, ale tak się zrobiło ciemno normalnie jak w d*. Chwilę później ulewa przeszła. Ciekawe jak jutro będzie -
VAYN MY TO NAWET Wyszliśmy Z BLOKU I PRZESZLIŚMY 5m I ZACZĘŁO LAĆ HHEH
mały mi caplc włącza
chwalimy się przeszedł przed `chwilą sam cały pokój i nawet sam skręcił i zmienił kierunek
Lexi150, vayn, Mamusia_synusia, Tusiaa, dana222, Zosia_wop lubią tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Vayn podobno to normalne, że dzieci właśnie około wieku naszych, nagle odcinają się z jedzeniem. Mówiłam Wam, że jak zaczną chodzić to będą problemy ze snem, a kolejny etap to obraza na jedzonko
Mój po dzisiejszym szczepieniu ma jakoś w drugą stronę - lata jak szalony i wścieka się jak nigdy z dwojga złego lepsze to
Tuli to jednak warto przecierpieć i mieć spokój super
D brawo dla Boryska! super uczucie prawda... duma rozpieraWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 19:47
d84 lubi tę wiadomość