Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagoda ma te
Zobacz, co znalazłem w AliExpress
http://s.aliexpress.com/yymiuI7V
Sa bawelniane 100 proc (pomijajac ze tam maja ta ceratke wszysta ale ona nigdzie nie dotyka skory. Ja polecam,mamy rozmiar 80 i sa ok. Mam tez 4 wklady,sa cienkie,i nie da sie ich wsadzic jak w kieszonke, ale sa tez bawelniane w 100 proc -
nick nieaktualnyMy się dopiero będziemy wybierać po nocnik gdzieś w maju
Tuli dodałam do koszyka, kupię jutro co by małżu na zawał nie zszedł dzisiaj już. Ogólnie strasznie popłynęłam przez te wyprzedaże. Może się wyrobię i zrobię a3 w pół roku
Wiecie ja tak mówiłam, że jak będę miała syna to będziemy starać się o drugie bo marzyłam o córce, a jak będzie córka to poprzestaniemy na jednym. Wszyscy się z tego śmiali, no ale ja się coraz bardziej utwierdzam w tym co mówiłam. Nie wiem czy byłabym w stanie jeszcze komuś tak w tyłek włazić jak Poli. -
nick nieaktualny
-
Baga u mnie tak samo ... ja jestem jedną z piątki dzieciaków haha i zawsze chciałam dużą rodzinę dwójką dzieci minimum a trójka jest ok. Po 4 latach starania się pokawila się Marcia. Kurde jestem sama. Czasem tylko jak mam dentystę to podrzuć am ja na godzinę do siostry. Męża prawie w domu nie ma no dużo pracuje. Są tygodnie ze jak wyjeżdża w poniedziałek to wraca we wtorek. I moje juz prawie 34 na karku jakoś szczerze powiedziawszy nie pomagają w zdecydowaniu się na kolejne dziecko. Ja jestem za mało cierpliwa. I takoo
-
Wstałam razem z kurami! Środek nocy 6.45 bo byliśmy dzisiaj na szczepieniu. Uffff... Księciunio dał od wejścia taki popis, że brak ważenia, brak mierzenia ryk przez całą wizytę i szczepienie. Lęk społecznościowy, normalna faza Ale nagle pstryczek się przełączył i zamilkł bo pielęgniarka myła ręce i zaglądał jej przez ramię co ona robi aż lekarka się uśmiała po pachy to później śmiał się do niej
A na spacerku mama wykupiła sobie tortury depilacja laserowa grrrr
A teraz czekamy bo ma przyjść pani sprzątająca czy tylko ja tak mam, że nie lubię takich wizyt? -
Baga dla mnie dwójka to max. Kiedyś marzyłam o trójce ale mi przeszło
Teraz przyznam że trochę tesknię za takim pachnącym maluszkiem... No i cieszę się że będzie mi dane niedługo przeżyć ponownie te chwile. Boję się tylko żeby Igor mocno tego nie odczuł że będzie drugie dziecko. Mam nadzieję że jakoś mi się uda wszystko ogarnąć.
Tuli a wkłady do pieluszek też brałaś? I ile?
Nawrzucałam rzeczy do koszyka i uzbierało się 150 USD Stanowczo się zagalopowałam -
Tusia co do lampy to ja mam LED 6W różową z SEMILAC i daje radę.Kupowałam po prostu zestaw startowy z Semilaca z bazą, topem + 3 kolorowymi lakierami, blokiem polerskim, odtłuszczaczem, acetonem i lampą. Bardzo szybko utwardza hybrydę i nie uważam, żeby jakoś przez nią szybciej schodziła. Tak jak pisałam mi się paznokcie trzymają około 2 tygodni, ale ja chyba generalnie mam ciężką płytkę. U mnie zwykły kolorowy lakier trzyma się dzień, dosłownie. Także 2 tygodnie to u mnie jest super wynik. Podejrzewam, że mogłaby się trzymac dłużej, ale ja mam taką tendecję, że jak coś lekko zaczyna odchodzić to męczę to i męczę, az zdrapię
Tusiaa lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Monia ja myślałam kiedyś o 2. Ale stres i leczenie żeby mieć jedno i teraz poświęcany czas, ten sam wiek co Ty itp. jakoś zmieniły mi punkt widzenia jedno już mi styknie Małżon ostatnio stwierdził, że teraz gdybyśmy jakimś cudem wpadli to całą kasę przekieruje na pomoc do domu na stałe i niańkę on by się tylko bawił z dziećmi
-
Kupiłam w końcu fotelik - zdecydowałam sie na JOIE EVERY STAGES i póki co jestem zadowolona. Wygląda bardzo porządnie i ma dużo regulacji.
Lexi wiesz może czy można zdjąć tapicerkę do prania z tego fotelika? Pytam w razie gdyby nasz Maly ponownie zwymiotował podczas jazdy ( już 4 razy mu się to zdarzyło i tak się zastanawiam, czy przez to, że jadł bezpośrednio przed podróżą, czy może ma już chorobę lokomocyjną). Z Maxi Cosi normalnie zdejmowałam i prałam.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Chodzi mi jeszcze po głowie ta spacerówka JOIE LITETRAX 4...
Tusia Ty kiedyś pisałaś, że Twój wozek bebetto flavio składa się jak siedzisko jest przodem do otoczenia. Spróbowałam to zrobić z moi torino ( w końcu nowszy model więć też powinien się składać w 2 częśc, a nie osobno stelaż, osobno siedzisko), i owszem złożył się, ale jest mega długi - w sensie oparcie siedziska nie składa się z siedziskiem, tylko stelaż się złożył i na tym stelażu wypchnał siedzisko do przodu (nie wiem jak to opisac). Tak czy siak zajmuje mega dużo miejsca i wciaż sie zastanawiam nad spacerowką, ktora szybciej złożę i rozłoże i będzie lżejsza.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agulineczka a moze za mocno pasy sciskałas? ja chyba tak robiłam i mój dziec wymiotował
A ta lampa moze dobra bo firmowa . Inne sa np sporo tansze i moze dlatego . hmm.. teraz mam rozkmine
Baga podobno tak włąsnie czesto bywa ze dzieci sie "cofają nocnikowo" mój od 2 dni nie zrobił siku na nocnik w ogóle uwaza go za zabawke. Kolezanka mi mówiła ze jej syn z poczatku sikał ale nie na nocnik tylko na kibelek , poźniej mu sie odmieniło. a ona nie cisneła go z tym i dipoiero teraz zaczyna wołac siku czy kupe. oczywiscie zdarzaja sie wpadki ze sika w majty albo popusci troche ma teraz rok i 10 ,5 msc. Moze chyba dzieci musza same dojrzec do tego.Kubuś
-
Mój wózek tak wyglada złożony. Fakt nie wyglada ze zajmuje bardzo mało miejsca ale jakos tak jest poreczniej niz osobno. Ja siedzisko stawiam do pozycji siedzącej. Miałam mało miejsca wiec było mi ciezko zdjecie zrobic z dalsza bo juz nie chciałam go przenosic.
http://static.pokazywarka.pl/x/x/z/b1216b99becac2c66a366462205154f3_orig.jpg
http://static.pokazywarka.pl/8/n/w/983b44c285afd3e988f481e9210ee583_orig.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 11:41
Kubuś
-
Ja się nie spinam z nocnikowaniem ani odpieluchowaniem. Tym bardziej że jestem prawie pewna że przy drugim dzieciu Igor może się z tym trochę cofnąć. Mojej kuzynki Synek jak miał 1,5 roku już na nocnik siadał a później mu się odwidziało. Teraz ma skończone dwa i pieluchy bo nocnik i kibelek ble. Ja tam uważam że mamy jeszcze czas.
Agula szczerze nie mam pojęcia. Jakoś nigdy nie sprawdzałam. -
Vayn może kupon zniknął bo czas sie skonczyłó. oni nieraz robia krótki czas do niektórych rzeczy
Agulineczka mysle ze sie sciaga tapicerka do prania przy tym foteliku. Ja ze swoim axkidem miałam problemy bo nie wiedziałam jak zdjac przy nogach tą tapicerke a tam były zatrzaski baardzo ciezko sie je odpinało wiec przypuszczam ,że u Was podobnie jest. No i mam na rzepy za zagłówkiem przyklejana tapicerkeWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 11:47
Kubuś