Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja pomiedzy 4 a 5 dużej roznicy w wielkości nie widzialam. Przynajmniej jeśli chodzi o pampersa.
A co do testów to ponoć mozna zrobić ale nie będą one do końca miarodajne. Bo chyba dopiero pi 2 rz faktycznie mozna stwierdzic alergię na cos. -
a mi sie wydaje ze jest róznica miedzy 4 a 5 z dady. pamietam jak je pierwszy raz otworzyłam i załozyłam Kubie to pomyslałam ze sa jakies wielkie. tearz juz przyzwyczajona jestem i wydaja sie normalne
Agulineczka i jeszcze jedno pytanie masz lampy ledowe 9 w?Kubuś
-
Woooow Lexi dzieje sie u Was. Bardzo duzo osób mnie pyta kiedy drugie dziecko, troche mńie to irytuje, bo ńie wiem. Ostatnio po takiej rozmowie będąc na spacerze tak zaczęłam o tym myślec, czy w ogole chce drugie dziecko a jak chce to kiedy. I tak idąc i przemyślajac natknęłam sie na pusta puszkę po piwie z napisem dla brata i moze to był znak ze jednak zdecydujemy sie na brata dla Michała.
D84 jej syn ma juz 2 latka wiec to w jego diecie wyeliminowała produkty z niklem. Była wielka tragedia bo codziennie pił kakao, kupiła jakis zastepńik, ale nie posmakowało
-
D a co jest złego w byciu jedynaczką? Ja zawsze myslałam, że jest ok. no ale ja nie jestem jedynaczka
a wiecie co . Najbardzioej mnie przeraza to, że bym siobie nie poradziła z dwójka. Może dziwnie to zabrzmi ale nie lubie jak gdzies jestem z Kuba i jak on np chodzi po całej przychodni albo rozrabia albo idzie w inna strone na spacerze i za chiny nie da sie go przekierowac w inna strone jakos dziwnie wtedy sie spinam , że kazdy się gapi. w domu czy na swoim podwórku to jest całkiem inaczej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 22:31
Kubuś
-
Ja mam starszego brata, ale jest starszy o 8 lat. Jeśli bym sie zdecydowała na drugie dziecko to na pewno nie chce takiej różnicy wieku, bo z bratem właściwie do teraz jak juz mamy swoje dzieci, nie mieliśmy zbyt duzo wspólnych zainteresowań. On miał swój świat i ja miałam swój świat. Oczywiście nie mam pretensji do rodziców, bo moja mama niestety 2 razy poroniła a potem długo sie o mńie starali
-
Bycie jedynakiem jest wspaniale! Owszem czasem brakuje brata/siostry (ale bardziej starszej niz mlodszej) ja tam po prostu czulam cala uwage rodzicow i nadal tak jest,czasem mam wrazenie ze nie daloby sie tego dzielic na 2,ze wiele bym stracila.. No ale kiedys zostane sama.. Tzn bez swoich bliskich,a rodzenstwo cioteczne to jednsknie to samo..
-
Ja mam 5 lat starszego brata. I mimo że dogadujemy się całkiem nieźle to chciałam żeby nasze dzieci mialy jak najmniejszą różnicę wieku. Nigdy nie chcieliśmy zeby Igor byl sam bo jak nas zabraknie to co on bidulek będzie miał wszystko na swojej głowie a tak jakoś we dwójkę raźniej. No a druga sprawa że moje ciąże sa dosyć problematyczne. Cały czas na lekach, zero seksu i wolę to przejść i mieć z głowy więcej dzieci już nie chcę.
A to ze będzie trudno to wiem ale za 3-4 lata dzieciaki będą odchowane z tego najmniej samodzielnego okresu i spokój. A tak znowu się później bawić w pieluchy bym nie chciała. Moj brat ma teraz 4,5 letnia córkę i widzę jak im ciężko zdecydować się na drugie. Zrobili się już wygodni. -
Ja mam małą różnicę wieku z bratem (1,5 r) a i tak było między nami różnie. Raz się tłukliśmy a raz spoko. mOże dlatego, że dziewczyna i chłopak - a ja i mój brat jesteśmy do tego zupeeeeełnie różni, kompletnie ( nawet myślałam, że jestem adoptowana ) Ale generalnie dobrze jest mieć kogoś i nie wyobrażam sobie być jedynaczką. Smutno by było. A z obserwacji widzę, że jak większa różnica wieku (a nawet taka duuuża) to to rodzeństwo inaczej się traktuje, jakiś większy szacunek jest między nimi.
D jesteś jedną z 2 jedynaczek, które mówią, że to zło. Reszta uważa, że są uprzywilejowane i super jest być jedynakiem. Takie samolubne powody podają jak to, że wszystko było dla nich nie musieli się dzielić (ani uwagą czy pieniędzmi rodziców, ani zabawkami ani miejscem w pokoju). -
Lexi ale się dzieje. Serio będziesz gotowa? Wszystko masz? Super
A jeszcze miałam wam napisać, że mały dostał na urodzinki zestaw Skip Hop oryginalny. My mu kupiliśmy z Ali. No i po jednym użyciu z tego oryginalnego bidonu schodzi małpa! Szok. nie gotowane, nie używane w zmywarce. Tylko 2 razy umyte wodą z płynem. Któraś tak miała? Jak nie to uważajcie. Teraz chyba muszę reklamację składać, bo to lekka przesada. -
Baga bo te z ali gorszy plastik maja. Bidon kupiony w polsce jest zrobiony z tritonu. Niemniej jednak po kilku miesiącach trz nam w koncu obrazek zlazl ale plastik dalej przezroczysty. A cenowo wcale nie jest dużo droższy.
-
A u nas jest regres w nocniku. Nawet kupę przestał robić. Nie wiem co teraz. Sadzam go a on po prostu ucieka i nie wiem czy to od tego jak raz spadł z nocnika na twarz. Ale się nie boi jak siada. Często sam chce siadać, sam do niego włazi itp. Ale od dawna nic na niego nie zrobił. Tak mi szkoda, bo super mu szło.