Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A.W. wrote:Ja zapisała się na NFZ - zobacze jak będzie, lekarka ma niezłe opinię. Liczę właśnie głównie na te badania...ale do wizyty jeszcze tydzień

Czy Wy też jesteście takie zmęczone? Budzę się przed budzikiem a po 3 godzinach jestem ledwo żywą
a do 18 w pracy...
Ja to jak nie raz pisała, pobudka 4-4:30 codziennie od 3 tygodni. Potem padam na twarz w pracy, ale jakoś drzemek w domu w tygodniu nie udaje mi się uskutecznić, bo zawsze coś do zrobienia jest. W weekend za to sobie ucinam drzemkę
-
A.W ja mam niskie ciśnienie w porywach nawet 90/60 więc doktor mi pozowliła od czasu do czasu słabsza kawę np z mlekiem. Znam co piły kawę w ciąży w ograniczonych ilościach i było ok no ale wiadomo kofeina.. Mi mąż zakupił zbożową którą można jak najbardziej, ale ciężko mi się przekonać do tego smaku ..
-
nick nieaktualnyWłaśnie kupiłam i przeczytałam... ale w dupie, czytałam ulotke nigdzie nie jest napisane ze nie mozna stosować w pierwszym trymestrze, jak coś się wydarzy (a mam nadzieje że nic nie bedzie) to ich zaskarżę ;ppati87 wrote:w skladzie Prenalen katar spray do nosa sa roztwor soli morskiej, olejek eukaliptusowy i mietowy,
wiec tu badz madry i pisz wiersze -
nick nieaktualnyTo ja mam koleżanke która ma na imię Ala a nie Alicja. I ma ciągle z tym problem bo na siłe wpisują jej Alicja. Nawet w dokumentach do szpitala...Pianistka wrote:O to to to!. myślałam właśnie o soli ale nie byłam pewna bo nie znam się na tym i nie chciałam głupa przypalić

Pati, ja nie znam ani jednej Pauli oprócz mnie... Ale przez moje imie miałam wieczne problemy bo każdy myślał że jestem głupim pustakiem, który używa zdrobnien w dokumentach ^^ i nawet w liceum w legitymacji szkolnej gdy wpisałam "Paula" to mi sami poprawili na Paulina... Miliony razy gdy poznaję kogoś nowego i przedstawiam się po imieniu czyli Paula, i tak za którymś razem każdy powie do mnie Paulina... Strasznie mnie to denerwuje dlatego nie lubię gdy Pauliny używają zdrobnień "Paula" bo potem ja mam problem
Pianistka lubi tę wiadomość
-
A.W. wrote:Mnie nigdy nie można było z łóżka ściągnąć

A kawę pijecie? Usłyszałm różne opinię więc odstawiłam ale strasznie mi brakuje
w ciąży dopuszczalna jest jakaś ilość kofeiny - nie pamiętam dokładnie ile, ale spokojnie przynajmniej jedną kawę dziennie możesz pić
-
To ja może się wstrzymam z tą kawą do wizyty...
Cynamonowa ją dzisiaj wyjątkowo do 7 pospałam, ale budzik miałam na 8.30... Przez całe swoje życie nie wstałam przed budzikiem :p a teraz ledwo siedze... A przede mną weekend na uczelni więc też nie odpocznę
-
nick nieaktualnyTylko trzeba pamiętać że nie tylko kawa ma w sobie kofeinedomiii wrote:w ciąży dopuszczalna jest jakaś ilość kofeiny - nie pamiętam dokładnie ile, ale spokojnie przynajmniej jedną kawę dziennie możesz pić

i ta dopuszczalna dawka może znajdować się już w produktach które spożywamy w ciągu dnia
-
Kilka dni temu mąż zrobił mi kawę... Ale jak dla mnie to było mleko z wodą i okazało się, że wsypał 0,5 łyżeczki kawy i nie byłam w stanie tego wypić. Ale usłyszałm że to dla zdrowia fasolki
więc wolałam już nic nie pić
-
Witam Was,
w zasadzie nie wiem, gdzie się wpisać, czy na luty czy na marzec' 16. termin mam wg różnych kalkulatorów od 27 lutego do 3 marca. Jednak ja z tych, co do końca zapewne nie dotrwają, więc jak już pewnie to byłby luty.
Dziś 4 tydzień 5 dzień ciąży.
23.06 beta hcg - 1555
25.06 beta hcg - 4100
To moja 3 ciąża, mam już 4,5- letniego synka z X 2010 r. Chciałabym do Was dołączyć, choć na razie nieśmiało.
zosiaaa lubi tę wiadomość
-
A.W. wrote:Mnie nigdy nie można było z łóżka ściągnąć

A kawę pijecie? Usłyszałm różne opinię więc odstawiłam ale strasznie mi brakuje
Ja piję
Moje zmeczenie tez siega zenitu, ale cóz...dzieci dbaja, bym miala co robić
Monkey lubi tę wiadomość
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]

-
Agnesia wrote:To ja mam koleżanke która ma na imię Ala a nie Alicja. I ma ciągle z tym problem bo na siłe wpisują jej Alicja. Nawet w dokumentach do szpitala...
To ja znam dwie dziewczyny, które mają na imię Magda, nie Magdalena. I podobnie, wszyscy im na siłę wpisują to dłuższe
Ja herbaty czarnej wcale nie piję, a coli minimalne ilości, ostatnio w zasadzie nic
więc na kubeczek kawy mogę sobie pozwolić
Monkey lubi tę wiadomość
-
zosiaaa wrote:
Ja herbaty czarnej wcale nie piję, a coli minimalne ilości, ostatnio w zasadzie nic
więc na kubeczek kawy mogę sobie pozwolić 
Mam dokladnie tak samo
Wole kawke z ekspresu ze spienionym mlekiem 
domiii, zosiaaa lubią tę wiadomość
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]

-
Iriss wrote:Mi lekarz powiedział, że mogę kawkę pić (pewnie chodziło o ta 1 dziennie)
ale ja kawosz nie jestem. 
Umówiłam się na badania prenatalne
21.07 rano, koszt (usg+krew) 370zł no ale byłam przygotowana na taką kwotę...
a co się zawiera w tych badaniach prenatalnych? -
nick nieaktualny