Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja niestety nie pomogę, bo póki co nie choruję... i oby tak zostało... ale ostatnio byłam chora 2 lata temu
nie licząc gorączki spowodowanej bólem zęba ale to inna bajka 
Mam nadzieję, że grypa mi chociaż nie dowali bo chyba się załamie... Aczkolwiek co rano wstaję z bólem gardła...ale u mnie to normalne... wystarczy że w nocy napiję się zimnego napoju i rano nie mogę mówić
Ale to nie choroba
-
A ja znowu musze jesc co 2h bo mnie zaczyna mdlic jak brzuch glodny , w nocy obudzil mnie trzask drzwi (amieszkam tylko z mezem, spiacym obok), musialam go budzic zeby przeszedl sie po domu bo tak sie wystraszylam ze az brzuch mnie rozbolal. Pozniej mialam glupi sen ze mojej chrzesnicy spacerowke ktos ukradl (chore) a jak sie znowu obudzilam to bylam takglodna ze bieglam do lodowki.
Jak fajnie ze wiekszosc z was juz widziala fasolki z serduszkami
))). Ja musze czekac jeszcze tyle dni i ciagle sie boje i mam stresa ze...aj szkoda gadac.
-
w skladzie Prenalen katar spray do nosa sa roztwor soli morskiej, olejek eukaliptusowy i mietowy,Agnesia wrote:Japitole, własnie wyczytałam w necie same sprzeczne info... że nie możemy kamfory, olejku eukaliptusowego, mentolu ani kopru włoskiego... nie rozumiem juz nic z tego... w jednych miejscach jest napisane że jest ok a na innych ze nie mozna i już
wiec tu badz madry i pisz wiersze -
Iriss poczytałam i zdecydowanie dam sobie spokój z tym Vicksem, bo chyba wszystkie preparaty takie na "napocenie się w nocy" są z tymi zakazanymi olejkami.. może po prostu zastąpie to tą herbatką z czarnego bzu co Justaw napisała skoro też napotnie działaja
a jeśli chodzi o czosnek to nie jestem w stanie go zjeść tak o po prostu, bo zwróce, myslicie, że jeżeli zrobie sobie takie tosty i nasmaruje takim masełkiem czosnkowym to też zadziała?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 12:18

-
Mila ja jestem bardzo antylekowa,a w ciąży tym bardziej. Staram się wybierać wszystko naturalne. Inna sprawa,że w środki typu vick po prostu nie wierzę. W razie gorączki idę do lekarza,ale poza tym inhalacje są dla mnie najlepsze na świecie. Dzięki nim moje dzieci już od dawna nie mają antybiotyków. Staram się pozwolić,by organizm sam walczył
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]

-
Pianistka wrote:Ja się cieszę że mam na imię jak mam bo moi rodzice mieli o wiele głupsze propozycje typu Pamela lub Penelopa... Więc uwierz, Paulę doceniam xD
Mi się podoba jeszcze Ida ale mojemu D. nie
a mnie mama miala nazwac Sandra lub Patrycja i zostalo Patrycja, a moja siostra nazywa sie Klaudia, kiedys nasze imiona w moim regionie i podobnym roczniku byly rzadkie do spotkania, potem pamietam jak mialam kolo 16-18lat i bylam nad jaims jeziorem to ciagle slyszalam jak rodzice wolaja dzieci Patrycja i Klaudia,
z imionami tak jest ze raz sa popularne raz mniej
ja na razie z imion wymyslilam Marcel i Marika ale moze jescze uslysze jeszcze inne ladne imieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 12:22
-
I z tym czosnkiem mam podobnie. Samego,czy mleka z nim nie przelkne,ale sos czosnkowy,czy właśnie tosty takie posmarowane zjem i to też ma swoje właściwości. Bardziej wierzę w takie leczenie,niż syropy i inne specyfiki z apteki
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]

-
A ja nie jestem zwolenniczką żadnej medycyny. ani naturalnej ani żadnej. Jak jestem chora to nie biorę leków ale też nie piję żadnych ziół. po prostu idę do pracy i po kilku dniach samo przechodzi
Nie pamiętam kiedy leżałam w łózku z chorobą... Jedyna rzecz która mnie rozkłada i muszę zjeść paczkę tabletek to ból menstruacyjny... Jeśli złapie mnie w pracy to leżę i nie mogę się podnieść, płaczę jak dziecko i mąż musi mnie odwozić do domu. po czym biorę kilka tabletek no-spa forte i tak zwijam się z bólu przez 12 godzin... 
A uwierzcie, spałam gdy tatuowali mnie pod pachą i nie boję się bólu... ale mój ból przy @ to jakiś koszmar... Jakby ktoś mnie rozszarpywał od środka... Mniej bolało jak miałam połamane nogi po wypadku... Dlatego jak rano widzę że @ przyszła to od razu biorę wolne w pracy...
Na szczęście teraz mam spokój na rok
Max lubi tę wiadomość
-
O to to to!. myślałam właśnie o soli ale nie byłam pewna bo nie znam się na tym i nie chciałam głupa przypalićIriss wrote:

Pati, ja nie znam ani jednej Pauli oprócz mnie... Ale przez moje imie miałam wieczne problemy bo każdy myślał że jestem głupim pustakiem, który używa zdrobnien w dokumentach ^^ i nawet w liceum w legitymacji szkolnej gdy wpisałam "Paula" to mi sami poprawili na Paulina... Miliony razy gdy poznaję kogoś nowego i przedstawiam się po imieniu czyli Paula, i tak za którymś razem każdy powie do mnie Paulina... Strasznie mnie to denerwuje dlatego nie lubię gdy Pauliny używają zdrobnień "Paula" bo potem ja mam problem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 12:29
-
Iriss wrote:Pianistko, miałam to samo z @, jak już w nocy się zjawiła to ja już rano meldowałam że nie przyjadę, bo tak jak piszesz uczucie jakby ktoś rozrywał od środka, masakra, zaczęło się tak w listopadzie i trwało...
Czasami jednak jakoś lepiej sie podkurować, u nas w styczniu do pracy przyjechała dziewczyna, zasmarkana, zakichana, przegonili ją po 3h do domu, jak zobaczyli co się z nią dzieje, ona chciała dzielnie pracować, no skończyło sie na tym że łańcuszkiem po kolei 15 osób się pochorowało, między innymi ja, biura małe, wspólna kuchnia i poszło...
Weźcie mnie kopnijcie, mam zamiar zrobić dziś sałatkę jarzynową i będę piekła schab i karkówkę, a dupy ruszyć nie mogę
Zgadzam się. Ale jednak ja nigdy nie choruję na wirusową grypę... Od dziecka mam chore gardło i np w momencie kiedy siedzę pod klimatyzatorem pół godziny, zaczyna boleć mnie gardło co kończy się dla mnie gorączką 40 stopni... Ale po dwóch dniach przechodzi... Mó∆ organizm na wszystko reaguje gorączką... Przy @ też gorączkowałam...
Mila, właśnie o taki sok nam chodzi
Nie wiem jak z nim w ciąży ale bez ciąży to najlepsze lekarstwo babuni
-
Hej ja po usg, ale jestem średnio zadowolona. Zarodek jest w macicy żywy, serduszko bije, za to doktor znalazła coś pomiędzy jajnikiem prawym a macicą, jakaś struktura nie wiadomo co.. naczytałam się już na studiach o ciąży heterotopowej.. więc teraz do 8 lipca mam normalnie czas wyjęty z życiorysu.
-
Justaw powodzenia! A możesz zapytać gina o ten koper włoski w I trymestrze? Bo nie daje mi teraz to spokoju....
Anabel a co to takiego ta ciążą heterotopowa? Pierwszy raz słyszę o czymś takimWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 12:50
-
Nie ma szans, moj odtwarzacz video nie czyta tego formatu
a youtube nie działa ze względu na to, żeby nie przeciążać łącza i aby każdy pasażer mógł swobodnie korzystać...
Anabel, nic się nie martw!
będzie dobrze! Przecież WSZYSTKIE mamy dotrwać do lutego!
JustaW, 3mam kciuki
nic się nie bój
powodzenia...