Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiaaa wrote:
    Ja mam po Oli śpiworek do wózka z owczą wełną, to był jeden z lepszych zakupów :) dziecko w zimie w wózku po parę godzin spało, a ja miałam pewność, że zimno jej nie jest :)

Co do wózka to ja nic nie oglądam, bo mamy 3w1, oprócz tego lekką spacerówkę i jeszcze parasolkę po koleżance ;) zastanowię się może nad kupnem porządniejszego fotelika :)

A jeśli o płeć chodzi to ja mam przeczucie, że będzie dziewczynka i chyba trochę bardziej chciałabym dziewczynkę ;) choć w zasadzie obojętne mi :)
    ooo to ja też taki zakupie :D zaraz zobaczę te spiworki z owczej wełny :D

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    chciałam być Emma!! :D później chciałam mieć na imie Inez :D
    Ja się cieszę że mam na imię jak mam bo moi rodzice mieli o wiele głupsze propozycje typu Pamela lub Penelopa... Więc uwierz, Paulę doceniam xD

Mi się podoba jeszcze Ida ale mojemu D. nie :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Ja się cieszę że mam na imię jak mam bo moi rodzice mieli o wiele głupsze propozycje typu Pamela lub Penelopa... Więc uwierz, Paulę doceniam xD

Mi się podoba jeszcze Ida ale mojemu D. nie :(
    eee ja miałam być tylko Patrykiem :D moje imię wybrała siostra, kolegowała się w przedszkolu chyba z jakąś Agnieszką :D
    Ale Paula to fajne imię :D teraz króluje Pola :) też nawet fajne ale będzie wysyp jak Oliwii, Julek i Amelii było :D

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziewczynki bardzo podoba mi się imie Nelka albo Elenka :-) dla chłopca dużo ciężej będzie mi wybrać.. Alanek? Emilek?
    A z innej beczki - coś mnie rozkłada.. macie jakiś super sposób na przeziębienie? Narazie mam tylko katar i głowa boli, ale i chyba coś z gardłem zaczyna się dziać, gorączki narazie na szczęście nie mam, ale nie chce się rozchorować, narazie pije syrop prenalen, zrobiłam syrop z cebuli i pije dużo herbatek... Co radzicie?

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    Dla dziewczynki bardzo podoba mi się imie Nelka albo Elenka :-) dla chłopca dużo ciężej będzie mi wybrać.. Alanek? Emilek?
    A z innej beczki - coś mnie rozkłada.. macie jakiś super sposób na przeziębienie? Narazie mam tylko katar i głowa boli, ale i chyba coś z gardłem zaczyna się dziać, gorączki narazie na szczęście nie mam, ale nie chce się rozchorować, narazie pije syrop prenalen, zrobiłam syrop z cebuli i pije dużo herbatek... Co radzicie?
    Do apteki i kup sobie Vick nasmaruj się i leż w łóżku. Maść na bazie olejków eterycznych, dozwolona w ciąży :d

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Do apteki i kup sobie Vick nasmaruj się i leż w łóżku. Maść na bazie olejków eterycznych, dozwolona w ciąży :d

Kurcze, ale tutaj http://www.vicks.pl/leki-na-przeziebienie-i-grype/masc-vicks-vaporub/ pisze, że "Brak dowodów na bezpieczeństwo stosowania maści Vicks VapoRub u kobiet w ciąży, dlatego nie należy jej stosować w tym okresie bez konsultacji z lekarzem". Twój lekarz Ci to przepisał?

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Ja oglądąłam ostatnio joolza, wyglad fajny, ale kompletnie brak amortyzacji :(

...muszę zbadać ten aspekt ;)...ale tym wszystkim zajmę się pewnie w listopadzie...jak wszystko będzie dobrze:)

Co do kwestii chłopiec dziewczynka...jest mi to zupełnie obojętne...ale ostatnio powiedziałam mężowi, że czuję że będzie dziewczynka na co on odpowiedział, że czuje tak samo tylko odwrotnie :p...a ja wiem, że mimo wszystko dziewczynka dla taty jest NAJLEPSZA;)

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    Kurcze, ale tutaj http://www.vicks.pl/leki-na-przeziebienie-i-grype/masc-vicks-vaporub/ pisze, że "Brak dowodów na bezpieczeństwo stosowania maści Vicks VapoRub u kobiet w ciąży, dlatego nie należy jej stosować w tym okresie bez konsultacji z lekarzem". Twój lekarz Ci to przepisał?
    zezwolił na stosowanie, ale nie tylko mi :D bo koleżanka z forum też stosuje. Ja odtykam sobie nos smaruje sobie miedzy oczami i pod nosem lepiej się oddycha, w swoim skladnie jako składniki czynne ma: kamforę olejek eukaliptusowy (który kobiety w ciąży mogą używać do inhalacji) levomentol tez do inhalacji jest, olejek terpentynowy. I to wszystko co posiada:)
    Wszystko w stężeniach do 5%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 11:44

• Skierka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wstawiłam gołąbki. Będę miała obiad na dwa dni :) Myślałam,że mąż jutro sam pojedzie na zakupy ale niestety nie da rady. Dziewczyny mają w szkole show i muszę dokupić kilka rzeczy do strojów.

No i spać mi się chce,więc muszę się zająć czymś,co mnie mocno ożywi :)

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japitole, własnie wyczytałam w necie same sprzeczne info... że nie możemy kamfory, olejku eukaliptusowego, mentolu ani kopru włoskiego... nie rozumiem juz nic z tego... w jednych miejscach jest napisane że jest ok a na innych ze nie mozna i już

• ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...Skierka to chyba tylko mamy mają tyle siły, żeby pomimo chorób i braku sił działać i nad wszystkim panować:)

Skierka lubi tę wiadomość

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:

Na gardło polecam wodę z wodą utleniona. Pół szklanki przegotowanej z 1 łyżka utlenionej. Plukac często jak się da. Mi teraz bardzo pomogło. No i krioterapia naturalna. Lody itp. Na prawdę działa. Inhalacje z soli fizjologicznej tez czynią cuda. Zdrówka kochana :)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilka85 wrote:
    ...Skierka to chyba tylko mamy mają tyle siły, żeby pomimo chorób i braku sił działać i nad wszystkim panować:)

Oj tak kochana. Jak coś się dzieje,to w człowieku są nadzwyczajnie moce. Czasem sama sobie się dziwię :)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesia a ja sie ubieram i rozbieram idąc do tej apetki:D zapytałabym farmaceutki, ale oni też się czasem mylą.. hmm.. ale skoro lekarz Ci zezwolił na stosowanie, a to ginekolog czy rodzinny?:p

Skierka a coś jeszcze stosowałaś, żeby się wyleczyc? domowe sposoby czy jakieś leki?

Najgorzej, że łóżko odpada, bo dziś zostało one wyprane odkurzaczem piorącym i do wieczorka schnie :-( a na moich 26 m2 nie ma więcej legowisk :-) ale kocyk przed laptopem też powinień dać rade:-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    Agniesia a ja sie ubieram i rozbieram idąc do tej apetki:D zapytałabym farmaceutki, ale oni też się czasem mylą.. hmm.. ale skoro lekarz Ci zezwolił na stosowanie, a to ginekolog czy rodzinny?:p

Skierka a coś jeszcze stosowałaś, żeby się wyleczyc? domowe sposoby czy jakieś leki?

Najgorzej, że łóżko odpada, bo dziś zostało one wyprane odkurzaczem piorącym i do wieczorka schnie :-( a na moich 26 m2 nie ma więcej legowisk :-) ale kocyk przed laptopem też powinień dać rade:-)
    Wiesz co koleżanka mi napisała ze spokojnie mozna, jej lekarz ginekolog przepisał na problem z katarem. Moze właśnie z powodu małego stężenia można :) też ide do apteki po sól morską do nosa:D

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej czyli smarować się też tym mogę?:-) dopytam jeszcze w aptece, dzięki bardzo za pomoc dziewczyny :D

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na to wychodzi ze tak, ale ja stosuje tylko pod nos i miedzy oczy nie nacieram pleców i platki piersiowej:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam weekend cały czas;p bo na L4 siedze:D ja na noc wypije mleczko z czosnkiem miodkiem i masełkiem:D uwielbiam! :D

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja już w drugim pociągu... poszłam do toalety bo już na peronie czułam wilgoć... a tam na wkładce gęsty beżowy śluz... Taki karmel... :/
    Niech te plamienia się skończą bo zwariuję! :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia faktycznie z tym koprem włoskim to jakas masakra! Wszędzie piszą co innego. Trzeba jednak zapytać lekarza. Ja juz robię listę pytań ale i tak pewnie o czymś zapomnę

ex2bmg7yxswzkwmo.png
‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ