X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, próbowałam w necie znaleźć informacje o plamieniu czy jest groźne itd ale nigdzie nie znalazłam podobnego przypadku... W większości dziewczyny plamiły kilka dni i przeszło a u innych plamiły na brązowo np tydzień i był to początek poronienia... Nigdzie nie mogę znaleźć informacji o kimś, kto plamił dosłownie raz, potem miał spokoju tydzień i znowu jeden brązowy ślad i tydzień spokoju... Dziwne to :/
    Mam nadzieję, że z maleństwem wszystko ok... Wizyta dopiero w czwartek o 11 :) Ale gadałam z szefostwem, pracuję tylko w poniedziałek i wtorek i to lekko ;)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss, piękny fasol <3 ale fajny masz pęcherzyk... nie wiem czemu ale mój na pierwszej wizycie miał kształt taki sam jak twój, a na drugiej był okrąglutki :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Pianistka, nie szukaj w necie! :) bo się nakręcasz... Ja poprzednio jak miałam plamienia, krwawienia to szperałam w necie i tam natknęłam się na info o wrażliwej szyjce właśnie. Do wizyty po prostu się nie przemęczaj i nie denerwuj :)
    No mój fasol wczoraj mnie tak rozczulił... :) mam przed oczami tą maleńką postać i bijące serduszko :D
    Pytałaś mnie o jakieś parametry, lekarz na końcu ma takie dane i on sobie coś tam spisuje, ale ja chciałam tylko wielkość dzidzi :D a resztę niech on ogarnia :D
    Nie chcę pytać jak u Ciebie skończyły się te plamienia i krwawienia... :(
    Mam nadzieję, że będzie ok.. do czwartku muszę dotrwać...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistko ja mam dwie koleżanki, które plamiły do końca I trymestru i dzieciątka są zdrowe, a ciąża w dalszym etapie przebiegała bezproblemowo. Czasem tak jest i nie jest to nic groźnego, czego i Tobie życze kochana. Często jak łożysko przejmuje funkcje ok tego 12 tc, to plamienie się uspokaja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 09:04

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    Pianistko ja mam dwie koleżanki, które plamiły do końca I trymestru i dzieciątka są zdrowe, a ciąża w dalszym etapie przebiegała bezproblemowo. Czasem tak jest i nie jest to nic groźnego, czego i Tobie życze kochana. Często jak łożysko przejmuje funkcje ok tego 12 tc, to plamienie się uspokaja :)
    No właśnie też tak czytałam że kobiety plamią od tego 6 do 12-13tc a potem nagle spokój... Mam nadzieję, że tak samo będzie i u mnie... oby do czwartku dotrwać i się wszystkiego dowiem :)

Skierka lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Pianistka, nie szukaj w necie! :) bo się nakręcasz... Ja poprzednio jak miałam plamienia, krwawienia to szperałam w necie i tam natknęłam się na info o wrażliwej szyjce właśnie. Do wizyty po prostu się nie przemęczaj i nie denerwuj :)
    No mój fasol wczoraj mnie tak rozczulił... :) mam przed oczami tą maleńką postać i bijące serduszko :D
    Pytałaś mnie o jakieś parametry, lekarz na końcu ma takie dane i on sobie coś tam spisuje, ale ja chciałam tylko wielkość dzidzi :D a resztę niech on ogarnia :D
    OOO a mi wczoraj spisał te dane. Tzn . oni tak robią takie rozpocznanie :) i mój pęcherzyk ma ponad 14mm a dzidzia 3mm :) jeszcze cos jest podane ale nie moge znaleźć rozszyfrowania :p hehehe.
    Muszę się na 7sierpnia zapisać chyba na prenatalne albo po 7 jakoś bo to już będzie 12 tydzień ;p

• pati87 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny
    chyba troche lepiej czuje sie po wizycie,
    ale znajac zycie to 16lipca przed wizyta znowu stresa zlapie...

zaraz musze wstawac, a bedzie ciezko w nocy dzis spalam niecale 5godzin, chyba z wrazenia po wczorajszej wizycie

zaraz musze sie pakowac bo okolo 16 jade na urlop do 5 lipca

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• pati87 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    pati, to dobrze że wizyta Cię uspokoiła :) teraz jedź i wypoczywaj :) zazdroszczę ;)
    Nie ma czego zazdrościć. Jadę do miejscowości wypoczynkowej kolo mojego miasta. Jadę do własnego domku letniskowego dlatego teraz bo później wynajmuje ten domek. Pewnie większość czasu spędzę na lezaczku w cieniu nad jeziorem

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• zosiaaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Dzień dobry !!!

Zosia udanego urlopu ! :)

Ja też dziś i jutro pracuję, a najchętniej nie wychodziłabym z łóżka :/

Dzięki :*

Miszkaa super te ogrody, może się przejedziemy, dzięki za info :)

Iriss z tym skierowaniem rozumiem :) super zdjęcie dzidzi :)

Skierka dobrze, że się poprawia :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od samego początku czuję że to chłopak :D nawet lekarz mówił na moj brzuch Kubuś :D chciałabym bardzo mieć syna. Ale będę się cieszyła i z córeczki :D nie mogę się doczekać aż poznam płeć:D

• domiii Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Ja od samego początku czuję że to chłopak :D nawet lekarz mówił na moj brzuch Kubuś :D chciałabym bardzo mieć syna. Ale będę się cieszyła i z córeczki :D nie mogę się doczekać aż poznam płeć:D

też mi się synek marzy :) trzymam kciuki za naszych chłopaków :)

ps. śniło mi się dzisiaj, że poroniłam.... chyba za dużo w głowie się dzieje...

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż moja siostra ma 2ch synów i u mnie w rodzinie marzy się dziewuszka, tak u mojego A. są same dziewuchy i marzy się chłopak :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    No, trzeba zaraz ruszyć tyłek z kanapy i przejść się do warzywniaka, bo mam dziś ochotę na fasolkę szparagową!!! :D. Cieszę się, że między tymi mdłościami trafiają się takie smaki :D.
    ooo wczoraj miałam kupić, ale mi się odechciało później :D ja muszę kupić 10kg ogórkow kiszonych bo ciagle mi malo :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszej ciąży miałam przekonanie że będzie to chłopiec :)
    Teraz na razie nie mam żadnych przeczuć śmieje się że do parki bd dziewucha. A tak szczerze ważne żeby było zdrowe i żeby wszystko było dobrze. Oglądałam dziś wózki na olx kurcze znalazłam za 400 zł świetny wózek ale spokojnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Ja przy pierwszej ciąży miałam przekonanie że będzie to chłopiec :)
    Teraz na razie nie mam żadnych przeczuć śmieje się że do parki bd dziewucha. A tak szczerze ważne żeby było zdrowe i żeby wszystko było dobrze. Oglądałam dziś wózki na olx kurcze znalazłam za 400 zł świetny wózek ale spokojnie ;)

https://www.youtube.com/watch?v=0z76UbM_iyI

Ja jestem zakochana w tym. Ma duża gondole idealną na zimę dla dziecka :D i świetnie wygląda! :D Od dawna go kocham koszt za nowy to ok 1500zł. Jak tylko będzie w koncu grudzien to go kupie! :D ale 2w1 bo fotelik posiadam maxi cosi :D

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia ja tez mam upatrzony ten sam! Zakochałam sie nim! Co prawda nie widziałam go na żywo ale jak ma dużą gondole i jest wysoki to mi wystarcza. Bede musiała zamówić z netu bo w mojej mieścinie ich nie ma. Podoba mi sie kolor scarlet lub ten z limonką, ale na kolor będzie jeszcze czas :)

A myślałam ze tylko ja oblukałam juz wózki :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 10:31

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaaa wrote:
    Agnesia ja tez mam upatrzony ten sam! Zakochałam sie nim! Co prawda nie widziałam go na żywo ale jak ma dużą gondole i jest wysoki to mi wystarcza. Bede musiała zamówić z netu bo w mojej mieścinie ich nie ma.

A myślałam ze tylko ja oblukałam juz wózki :P
    Ja go już w grudniu wybrałam:D
    Ja widziałam milion razy i właśnie wtedy się w nim zakochałam. Jest ekstra na żywo. Stabilny, duży, wysoki. Taki dostojny! :D widziałam już wszystkie linie. A ty którą chcesz Mondo ecco white, mondo black czy mondo grey?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 10:34

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mondo ecco white oczywiście! Mieszkam na wsi wiec wózek musi być stabilny, do tego wygląda extra. Cena tez przystępna. Mi z nim pasuje dosłownie wszystko. A Ty który kolor masz upatrzony?

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    uuu no faktycznie ciekawa propozycja :) dopisałam do listy, później przewertuje parametry :D
    Jak sprawdzałam na necie, to jest jeden z najwiekszych wózków. Większą gondole ma od Emmaljungi i jest wyższy o wiele :)

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia ja pod tym względem tez cały net przetrzepałam jeszcze Camarelo Carrera tez są wysokie i duże, ale koleżanka ma taki wiec odpada. Poza tym Mondo jest o wiele ładniejszy

Edit
    Iriss Camarelo jest bardzo lekki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 10:42

ex2bmg7yxswzkwmo.png
‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ