Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMa fajne amortyzatory, ja za to szukałam wózka który mi po lesie pojedzie i po dziurach:D no i wiem ze ten się sprawdzi. Mi się podoba Cappuccino taki klasyczny. Ale zobaczymymiszkaaa wrote:Mondo ecco white oczywiście! Mieszkam na wsi wiec wózek musi być stabilny, do tego wygląda extra. Cena tez przystępna. Mi z nim pasuje dosłownie wszystko. A Ty który kolor masz upatrzony?
Tylko pamiętaj że mondo ecco jest w skórze i dziecko może się latem pocić w spacerówce (to wiem od siostry też miała skórzany wózek) trzeba kupić najlepiej jakąś bawełnianią wkładkę
-
Ja jeszcze wózków nie wybieram
Póki co chcę dotrwać do drugiego trymestru i się nie wykrwawić 
A tak serio, to jestem już w pociągu, muszę dojechać regionalnym do dużego miasta i potem już dalej jadę do siebie, będę w domu o 20
A mój prowiant to oprócz 2 litrów płynów to 3 kanapki z sałatą i ogóreczkiem, paczka młodych marchewek do chrupania i batonik
Martwię się tymi plamieniami ale wmawiam sobie że skoro trwa to już od miesiąca i z dzidzią wszystko w porządku, to tak jest nadal....
A co do płci to ja od początku obstawiam na chłopca
Jeszcze z 1,5 miesiąca i się dowiemy
Mój mąż mówi że musi być chłopiec i nazwie go Thor czyli bóg wojny, walki... Bo po 3 latach walki o dziecko w końcu się udało i mimo plamień i wcześniejszych niepowodzeń dzidziuś się nie poddaje... więc musi być waleczny
A tak szczerze mówiąc to piersi bolą mnie niemiłosiernie i są dużo większe
musiałam sobie kupić 2 nowe staniki
A co do mdłości to dopadają mnie tylko w jednej jedynej sytuacji... Rano pod prysznicem... Wstaję z łóżka i idę pod prysznic i wtedy czuję że mi niedobrze i słabo.. kąpię się przy otwartych drzwiach bo już mi się zdarzyło omdleć pod prysznicem więc mąż mnie pilnuje... -
nick nieaktualnyteż musze wnosić wózek (kamienica) ale już postanowiłam że stelaż będzie w samochodzie a ja samą gondole będę nosiłaIriss wrote:Muszę na żywo zobaczyć
. Dla mnie najważniejsze są też waga i żeby był wygodny do wnoszenia, bo niestety nie ma u nas windy
(blok z 2000r.) więc to będzie decydowało o zakupie wózka, ale ten mi się bardzo spodobał, zapisany jako nr 1 na mojej liście ;P
a ta ma specjalną rączkę do noszenia
Mieszkam na 3cim ostatnim piętrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 10:44
-
nick nieaktualnydobrym sposobem żeby nie mdliło to przed prysznicem zjedz coś i posiedz w łóżku 10min zanim wstaniesz:)Pianistka wrote:Ja jeszcze wózków nie wybieram
Póki co chcę dotrwać do drugiego trymestru i się nie wykrwawić 
A tak serio, to jestem już w pociągu, muszę dojechać regionalnym do dużego miasta i potem już dalej jadę do siebie, będę w domu o 20
A mój prowiant to oprócz 2 litrów płynów to 3 kanapki z sałatą i ogóreczkiem, paczka młodych marchewek do chrupania i batonik
Martwię się tymi plamieniami ale wmawiam sobie że skoro trwa to już od miesiąca i z dzidzią wszystko w porządku, to tak jest nadal....
A co do płci to ja od początku obstawiam na chłopca
Jeszcze z 1,5 miesiąca i się dowiemy
Mój mąż mówi że musi być chłopiec i nazwie go Thor czyli bóg wojny, walki... Bo po 3 latach walki o dziecko w końcu się udało i mimo plamień i wcześniejszych niepowodzeń dzidziuś się nie poddaje... więc musi być waleczny
A tak szczerze mówiąc to piersi bolą mnie niemiłosiernie i są dużo większe
musiałam sobie kupić 2 nowe staniki
A co do mdłości to dopadają mnie tylko w jednej jedynej sytuacji... Rano pod prysznicem... Wstaję z łóżka i idę pod prysznic i wtedy czuję że mi niedobrze i słabo.. kąpię się przy otwartych drzwiach bo już mi się zdarzyło omdleć pod prysznicem więc mąż mnie pilnuje... -
Heh, łatwo się mówi ale ciężko wyzbyć się złych nawyków... Ostatni raz jadłam śniadania za czasów szkolnych... Od wielu lat nie jem śniadań i rano mam tak ściśnięty żołądek że nie potrafię nic w siebie wmusić... Ale widocznie trzeba będzie spróbować...Agnesia wrote:dobrym sposobem żeby nie mdliło to przed prysznicem zjedz coś i posiedz w łóżku 10min zanim wstaniesz:)
No i trzeba by było wstawać te 10 minut wcześniej
A ja jestem z tej grupy która kocha spać i wolę pospać 5 minut dłużej niż np zrobić lepszy makijaż
-
Agnesia wrote:Ma fajne amortyzatory, ja za to szukałam wózka który mi po lesie pojedzie i po dziurach:D no i wiem ze ten się sprawdzi. Mi się podoba Cappuccino taki klasyczny. Ale zobaczymy
Tylko pamiętaj że mondo ecco jest w skórze i dziecko może się latem pocić w spacerówce (to wiem od siostry też miała skórzany wózek) trzeba kupić najlepiej jakąś bawełnianią wkładkę 
U nas na wsi to na spacer jedynie po polnych drogach, bo nawet chodnika nie mamy
wiec mam nadzieje ze ten wózek sie sprawdzi.
-
nick nieaktualnyNo tak:p a swoją drogą świetne imię ThorPianistka wrote:Heh, łatwo się mówi ale ciężko wyzbyć się złych nawyków... Ostatni raz jadłam śniadania za czasów szkolnych... Od wielu lat nie jem śniadań i rano mam tak ściśnięty żołądek że nie potrafię nic w siebie wmusić... Ale widocznie trzeba będzie spróbować...
No i trzeba by było wstawać te 10 minut wcześniej
A ja jestem z tej grupy która kocha spać i wolę pospać 5 minut dłużej niż np zrobić lepszy makijaż 
ja mojemu nawet nie będę mówiła bo zaraz też tak syna będzie chciał nazwać
a z tej radości przypomniałaś mi o Diablo i dzis jak mój A wróci z pracy to sobie odpalimy i pogramy
-
a ja juz mam wozek x lander 3w1 na 3kołach dostalam go od kolezanki w kolorze granatowo niebieskim, kosztował kolo 2000 zł wiec nowego nie będę kupowała bo nie jest zniszczony
ja w pierwszej ciazy czulam ze bedzie chlopiec a urodzilam corke, teraz czuje ze bedzie corka i zobaczymy jak wyjdzie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 11:12
-
miszkaaa wrote:Ja do ginow na nfz jestem uprzedzona, ale racja na cos składki płacimy wiec chociaż skierowanie na badania niech wystawią

nigdy nie byłam...i nie chcę żeby mnie badał ani nic tylko chce skierowanie na badania...ale to muszę wyczuć jak już będę na wizycie:P
mi się podobają wózki JOOLZ, są lekkie i "zwinne" co jest dla mnie bardzo ważne z uwagi na brak windy:P -
nick nieaktualny
-
U nas na playstation króluje WIEDŹMIN !!Agnesia wrote:No tak:p a swoją drogą świetne imię Thor
ja mojemu nawet nie będę mówiła bo zaraz też tak syna będzie chciał nazwać
a z tej radości przypomniałaś mi o Diablo i dzis jak mój A wróci z pracy to sobie odpalimy i pogramy 

Co do imienia to na początku byłam mega przeciwna bo obawiałam się że nasza rodzina w Polsce może mieć problem z prawidłową wymową, ale też nie chcemy nazwać dziecka typowo Polsko żeby w Norwegii nie było "odmieńcem". Dlatego zdecydowaliśmy że synowi nadamy 2 imiona
Thor - norweskie i Fabian - norweskie i polskie 
Tutaj bardzo popularne jest nadawanie 2 imion z czego oni używają 2 na co dzień
Rodzina w Polsce będzie mogła mówić po prostu Fabian
Uważamy że to najmądrzejsze wyjście z sytuacji 
A jeśli będzie córka to będzie Emma... To imię mamy wybrane od około 2 lat
obojgu nam się szalenie podoba
-
nick nieaktualnyOjj Emma tyle wspomnien, kiedyś jak byłam młodsza pisałam kartki z koloni itd. Siostra do dziś się ze mnie nabija bo podpisywałam Agnieszka inaczej Emma xDPianistka wrote:U nas na playstation króluje WIEDŹMIN !!

Co do imienia to na początku byłam mega przeciwna bo obawiałam się że nasza rodzina w Polsce może mieć problem z prawidłową wymową, ale też nie chcemy nazwać dziecka typowo Polsko żeby w Norwegii nie było "odmieńcem". Dlatego zdecydowaliśmy że synowi nadamy 2 imiona
Thor - norweskie i Fabian - norweskie i polskie 
Tutaj bardzo popularne jest nadawanie 2 imion z czego oni używają 2 na co dzień
Rodzina w Polsce będzie mogła mówić po prostu Fabian
Uważamy że to najmądrzejsze wyjście z sytuacji 
A jeśli będzie córka to będzie Emma... To imię mamy wybrane od około 2 lat
obojgu nam się szalenie podoba 
Pianistka lubi tę wiadomość
-
Pianistka wrote:A co do wózków, w Norwegii przynajmniej bardzo popularne jest że do wózków wkłada się skórę np owczą... I futerko jest ciepłe w zimie i mięciutkie
przy czym wygląda mega uroczo 
Ja mam po Oli śpiworek do wózka z owczą wełną, to był jeden z lepszych zakupów
dziecko w zimie w wózku po parę godzin spało, a ja miałam pewność, że zimno jej nie jest 
Co do wózka to ja nic nie oglądam, bo mamy 3w1, oprócz tego lekką spacerówkę i jeszcze parasolkę po koleżance
zastanowię się może nad kupnem porządniejszego fotelika 
A jeśli o płeć chodzi to ja mam przeczucie, że będzie dziewczynka i chyba trochę bardziej chciałabym dziewczynkę
choć w zasadzie obojętne mi
-
nick nieaktualny