X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Hej dziewczyny!!! Przesyłam serdeczne pozdrowienia z Grecji!! Troche Was czasem czytam z komórki ale ciężko mi sie z niej pisze.
    Chciałam Wam tylko dac znać ze lot znioslam bardzo dobrze, jestem tu juz 7dzien i nie mam żadnych plamien ani silnych boli - chyba wszystko jest ok.

Cudownie! Baw się dobrze :)

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się po porannych mdłościach jakoś dziś cały dzień dobrze trzymałam, aż do teraz. Mdli mnie straszliwie, zobaczymy jak zniosę podróż komunikacją miejską z pracy do domu.

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonowa wrote:
    A ja się po porannych mdłościach jakoś dziś cały dzień dobrze trzymałam, aż do teraz. Mdli mnie straszliwie, zobaczymy jak zniosę podróż komunikacją miejską z pracy do domu.

Oj biedna.... Mnie jakoś mdłości jak na razie omijają. Ale coś czuję że wszystko przede mną :)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustaW! Opowiadaj coś więcej :)

A co do kawy, ja jej nie pijam ale z racji że mam niskie ciśnienie to czasem bez kofeiny czuję się jakbym miała wpaść w sen zimowy za moment :D Nie wiem czy słyszałyście o cascarze to jest to co ja uwielbiam. Zawiera kofeinę ale jedna filiżanka raz na kilka dni nie zaszkodzi :)

Aaaaa. ja już chcę moją wizytę :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też niby na razie spokój miałam, ale od wczoraj coś się ruszyło w tym temacie. Zobaczymy... Oby chwilowo tylko.

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Hej dziewczyny!!! Przesyłam serdeczne pozdrowienia z Grecji!! Troche Was czasem czytam z komórki ale ciężko mi sie z niej pisze.
    Chciałam Wam tylko dac znać ze lot znioslam bardzo dobrze, jestem tu juz 7dzien i nie mam żadnych plamien ani silnych boli - chyba wszystko jest ok.
    Super odpoczywaj! :D też bym się gdzieś na wakacje wybrała :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Wszystko ok :D serducho jak dzwon :D

Pytalam o ten koper wloski i mozna a nawet wskazany jest jesli sa wzdecia. Poleca tez melise i miete, najlepiej swieza
    pokazuj fotke maluszka! :D

• Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:

Aaaaa. ja już chcę moją wizytę :D

Mam tak samo, ale jeszcze tydzień. Chciałabym wreszcie usłyszeć/zobaczyć nasze małe serduszko <3

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss, gdybym nie plamiła to bym sobie dała spokój :P a dzisiaj znowu...
    Mój mąż twierdzi że skoro plamię od miesiąca i jest ok, to i będzie ok mimo plamień... że gdybym miała stracić ciąże przez te plamienia to już by się to stało... ^^ ot, pocieszyciel

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj no lubię go oglądać :) Oby do 12 tygodnia :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Otóż to !!! i to się tyczy nie tylko kawy ;)
    Z takich sytuacji ekstremalnych, to znam dziewczynę, która w De sprzątała w prywatnych domkach, do końca 8 miesiąca ciąży !! (oczywiście za zgodą i pod kontrolą lekarza) Urodziła zdrową córeczkę :) A aktywność w czasie ciąży, przełożyła się na lekki poród.
    Pomimo, że było to pierwsze i duże dziecko (4kg.) poród trwał 2 godziny (licząc od pierwszego skurczu) Jak zobaczyłam ją, niecały tydzień po porodzie, to przecierałam oczy ze zdziwienia, bo śmigała jakby nigdy w ciąży nie była :)

Też znam taki przypadek. Moja koleżanka po fachu (fizjoterapia) niemalże do dnia porodu pracowała i ćwiczyła z pacjentami. Tez bardzo szybko urodziła, a do formy po porodzie to niemalże w jeden dzień wróciła :) Dlatego sama uważam,że dopóki lekarze nie mówią stop, nie ma co popadać w paranoję ;) Ale to ja :)

Bianka* lubi tę wiadomość

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też unikam niektórych środków, bo to od zawsze robi mój mąż :P Mimo to na co dzień nie ma przeproś....no życie takie ;)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw gratulacje :D

Szara myszka super, że dobrze się czujesz, odpoczywaj :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz sprzata najlepiej na swiecie :D Nie smialabym po nim poprawiac ;) Ale za to gotuje tylko ja :P

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż pomaga mi w sprzątaniu w najlepszy z możliwych sposobów: nie przeszkadza... :D
    Ale czasem gdy jestem chora lub w jakichś ekstremalnych sytuacjach gdy naprawdę nie mam czasu to przychodzi dziewczyna do sprzątania... Głupio mi trochę ale jeśli pracowałam dziennie po 16 godzin czyli nocna zmiana + dzienna + spanie 3h i tak przez 2 tygodnie to nie miałam czasu się po dupie podrapać... Dzisiaj też ma przyjść przed moim powrotem bo mąż na pewno nie posprząta a wie, że nie lubię wracać do brudnego domu :)

Co do gotowania, uwielbiam jak on gotuje :) Rzadko to robi, fakt... ale pierogi jego wykonania są cudowne :) I placek po węgiersku <3

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu na tematy jedzeniowe się schodzi =D A ja taka głodna jestem, a jeszcze najpierw zrobić to jedzenie trzeba. Tzn najpierw to do domu dotrzeć =D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 15:39

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Co do gotowania, uwielbiam jak on gotuje :) Rzadko to robi, fakt... ale pierogi jego wykonania są cudowne :) I placek po węgiersku <3

Pianistka...mam ślinotok i idę do sklepu przez Ciebie:P Mam taki apetyt dzisiaj, że to jakaś masakra jest!! :/

Pianistka lubi tę wiadomość

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Ja po porodzie też rozważam Panią do sprzątania ;)
    Po prostu, raczej nie ogarnę dziecka, ponad 200-metrowego domu, ogrodu, szkoły (bo chcę się przebranżowić),a co za tym idzie, jeszcze być może rozkręcania firmy ;) Także No Way ;)

Też się nad tym zaczęłam zastanawiać...tzn. żeby już w ciąży jak będzie zaawansowana mieć kogoś kto mi ogarnie mieszkanie bo lubię porządek a mój mąż mimo starań może nie robić tego na tyle dobrze, żebym była zadowolona:P

Pianistka lubi tę wiadomość

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, też jestem głodna :( Siedzę w tym pociągu aż do 19... 2 kanapki już pochłonęłam a ostatnią trzymam na "czarną godzinę"... batonik poszedł... marchew się kończy... wrrrr. ciekawe co mąż mi ugotuje... pewnie pizzę... ^^

Bianka, ja zamierzam tą dziewczynę wziąć już od około 7 miesiąca ciąży i potem po porodzie... póki co przychodzi tylko czasem kiedy ja naprawdę nie mam czasu się tym zająć... Ale wiadomo że przed samym porodem i zaraz po będę potrzebowała chociaż pomocy przy sprzątaniu :)
    Zwłaszcza że jesteśmy sami... Nie mamy blisko nikogo kto mógłby mi pomóc zaraz po porodzie... Jedynie mąż kilka dni zostanie w domu a dalej będę musiała sobie radzić sama...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój również nie umie sprzątać... Najbardziej wkurza mnie kiedy bierze się za odkurzanie, i odkurza odkurzaczem bezprzewodowym który służy mi jedynie do sprzątania na bieżąco w kuchni... Zamiast wziąć porządny odkurzacz... I nigdy nie odkurzy pod stołem, wokół kominka... wrrrr... aż wolę żeby się nie czepiał bo aż mnie korci żeby poprawić a nie chcę mu robić przykrości...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ