Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Hej dziewczyny!!! Przesyłam serdeczne pozdrowienia z Grecji!! Troche Was czasem czytam z komórki ale ciężko mi sie z niej pisze.
    Chciałam Wam tylko dac znać ze lot znioslam bardzo dobrze, jestem tu juz 7dzien i nie mam żadnych plamien ani silnych boli - chyba wszystko jest ok.

Cudownie! Baw się dobrze :)

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się po porannych mdłościach jakoś dziś cały dzień dobrze trzymałam, aż do teraz. Mdli mnie straszliwie, zobaczymy jak zniosę podróż komunikacją miejską z pracy do domu.

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonowa wrote:
    A ja się po porannych mdłościach jakoś dziś cały dzień dobrze trzymałam, aż do teraz. Mdli mnie straszliwie, zobaczymy jak zniosę podróż komunikacją miejską z pracy do domu.

Oj biedna.... Mnie jakoś mdłości jak na razie omijają. Ale coś czuję że wszystko przede mną :)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustaW! Opowiadaj coś więcej :)

A co do kawy, ja jej nie pijam ale z racji że mam niskie ciśnienie to czasem bez kofeiny czuję się jakbym miała wpaść w sen zimowy za moment :D Nie wiem czy słyszałyście o cascarze to jest to co ja uwielbiam. Zawiera kofeinę ale jedna filiżanka raz na kilka dni nie zaszkodzi :)

Aaaaa. ja już chcę moją wizytę :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też niby na razie spokój miałam, ale od wczoraj coś się ruszyło w tym temacie. Zobaczymy... Oby chwilowo tylko.

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Hej dziewczyny!!! Przesyłam serdeczne pozdrowienia z Grecji!! Troche Was czasem czytam z komórki ale ciężko mi sie z niej pisze.
    Chciałam Wam tylko dac znać ze lot znioslam bardzo dobrze, jestem tu juz 7dzien i nie mam żadnych plamien ani silnych boli - chyba wszystko jest ok.
    Super odpoczywaj! :D też bym się gdzieś na wakacje wybrała :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Wszystko ok :D serducho jak dzwon :D

Pytalam o ten koper wloski i mozna a nawet wskazany jest jesli sa wzdecia. Poleca tez melise i miete, najlepiej swieza
    pokazuj fotke maluszka! :D

• Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:

Aaaaa. ja już chcę moją wizytę :D

Mam tak samo, ale jeszcze tydzień. Chciałabym wreszcie usłyszeć/zobaczyć nasze małe serduszko <3

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss, gdybym nie plamiła to bym sobie dała spokój :P a dzisiaj znowu...
    Mój mąż twierdzi że skoro plamię od miesiąca i jest ok, to i będzie ok mimo plamień... że gdybym miała stracić ciąże przez te plamienia to już by się to stało... ^^ ot, pocieszyciel

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj no lubię go oglądać :) Oby do 12 tygodnia :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Otóż to !!! i to się tyczy nie tylko kawy ;)
    Z takich sytuacji ekstremalnych, to znam dziewczynę, która w De sprzątała w prywatnych domkach, do końca 8 miesiąca ciąży !! (oczywiście za zgodą i pod kontrolą lekarza) Urodziła zdrową córeczkę :) A aktywność w czasie ciąży, przełożyła się na lekki poród.
    Pomimo, że było to pierwsze i duże dziecko (4kg.) poród trwał 2 godziny (licząc od pierwszego skurczu) Jak zobaczyłam ją, niecały tydzień po porodzie, to przecierałam oczy ze zdziwienia, bo śmigała jakby nigdy w ciąży nie była :)

Też znam taki przypadek. Moja koleżanka po fachu (fizjoterapia) niemalże do dnia porodu pracowała i ćwiczyła z pacjentami. Tez bardzo szybko urodziła, a do formy po porodzie to niemalże w jeden dzień wróciła :) Dlatego sama uważam,że dopóki lekarze nie mówią stop, nie ma co popadać w paranoję ;) Ale to ja :)

Bianka* lubi tę wiadomość

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też unikam niektórych środków, bo to od zawsze robi mój mąż :P Mimo to na co dzień nie ma przeproś....no życie takie ;)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw gratulacje :D

Szara myszka super, że dobrze się czujesz, odpoczywaj :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz sprzata najlepiej na swiecie :D Nie smialabym po nim poprawiac ;) Ale za to gotuje tylko ja :P

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż pomaga mi w sprzątaniu w najlepszy z możliwych sposobów: nie przeszkadza... :D
    Ale czasem gdy jestem chora lub w jakichś ekstremalnych sytuacjach gdy naprawdę nie mam czasu to przychodzi dziewczyna do sprzątania... Głupio mi trochę ale jeśli pracowałam dziennie po 16 godzin czyli nocna zmiana + dzienna + spanie 3h i tak przez 2 tygodnie to nie miałam czasu się po dupie podrapać... Dzisiaj też ma przyjść przed moim powrotem bo mąż na pewno nie posprząta a wie, że nie lubię wracać do brudnego domu :)

Co do gotowania, uwielbiam jak on gotuje :) Rzadko to robi, fakt... ale pierogi jego wykonania są cudowne :) I placek po węgiersku <3

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu na tematy jedzeniowe się schodzi =D A ja taka głodna jestem, a jeszcze najpierw zrobić to jedzenie trzeba. Tzn najpierw to do domu dotrzeć =D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 15:39

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Co do gotowania, uwielbiam jak on gotuje :) Rzadko to robi, fakt... ale pierogi jego wykonania są cudowne :) I placek po węgiersku <3

Pianistka...mam ślinotok i idę do sklepu przez Ciebie:P Mam taki apetyt dzisiaj, że to jakaś masakra jest!! :/

Pianistka lubi tę wiadomość

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Ja po porodzie też rozważam Panią do sprzątania ;)
    Po prostu, raczej nie ogarnę dziecka, ponad 200-metrowego domu, ogrodu, szkoły (bo chcę się przebranżowić),a co za tym idzie, jeszcze być może rozkręcania firmy ;) Także No Way ;)

Też się nad tym zaczęłam zastanawiać...tzn. żeby już w ciąży jak będzie zaawansowana mieć kogoś kto mi ogarnie mieszkanie bo lubię porządek a mój mąż mimo starań może nie robić tego na tyle dobrze, żebym była zadowolona:P

Pianistka lubi tę wiadomość

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, też jestem głodna :( Siedzę w tym pociągu aż do 19... 2 kanapki już pochłonęłam a ostatnią trzymam na "czarną godzinę"... batonik poszedł... marchew się kończy... wrrrr. ciekawe co mąż mi ugotuje... pewnie pizzę... ^^

Bianka, ja zamierzam tą dziewczynę wziąć już od około 7 miesiąca ciąży i potem po porodzie... póki co przychodzi tylko czasem kiedy ja naprawdę nie mam czasu się tym zająć... Ale wiadomo że przed samym porodem i zaraz po będę potrzebowała chociaż pomocy przy sprzątaniu :)
    Zwłaszcza że jesteśmy sami... Nie mamy blisko nikogo kto mógłby mi pomóc zaraz po porodzie... Jedynie mąż kilka dni zostanie w domu a dalej będę musiała sobie radzić sama...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój również nie umie sprzątać... Najbardziej wkurza mnie kiedy bierze się za odkurzanie, i odkurza odkurzaczem bezprzewodowym który służy mi jedynie do sprzątania na bieżąco w kuchni... Zamiast wziąć porządny odkurzacz... I nigdy nie odkurzy pod stołem, wokół kominka... wrrrr... aż wolę żeby się nie czepiał bo aż mnie korci żeby poprawić a nie chcę mu robić przykrości...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ