Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi wczoraj ginka powiedziała, że na przyszłej wizycie da mi skierowanie na badania bo jestem po poronieniu i mi się należą.
Wstyd przyznać ale byłam w takim szoku, że wszystko jest ok, że nawet nie wiem o jakich badaniach mówiła...
Pamiętam tylko, że mówiła, że Ona mi zrobi usg a tamto bezpłatne badanie będzie polegało na pobraniu krwi.
Nie wiecie co to może być?
ek + 09.05.2014 (9tc)

-
Ja w sumie bardzo kawowa nie jestem, przed ciążą piłam czasem jedną z mlekiem, rano z narzeczonym , w sumie nie z potrzeby tylko dla smaku i towarzystwa

Teraz ze 3 razy sobie zrobiłam, ale za każdym razem nie dopiłam, więc temat kawy odpuściłam.
Ja właśnie dziś zaczęłam szukać badań prenatalnych. W weekend poczytam gdzie najlepiej robią i coś sobie upatrzę. A może polecicie jakiś sprawdzony gabinet w Warszawie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 14:25
-
Iriss wrote:kasia_ry witaj
Monkey właśnie o Tobie myslałam i o Natashy haha nie wiem dlaczego, ale w kuchni jak mnie zemdliło to pomyślałam co tam u Natashy czy już te wymioty jej nie wracają
Już wiem, że do czasu aż nie przejdą mdłości nie zapraszam żadnych gości, ja dziś gotuję i ledwo daję radę, wyciąg na maxa nastawiony, okna pootwierane... śmierdzi mi wszystko bleh bleh bleh
, a tego gotowania dzis troche wypadło.
No to teraz odliczam do 21.07
Mi dzisiaj bazylia tak śmierdziała w kuchni, a kanapki które zrobiłam do pracy to wręcz cuchnęły :p
Kasiu witaj
-
Cynamonowa wrote:Ja w sumie bardzo kawowa nie jestem, przed ciążą piłam w sumie czasem jedną z mlekiem rano z narzeczonym , ale w sumie nie z potrzeby tylko dla smaku i towarzystwa

Teraz ze 3 razy sobie zrobiłam, ale za każdym razem nie dopiłam.
Ja właśnie zaczęłam szukać badań prenatalnych dziś. W weekend poczytam gdzie najlepiej. A może coś polecicie sprawdzonego w Warszawie?
I jeszcze obydwie z Warszawy jesteśmy
co raz więcej wspólnego mamy
-
nick nieaktualny
-
Monkey wrote:Mi wczoraj ginka powiedziała, że na przyszłej wizycie da mi skierowanie na badania bo jestem po poronieniu i mi się należą.
Wstyd przyznać ale byłam w takim szoku, że wszystko jest ok, że nawet nie wiem o jakich badaniach mówiła...
Pamiętam tylko, że mówiła, że Ona mi zrobi usg a tamto bezpłatne badanie będzie polegało na pobraniu krwi.
Z usg m.in. przeziernosc karkowa i obecnosc kosci nosowej, a z krwi Pappa (potrojny lub poczworny). Wyniki nie daja odpowiedzi, czy dziecko jest zdrowe, a jedynie okreslaja prawdopodobienstwo urodzenia chorego dziecka. To badania przesiewowe, nie diagnostyczne. Ponadto sprawdzaja prawdopodobienstwo wystapienia tylko nie licznych wad
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 14:28
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]

-
Monkey wrote:Mi wczoraj ginka powiedziała, że na przyszłej wizycie da mi skierowanie na badania bo jestem po poronieniu i mi się należą.
tak na pewno Pappa. Lekarz mówił jeszcze o Teście Harmony ale to już koszt 2500, robi się albo pappa albo harmony...ale nieodpłatnei to na bank Pappa. -
Hej dziewczyny!!! Przesyłam serdeczne pozdrowienia z Grecji!! Troche Was czasem czytam z komórki ale ciężko mi sie z niej pisze.
Chciałam Wam tylko dac znać ze lot znioslam bardzo dobrze, jestem tu juz 7dzien i nie mam żadnych plamien ani silnych boli - chyba wszystko jest ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 14:52
domiii, Skierka, ilka85, zosiaaa, Anabel lubią tę wiadomość
-
Justaw wrote:Wszystko ok
serducho jak dzwon 
Pytalam o ten koper wloski i mozna a nawet wskazany jest jesli sa wzdecia. Poleca tez melise i miete, najlepiej swieza
Gratuluje kochana!!!! Cieszę się razem z Tobą
Ja kopru włoskiego nie mogę, bo u mnie nasila wzdęcia. Tak samo u dzieci moich było
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]

ale może się mylę, nie zagłębiałam się w temacie, nie szukam nic poza tym co lekarz zleca