X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    Dziewczyny a bierzecie jakies witaminy? Bo tak sie zastanawiam jak to jest wkoncu z nimi w ciazy... Lekarza nie pytalam bo bylam podlamana wizyta, ale teraz jesli bedzie wszystko dobrze to zapytam...

Roxa w każdej ciąży biorę tylko kwas foliowy w mega dawce, bo jestem diabetykiem i magnez :)

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja narazie tez kwas foliowy z wit.B i jodem a dodatkowo Magnez 400mg z kwasem foliowym i witaminami B... I tak sie dzis zastanawialam nad zestawem witamin dla kobiet w ciazy z DHA czy i od kiedy...
    Poczekam do poniedzialku az sie okaze czy wszystko jest dobrze i juz cos widac i zapytam lekarza...

Widze ze temat wozkow... bardzo fajny temat pod koniec wakacji zaczne nad tym myslec juz tak na powaznie bo chyba kupimu wizek w pl jak bedziemy na jesieni... co do fotelika to chyba postawie na cybex...

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa, ja biorę kompleks witamin ale są tylko w No więc nazwa ci niewiele pomoże... :)

Co do urządzania pokoju to ja się wstrzymam przynajmniej do tego 20 tygodnia :)
    A badań prenatalnych miała nie będę bo w Norwegii ich nie robią... Tylko kobietom po 35 roku życia...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie kupiłam prócz niedrapek. Wszystko co już mam dla dziecka odziedziczam po siostrze ;) my pokój we wrześniu remontujemy ;D

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw czekamy na obszerniejszą relację, gratuluje udanej wizyty i dzieki za info o koprze włoskim, uspokoiłaś mnie trochę.

Szara myszka odpoczywaj i korzystaj z urlopu. Cieszę się ze dobrze zniosłaś podróż :)

Agnesia chusta fajna sprawa, ja będę miec nosidełko zakładane na brzuch. Bardzo wygodna rzecz ale jak dziecko podrośnie to kręgosłup wysiada. Miałam okazję nosić kilka razy takiego szkraba to nie powiem plecy bolały potem.

Bianka ja tez jestem Zosia-samosia jak sama zrobię to wiem ze dobrze :) a mój mąż do sprzątania sie nie nadaje, toni na odwal ale niestety przyjdzie taki dzień ze będzie musial sie przyłożyć do sprzątania i mi pomóc ;)

Ja będę chciała iść na badania prenatalne usg+pappa

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaś przekornie mam zamiar szaleć z wyprawką po I usg ;)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam po długiej nieobecności :) Wiem wiem, troszkę was zaniedbałam, ale dopiero wczoraj wróciłam z córką do domu, byłam z nią w szpitalu na diagnostyce w sprawie tej biegunki, na szczęście wszystko ok, biegunka ustąpiła, dobre samopoczucie wróciło i matka ma troszkę czasu dla siebie bo moje dziecie właśnie po szpitalu zaczęło raczkować i mówić "mama" "tata" - także już nie muszę jej trzymać na kolanach czy nosić na rękach, sama daje sobie świetnie radę ;p ... a ze szpitalem, to szkoda gadać, nie chce o tym gadać, było minęło i mam nadzieje że już nigdy nie wróci.
    Aaaa zapomniałam się pochwalić, we wtorek byłam na wizycie, nasz maluszek rośnie zdrowo, skacze, rusza się, łzy same cisnęły się do oczu, ma już 19 mm, według pomiarów jest na etapie 8 tygodnia :) serduszko nadal biję i mam nadzieje że już tak będzie do końca :) mąż zachwycony, stwierdził że ma dla mnie z tej okazji niespodziankę, za to że urodzę mu drugie szczęście, że dzielnie wychowuję mu młodszą córeczkę i dlatego też z okazji pierwszej rocznicy ślubu zabiera mnie na weekend do Paryża :P kocham go za tą spontaniczność, na szczęście Majka zostanie z dziadkami, jest w nich zapatrzona, a że jest grzeczna to nie będą mieli z nią problemu

Ja kochane mam fotelik po córce... wręcz jak nowy, maxi cosi cabriofix :) wózek kupuję nowy bo tamten sprzedałam, na razie mam na oku bebetto torino, chociaż znając mnie to jeszcze nie raz zmienię zdanie, w sumie moja córka miała x lander i też byłam z niego zadowolona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 16:44

Mila920 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym szalała ale teraz same ciuszki na lato a nie kupię na przyszłe wakacje bo nie znam płci i nie wiem czy sukienki czy spodenki ;D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Ja nic nie kupiłam prócz niedrapek. Wszystko co już mam dla dziecka odziedziczam po siostrze ;) my pokój we wrześniu remontujemy ;D
    Ja sama poki co nic nie kupowalam... mam jedynie odziedziczone po moim malym kuzynie lampe chmure do pokoju dzieciecego i juz wisi bo stwierdzilam ze jak sie staramy to nie bede kupowac innej a potem tamta bedzie sie kurzuc... no i mam jeszcze szczeniaczka uczniaczka i misia spiocha z odglosem bicia serca i szumem wod plodowych...

• zosiaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ja też raczej na jakieś specjalistyczne prenatalne nie pójdę, moja gin mierzy te podstawowe parametry i to mi wystarczy :) zastanowię się nad połówkowymi...

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem młoda, zdrowa, w mojej rodzinie nie było żadnych chorych dzieci... Nie mam powodów myśleć że coś pójdzie nie tak... Tutaj nawet nie badają przezierności czy kości nosowej :D Ale im mniej wiem tym spokojniej śpię :P

Myszeczka, to dobrze że z córeczką już lepiej :) I bardzo gratuluję USG :)

Skierka, zosiaaa lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszeczka Paryż na weekend? Bajka ! Zazdroszcze :-) pożycz męża :p chociaż nie narzekam mój Najmilszy też czasem mnie gdzieś zabiera :p jak sie wykuruję to płyniemy w rejsik na jakieś 2-3 dni :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiaaa wrote:
    Pianistka ja też raczej na jakieś specjalistyczne prenatalne nie pójdę, moja gin mierzy te podstawowe parametry i to mi wystarczy :) zastanowię się nad połówkowymi...

Nie wiem jak w Pl, ale u mnie połówkowe jest obowiązkowe, chyba,że masz coś innego na myśli :) Sama zaś nie wiem, czy zdecyduje się na Pappa....w poprzedniej ciąży rzekomo dobry wynik nic nam nie pomógł o.O

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Ja też bym szalała ale teraz same ciuszki na lato a nie kupię na przyszłe wakacje bo nie znam płci i nie wiem czy sukienki czy spodenki ;D

U nas akurat są wyprzedaże rzeczy tych grubszych, a te maleńkie ciuszki to i tak cały rok mamy dostępne na każdą porę roku :) No i ja płci raczej nie chcę znać, więc czekać nie będę :D

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży w ogóle nie miałam badanej przezierności... w tej też nie zamierzam badać bo po co mam się nie potrzebnie stresować?! Nieraz też się zdarza że wyniki wyjdą błędne a dziecko rodzi się zdrowe

• Skierka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w przypadku złej przezierności zdecydowałabym się na amniopunkcję. Wolałabym wiedzieć, gdyby moje dziecko miało byc chore troszkę wcześniej, niż przy porodzie :) Ale to tylko ja. Rozumiem,że każdy robi jak woli.

Myszeczko same dobre wieści. Ciesze się,że wszystko ok :)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zamierzam wymyślać i badać wszystkiego bo tylko zwariować można... Po co tyle stresu... :)
    Jednak 99% dzieci na świecie rodzi się zdrowych więc trzymajmy się wersji że wszystkie nasze dzieciątka będą w tej większości :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale u nas przezierność jest obowiązkowa, to żaden mój wymysł Pianistko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 16:56

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że jest obowiązkowa :)
    Ale w Norwegii nie, więc nie zamierzam naciskać i biegać po szpitalach w poszukiwaniu kogoś kto mi ją zbada... :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem :)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ