X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    U nas akurat są wyprzedaże rzeczy tych grubszych, a te maleńkie ciuszki to i tak cały rok mamy dostępne na każdą porę roku :) No i ja płci raczej nie chcę znać, więc czekać nie będę :D
    Szukałam Unisexów ale nic mi się nie podoba :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max na usg bylam w 5t3d ciazy... niby 23dpo (cykl stymulowany) ale biore poprawke o 2 dni (wiadomo jak to z owu a nie mialam monitoringu tylko test z krwi czy owu jest juz blisko) w tyl czyli mogl to byc 21-22dpo... bylam w klinice robic bete 15dpo (bez tej poprawki) i jak dzwonili powiedziec ze jest pozytywna i sie udalo to byla przeszlo 200 z wrazenia nie pamietam dokladnie ile... No i od dziewczyn z tego tematu wiem juz ze moze zagniezdzenie trwalo troche dluzej... Teraz jak pojade to bedzie teoretycznie 6t2d...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siekierka :-* no ciesze sie ze mam mrza optymiste i mogr sie tutaj wygadac bo zawsze to lzej na duszy... ja tez bardzo mocno trzymam za was kciuki!

I oczywiscie za kazda jedna z was i wasze maluszki!

Skierka lubi tę wiadomość

• zosiaaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    Na połówkowym Zosiu mierzą kość udową przede wszystkim, obwody brzuszka i główki i najważniejsze sprawdzają, czyli serduszko i wszystkie inne narządy :) Generalnie jest ocena maluszka pod względem anatomicznym w celu wykluczenia niektórych wad rozwojowych. Czasem jak coś tam dostrzegą wykonuje się już od tego momentu echo serca, oraz sprawdza przepływy w łożysku, by na podstawie ich prędkości ocenić czy dzieciątko jest dobrze odżywione. Robi się je najczęściej między 18, a 22 tc :)

No to mi właśnie o takie badania chodzi, tylko na dokładniejszym sprzęcie, bo moja gin nie pamiętam czy tak dokładnie to wszystko sprawdzała. Ale jeszcze zobaczę jak będzie :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max wrote:
    Ja mam tak samo, ciągle wszystko w czarnych barwach. O ciąży wiem od niecałych dwóch tygodni. Nie wiem jak mam przetrwać jeszcze prawie 35 tyg :P
    Ja o ciąży dowiedziałam się 26 maja w dniu matki :) To był pozytywny test :)
    Dzień wcześniej również był pozytywny ale to był taki cień cienia że nie chciałam mu wierzyć :) A 26 maja test digital pokazał ciążę 2-3 tyg :) Czyli wiem ponad miesiąc :)
    Szybko zleciało :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu Twoja gin na pewno zleci co trzeba :)

Agnesia rozumiem :) Ja kocham popiel dla takich maluszków, więc tu mam ułatwione zadanie, a poza tym i tak dużo kupuję dopiero po porodzie :)

zosiaaa lubi tę wiadomość

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    Siekierka :-* no ciesze sie ze mam mrza optymiste i mogr sie tutaj wygadac bo zawsze to lzej na duszy... ja tez bardzo mocno trzymam za was kciuki!

Ślicznie dziękuję <3 Wzajemnie kochana :)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nie zaglądałam od wczorajszego popołudnia i już nie da się nadrobić czytania, bo za dużo tego :)

Ja jestem po wizycie i kamień z serca :) z dzieckiem wszystko dobrze, ma już 1,89 cm :). Między 7-10 lipca mam zrobić test pappa, a 22 usg specjalistyczne i tego samego dnia też wizyta kolejna. Także stres minął a teraz kolejny przed kolejną wizytą i badaniami. I chyba po podróży (bo do lekarza mam bardzo daleko) troszkę brzuch mnie pobolewa.

Anabel a jak u Ciebie po wizycie, bo jesli dobrze pamiętam, to też chyba dzis miałas mieć?

A no i termin mam wyliczony na 5 lipca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 18:14

Anabel lubi tę wiadomość

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się podoba popiel:D ale u nas za duzo tego koloru to nie ma ;( będę zamawiała rzeczy z nexta i pojade do poznania do mothercare zeby kupić trochę ubranek :D

• Skierka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Mi też się podoba popiel:D ale u nas za duzo tego koloru to nie ma ;( będę zamawiała rzeczy z nexta i pojade do poznania do mothercare zeby kupić trochę ubranek :D

To oby Ci maluch nie zrobił niespodzianki i nie ujawnił się przed samym porodem :) A next ma śliczny unisex ;) Co do mothercare uważam,że cenowo przesadzają i dla takiego noworodka mają ceny z kosmosu o.O

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    To oby Ci maluch nie zrobił niespodzianki i nie ujawnił się przed samym porodem :) A next ma śliczny unisex ;) Co do mothercare uważam,że cenowo przesadzają i dla takiego noworodka mają ceny z kosmosu o.O
    A no oby :D chociaż może być wstydniś. A ja ujawni się przed porodem to kupie ciuszków na pierwsze te kilka dni a później pójdę na zakupy :D właśnie np unisex z nexta :D mają drogie w mothercare ale śliczne też :D

• Skierka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lelewela wrote:

Ja jestem po wizycie i kamień z serca :) z dzieckiem wszystko dobrze, ma już 1,89 cm :). Między 7-10 lipca mam zrobić test pappa, a 22 usg specjalistyczne i tego samego dnia też wizyta kolejna. Także stres minął a teraz kolejny przed kolejną wizytą i badaniami. I chyba po podróży (bo do lekarza mam bardzo daleko) troszkę brzuch mnie pobolewa.

No i pięknie :) Gratulacje <3

lelewela lubi tę wiadomość

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LELEWELA, super! Gratulacje <3
    A pobolewanie brzucha to też przez emocje :)
    Super że maluszek tak rośnie :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelewela gratulacje :)

Jeszcze pół godziny pracy i do domu :) a tu też spokój, nikt nie chodzi ;)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Anabel Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelewela super cieszę się że z dzidziulkiem wszystko ok :)Teraz poleż sobie i odpocznij a ból na pewno minie.

Ja już pisałam wcześniej, jest żywy zarodek, serduszko bije, CRL 5,4mm :) Pod tym względem super, jestem zadowolona. Natomiast to co mnie zmartwiło miedzy macicą a jajnikiem prawym jest jakaś struktura na razie bliżej nie określona 18x13mm no i do kontroli 8 lipca. Mam nadzieję że nie bedzie to nic poważnego. Może to być tak na prawdę jakaś torbiel albo krwiak , mowa też była o 2 zarodku który źle się zagnieździł więc na razie pozostaje mi czekać i mieć nadzieje że będzie ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 19:03

Don't Give Up.. <3

eikt9jcgc6uk0mji.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw super!!! :) Dziwne że nie masz wymiaru CRL na badaniu ale skoro lekarz powiedział że jest ok to na pewno jest!!! Ale ciotki ciekawe :)
    Pogłasiaj brzuszek od forumowych ciotek :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw, Anabel gratulacje! Super ze wizyty udane...

Anabel lubi tę wiadomość

• Skierka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw awwww....piekny kropeczek!!! Gratuluję raz jeszcze :)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw śliczna dzidzia :)

Anabel lubi tę wiadomość

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabel ,Justaw gratulacje, :-) w

Anabel lubi tę wiadomość

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ