Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMax na usg bylam w 5t3d ciazy... niby 23dpo (cykl stymulowany) ale biore poprawke o 2 dni (wiadomo jak to z owu a nie mialam monitoringu tylko test z krwi czy owu jest juz blisko) w tyl czyli mogl to byc 21-22dpo... bylam w klinice robic bete 15dpo (bez tej poprawki) i jak dzwonili powiedziec ze jest pozytywna i sie udalo to byla przeszlo 200 z wrazenia nie pamietam dokladnie ile... No i od dziewczyn z tego tematu wiem juz ze moze zagniezdzenie trwalo troche dluzej... Teraz jak pojade to bedzie teoretycznie 6t2d...
-
nick nieaktualny
-
Skierka wrote:Na połówkowym Zosiu mierzą kość udową przede wszystkim, obwody brzuszka i główki i najważniejsze sprawdzają, czyli serduszko i wszystkie inne narządy
Generalnie jest ocena maluszka pod względem anatomicznym w celu wykluczenia niektórych wad rozwojowych. Czasem jak coś tam dostrzegą wykonuje się już od tego momentu echo serca, oraz sprawdza przepływy w łożysku, by na podstawie ich prędkości ocenić czy dzieciątko jest dobrze odżywione. Robi się je najczęściej między 18, a 22 tc 
No to mi właśnie o takie badania chodzi, tylko na dokładniejszym sprzęcie, bo moja gin nie pamiętam czy tak dokładnie to wszystko sprawdzała. Ale jeszcze zobaczę jak będzie
Skierka lubi tę wiadomość
-
Ja o ciąży dowiedziałam się 26 maja w dniu matkiMax wrote:Ja mam tak samo, ciągle wszystko w czarnych barwach. O ciąży wiem od niecałych dwóch tygodni. Nie wiem jak mam przetrwać jeszcze prawie 35 tyg

To był pozytywny test 
Dzień wcześniej również był pozytywny ale to był taki cień cienia że nie chciałam mu wierzyć
A 26 maja test digital pokazał ciążę 2-3 tyg
Czyli wiem ponad miesiąc 
Szybko zleciało
-
Zosiu Twoja gin na pewno zleci co trzeba

Agnesia rozumiem
Ja kocham popiel dla takich maluszków, więc tu mam ułatwione zadanie, a poza tym i tak dużo kupuję dopiero po porodzie
zosiaaa lubi tę wiadomość
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]

-
roxa wrote:Siekierka :-* no ciesze sie ze mam mrza optymiste i mogr sie tutaj wygadac bo zawsze to lzej na duszy... ja tez bardzo mocno trzymam za was kciuki!
Ślicznie dziękuję
Wzajemnie kochana 

-
Hej nie zaglądałam od wczorajszego popołudnia i już nie da się nadrobić czytania, bo za dużo tego

Ja jestem po wizycie i kamień z serca
z dzieckiem wszystko dobrze, ma już 1,89 cm
. Między 7-10 lipca mam zrobić test pappa, a 22 usg specjalistyczne i tego samego dnia też wizyta kolejna. Także stres minął a teraz kolejny przed kolejną wizytą i badaniami. I chyba po podróży (bo do lekarza mam bardzo daleko) troszkę brzuch mnie pobolewa.
Anabel a jak u Ciebie po wizycie, bo jesli dobrze pamiętam, to też chyba dzis miałas mieć?
A no i termin mam wyliczony na 5 lipca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 18:14
Anabel lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agnesia wrote:Mi też się podoba popiel:D ale u nas za duzo tego koloru to nie ma ;( będę zamawiała rzeczy z nexta i pojade do poznania do mothercare zeby kupić trochę ubranek

To oby Ci maluch nie zrobił niespodzianki i nie ujawnił się przed samym porodem
A next ma śliczny unisex
Co do mothercare uważam,że cenowo przesadzają i dla takiego noworodka mają ceny z kosmosu

-
nick nieaktualnyA no obySkierka wrote:To oby Ci maluch nie zrobił niespodzianki i nie ujawnił się przed samym porodem
A next ma śliczny unisex
Co do mothercare uważam,że cenowo przesadzają i dla takiego noworodka mają ceny z kosmosu 
chociaż może być wstydniś. A ja ujawni się przed porodem to kupie ciuszków na pierwsze te kilka dni a później pójdę na zakupy
właśnie np unisex z nexta
mają drogie w mothercare ale śliczne też
Skierka lubi tę wiadomość
-
lelewela wrote:
Ja jestem po wizycie i kamień z serca
z dzieckiem wszystko dobrze, ma już 1,89 cm
. Między 7-10 lipca mam zrobić test pappa, a 22 usg specjalistyczne i tego samego dnia też wizyta kolejna. Także stres minął a teraz kolejny przed kolejną wizytą i badaniami. I chyba po podróży (bo do lekarza mam bardzo daleko) troszkę brzuch mnie pobolewa.
No i pięknie
Gratulacje
lelewela lubi tę wiadomość

-
Lelewela super cieszę się że z dzidziulkiem wszystko ok :)Teraz poleż sobie i odpocznij a ból na pewno minie.
Ja już pisałam wcześniej, jest żywy zarodek, serduszko bije, CRL 5,4mm
Pod tym względem super, jestem zadowolona. Natomiast to co mnie zmartwiło miedzy macicą a jajnikiem prawym jest jakaś struktura na razie bliżej nie określona 18x13mm no i do kontroli 8 lipca. Mam nadzieję że nie bedzie to nic poważnego. Może to być tak na prawdę jakaś torbiel albo krwiak , mowa też była o 2 zarodku który źle się zagnieździł więc na razie pozostaje mi czekać i mieć nadzieje że będzie ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 19:03
lelewela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny