SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)

Justikf trzyma kciuki za dziś :)

Moje mdłości występują 24h/dobę. Nawet jak w nocy się przebudziłam to mnie mdliło. Muszę odnaleźć gdzieś te opaski uciskowe, może chociaż trochę pomogą .

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justikf, będzie dobrze :) Oby wizyta Cię uspokoiła :)

Zosiaaa, wypoczywaj szczęściaro :)

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj :)

E-ness wiem coś o pakowaniu domu :) Przez 4 lata małżeństwa przeprowadzałam się 5 razy... ostatni raz w lutym i zapowiada się na koniec atrakcji :D

Tomania, ja już od dawna płaczę że brzuch mam za wielki... Nie jest to brzuch ciążowy a poprostu wypchnięte jelita... a że byłam pokłócona z biodrówkami a zakochana w spodniach z wyższym stanem (ot taka moda norweska) to możesz się domyślić, że nie mogę ich teraz dopiąć na brzuchu.. W ogóle ciężko mi siedzieć w jeansach bo cisnął... już zakupiłam sobie legginsy, jakieś letnie portki na gumie... :)

zosiaaa, e-ness lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiaaa wrote:
    E-ness a gdzie wyjeżdżacie?

Jura krakowsko częstochowska, opcja jeden dzień zwiedzamy jeden moczymy tyłki w basenach ;-)

W sierpniu jeszcze nad morze na tydzień wyskoczymy, m wynajął domek i sprawdzimy jak to u nas wypali,

zosiaaa lubi tę wiadomość

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf nie denerwuj się, będzie dobrze. najważniejsze, że masz dzis wizytę i dowiesz się, że wszystko jest w porządku.

Zosia ale ci zazdroszczę :)

Mnie dziś obudziły mdłości o 6;30 a jak na mnie to straszna pora bo zazwyczaj spałam do 9. Zjadłam jogurt, bo zawsze mi to pomagało i pomogło ale na chwilę, po czym mdłości wróciły. Zjadłam śniadanie i trochę mi lepiej ale nadal jakoś tak dziwnie trochę.

Co do ubrań to ja chodzę w spodniach tych co do tej pory i ani trochę nie są za ciasne. Jem jak smok, a brzuch troche mi wystaje bo mam ciągle wzdęcia. Natomiast waga jak była 50 kg tak stoi w miejscu.

Zazdroszczę wam tych wyjazdów. Ja boję się gdzies jechać. Jakoś źle znoszę podróż, martwię się co bedzie jak będę się źle czuła i ciągle sikam a to uciążliwe w podróży. Nawet na jeden dzień zastanawiam się czy gdzieś jechać, bo znajomi nas namawiają na mazury.

zosiaaa lubi tę wiadomość

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem jakimś monstrum :D
    Waga podskoczyła mi o równo 0,8kg czyli nie tak dużo, a w talii mój obwód wzrósł o... 6 cm :/
    Czuję się jakbym miała specjalnie wypięty brzuch... Jelita mi to zrobiły :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka to mnie z przeprowadzka to nikt nie przebije ;-)

Sama za czasów studenckich 8 razy przez 4,5 roku

Z m 4 razy przez 5 lat

Plus 3 remonty naszego mieszkanka :-)

• lelewela Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja talii nie mierzyłam, zaraz to zrobię, ale pewnie w szoku będę :) a spodnie noszę tylko biodrówki dlatego pewnie tego brzucha tak nie odczuwam.

Ahahaha noooo przybyło mi w talii, całe 6 cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 09:38

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię przeprowadzki :D Nie lubię faktu przewożenia gratów ale lubię zmieniać mieszkania :) wszystko mi się bardzo szybko nudzi...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelewela, to tak jak u mnie :) Gdybym nosiła biodrówki to też bym nawet nie zauważyła :P Ale przy wyższych spodniach jest je ciężko zapiąć :P

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Ja lubię przeprowadzki :D Nie lubię faktu przewożenia gratów ale lubię zmieniać mieszkania :) wszystko mi się bardzo szybko nudzi...[/QUOTE

Mi na studiach tez to mało przeszkadzało, ależ dziećmi to zupełnie co innego...

• lelewela Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wierzę, nie realne wręcz. Ja siedzę w domu wiec leginsy noszę na co dzień. Ale czasem się głaszczę po brzuchu i się smieję, ze wyglądam już jak w zaawansowane ciąży, a to nasze jelitka płatają takie figle, bolesne nawet czasem.

Pianistka lubi tę wiadomość

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja muszę podjechać kupic sobie legginsy, jakieś tuniki czy coś... :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obiecałam sobie, że z zakupami poczekam do II trymestru. Moze byłoby inaczej jak bym pracowała, ale jak siedzę w domu to nie mam na razie takiej potrzeby. A jak wyjdzie to zobaczymy, bo to jeszcze kawał czasu do II trymestru.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz chodzę w spodniach ciążowych ;-) nawet gumki w legginsach mnie piły zwłaszcza po południu i wieczorem,teraz to bajeczka ;-)

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u mnie piękna pogoda, jeszcze takiej nie było w tym roku :) Gorąco, słońce świeci... :) Może pójdę rozsiąść się na tarasie :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też "siedzę " w domu ale z racji posiadania całej masy rzeczy dla dziecka po starszakach, w tej ciąży kupuje tylko dla siebie,i siebie rozpieszczam.

Dla Luciaka musze kupić fotelik,leżaczek, karuzele i wózek do samochodu, bo tego się pozbylam.

Pierwsze zakupy juz zaliczyłam;-)

• Taru Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) . Ja juz miałam conajmniej 2 podejścia do kupna ubrań dla siebie, ale zawsze pojawiał sie dylemat co wybrać, co kupić, zeby służyło, a nie leżało i sie kurzyło. Niestety mam kilka takich rzeczy, nigdy nie założone, które lezą, na przestrogę ;). Poza tym wychodząc na jakieś zakupy dla siebie, prędzej czy pózniej i tak kączę na dziale / sklepie dla dzieci. Póki co na razie oglądam :)

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam nic i nie dostanę po kimś bo nie mamy w rodzinie takich małych szkrabów już. więc nas to mega zakupy wszystkiego będą czekały. Ale przyjdzie na to czas.
    A teraz zmykam posprzątać trochę, pranie wstawić....

Miłego dnia i powodzenia dla wizytujących dziś

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Fleur-de-lis Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, dziękuję za pamięć i wywoływanie ;) Częściowo ogrom pracy uniemożliwiał mi aktywność na forum, a częściowo celowo ją sobie "odpuściłam". Dziewczyny pisały wcześniej, że najgorsze jest to porównywanie swoich objawów, wymiarów dzidzi, generalnie wszystkiego do innych... Czytając Wasze wpisy, relacje z wizyt, coraz bardziej dochodziłam do wniosku, że u mnie coś jest nie tak - jako jedyna w 6t1d nie widziałam jeszcze serduszka (podczas gdy niektóre widziały już w 5t2d!!!), nie mam żadnych objawów, jedynie troszeczkę wrażliwsze i powiększone piersi, zestresowałam się, bo pisałyście że powinnam brać cały czas duphaston (bo brałam w drugiej fazie cyklu, odstawiłam i nie wróciłam do niego po pozytywnym teście), nigdy nie zobaczyłam na teście grubej drugiej krechy... itd. Dzisiaj mam wizytę o 16.00, więc dowiem się co tam u dzidzi słychać...

f2w3rjjgwzsvlezw.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fleur trzymam kciuki :-)
    Y

‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ