Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)

Justikf trzyma kciuki za dziś :)

Moje mdłości występują 24h/dobę. Nawet jak w nocy się przebudziłam to mnie mdliło. Muszę odnaleźć gdzieś te opaski uciskowe, może chociaż trochę pomogą .

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justikf, będzie dobrze :) Oby wizyta Cię uspokoiła :)

Zosiaaa, wypoczywaj szczęściaro :)

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj :)

E-ness wiem coś o pakowaniu domu :) Przez 4 lata małżeństwa przeprowadzałam się 5 razy... ostatni raz w lutym i zapowiada się na koniec atrakcji :D

Tomania, ja już od dawna płaczę że brzuch mam za wielki... Nie jest to brzuch ciążowy a poprostu wypchnięte jelita... a że byłam pokłócona z biodrówkami a zakochana w spodniach z wyższym stanem (ot taka moda norweska) to możesz się domyślić, że nie mogę ich teraz dopiąć na brzuchu.. W ogóle ciężko mi siedzieć w jeansach bo cisnął... już zakupiłam sobie legginsy, jakieś letnie portki na gumie... :)

zosiaaa, e-ness lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiaaa wrote:
    E-ness a gdzie wyjeżdżacie?

Jura krakowsko częstochowska, opcja jeden dzień zwiedzamy jeden moczymy tyłki w basenach ;-)

W sierpniu jeszcze nad morze na tydzień wyskoczymy, m wynajął domek i sprawdzimy jak to u nas wypali,

zosiaaa lubi tę wiadomość

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf nie denerwuj się, będzie dobrze. najważniejsze, że masz dzis wizytę i dowiesz się, że wszystko jest w porządku.

Zosia ale ci zazdroszczę :)

Mnie dziś obudziły mdłości o 6;30 a jak na mnie to straszna pora bo zazwyczaj spałam do 9. Zjadłam jogurt, bo zawsze mi to pomagało i pomogło ale na chwilę, po czym mdłości wróciły. Zjadłam śniadanie i trochę mi lepiej ale nadal jakoś tak dziwnie trochę.

Co do ubrań to ja chodzę w spodniach tych co do tej pory i ani trochę nie są za ciasne. Jem jak smok, a brzuch troche mi wystaje bo mam ciągle wzdęcia. Natomiast waga jak była 50 kg tak stoi w miejscu.

Zazdroszczę wam tych wyjazdów. Ja boję się gdzies jechać. Jakoś źle znoszę podróż, martwię się co bedzie jak będę się źle czuła i ciągle sikam a to uciążliwe w podróży. Nawet na jeden dzień zastanawiam się czy gdzieś jechać, bo znajomi nas namawiają na mazury.

zosiaaa lubi tę wiadomość

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem jakimś monstrum :D
    Waga podskoczyła mi o równo 0,8kg czyli nie tak dużo, a w talii mój obwód wzrósł o... 6 cm :/
    Czuję się jakbym miała specjalnie wypięty brzuch... Jelita mi to zrobiły :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka to mnie z przeprowadzka to nikt nie przebije ;-)

Sama za czasów studenckich 8 razy przez 4,5 roku

Z m 4 razy przez 5 lat

Plus 3 remonty naszego mieszkanka :-)

• lelewela Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja talii nie mierzyłam, zaraz to zrobię, ale pewnie w szoku będę :) a spodnie noszę tylko biodrówki dlatego pewnie tego brzucha tak nie odczuwam.

Ahahaha noooo przybyło mi w talii, całe 6 cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 09:38

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię przeprowadzki :D Nie lubię faktu przewożenia gratów ale lubię zmieniać mieszkania :) wszystko mi się bardzo szybko nudzi...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelewela, to tak jak u mnie :) Gdybym nosiła biodrówki to też bym nawet nie zauważyła :P Ale przy wyższych spodniach jest je ciężko zapiąć :P

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Ja lubię przeprowadzki :D Nie lubię faktu przewożenia gratów ale lubię zmieniać mieszkania :) wszystko mi się bardzo szybko nudzi...[/QUOTE

Mi na studiach tez to mało przeszkadzało, ależ dziećmi to zupełnie co innego...

• lelewela Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wierzę, nie realne wręcz. Ja siedzę w domu wiec leginsy noszę na co dzień. Ale czasem się głaszczę po brzuchu i się smieję, ze wyglądam już jak w zaawansowane ciąży, a to nasze jelitka płatają takie figle, bolesne nawet czasem.

Pianistka lubi tę wiadomość

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja muszę podjechać kupic sobie legginsy, jakieś tuniki czy coś... :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obiecałam sobie, że z zakupami poczekam do II trymestru. Moze byłoby inaczej jak bym pracowała, ale jak siedzę w domu to nie mam na razie takiej potrzeby. A jak wyjdzie to zobaczymy, bo to jeszcze kawał czasu do II trymestru.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz chodzę w spodniach ciążowych ;-) nawet gumki w legginsach mnie piły zwłaszcza po południu i wieczorem,teraz to bajeczka ;-)

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u mnie piękna pogoda, jeszcze takiej nie było w tym roku :) Gorąco, słońce świeci... :) Może pójdę rozsiąść się na tarasie :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też "siedzę " w domu ale z racji posiadania całej masy rzeczy dla dziecka po starszakach, w tej ciąży kupuje tylko dla siebie,i siebie rozpieszczam.

Dla Luciaka musze kupić fotelik,leżaczek, karuzele i wózek do samochodu, bo tego się pozbylam.

Pierwsze zakupy juz zaliczyłam;-)

• Taru Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) . Ja juz miałam conajmniej 2 podejścia do kupna ubrań dla siebie, ale zawsze pojawiał sie dylemat co wybrać, co kupić, zeby służyło, a nie leżało i sie kurzyło. Niestety mam kilka takich rzeczy, nigdy nie założone, które lezą, na przestrogę ;). Poza tym wychodząc na jakieś zakupy dla siebie, prędzej czy pózniej i tak kączę na dziale / sklepie dla dzieci. Póki co na razie oglądam :)

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam nic i nie dostanę po kimś bo nie mamy w rodzinie takich małych szkrabów już. więc nas to mega zakupy wszystkiego będą czekały. Ale przyjdzie na to czas.
    A teraz zmykam posprzątać trochę, pranie wstawić....

Miłego dnia i powodzenia dla wizytujących dziś

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Fleur-de-lis Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, dziękuję za pamięć i wywoływanie ;) Częściowo ogrom pracy uniemożliwiał mi aktywność na forum, a częściowo celowo ją sobie "odpuściłam". Dziewczyny pisały wcześniej, że najgorsze jest to porównywanie swoich objawów, wymiarów dzidzi, generalnie wszystkiego do innych... Czytając Wasze wpisy, relacje z wizyt, coraz bardziej dochodziłam do wniosku, że u mnie coś jest nie tak - jako jedyna w 6t1d nie widziałam jeszcze serduszka (podczas gdy niektóre widziały już w 5t2d!!!), nie mam żadnych objawów, jedynie troszeczkę wrażliwsze i powiększone piersi, zestresowałam się, bo pisałyście że powinnam brać cały czas duphaston (bo brałam w drugiej fazie cyklu, odstawiłam i nie wróciłam do niego po pozytywnym teście), nigdy nie zobaczyłam na teście grubej drugiej krechy... itd. Dzisiaj mam wizytę o 16.00, więc dowiem się co tam u dzidzi słychać...

f2w3rjjgwzsvlezw.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fleur trzymam kciuki :-)
    Y

‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ