SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez wlasnie znalazłam to info ze powyżej 6000 ma się podwoić co 96h - czyli min. 22tys powinnam mieć - czyli to by oznaczalo ze jest dobrze ;):)

Dzieki dziewczyny!!!!

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta tak ok 16 :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Pianistka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taru, na 100% pęcherzyk... 4 dni po spodziewanej @ nie ma szans na zarodek :) Nawet na pęchrzyk jest wcześnie więc to i tak dużo jak na ten dzień! :)

Szara myszka, jeśli gin ma dobry sprzęt, powinno już być serduszko :) Co do plamień, wiadomo, trzeba skonsultować ale akurat u mnie są one bez przyczyny. Ginekolog powiedział że pewnie ze stresu... Domyślam się że zaczęłaś plamić jak zmartwiłaś się betą?? :) Wyluzuj, maluch to czuje!

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka, też właśnie znalazłam w necie że powyżej 6 000 beta zwalnia! Jest idealnie!!! :)
    Juuuupiiii :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka ja jestem w mlodszej ciąży niż ty i jest serduszko wiec masz duże szanse tez je zobaczyć. Ale dużo zalezy od sprzętu a takze kazda ciąża rozwija sie indywidualnie i nie można sie porównywać. :)

szara myszka lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zaczelam plamic (ale leciutko) wczoraj po długiej podrozy, a dziś po południu tez się pojawilo, ale jak zmieniłam wkladke to tez już malutko. Bete dziś robiłam

f2wlj48apsehglf6.png
  • Deliliah Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja dorzucę z mądrego źródła: "Nie polecamy Ci wymieniać się tymi liczbami z ciężarnymi przyjaciółkami ponieważ nie ma dwóch identycznych ciąż, tak i nie zdarza się, by dwie ciężarne kobiety miały identyczne stężenie hCG. Ważniejsze dla Ciebie jest to, czy stężenie hCG mieści się w bardzo obszernych granicach normy. Innymi słowy, skup się na tym, czy stężenie hCG wzrasta, zamiast na tym, ile go jest. Ale nawet gdyby stężenie hCG było u ciebie niższe lub wyższe niż norma, to też nie stanowi powodu od obaw, ponieważ nadal nie musi wskazywać na istnienie jakiegoś problemu".

:)

Pianistka, szara myszka, Anabel, tomania2806 lubią tę wiadomość

zi13gzu36f7h58u7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka, ja w ubiegłym tygodniu 2 razy plamiłam... Najpierw po 9 godzinach jazdy pociągiem (KRWIĄ!) więc pewnie domyślasz się jakie myśli kotłowały mi się w głowie... potem przez tydzień leniuchowałam i był spokój. a potem w piątek po 10h w pociągu znowu zaczęłam plamić na zmiane raz brąz, raz krew... i tak przez całą sobotę. w niedzielę pojechałam na pogotowie, znaleźli tętno płodu. w poniedziałek ginekolog potwierdził że dzidziuś żyje i NIE MA PRZYCZYNY PLAMIEN. zero krwiaków, nadżerek, odklejania się kosmówki... powiedział że albo stres, albo zmęczenie, albo właśnie fakt że powinnam mieć @ ale nie ma fizycznych uszkodzeń

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 21:25

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delilah nasza mentorko! :D

(Dziewczyny, ona to wszystko zżyna z takiej mądrej książki) :P

Delilah, powiemy im z jakiej? :D

Deliliah lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Deliliah Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A niech mają!
    Polecam "W oczekiwaniu na dziecko" Heidi Murkoff! Od rana nie mogę się oderwać :DDD

Pianistka lubi tę wiadomość

zi13gzu36f7h58u7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delilah, moja już zamówiona :) A jutro jadę do księgarni poszukać jakiegoś fajnego pamiętnika ciąży z miejscami na zdj itd :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Pianistka nie wiedziałam ze takie rzeczy się u Ciebie dzialy! Podziwiam za dzielność i trzymam kciuki żeby u nas wszystkich było wszystko dobrze :):)
    Troche mnie uspokoilyscie, lece ogladac z mężusiem straszny film 2 - musze się odmozdzyc ^^ no i szybciej zleci do jutra :)

Dziekuje Wam dziewczyny za wsparcie i cenne info - na pewno dam jutro znac po wizycie co tam u mnie:)
    Dobrej nocy!

f2wlj48apsehglf6.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym znalazłam swój stary post na innym forum. Z dnia 28 maja czyli dzień przed spodziewaną @. PIsałam w nim że to znowu biochemiczna, że testy pozytywne ale mam plamienie brązowe z małą ilością krwi i w nocy się rozkręci na @... tak było miesiąc temu... Teraz przypomniało mi się jak szperałam na tamtym forum dla staraczek :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam tą książkę a wcześniej jak podjęliśmy decyzję, że przystępujemy do dzieła miałam "W oczekiwaniu na ciąże" kolejna część w styczniu ;)

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero zamówiłam :) ale mam nadzieję szybko dojdzie :)

Deliliah lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kolei zastanawiam sie czy zwracacie uwagę na to ile przytyć w poszczególnych miesiącach ciazy? Bo ja chciałam, ale mi to średnio wychodzi, mam wrażenie ze cokolwiek zjem, wpada w próżnię, po godzinie od posiłku jestem tak glodna, ze robi mi sie niedobrze. Z doświadczenia moich sióstr, obie po 2 ciążach, i w każdej 25 kg do przodu były. Ja startuje z 50 kg a juz widzę po 6 tyg 52 kg. Boje sie 80 kg przy moim 158 cm wzrostu :/. Jak sobie pomyśle jak będę wyglądać przy moim B ( 192 cm) taka mała okrągła Kulka... ;P

tomania2806 lubi tę wiadomość

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taru ją od zawsze mam niedowagę a odkąd dowiedziałam się o ciąży schudłam 1 kg. Więc na razie nie pilnuje :)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taru, ja mam wrażenie że jem 24 na dobe... ciągle, wszystko... wchodzi jak w tartak... Ale odziwo tylko +1kg a pojutrze zaczynamy 10tc :) tutaj na belly masz wykres wagi, wprowadź wagę początkową i dodawaj świeze dane co kilka dni :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar utrzymać wagę chociaż w pierwszym trymestrze na tym samym poziomie. Na całe szczęście groszek mnie oszczędza i nie jest łapczywy na jedzenie a wręcz wybrzydza. Tyle że ja mam sporą nadwagę (nie będę się 'chwaliła') i w ciąży wiecej niż 8kg nie powinnam przytyć. A po ciąży biorę się za siebie :D

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wg BMI jestem na granicy nadwagi/otyłości... Ale żeby nie było, rozmiar ubrań noszę 38 więc nie jestem tak duża jak moja waga mogłaby sugerować... Po prostu siłownia zrobiła swoje... także ja nie zamierzam jakoś strasznie spinać się z wagą bo szybko ją zgubię... :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ