Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalilabym sie tylko nie umiem wkleic zdjecia?:p obraz byl jeszcze wyrazniejszy, bylo widac takie malusie raczki i ta glowa taka duza hehe dopiero pozniej dziecko jest bardziej proporcjonalne :-) wzruszylam sie tam strasznie :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia progesteron hamuje owulację, jeśli się stresujesz i nie robiłaś to sprawdź, żeby spokojnie czekać na 12 tydzień :)

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Niby szybko ale będę spokojna dopiero po 12 tygodniu:) Ale już bliżej niż dalej. :D Obawiam się tylko teraz mojego następnego terminu @ bo podczas owulacji bolał mnie brzuch po prawej stronie Jakby ta owulacja była.
    Podobno termin następnej @ jest tym najbardziej niebezpiecznym okresem w pierwszych tygodniach ciąży... Ale mnie też bolał brzuch ok 6-7tc a teraz kiedy powinna być @ miałam te plamienia ale jest ok :)
    Do tej pory brzuch mnie pobolewa... Podobno najbardziej ryzykowny okres jest do 10 tc... Ale wiadomo że i w 20 coś się może zepsuć... Ale bądźmy dobrej myśli bo przecież wszystkie dotrwamy do lutego! :)
    Ja po wczorajszej wizycie przestałam mieć czarne myśli i czuję się naprawdę ciążowo :) Oglądam wózki itd :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje ilka85. Co do mojej 1 wizyty u ginekologa to niewiele pamietam, jak usłyszałam ze siedzi we mnie juz 3 mm stworek, gratulacje od lekarza to było za wiele. :). Wiec nie potrafię Ci odpowiedzieć. I tak moim pierwszym objawem ciazy był wysoki wzrost temp i infekcja układu moczowego, pierwszy raz w życiu. Ale gin nic mi nie dał bo powiedział ze w 1 trymestrze nic nie daje. Na własna rękę, końska dawka żurawiny sie wyleczyłam.

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    Pochwalilabym sie tylko nie umiem wkleic zdjecia?:p obraz byl jeszcze wyrazniejszy, bylo widac takie malusie raczki i ta glowa taka duza hehe dopiero pozniej dziecko jest bardziej proporcjonalne :-) wzruszylam sie tam strasznie :-)
    Dziewczyny na fotosik.pl ogarniają :) Wrzucaj bo ciekawa jestem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 20:46

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.W. wrote:
    Byłam u gina i po zbadaniu (bez USG) lekarka stwierdziła, że ciąża na pewno jest piękna :) Nie czekając długo pojechałam od razu na USG :) Jest fasolka, jest serduszko (101 u/min). Fasolka ma 2,1 cm :)

Przy okazji dowiedziałam się, że mam 2 macice (jedną szczątkową) i pewnie będę miała cesarkę - sama nie wiem, czy mam się cieszyć z tej cesarki czy nie.

ALE WIELKA FASOLKA!!! Gratuluję! <3 przebiłaś mojego Wikinga :) Ale serduszko świeżutkie bo jeszcze nie rozkręcone :) Na następnej wizycie będzie waliło 160 ud / min :) SUPEROWO!

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.W, tak popatrzyłam że u Ciebie to 6t+2d :) jesteś pewna że nie masz CRL 2,1 MM?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam mega stresa przed jutrzejsza wizyta. Strasznie sie boje:-( ale mam ogromna nadzieje ze wyjde jako najszczesliwsza kobieta na swiecie :-) Prosze trzymajcie jutro mocno mocno mocno kciuki.
    Pieknych fasolek bardzo gratuluje ;-)

ilka85 lubi tę wiadomość

• A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    A.W, tak popatrzyłam że u Ciebie to 6t+2d :) jesteś pewna że nie masz CRL 2,1 MM?

CRL mam 4mm. A innego wymiaru w opisie nie mam więc chyba to :) a jakie jeszcze wymiary miałyście podane?

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella, będzie super :) na pewno! o której wizytujesz?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.W. wrote:
    CRL mam 4mm. A innego wymiaru w opisie nie mam więc chyba to :) a jakie jeszcze wymiary miałyście podane?
    CRL to wymiar zarodka :) Czyli to ten wymiar, który sobie tutaj piszemy :)
    podejrzewam, że te 2 cm to pęcherzyk ale ten wymiar jest mniej ważny :) CRL najważniejszy :)
    Pytam bo ja w 8t+4d miałam 2 cm CRL dlatego sie zdziwiłam że coś za szybko u Ciebie :)
    Jak byłam na tym samym etapie co ty teraz to miałam CRL 4,6 :) więc porównywalnie :) dlatego te ponad 2cm mnie tak zszokowały :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella, też mam jutro wizytę i będziemy praktycznie w tym samym dni ciąży :) Daj koniecznie znać co Ci tam wyszło. Też się stresuję, ale będzie co ma być, nie?

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Taru Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka o jakiej tabelce mówisz? Nie widzę linka.

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.W. wrote:

I tyle CRL wynosi 6t2d :)

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    CRL to wymiar zarodka :) Czyli to ten wymiar, który sobie tutaj piszemy :)
    podejrzewam, że te 2 cm to pęcherzyk ale ten wymiar jest mniej ważny :) CRL najważniejszy :)
    Pytam bo ja w 8t+4d miałam 2 cm CRL dlatego sie zdziwiłam że coś za szybko u Ciebie :)
    Jak byłam na tym samym etapie co ty teraz to miałam CRL 4,6 :) więc porównywalnie :) dlatego te ponad 2cm mnie tak zszokowały :D

Aaaa to dziękuję za sprostowanie :) ale 21 mm to wymiar, na który lekarz zwrócił uwagę, dlatego się zasugerowałam :)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taru wrote:
    Pianistka o jakiej tabelce mówisz? Nie widzę linka.
    już poszła wiadomość z linkiem ;)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzuce jak tylko bede miala dostep do lapka, bo przez tel nie moge wrzucic, ale jestem szczesliwa :-)) nastepna wizyta za 4 tyg i odrazu usg genetyczne robimy :-)

ilka85 lubi tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Podobno termin następnej @ jest tym najbardziej niebezpiecznym okresem w pierwszych tygodniach ciąży... Ale mnie też bolał brzuch ok 6-7tc a teraz kiedy powinna być @ miałam te plamienia ale jest ok :)
    Do tej pory brzuch mnie pobolewa... Podobno najbardziej ryzykowny okres jest do 10 tc... Ale wiadomo że i w 20 coś się może zepsuć... Ale bądźmy dobrej myśli bo przecież wszystkie dotrwamy do lutego! :)
    Ja po wczorajszej wizycie przestałam mieć czarne myśli i czuję się naprawdę ciążowo :) Oglądam wózki itd :)
    No więc właśnie 12-13 był dniem w którym miała być @ ale jej nie będzie! :D
    Najchętniej to bym poszła jeszcze 10 na USG :D hahaha zobaczę może się wybiorę ;p

• Pianistka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.W. wrote:
    Aaaa to dziękuję za sprostowanie :) ale 21 mm to wymiar, na który lekarz zwrócił uwagę, dlatego się zasugerowałam :)
    pęcherzyk jest najważniejszy zanim pojawi się zarodek :) Ale gdy już jest zarodek to ten wymiar jest ważniejszy w tym momencie :) w kalendarzu belly można wprowadzić sobie wymiary dziecka na wykresie... powiem mam że moje naprawdę będzie wielkoludem bo już jedzie po 95 centylach

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na jutrzejszych wizytach. Jja dzisiaj stresowałam się strasznie. W poczekalni spotykałam koleżankę i nie mogłam sie skupić na tym co ona mówiła. Ale okazało sie ze jest wszystko ok i stres byl niepotrzebny, chociaż wiem ze się nie da. Będzie dobrze dziewczyny :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ