Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Podobno termin następnej @ jest tym najbardziej niebezpiecznym okresem w pierwszych tygodniach ciąży... Ale mnie też bolał brzuch ok 6-7tc a teraz kiedy powinna być @ miałam te plamienia ale jest okAgnesia wrote:Niby szybko ale będę spokojna dopiero po 12 tygodniu:) Ale już bliżej niż dalej.
Obawiam się tylko teraz mojego następnego terminu @ bo podczas owulacji bolał mnie brzuch po prawej stronie Jakby ta owulacja była.
Do tej pory brzuch mnie pobolewa... Podobno najbardziej ryzykowny okres jest do 10 tc... Ale wiadomo że i w 20 coś się może zepsuć... Ale bądźmy dobrej myśli bo przecież wszystkie dotrwamy do lutego!
Ja po wczorajszej wizycie przestałam mieć czarne myśli i czuję się naprawdę ciążowo
Oglądam wózki itd
-
Dziękuje ilka85. Co do mojej 1 wizyty u ginekologa to niewiele pamietam, jak usłyszałam ze siedzi we mnie juz 3 mm stworek, gratulacje od lekarza to było za wiele.
. Wiec nie potrafię Ci odpowiedzieć. I tak moim pierwszym objawem ciazy był wysoki wzrost temp i infekcja układu moczowego, pierwszy raz w życiu. Ale gin nic mi nie dał bo powiedział ze w 1 trymestrze nic nie daje. Na własna rękę, końska dawka żurawiny sie wyleczyłam.
Taru
https://www.maluchy.pl/ci-71245.png -
Dziewczyny na fotosik.pl ogarniająMila920 wrote:Pochwalilabym sie tylko nie umiem wkleic zdjecia?:p obraz byl jeszcze wyrazniejszy, bylo widac takie malusie raczki i ta glowa taka duza hehe dopiero pozniej dziecko jest bardziej proporcjonalne
wzruszylam sie tam strasznie 
Wrzucaj bo ciekawa jestem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 20:46
-
A.W. wrote:Byłam u gina i po zbadaniu (bez USG) lekarka stwierdziła, że ciąża na pewno jest piękna
Nie czekając długo pojechałam od razu na USG
Jest fasolka, jest serduszko (101 u/min). Fasolka ma 2,1 cm 
Przy okazji dowiedziałam się, że mam 2 macice (jedną szczątkową) i pewnie będę miała cesarkę - sama nie wiem, czy mam się cieszyć z tej cesarki czy nie.
ALE WIELKA FASOLKA!!! Gratuluję!
przebiłaś mojego Wikinga
Ale serduszko świeżutkie bo jeszcze nie rozkręcone
Na następnej wizycie będzie waliło 160 ud / min
SUPEROWO!
-
A ja mam mega stresa przed jutrzejsza wizyta. Strasznie sie boje:-( ale mam ogromna nadzieje ze wyjde jako najszczesliwsza kobieta na swiecie
Prosze trzymajcie jutro mocno mocno mocno kciuki.
Pieknych fasolek bardzo gratuluje
ilka85 lubi tę wiadomość
-
Pianistka wrote:A.W, tak popatrzyłam że u Ciebie to 6t+2d
jesteś pewna że nie masz CRL 2,1 MM?
CRL mam 4mm. A innego wymiaru w opisie nie mam więc chyba to
a jakie jeszcze wymiary miałyście podane?
-
CRL to wymiar zarodkaA.W. wrote:CRL mam 4mm. A innego wymiaru w opisie nie mam więc chyba to
a jakie jeszcze wymiary miałyście podane?
Czyli to ten wymiar, który sobie tutaj piszemy 
podejrzewam, że te 2 cm to pęcherzyk ale ten wymiar jest mniej ważny
CRL najważniejszy 
Pytam bo ja w 8t+4d miałam 2 cm CRL dlatego sie zdziwiłam że coś za szybko u Ciebie
Jak byłam na tym samym etapie co ty teraz to miałam CRL 4,6
więc porównywalnie
dlatego te ponad 2cm mnie tak zszokowały
-
Pianistka wrote:CRL to wymiar zarodka
Czyli to ten wymiar, który sobie tutaj piszemy 
podejrzewam, że te 2 cm to pęcherzyk ale ten wymiar jest mniej ważny
CRL najważniejszy 
Pytam bo ja w 8t+4d miałam 2 cm CRL dlatego sie zdziwiłam że coś za szybko u Ciebie
Jak byłam na tym samym etapie co ty teraz to miałam CRL 4,6
więc porównywalnie
dlatego te ponad 2cm mnie tak zszokowały 
Aaaa to dziękuję za sprostowanie
ale 21 mm to wymiar, na który lekarz zwrócił uwagę, dlatego się zasugerowałam
-
nick nieaktualnyNo więc właśnie 12-13 był dniem w którym miała być @ ale jej nie będzie!Pianistka wrote:Podobno termin następnej @ jest tym najbardziej niebezpiecznym okresem w pierwszych tygodniach ciąży... Ale mnie też bolał brzuch ok 6-7tc a teraz kiedy powinna być @ miałam te plamienia ale jest ok

Do tej pory brzuch mnie pobolewa... Podobno najbardziej ryzykowny okres jest do 10 tc... Ale wiadomo że i w 20 coś się może zepsuć... Ale bądźmy dobrej myśli bo przecież wszystkie dotrwamy do lutego!
Ja po wczorajszej wizycie przestałam mieć czarne myśli i czuję się naprawdę ciążowo
Oglądam wózki itd 

Najchętniej to bym poszła jeszcze 10 na USG
hahaha zobaczę może się wybiorę ;p
-
pęcherzyk jest najważniejszy zanim pojawi się zarodekA.W. wrote:Aaaa to dziękuję za sprostowanie
ale 21 mm to wymiar, na który lekarz zwrócił uwagę, dlatego się zasugerowałam 
Ale gdy już jest zarodek to ten wymiar jest ważniejszy w tym momencie
w kalendarzu belly można wprowadzić sobie wymiary dziecka na wykresie... powiem mam że moje naprawdę będzie wielkoludem bo już jedzie po 95 centylach
-
Powodzenia na jutrzejszych wizytach. Jja dzisiaj stresowałam się strasznie. W poczekalni spotykałam koleżankę i nie mogłam sie skupić na tym co ona mówiła. Ale okazało sie ze jest wszystko ok i stres byl niepotrzebny, chociaż wiem ze się nie da. Będzie dobrze dziewczyny
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH