SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalilabym sie tylko nie umiem wkleic zdjecia?:p obraz byl jeszcze wyrazniejszy, bylo widac takie malusie raczki i ta glowa taka duza hehe dopiero pozniej dziecko jest bardziej proporcjonalne :-) wzruszylam sie tam strasznie :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia progesteron hamuje owulację, jeśli się stresujesz i nie robiłaś to sprawdź, żeby spokojnie czekać na 12 tydzień :)

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Niby szybko ale będę spokojna dopiero po 12 tygodniu:) Ale już bliżej niż dalej. :D Obawiam się tylko teraz mojego następnego terminu @ bo podczas owulacji bolał mnie brzuch po prawej stronie Jakby ta owulacja była.
    Podobno termin następnej @ jest tym najbardziej niebezpiecznym okresem w pierwszych tygodniach ciąży... Ale mnie też bolał brzuch ok 6-7tc a teraz kiedy powinna być @ miałam te plamienia ale jest ok :)
    Do tej pory brzuch mnie pobolewa... Podobno najbardziej ryzykowny okres jest do 10 tc... Ale wiadomo że i w 20 coś się może zepsuć... Ale bądźmy dobrej myśli bo przecież wszystkie dotrwamy do lutego! :)
    Ja po wczorajszej wizycie przestałam mieć czarne myśli i czuję się naprawdę ciążowo :) Oglądam wózki itd :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje ilka85. Co do mojej 1 wizyty u ginekologa to niewiele pamietam, jak usłyszałam ze siedzi we mnie juz 3 mm stworek, gratulacje od lekarza to było za wiele. :). Wiec nie potrafię Ci odpowiedzieć. I tak moim pierwszym objawem ciazy był wysoki wzrost temp i infekcja układu moczowego, pierwszy raz w życiu. Ale gin nic mi nie dał bo powiedział ze w 1 trymestrze nic nie daje. Na własna rękę, końska dawka żurawiny sie wyleczyłam.

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    Pochwalilabym sie tylko nie umiem wkleic zdjecia?:p obraz byl jeszcze wyrazniejszy, bylo widac takie malusie raczki i ta glowa taka duza hehe dopiero pozniej dziecko jest bardziej proporcjonalne :-) wzruszylam sie tam strasznie :-)
    Dziewczyny na fotosik.pl ogarniają :) Wrzucaj bo ciekawa jestem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 20:46

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.W. wrote:
    Byłam u gina i po zbadaniu (bez USG) lekarka stwierdziła, że ciąża na pewno jest piękna :) Nie czekając długo pojechałam od razu na USG :) Jest fasolka, jest serduszko (101 u/min). Fasolka ma 2,1 cm :)

Przy okazji dowiedziałam się, że mam 2 macice (jedną szczątkową) i pewnie będę miała cesarkę - sama nie wiem, czy mam się cieszyć z tej cesarki czy nie.

ALE WIELKA FASOLKA!!! Gratuluję! <3 przebiłaś mojego Wikinga :) Ale serduszko świeżutkie bo jeszcze nie rozkręcone :) Na następnej wizycie będzie waliło 160 ud / min :) SUPEROWO!

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.W, tak popatrzyłam że u Ciebie to 6t+2d :) jesteś pewna że nie masz CRL 2,1 MM?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam mega stresa przed jutrzejsza wizyta. Strasznie sie boje:-( ale mam ogromna nadzieje ze wyjde jako najszczesliwsza kobieta na swiecie :-) Prosze trzymajcie jutro mocno mocno mocno kciuki.
    Pieknych fasolek bardzo gratuluje ;-)

ilka85 lubi tę wiadomość

• A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    A.W, tak popatrzyłam że u Ciebie to 6t+2d :) jesteś pewna że nie masz CRL 2,1 MM?

CRL mam 4mm. A innego wymiaru w opisie nie mam więc chyba to :) a jakie jeszcze wymiary miałyście podane?

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella, będzie super :) na pewno! o której wizytujesz?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.W. wrote:
    CRL mam 4mm. A innego wymiaru w opisie nie mam więc chyba to :) a jakie jeszcze wymiary miałyście podane?
    CRL to wymiar zarodka :) Czyli to ten wymiar, który sobie tutaj piszemy :)
    podejrzewam, że te 2 cm to pęcherzyk ale ten wymiar jest mniej ważny :) CRL najważniejszy :)
    Pytam bo ja w 8t+4d miałam 2 cm CRL dlatego sie zdziwiłam że coś za szybko u Ciebie :)
    Jak byłam na tym samym etapie co ty teraz to miałam CRL 4,6 :) więc porównywalnie :) dlatego te ponad 2cm mnie tak zszokowały :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella, też mam jutro wizytę i będziemy praktycznie w tym samym dni ciąży :) Daj koniecznie znać co Ci tam wyszło. Też się stresuję, ale będzie co ma być, nie?

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Taru Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka o jakiej tabelce mówisz? Nie widzę linka.

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.W. wrote:

I tyle CRL wynosi 6t2d :)

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    CRL to wymiar zarodka :) Czyli to ten wymiar, który sobie tutaj piszemy :)
    podejrzewam, że te 2 cm to pęcherzyk ale ten wymiar jest mniej ważny :) CRL najważniejszy :)
    Pytam bo ja w 8t+4d miałam 2 cm CRL dlatego sie zdziwiłam że coś za szybko u Ciebie :)
    Jak byłam na tym samym etapie co ty teraz to miałam CRL 4,6 :) więc porównywalnie :) dlatego te ponad 2cm mnie tak zszokowały :D

Aaaa to dziękuję za sprostowanie :) ale 21 mm to wymiar, na który lekarz zwrócił uwagę, dlatego się zasugerowałam :)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taru wrote:
    Pianistka o jakiej tabelce mówisz? Nie widzę linka.
    już poszła wiadomość z linkiem ;)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzuce jak tylko bede miala dostep do lapka, bo przez tel nie moge wrzucic, ale jestem szczesliwa :-)) nastepna wizyta za 4 tyg i odrazu usg genetyczne robimy :-)

ilka85 lubi tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Podobno termin następnej @ jest tym najbardziej niebezpiecznym okresem w pierwszych tygodniach ciąży... Ale mnie też bolał brzuch ok 6-7tc a teraz kiedy powinna być @ miałam te plamienia ale jest ok :)
    Do tej pory brzuch mnie pobolewa... Podobno najbardziej ryzykowny okres jest do 10 tc... Ale wiadomo że i w 20 coś się może zepsuć... Ale bądźmy dobrej myśli bo przecież wszystkie dotrwamy do lutego! :)
    Ja po wczorajszej wizycie przestałam mieć czarne myśli i czuję się naprawdę ciążowo :) Oglądam wózki itd :)
    No więc właśnie 12-13 był dniem w którym miała być @ ale jej nie będzie! :D
    Najchętniej to bym poszła jeszcze 10 na USG :D hahaha zobaczę może się wybiorę ;p

• Pianistka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.W. wrote:
    Aaaa to dziękuję za sprostowanie :) ale 21 mm to wymiar, na który lekarz zwrócił uwagę, dlatego się zasugerowałam :)
    pęcherzyk jest najważniejszy zanim pojawi się zarodek :) Ale gdy już jest zarodek to ten wymiar jest ważniejszy w tym momencie :) w kalendarzu belly można wprowadzić sobie wymiary dziecka na wykresie... powiem mam że moje naprawdę będzie wielkoludem bo już jedzie po 95 centylach

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na jutrzejszych wizytach. Jja dzisiaj stresowałam się strasznie. W poczekalni spotykałam koleżankę i nie mogłam sie skupić na tym co ona mówiła. Ale okazało sie ze jest wszystko ok i stres byl niepotrzebny, chociaż wiem ze się nie da. Będzie dobrze dziewczyny :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ