Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Iriss, a mi brakuje wielu rzeczy z kuchni polskiej, których w Norwegii nie mam szans zjeść...
Np ozorek w sosie czosnkowym... nie jadłam od kilku lat i dalabym się pokroić za niego
Albo kapuśniak
Takie rzeczy których kiedyś nie lubiłam ale teraz tęsknię
-
Tak ja byłam z moim M ale wiadomo jak kto uważa i jak komu wygodnie.justikf wrote:Mam jeszcze pytanie. Czy na badania wchodzicie na tym etapie z partnerami?
W czwartek jedziemy do kliniki razem ale zastanawiam się czy wejść z mężem do gabinetu.
W sumie nie ma wielkiego problemu bo biurko jest w innym pokoju niż badanie...ale jakoś tym razem mam opory ... -
Ja byłam zmężem...nawet myślałam, że lekarz nie będzie chciał ale sam zaproponował co bardzo ucieszyło mojego Męża i cieszę się, że widział serduszko a nie tylko o nim słyszał
ale to sprawa indywidualna szczególnie podczas tych pierwszych usg 
Ja od niedzieli jem czereśnie miskami il opanować się nie mogę :p -
A ja chyba przestanę tu zaglądać, bo jak czytam o Waszych jedzeniach, które zwykle B. Lubię, to mi się coś w żołądku podnosi. :-p
A wiecie jak często mozna robić ust w ciąży? Bo miałam ostatnio 20.06 i teraz pewnie mnie czeka 02.07 czyli 1,5 tygodnia. Nie jest to szkodliwe dla maluszka? -
Max, ja uważam że lepiej robić USG nawet co tydzień niż wariować... bo stres jest bardziej szkodliwy
A mi USG pomaga...
Od 12 czerwca miałam już 3... ale to przez plamienia...
Swoją drogą, ani wczoraj ani dzisiaj już nie plamiłam... Jedynie wieczorami brzuch mnie pobolewa
justikf lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny:) byłam dzisiaj prywatnie u lekarza i widziałam moją mała krewetkę od ostatniego badania czyli tydzień temu troszkę podrosła 6.9mm:)
teraz dopiero w 12-13 tyg badania pierwszego trymestru więc czekam z niecierpliwością
troszkę mam cukier podwyższony i muszę znowu zrobi badanie na glukozę i toxoplasmose:)
ilka85, zosiaaa lubią tę wiadomość
-

melduję się, że wróciłam z wizyty!
Jest groszek! ma 2,5 mm. serduszko bije. Ciąża jest młodsza, bo wg usg 4t6d. Termin mam na 02.03.2016. Następna wizyta na 21 lipca, dostałam kilka badań do zrobiania m.in hiv, WR, grupa krwi, jeszcze raz morfologia i mocz.
Mam dzieje, że mogę z Wami zostać mimo, że zapowiada się termin na marzec?
Ale się cieszę!
Zaliczyliśmy wizytę u moich rodziców! ha już się domyślali z czym przyjeżdżamy. Bardzo się ucieszyli!
Dziękuję Wam za kciuki!
Widziałam pytanie odnoście partnera na wizycie ja weszłam do gabinetu sama, lekarz mnie zbadał kazał się ubrać po czym powiedział żebym zawołała męża. Pokazał mu nagranie na monitorze, że serduszko bije!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 19:25
Magdalena87, justikf, zosiaaa, tysiaa93, Bianka* lubią tę wiadomość
-
Ja standardowo po obiedzie przycięłam komara i dopiero wstałam, trochę dziś mi się pospało. A po obiedzie czuję się jak balon, ale to też norma. Co bym nie zjadła to tak mam.
My n wszystkie wizyty wchodzimy razem. Usg jest w pomieszczeniu małym w gabinecie i lekarz zawołał mojego na pierwszej wizycie. Całą drogę potem przeżywał jak serduszko waliło szybko
A rodzinom powiedzieliśmy już po pierwszej wizycie, bo dostałam zwolnienie od razu więc nie było już jak się kryć
miszkaaa gratulacje
-
Super miszkaaaaa
Fajny pomysł lekarza:) Ja zawsze w spódnicy do ginachodzę więc może dlatego zaprosił męża bo do tego samego lekarza chodziła znajoma i mąż na żadnym usg nie był 
jak to jest z tymi wymiarami u mnie też Fasola 2,5mm ale wg usg 5tydzień 5 dzień był? -
Witajcie. Wypadałoby sie przedstawić, od jakiegoś czasu zaglądam do Was gdyż 09.06 mój świat stanął na głowie, tzn test pokazał 2 kreski. Nie staraliśmy sie o dziecko, ale tez nie mówiliśmy nie. Moja pierwsza wizyta u ginekologa wskazała na obecność 3 mm kropka, 32 dni od OM. Termin porodu przewidziany na 19.02.2016. Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swojego grona
ilka85, justikf, Anabel lubią tę wiadomość
Taru
https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH