SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przytulanki czekają za miesiąc dopiero o ile lekarz pozwoli bo po operacji mojego musi się wstrzymać miesiąc

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka super! Gratulacje maluszka:)

Bianka* lubi tę wiadomość

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka gratulacje. Jak fajnie ze już wizytę masz zaliczona i jestes spokojniejsza :)

Bianka*, Bianka* lubią tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Dołączam do lutówek 2016 :) O ciąży dowidziałam się , nie przez brak @ tylko poprzez jej wcześniejsze przyjście.( krwawienie + plamienia od 20 -25 dc) Jestem teraz w 6 tc- w piątek 3.07 mam USG aby sprawdzić czy wszystko jest ok i rozwija się jak powinno. Mam też pytanie - o ile wizyty wyjdą ok - czy mogę jechać na urlop za granicę ( niestety długa podróż) za 2 tyg? - będzie to ok 8 tc. wiem ,że decyzję muszę podjąć sama ale pytam was o opinie... i jeszcze drugie pytanie- czy to normalne , że pobolewają mnie czasem jajniki - taki ból jak na okres? dziękuje z góry !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 12:15

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka - gratuluję :-)

Ja się czuję całkiem OK...ale oczywiście już bez takiego komfortu psychicznego jaki miałam w ostatnich dniach...

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my założyliśmy oddzielne konto w banku na które będziemy wpłacać co jakiś czas pieniądze dla dziecka i na wyprawkę itd :) pierwsze 2 tys już poszły :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka gratuluję!:)

Kri witamy:) co do podróży samolotem to oczywiście Twoja decyzja ale lekarze odradzają w 1 trymestrze.

Ale mi narobiłyście ochoty na barszczyk... dziś już nie zrobię, może jutro - ale jutro mogę nie mieć ochoty :)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie na barszcz naszło :) ale to pewnie się do mamy już uśmiechę jak przyjadą, nic tylko w kuchni siedzieć będzie i mi gotować :P

Mnie nadal dziś mdli, w sumie bez przerwy od rana. Jeszcze 2h i do domu, czekam na to jak na zbawienie.

Bianka gratuluję :)

A.W. czyli i mdłości mam teraz już też razem ;)

Pianistka dobrze się czyta twoje optymistyczne wpisy, cieszę się że nastrój u Ciebie dużo lepszy :)

Skierka, zdrowia dla Ciebie w takim razie i koniecznie przejdź się jednak do lekarza.

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że wizyty takie udane:D:D:D Ja mam nadzieję, że 15 lipca Fasola też spora będzie:)

Co do piersi...zawsze miałam małe, więc różnicę widać i mój Mąż jest zachwycony:) Co do przytulania i spotu też szczęśliwie zielone światło:)

Co do wakacji, jak pytałam pod koniec kwietnia lekarza zanim podjęliśmy starania kolejne czy wakacje dozwolone, powiedział, że ciąża to nie choroba...a jak coś ma się stać to się stanie nie ważne czy w PL czy poza...więc też jedziemy na wakacje (jedziemy z uwagi właśnie na niewskazane loty w 1 trymestrze) i wykupujemy dla mnie dobre ubezpieczenie, żebym ewentualnie mogła liczyć na szybką pomoc:) która liczę, że nie będzie potrzebna:)

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka gratuluję udanej wizyty! :D

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi się nic nie chce :( Muszę się w końcu wziąć za sprzątanie to jutro będę miała luzik :) Niestety wolne mi się skróciło i w czwartek muszę iść do pracy na popołudnie :( buuuu...
    Ale trudno, trzeba trochę popracować :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się wkurzylam. Odesłali mi deklaracje przystąpienia do ubezpieczenia z niewiadomych przyczyn... Nie mogę się dodzwonić przez to nie wyrobię się i kasy nie dostanę ;/ jak sie dodzwonie to zrobię im taka awanturę że im sie w głowach niemiesci

• ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    A ja się wkurzylam. Odesłali mi deklaracje przystąpienia do ubezpieczenia z niewiadomych przyczyn... Nie mogę się dodzwonić przez to nie wyrobię się i kasy nie dostanę ;/ jak sie dodzwonie to zrobię im taka awanturę że im sie w głowach niemiesci

a co to za ubezpieczenie?

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się nie mogę zapisać do lekarza rodzinnego :/
    Ok 2 tygodnie temu zmieniłam sobie lekarza rodzinnego i gdy próbuję zapisać się do nowego, dostaję wiadomość ze nie jestem ich pacjentem :/ Pewnie jeszcze nie przekazali mnie z jednego do drugiego ośrodka... :/ Poczekam jeszcze kilka dni

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka gratulację :)

Wy tu o barszczyku a ja mam od niego odrzut - na samą myśl ciągnie mnie na wymioty...

Dziś koleżabka w pracy zapytała czy czasem w ciąży nie jestem - czuję się podle, bo postawiła mnie pod murem i skłamałam, że nie. Jezu czuję się jakbym własnego dziecka się wyparła :(

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudowne wieści :)

my dziś na obiadek fryteczki, rybka smażona i surówka z kiszonej kapusty :D
    a na deser lody :D specjalnie byłam w pobliskim sklepie po ulubione carte d'or <3

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:

Dziś koleżabka w pracy zapytała czy czasem w ciąży nie jestem - czuję się podle, bo postawiła mnie pod murem i skłamałam, że nie. Jezu czuję się jakbym własnego dziecka się wyparła :(

Nie martw się, też tak robię :D
    Nie mamy obowiązku mówić wszystkim o ciąży! :) Spokojnie :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilka85 wrote:
    a co to za ubezpieczenie?
    Grupowe ubezpieczenie na życie. Mam zamiar dostać pieniążki dla dziecka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    magdalen_ka u nas też mało kto wie o ciąży, więc spokojnie, chociaż u mnie w pracy fama poszła bo gratulacje dostajemy ;).

Barszczyk niebawem gotowy będzie, ale pikantny mi wyszedł :D, kończę farsz do krokietów, ale podjem aaaa :D, jak się cieszę z tych fal apetytu :)
    Na razie wyjadam buraki z barszczu :P

Agnesia, no właśnie a w tych grupowych to z reguły karencja jakaś obowiązuje prawda? Ja miałam też wciąć to ubezpieczenie w pracy, ale jak przekalkulowałam to hmmm
    Mam pół roku karencji. To zależy od pracy u mojego A w ogóle nie ma karencji, u mnie pół roku ale dostaje się za urodzenie dziecka więc się mieszcze karencja kończy się ostatniego dnia grudnia ;) więc pieniądze mi się będą należały :) przeznaczamy pieniądze z ubezpieczeń na chrzciny :)

Kasia02 lubi tę wiadomość

• Kasia02 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    magdalen_ka u nas też mało kto wie o ciąży, więc spokojnie, chociaż u mnie w pracy fama poszła bo gratulacje dostajemy ;).

Barszczyk niebawem gotowy będzie, ale pikantny mi wyszedł :D, kończę farsz do krokietów, ale podjem aaaa :D, jak się cieszę z tych fal apetytu :)
    Na razie wyjadam buraki z barszczu :P

Agnesia, no właśnie a w tych grup
    grupowych to z reguły karencja jakaś obowiązuje prawda? Ja miałam też wciąć to ubezpieczenie w pracy, ale jak przekalkulowałam to hmmm

Też mam straszną ochotę na barszcz z krokietami :)!!! 'Paskuda' jesteś ;).
    Agnesia właśnie a co z kadencja? U mnie jest 9 m-cy..

Gratuluję dziewczynom dobrych wieści z wizyt i trzymam kciuki za kolejne:)

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ