SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszeczka wrote:
    cudowne wieści :)

my dziś na obiadek fryteczki, rybka smażona i surówka z kiszonej kapusty :D
    a na deser lody :D specjalnie byłam w pobliskim sklepie po ulubione carte d'or <3

No i narobiłaś mi ochoty na taki zestaw obiadowy. W ogole bardziej mam ochotę na słone/ostre niż słodkie - choć dziś jak na złość same słodkie rzeczy jadłam i chwilowo mam dość cukru. Ja nie mogę czytać o jedzeniu, bo co i rusz mam ochotę na coś innego. U nas dziś fajitas z kurczaka, jutro plan zjeść burgera na mieście, więc na czwartek może rybę zaplanuję ;)

Co do biustu, to mi też urósł, a i tak małego nie miałam, narzeczony przeszczęśliwy, jak to większość facetów =D Mi to na razie nie przeszkadza, bo mam staniki z okresu przed schudnięciem i teraz są jak znalazł. Jeden wydatek na razie mi odszedł :P

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wy tylko piszecie o tym jedzeniu i robicie ochote na wszystko....

Ja dzisiaj juz mniej sprzatalam bo cos srednio sie czuje.. i lekko kreci mi sie w glowie i mnie mdli.... ale tak dziwnie jak bym kaca miala :/ bym wolala pojsc do lazienki zrobic co trzeba niz tak muli czlowieka...

Ehhh ide dokonczyc obiadek dla meza bo zaraz bedzie i klade sie na szybka drzemke moze mi lepiej bedzie

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie na obiadek karkówka duszona, sosik, kasza i ogóreczek :P swojsko :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 wrote:
    Też mam straszną ochotę na barszcz z krokietami :)!!! 'Paskuda' jesteś ;).
    Agnesia właśnie a co z kadencja? U mnie jest 9 m-cy..

Gratuluję dziewczynom dobrych wieści z wizyt i trzymam kciuki za kolejne:)
    No właśnie tylko pół roku;) A gdybym była nowym pracownikiem to bez karencji ;D

• lelewela Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zaraziłam od was energią i posprzątałam trochę, poszłam po zakupy. I w piekarniczku już się pieką udka w sosie miodowo-czosnkowym i ziemniaczki z czosnkiem i cytryną i surówkę z marchweki i jabłka do tego zrobię. Już sie obiadu doczekac nie mogę :)

Piersi tez mi urosły, ale najbardziej bolące i nabrzmiałe są w nocy.

A z ubezpieczeniem to też miałam 9 miesięcy karencji, na szczęście dawno więc coś teraz dostanę :)

Ale barszczu też bym zjadła....mmmmmmmm

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już musiałam kupić nowe staniki :)
    Chyba muszę poprosić szefową o nową koszulę w pracy bo zanim mi zamówią to potrwa a ta już jest na styk :/
    Będzie problem z uniformem :D

Lelewela, barszczu to chyba każdy by tu zjadł :) i paszteciki :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubezpieczenie mam już parę lat, więc przynajmniej mi się część zwróci =D

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonowa wrote:
    Ja ubezpieczenie mam już parę lat, więc przynajmniej mi się część zwróci =D
    Ja tak odkładałam ubezpieczenie, ale na szczescie teraz na czas się ogarnęłam:)
    Jestem ubezpieczona zadzwoniłam i popytałam, wszystko ok musimy przeskanować dokumenty:)
    Pianistka wrote:
    Ja już musiałam kupić nowe staniki :)
    Chyba muszę poprosić szefową o nową koszulę w pracy bo zanim mi zamówią to potrwa a ta już jest na styk :/
    Będzie problem z uniformem :D

Lelewela, barszczu to chyba każdy by tu zjadł :) i paszteciki :)
    Ja na samą myśl o barszczu i pasztecikach mam ochotę ale na przytulanki z miską :)

• Max Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszczę tej ochoty na jedzenie. Ja nie mogę o niczym myśleć. Wcześniej mnie chociaż do fast foodow ciągnęło a teraz nawet to mnie odpycha.

Magdalenka mi jak na złość też przed urlopem chyba trzy znajome pytały czy się nie zanosi na ciążę i mimo, że wiem o niej to powiedziałam, że nic mi nie wiadomo. Nawet serduszka nie widziałam jeszcze to po co mam ogłaszać?

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wybieram sie do wyjścia z pracy. Wizyta na 16.50 ale jedziemy wczesniej z mężem na rocznicowy obiad. Dzisiaj nasza 3rocznuca ślubu. Odezwe sie dopiero wieczorem i zdam relacje po wizycie. Trzymajcie kciuki :)

domiii, justikf, Bianka*, ilka85 lubią tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max mam to samo. Na początku mogłam jeść tylko fast foody a teraz nawet na to nie mam ochoty. Najgorsze, że zmuszam się do picia bo cofa mi się po wszystkim - wodzie, soku, herbacie...o kawie nie wspomnę:(

Czeka mnie teraz dłuższa podróż komunikacją miejską - mam nadzieję, że dotrę bez niespodzianek :)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszkaaa, ale będziecie mieć wspaniały rocznicowy prezent na wizycie :) Trzymam kciuki!!! :)

Ja już skończyłam sprzątanie i oglądam "porody" na polsat cafe :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam taki apetyt jak nigdy wcześniej :D I mimo wszystko, nie tyję! Choć jem na okrągło :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.W. wrote:
    Max mam to samo. Na początku mogłam jeść tylko fast foody a teraz nawet na to nie mam ochoty. Najgorsze, że zmuszam się do picia bo cofa mi się po wszystkim - wodzie, soku, herbacie...o kawie nie wspomnę:(

Czeka mnie teraz dłuższa podróż komunikacją miejską - mam nadzieję, że dotrę bez niespodzianek :)

A.W. mam tak samo :( zaczęło się w 6tc i trwa do dziś...z jedzeniem sobie radzę ale z piciem za nic. Nic nie smakuje i po wszystkim mi źle...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę zjesc KFC ;D jedyne na co mam ochotę ;)

e-ness, zosiaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszka - powodzenia i dziesiątek takich rocznic.

Ja przyjechałam do domu na leżakowanie. Dziś moja kruszynka chyba nie jest ze mnie zadowolona bo mam negatywne emocje i dużo niepokoju !

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanie. Czy na badania wchodzicie na tym etapie z partnerami?

W czwartek jedziemy do kliniki razem ale zastanawiam się czy wejść z mężem do gabinetu.

W sumie nie ma wielkiego problemu bo biurko jest w innym pokoju niż badanie...ale jakoś tym razem mam opory ...

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justikf, póki co ja chodziłam sama. Z mężem wybieram się na najbliższe USG w połowie lipca :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, byłam dzis na becie 2447, wskazuje na piaty tydzien :) Myslicie ze ok? Jutro ide do gina :)

justikf lubi tę wiadomość

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Narazie wchodziłam sama :-) ale myślę że kolejna wizyta w lipcu jeszcze wejdę sama i potem mojego wezmę :-)

Ja leniuchuje juz przed tv ale tak mnie dzisiaj mdli okropnie ehhh

Jussiakpp bardzo ładna beta:-) sprawdź czy dobrze przyrasta i potem na spokojnie do lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 16:26

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
‹‹ 313 314 315 316 317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ