SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg tej strony dzisiaj mam 9t+6d czyli jutro zaczynałabym 11 tc... :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy, rozgość się ;)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Taru :)

Też dowiedziałam się o ciąży 09.06 i termin mam na 19.02 :)

Na ostatnim usg u położnej jakoś tak właśnie nie miałaś tzn. że groszek starszy? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 19:53

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja o ciąży dowiedziałam się w dniu mamy :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcieliśmy sobie sprawić prezent na 2 rocznicę ślubu ale nie wytrzymałam i zatestowałam wcześniej :p Ale i tak plan został wykonany :) Przyjemna data Pianistka :)

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaaa wrote:
    3faea49bf96eea78gen.jpg

melduję się, że wróciłam z wizyty!
    Jest groszek! ma 2,5 mm. serduszko bije. Ciąża jest młodsza, bo wg usg 4t6d. Termin mam na 02.03.2016. Następna wizyta na 21 lipca, dostałam kilka badań do zrobiania m.in hiv, WR, grupa krwi, jeszcze raz morfologia i mocz.

Mam dzieje, że mogę z Wami zostać mimo, że zapowiada się termin na marzec? :)

Ale się cieszę!
    Zaliczyliśmy wizytę u moich rodziców! ha już się domyślali z czym przyjeżdżamy. Bardzo się ucieszyli!

Dziękuję Wam za kciuki!
    Widziałam pytanie odnoście partnera na wizycie ja weszłam do gabinetu sama, lekarz mnie zbadał kazał się ubrać po czym powiedział żebym zawołała męża. Pokazał mu nagranie na monitorze, że serduszko bije!
    Gratulacje kochana! :D
    Oczywiście żebyś z nami została:D jeszcze 3 razy zmieni Ci się termin porodu zobaczysz sama :D

Dziewczyny weszłam dziś do netto po małe zakupy na jutro zeby cos A. zrobic pysznego jak wyjdzie ze szpitala. I odrazu kupiłam sobie Oranżade PRL mniam mniam pycha. I tak chodziłam bez celu bo dzis nic w sumie nie jadłam i nagle moje oczy weszły na pasztet francuski (ten w białym opakowanku) jeeeejuuuu jaki pysznyyyy!

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey, miałabym prośbę o zaktualizowanie mi TP na pierwszej stronie, bo wtedy belly zrobiło mnie w konia i wyliczyło mi na podstawie złej daty owulacji ;) wpisz mi proszę 02.03. na razie tego bedę się trzymać.

Dzięki dziewczyny <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 20:07

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taru przyjmij zaproszenie to dostaniesz link do tabelki.

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po wizycie :-) fasolka ma juz 1,1cm, serduszko bilo jak dzwon i dostalam nawet niespodzianke od Gina, zebym sie tak nie martwila juz, w postaci zdjecia w 4d :-) musze jechac do dobrego endokrynologa 130km na dniach, a oprocz tego wysokiego tsh wszystko ok :-)

miszkaaa, Pianistka, ilka85, tysiaa93 lubią tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i widzisz, jest super!!! :) Ta moja fasolka to jakiś gigant będzie :/ w 7t+4d miała 1,5 cm :D I cały czas nadrabia i jest coraz starsza... będzie wielkolud... po tatusiu :D

justikf lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    Melduje sie po wizycie :-) fasolka ma juz 1,1cm, serduszko bilo jak dzwon i dostalam nawet niespodzianke od Gina, zebym sie tak nie martwila juz, w postaci zdjecia w 4d :-) musze jechac do dobrego endokrynologa 130km na dniach, a oprocz tego wysokiego tsh wszystko ok :-)
    Gratuluję dobrych wiadomości! :D ja za 17 dni będę miała wizytę w 10tc :)
    Pokaż nam fasolkę! :D

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Gratuluję dobrych wiadomości! :D ja za 17 dni będę miała wizytę w 10tc :)
    Pokaż nam fasolkę! :D
    A ja za 16 dni mam USG u położnej i to będzie początek 12tc!!! :) Odetchnę gdy skończę Iszy trymestr :)
    Agnesia, szybko leci, co? :) Ty zaraz kończysz 8tc, ja pojutrze zaczynam 10 tc :) Już tylko dotknąć, największe ryzyko za nami :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, ja w sumie miałam spore przeboje przed zajściem w ciąże. Nie planowałam, od lutego chorowałam, angina, 3 rożne antybiotyki. Po serduszkowniu w maju gdy temp podniosła sie do 37,5 i praktycznie nie spadała myślałam ze choroba wróciła. Zrobiłam masę badań, a z racji profesji ( w labie) mam spora wiedzę na co chorować można. Ale wyniki ok, nic. Aż szef zasugerował ze to moze gruźlica, borelioza, chlamydii w plucach

Taru

• Kasia02 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:

Super gratuluję:)))!
    Taru witaj:)
    Gratuluję wszystkim dzisiejszym wizytujacym.

Zazdroszcze,ze już widzieliście swoje serduszka:)
    Pianistka mówiłam człowiek jak dąb to Twoje maleństwo:);).

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila SUPER!!!!:) patrząc na tabelkę to wymiar książkowy :D

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm nie ogarniam tego forum jeszcze. Ucina mi posty, emoty które wklejam sie nie pojawiają. Czy któraś z Was miała tak pisząc na tablecie?

Taru

• ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emotów nie wstawiam gotowych tylko znakami : ), : /itd. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 20:37

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    A ja za 16 dni mam USG u położnej i to będzie początek 12tc!!! :) Odetchnę gdy skończę Iszy trymestr :)
    Agnesia, szybko leci, co? :) Ty zaraz kończysz 8tc, ja pojutrze zaczynam 10 tc :) Już tylko dotknąć, największe ryzyko za nami :)
    Niby szybko ale będę spokojna dopiero po 12 tygodniu:) Ale już bliżej niż dalej. :D Obawiam się tylko teraz mojego następnego terminu @ bo podczas owulacji bolał mnie brzuch po prawej stronie Jakby ta owulacja była.

• A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u gina i po zbadaniu (bez USG) lekarka stwierdziła, że ciąża na pewno jest piękna :) Nie czekając długo pojechałam od razu na USG :) Jest fasolka, jest serduszko (101 u/min). Fasolka ma 2,1 cm :)

Przy okazji dowiedziałam się, że mam 2 macice (jedną szczątkową) i pewnie będę miała cesarkę - sama nie wiem, czy mam się cieszyć z tej cesarki czy nie.

Pianistka, zosiaaa, tysiaa93 lubią tę wiadomość

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ