SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hhehehhehehehehe dobre Pianistka :)
    Meżczyzni sa zabawni jednak :):)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!!
    Witam Was po powrocie! Tak jak pisałam z Grecji, podczas pobytu i lotów nic mi się nie dzialo - wypoczelam i czuje się dobrze ;)

Oczywiście żeby nie było za pięknie to wczoraj poznym wieczorem jak wrocilismy (po bardzo długim dniu bo byliśmy jeszcze na 3godzinnych zakupach) zobaczyłam na wkladce trochę brązowego plamienia (jasno brązowego). Strasznie się przestraszyłam, ale w nocy już nic nie było i teraz tez już nic nie ma. Jutro ide do gina - myślicie ze jak już się nic nie dzieje to jest sens do niego dzwonic czy po prostu pojsc jutro? Czytalam ze plamienie może pojawić się po wysiłku. Nie było krwi, tylko takie sluzowato jasno brazowe. Co o tym myślicie?

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może ja się wypowiem jako królowa plamień na naszym wątku :)
    Każde plamienie należy skonsultować z lekarzem, ALE nie uważam byś z takim "kawa z mlekiem" musiała lecieć na pogotowie :)
    Domyślam się, że nie czytałaś wszystkich postów ale u mnie było 3 dniowe plamienie krwią a mimo to z fasolką jest ok, a krwawienie nie zostało zlokalizowane. Krótko mówiąc lekarz nie ma pojęcia skąd to było... :)
    Także polecam się nie martwić i poczekać do wizyty :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę Was podglądałam podczas wyjazdu ale nie na bieżąco ;) Dzięki za Twoją opinię, chyba właśnie poczekam do jutra ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem jeśli nie boli cię brzuch i nie ma krwi to nic się złego nie dzieje :)
    Ale to jest zawsze Twoja decyzja :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne, wiem że moja :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny:) U mnie jak widzę mdłości i uczucie kaca zawitało na stałe - nie opuszcza mnie nawet na chwilę, z tym, że raz jest mniejsze a raz większe. Dobrze, że dziś mam urlop więc odpocznę...I później wyruszam na poszukiwanie tych opasek uciskowych - może coś pomogą.

Zapisałam się jednak na dzisiaj prywatnie do mojej ginekolog, z tym, że dowiedziałam się, że ona nie robi pierwszego USG (chyb chodzi o to, że nie robi dopochwowo) bo powiedziała, że następne już będą u niej. Trochę mnie tym zaskoczyła ale cóż, pójdę dzisiaj do niej i tak, zobaczę co ma mi do powiedzenia :)

I oczywiście trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj :)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey, Cynamonowa dziękuję,że pytacie :*

Ogólnie w domu lepiej. Dzieci już dobrze,mąż też. Mi wczoraj padło na jakiś dziwny ból pleców i okrutny katar zatokowy. Dziś plecy lepiej,ale prawa zatoka strasznie boli. Smarkam ropą z krwią i chyba jutro pójdę do lekarza. Zaczynam sobie wkrecac,że to znowu jakiś groźny wirus. W zasadzie od miesiąca jestem ciągle zasmarkana :(

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Max Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U mnie dziś pierwszy paw zawitał. :-/
    maz za to poszedł do lekarza i się okazało, że ma jakiegoś wirusa. Mam nadzieję, że nie złapię od niego. lekarz radził też nigdzie nie wyjeżdżać przez kilka dni a mieliśmy jechać do teściów z nowinami.

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż chodzi po domu i woła cycata albo mleczarnia jakie to zabawne haha
    Jakbym mogła to spalabym caaaly dzień ale tak się nie da.

• misiaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    No ja tak dramatycznie po cc absolutnie nie miałam, ale jednak zawsze marzyłam o porodzie sn ;) Po każdej mojej cesarce byłam sprawna po 6 godzinach, czyli od kiedy wstałam :)
    Szwagierka moja też świetnie się czuła po cc :) jak widać każdy inaczej znosi ból :) Ja świetnie czułam się po porodzie naturalnym. Od razu chodziłam i siedziałam bez problemu. :)

misiaa

34bwrjjgk872glsj.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka, to na pewno jakieś sezonowe badziewie, oby nic groźnego :) Zdrowiej kochana :)

Iriss, narobiłaś mi ochoty tym barszczykiem :)

A ja dzisiaj mam bardzo dużo energii, wzięłam się za pranie, zaraz posprzątam w domu :) No i czeka mnie najlepsze - sprzątanie w lodówce :D 99% ciężarówek tego nie zniesie a dla mnie rybka ;) ZERO objawów, nadal z resztą... Na początku wariowałam że ciąża się źle rozwija jak nie ma objawów ale same widzicie że mój fasol już ogromny :D Poprostu jestem szczęściarą :D

Mąż mnie dzisiaj zaskoczył :) pozytywnie :) ma urodziny 8. lipca i chciałam mu kupić apple iwatch bo wiem że chciał, a taka zabawka kosztuje dość sporo bo ok 4 000 zł. No i mówię mu żeby zamówił sobie który tylko chce a ja zapłacę, a on na to "nie potrzeba mi tego, lepiej te pieniądze odłożyć na wózek"... Myślę uuuuu, mąż mi spanikował :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie dzisiaj tak będzie :) Obstawiam że nastawię dzisiaj z 6 pralek... :D
    Ale dzisiaj zajmę się sprzątaniem i pozostaną mi jeszcze 2 dni wolnego na relaks :D

Bianka, gdzie Tyyyyy? chce już iść zrobić sobie tosty ale czekam na Twoje wieści :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    No ja sobie też narobiłam ochoty na barszczyk już wczoraj, więc dziś będę gotować :) jak na razie pożarłam 0,5kg czereśni, jak to się skończy nie wiem :P
    Ja wczoraj tak szalałam z praniem, pralka chodziła jak szalona :P

A nie wiesz jak się skończą czereśnie? To ja Ci powiem :D Na 99% tragicznie :P A tak serio to trzymam kciuki... :D
    "Posiłek u Iriss jest jak przeszczep... albo się przyjmie albo nie" xD

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super bianka!!! Gratulacje :)

EDIT: Teraz mogę iść na tosty :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 11:39

Bianka* lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Anabel Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka Rewelacyjnie :) same radosne nowiny :)

Bianka* lubi tę wiadomość

Don't Give Up.. <3

eikt9jcgc6uk0mji.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Aaaa u nas wczoraj pierwsze przytulanki, spinałam się normalnie jakby to był mój first time hehe, ale pierwsze koty za płoty i teraz to się dopiero ta łódź rozbuja :P

Tego Wam zazdroszczę bo nam lekarz kazał się wstrzymać... :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cycków to mój mąż też mówi że są wielkie a ja tam nie zauważam różnicy no ale ja miałam i wcześniej nie najmniejsze piersi... jedyne co zauważyłam to rano są jakby wypompowane i lżejsze zaś wieczorem nabrzmiałe i ciężkie, że jak ściągam biustonosz to czuje jakby mi spadały na ziemię...

Ja dziś nie mam totalnie pomysłu na to co chcę jeść :/ chyba do sklepu trzeba się wybrać po inspirację...

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa, mam to samo... rano jeszcze ok ale wieczorem jak zdejmuję stanik to tak jakbym miała worki z piaskiem a nie piersi... :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzis w nocy straszny ból brzucha obudził, nie wiedziałam co ze sobą zrobić. Jakoś przeszło w miarę szybko, ale rozbudziłam sie i spalam dziś do 10 przez to.

A co do czereśni jadłam przedwczoraj całkiem sporo i nic mi nie było. Podobno wodą nie można tylko popijać :)

Ja też mam dziś zadziwiająco więcej energii niż dotychczas i tez chyba spożytkuję ja na sprzątanie.

iv09l6d8dhueo2ma.png
‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ