Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze się niczym nie kremuję, poza tym pewnie i tak mi wyjdą rozstępy, genetycznie :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o a ja mam pytanie.. :D ,jak piszecie czy robicie cokolwiek innego przy laptopie to trzymacie go na kolanach, czy raczej na stole lub gdzies obok:)?

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Fleur-de-lis Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taru wrote:
    Jesteś heterozygotą, a maż z kolei homozygotą recesywną. Z dużą dozą prawdopodobieństwa dziecko będzie miało Twoje oczy:)

Przy takim układzie to "duże" prawdopodobieństwo to 50% :P fajnie, że wchodzimy w genetykę :)

f2w3rjjgwzsvlezw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Tym które chciały powysyłałam wiadomości :)

Kasia02 nie przenosimy się ale na fejsie jest większa prywatność :) Tutaj na przykład nie dodałabym swojego zdjęcia :P

również poproszę

• lelewela Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety zawsze na kolanach.

Idę poleżeć bo znowu głowa zaczyna mnie boleć, jak się rozbuja tak jak ostatnio to chyba umrę :(

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lelewela wrote:
    ja niestety zawsze na kolanach.

Idę poleżeć bo znowu głowa zaczyna mnie boleć, jak się rozbuja tak jak ostatnio to chyba umrę :(

na właśnie ja też.. a nie wiem czy to dobre..,ale dobra nie ma się chyba aż tak co nakręcać.
    Idź, żeby Cie nie dopadło:(, mnie też coś zaczyna mulić..:(, a jest piękna pogoda?! ehh

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie - jednak mój gin to prawdziwy luzak :D Najpierw założył mi kartę ciąży, wszystko tam popisał, a dopiero potem badał. Aż mnie korciło, żeby zapytać, czy nie lepiej najpierw zbadać... :D

Dzidzia ma 1,86cm i bijące jak szalone serduszko :) Wszystko jest w porządku, badania też wszystkie w normie. Jedynym problemem jest widoczny drugi pęcherzyk, pusty. Był już podczas pierwszej wizyty, teraz jest większy. Lekarz mówi, żeby na razie się nim nie martwić, że najpewniej sam się wchłonie, w miarę jak dzidzia będzie rosła i żeby go po prostu monitorować.

tysiaa93, Bianka*, Kasia02, zosiaaa lubią tę wiadomość

f2w3rjjgwzsvlezw.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:
    również poproszę
    Wysłałam ci wiadomość :)

Ja korzystam z komputera stacjonarnego i z tableta bo laptopa nie posiadam :)

Fleur-de-lis super wieści :) a ten pęcherzyk pewnie się po prostu wchłonie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 19:40

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Max Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do Was dołącze jak na jutrzejszej wizycie się okaże, że wszystko ok.

Na chwilę obecną śluz czysty, brzuch odrobinę pobolewa ale u mnie tak często jest. Mam nadzieję, że to plamienie było jednorazowe a w moim brzuchu bije maleńkie serduszko

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • niezapominajka_86 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej tysia, wysłałam Ci zaproszenie. Chętnie dołączę do grupy na fb. Dziś, tak jak i wczoraj jestem kompletnie bez humoru, chce mi się ryczeć... A do tego brzuch mam jak balon... Nic mi się nie chce. Lecę pod prysznic i pewnie do łóżka, męża przez cały tydzień nie ma, więc i chęci na cokolwiek zerowe... :(

oar8skjolhdcmtjr.png

Wszystko ma swój czas. A na dobre rzeczy warto poczekać.
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Ja już po wizycie i mam dobre wieści :) Widziałam zarodek, wg gina beta jest dobra, po usg wygląda na 6 tydzień, czyli troszkę mlodsza ciaza niż suwaczek pokazuje ale mowi ze to jeszcze ciężko dokładnie okreslic. Za dwa tygodnie kazal przyjść posluchac serduszka.
    Co do plamienia to zrobil badanie wziernikiem i nie było zadnych sladow ze cos peklo, krwawilo itd. Powiedzial ze najprawdopodobniej to po wysiłku. Do duphastonu dodał mi na dwa tygodnie luteinę dopochwowa rano i wieczorem.
    Dal tez skierowanie na badania - glukoza na czczo, mocz, morfologia, grupa krwi i jeszcze kilka ale nie pamietam bo to były skroty a nie mam tej kartki kolo siebie ;)
    Ogolnie mnie dość uspokoil, powiedział ze wszystko wygląda bardzo ladnie ;)

Fleur-de-lis, tysiaa93, zosiaaa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam tu dopiero od rana i czytam o grupie na fb...Można do Was dołączyć? Przyznam,że FB Łatwiej ogarniam :)

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara Myszka, super wieści!

f2w3rjjgwzsvlezw.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Grupa na fejsie jest założona, jak któraś będzie chciała dołączyć to niech pisze bo grupa jest tajna :) A jak nie to będziemy tam tylko we dwie z Tomanią i będzie nam smutno :D
    ja tez chce dolaczyc

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki fleur-de-lis :) Jestem pozytywnie nastawiona, trochę mnie brzuch pobolewa, mowil żeby wziąć magnez jakby bolał to wzielam. Troche mnie to wkurza ze nie wiem w końcu w którym jestem tygodniu ^^ ale to z mojej zbyt dużej potrzeby dokladnosci, liczb, itd. :D Mowie sobie ze po prostu jestem w 2 miesiącu :D

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka_86 i Skierka wysłałam wam wiadomości :) pati87 przyjmij moje zaproszenie to ci napiszę co i jak.

Szara Myszka super wieści :)

Max powodzenia na jutrzejszej wizycie :)

Skierka lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fleur-de-lis wrote:
    Przy takim układzie to "duże" prawdopodobieństwo to 50% :P fajnie, że wchodzimy w genetykę :)
    Masz rację pół na pół, dziedziczenie stricte Mendlowskie. :D

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam fb.
    Pochwalilismy sie rodzicom, ojeej ale mamy sie ucieszylyy az milo ;-)no i jak juz powiedzielismy to mnie brzuch rozbolal ehhh mam nadzieje ze to poprostu z dziesiejszych emocji.

• zosiaaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę link na fb!!

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja od wczoraj pędzę jak szalona. Byłam dziś na szkolnym show u dzieci....Ale się uryczałam ! :) One już takie duże, a ja taka z nich dumna <3

Poza tym zrobiłam progesteron. Mam 29, więc ładnie urósł, skoro 7dpo miałam zaledwie 12,3. Jutro dzwonię do położnej w końcu, bo czas leeeeeciiii...

Samopoczucie u mnie lepsze. Objawów brak, poza sennością, ale ta mnie zabija o.O Padam na twarz szybciej niż dzieci :/

Gratuluję Wam wszystkich udanych wizyt i oczywiście za każde kolejne trzymam mocno kciuki :)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ