SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszeczka jedyne na co zwrocilam uwage to to ze masz takie same talerze jak moja mama. Moja mama dostala je na slub i sa uzywane wylacznie na specjalne okazje

• Anabel Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszeczka poleciałaś z tymi krokietami :P Dziewczyny błagam ... zabierzcie mi lodówkę :)

ilka85 lubi tę wiadomość

Don't Give Up.. <3

eikt9jcgc6uk0mji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszeczka. A wiec ja jestem z Poznania. Jestem kierownikiem w sklepie z bizuteria znanej sieci polskiej ;) mam 27 lat. Od 7 lat szczesliwie zakochana. A od roku mezatka. Mam na imie Iza

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama wrote:
    Myszeczka jedyne na co zwrocilam uwage to to ze masz takie same talerze jak moja mama. Moja mama dostala je na slub i sa uzywane wylacznie na specjalne okazje

ja w domu mam tylko taki wzór talerzy i filiżanek, do tego cały dom w białych meblach i motyw skandynawski ;p

• kkkaaarrr Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, głód to jest to co czuję prawie non stop! Nie chcę przytyć w ciąży nie wiadomo ile, więc staram się jeść rozsądnie i tylko odrobinę więcej niż zwykle, ale nie przychodzi mi to łatwo! Najgorsze jest to, że czasami potrafię zrobić się głodna w przeciągu 5 minut, ale jest to taki głód, że aż zgina mnie w pół bo tak ssie w żołądku, raz czy dwa nawet zaczęło mi się kręcić w głowie jakbym miała zemdleć z niedożywienia.. Nie powiem, jest to dość kłopotliwe, bo w przeciągu 5 minut nie zawsze da się skombinować coś do jedzenia. Też tak macie?

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Hej ;)
    Dziewczyny, apropo suwaczków, to one pokazują informacje tydzien do tyłu, tzn. jak ja mam 7t3d, to jestem w 8 tygodniu, a suwaczek pokazuje opis dla tego 7-go. Ja zawsze czytam opisy, u kogoś kto jest tydzień przede mną :)
    Książka dla rodziców "Pomocy, będziemy dziadkami" już wysłana :) Ciekawe kiedy dojdzie? Ale emocje! :D
    U nas dziś 37 stopni, a ma być jeszcze cieplej :P Mam dość :P
    Zgadzam się w pełni :) robię tak samo :D

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nazywam się Gosia, jestem szczęśliwie zakochana od 6 lat, od roku szczęśliwa mężatka, pracuję w banku jako początkujący kierownik działu kredytów, pochodzę z okolic Łodzi :)

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka 37 stopni?! Aż mi się słabo zrobiło :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarr ja mialam tak ze zjadlam obiad. Polozylam sie zdzemnac i po godzinie obudzilam sie taka glodna, ze musialam wstac i zjesc kanapke.
    ja codziennie kupuje marchewki i kalarepe. Kroje na paseczki i gdy dopada mnie niekontrolowany glod to pozeram kilka kawalkow i mam spokoj.

• A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonowa wrote:
    Mnie czasem pobolewają, tak niby jak przed/podczas okresu.

Powiem wam, że ja dziś się czuje tragicznie. Zasypiam na siedząco, mdli mnie cały dzień, jak głodna jestem to mnie mdli, jak zjem to mi się wymiotować chce. Przepraszam, że tak marudzę, ale no masakra jakaś. Do tego wszystkiego w pracy siedzę, a marzę jedynie o położeniu się do łóżka.

W kwestii wzrostu to ja mam 170 cm, mój Luby ok 180 cm. Za to mój brat prawie 2 metry, więc zobaczymy w kogo dzieć się wda ;)

Cynamonowa jak ja cię rozumiem... Czuję się identycznie jak Ty, mdli mnie 24h/dobę :( dziś udało mi się wcisnąć w siebie sucha bułkę, sorbet grycana cytrynowy i kanapkę z pastą jajeczną ;)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Niestety :/ I chłodu nie widać, przynajmniej do poniedziałku :/

Jak stworzymy kiedyś tajną grupę na FB, to mogę pisać o sobie, ba! nawet wklejać fotki, ale na ogólnodostępnym forum, nie chcę robić ;)
    Podobno lipiec ma być strasznie gorący :/

Może założenie tej fejsikowej grupy to dobry pomysł :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka - pożegnałaś już plamienia? Czy tak wyluzowałaś, że o nich nie piszesz? Ja tak pisałam mi się do tej pory zdarzały chwile grozy tylko z rana wraz z oddawaniem stolcu. Natomiast czuję obawę, że dziś to i wieczorem coś się wewnątrz gromadzi?
    Ustawiłaś się tak, że zupełnie się tym już nie przejmujesz i traktujesz to jako element ciążowej codzienności? Mnie lekarz chciał dziś tak ustawić - ale póki co nie mogę tego "kupić"... i psychicznie czuję się średnio !

• A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszeczka ją też chcę taki barszcz ! Nie mogę już o niczym innym myśleć :p

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z jedzeniem też mam problem :( bo apetyt mam jak nigdy. Ale jak jem to mi potem niedobrze. Poszłam na zakupy i tez jakoś dziwnie w głowie mi się kręciło. Wogóle jakoś nie najlepiej sie czuję.
    A jutro mam w planach chłodnik litewki, pogoda sprzyja takim daniom, a ja bardzo lubię.
    A co do mnie to powiem tyle, że mam 34 lata, wiec już pierwszej młodości nie jestem :) o ciążę staraliśmy się 3,5 roku (a razem jesteśmy 4,5 roku) i była to ciężka droga z wieloma chwilami zwątpienia, porażkami i morzem wylanych łez.
    A taka zamknięta grupa na fb to może nie jest głupi pomysł :)

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo chłodnik ;p teraz mi narobiłaś ochoty na chłodnik ogórkowy z rzodkiewką :D

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To któraś jest chętna założyć taką grupę na fejsie? I wie jak to zrobić? :D

tomania2806 lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Max Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:
    Pianistka - pożegnałaś już plamienia? Czy tak wyluzowałaś, że o nich nie piszesz? Ja tak pisałam mi się do tej pory zdarzały chwile grozy tylko z rana wraz z oddawaniem stolcu. Natomiast czuję obawę, że dziś to i wieczorem coś się wewnątrz gromadzi?
    Ustawiłaś się tak, że zupełnie się tym już nie przejmujesz i traktujesz to jako element ciążowej codzienności? Mnie lekarz chciał dziś tak ustawić - ale póki co nie mogę tego "kupić"... i psychicznie czuję się średnio !

A też miałaś plamienia? Bo ja dzisiaj przy jednej wizycie w toalecie zauważyłam trochę zabarwionego na brązowo sluzu. Na razie leze i licze, że do jutrzejszej wizyty nic złego się nie będzie działo.
    Ale naczytalam się na forum niefajnych rzeczy niestety i jestem znów poddenerwowana

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 i z botfinką :) taki własnie mam zamiar zrobić :)

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    To któraś jest chętna założyć taką grupę na fejsie? I wie jak to zrobić? :D
    No ja wiem jak to zrobić. Ja.byłam u gin w 6t2w to lekarz serduszka nie widział a ciąża 5t5w idę 13lipca mam nadzieję że bd wszystko dobrze nie plamie nie mam skurczy więc myślę pozytywnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 18:22

tysiaa93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max wrote:
    A też miałaś plamienia? Bo ja dzisiaj przy jednej wizycie w toalecie zauważyłam trochę zabarwionego na brązowo sluzu. Na razie leze i licze, że do jutrzejszej wizyty nic złego się nie będzie działo.
    Ale naczytalam się na forum niefajnych rzeczy niestety i jestem znów poddenerwowana

Tak jak pisałam wcześniej i dziś rano - byłam też z nimi w szpitalu... Podobno taki mój urok - ale nie lubię tego :-(

‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ