SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze macie problem z suwaczkami. Wiecie co, one podaja informacyjne wymiary dzieciaczkow. Nie ma co do nich przywiazywac wiekszej wagi. A co do zmiany terminow i wieku ciazy...na kazdym kolejnym usg bedzie inaczej. Raz bedzie brzuszek starszy od glowy, raz noga starsza od crl. W te internetowe wymiary nie ma co na 100 % wierzyc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max moim zdaniem kazde plamienie nalezy skonsultowac. Ale raczej jakas mala kropka brazowa nie jest powodem do niepokoju. Juz tu bylo nie raz pisane ze plamienie zywoczerwona krwia jest tym najbardziej groznym. Lecz i Pianistka dowodzi ze nie zawsze sa grozne

Pianistka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze do wymiarow crl. Wystarczy ze lekarz zaznaczy troche nad fasolka program do mierzenia i juz fasolka wg usg jest starsza. Jezeli lekarze mowia ze jest ok to trzeba ich sluchac.
    u mnie na pierwszym usg ciaza byla mlodsza o 8 dni, na drugim juz o 5 dni.

tysiaa93 lubi tę wiadomość

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle powinnam dostać przydomek plama... Tak jak mamaniemama mówi, u mnie nawet krew nie była groźna a ile stresu spowodowała, łooooo :D
    Teraz wyluzowałam, od niedzieli 0 plamień :)
    podejrzewam, że to naprawdę mogło mieć związek z terminem @ bo jak szybko się pojawiło, tak szybko się skończyło :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaniemama jak Twoje bliźniaczki? :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama wrote:
    Widze ze macie problem z suwaczkami. Wiecie co, one podaja informacyjne wymiary dzieciaczkow. Nie ma co do nich przywiazywac wiekszej wagi. A co do zmiany terminow i wieku ciazy...na kazdym kolejnym usg bedzie inaczej. Raz bedzie brzuszek starszy od glowy, raz noga starsza od crl. W te internetowe wymiary nie ma co na 100 % wierzyc.
    Tak, już do tego doszłyśmy :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Mamaniemama jak Twoje bliźniaczki? :)

Rosna ;) na ostatniej wizycie mialy po 1,5 cm. Widzialam i slyszalam dwa bijace serduszka. Kolejna wizyta 26 lipca i dostane skierowanie na usg prenatalne do szpitala gdzie maja lepsze usg. Bo na takim zwyklym ciezko jest ogarnac dwojke dzieciaczkow i jeszcze miec pewnosc ze mierzy sie oba a nie jedno dwa razy.

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! A jak się czujesz? To prawda, że przy bliźniakach objawy są zwiększone czy to tylko mit? :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie porownywac swoich dzieciaczkow :) kazde rosnie w swoim tempie, kazde urodzi sie w roznym terminie i z inna waga. A uwaga !! Wszystkie beda zdrowe :)
    Wiec teraz prosze troche wyluzowac.

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaniemama, podwójne szczęście Cię spotkało :) A to będą jednojajowe bliźniaczki? :) Ale fajnie mieć takie dwa klony :)
    Zawsze mnie ciekawiło jak to się dzieje że matka rozróżnia bliźniaki :) Ja miałam w szkole w liceum 2 bliźniaków IDENTYCZNYCH, jeden chodził do humanistycznej klasy a drugi do matematycznej, i czasem zamieniali się na sprawdziany. ten z humana chodził do drugiej klasy na sprawdziany z historii i j. polskiego :) A i tak nikt nigdy się nie zorientował... :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Super! A jak się czujesz? To prawda, że przy bliźniakach objawy są zwiększone czy to tylko mit? :D

Raczej mit. Chyba ze sennosc i zmeczenie. Moge spac caly dzien a zmeczona jestem po zjedzeniu sniadania.
    Ale zadnych mdlosci czy wymiotow nie mam. W pierwszej ciazy z reszta tez nie mialam.
    teraz nie moge sie za bardzo objadac bo mnie zoladek boli. Ostatnio mnie bolal po chipsach i po zbyt obfitym obiedzie.
    Ale ja akurat naleze do rodziny gdzie kobiety w ciazy nie maja mdlosci

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaniemama, u mnie też zero takich męczących objawów typu mdłości czy wymioty :) Tylko senność i GŁÓD... :)
    I ogólnie czuję się taka nie do życia, jakby mi ktoś obuchem w głowę przywalił...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wiem tylko ze to ciaza gdzie kazdy dzieciaczek ma oddzielne lozysko i oddzielny worek owodniowy. Wiec w takiej ciazy czy sa jednojajowe to mozna stwierdzic po badaniach dna lub po wygladzie. Jednojajowe bylyby na 100 % gdyby mialy wspolne lozysko.
    zobaczymy jak bede poznawala plec. Bo jednojajowe musza byc tej samej plci. Ale nie ukrywam ze jak juz spotkalo mnie takie szczescie to chcialabym parke ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glod.. oh tak. Dzisiaj w markecie kupilam taka gotowa, wypiekana na miejscu mini pizze i pozarlam ja jeszcze na sklepie. Taka mnie ochota naszla

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No parkę za jednym zamachem :) fajowo
    A mnie głód już męczy... nie mogę wejść do sklepu bo kupuję za dużo, bo na wszystko mam ochotę...
    A ja bym zjadła cebularza... ale w Norwegii nie ma :( :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dziś gorąco ! lato w pełni :)
    dziś na obiad zrobiłam krokiety z barszczykiem, normalnie wczoraj nie mogłam się oprzeć jak któraś z was się nimi zajadała :D na deser zrobiłam sernik na zimno z truskawkami, muszę korzystać póki jest sezon, nawet mąż od znajomego przywiózł 3 wiaderka truskawek, więc od 2 dni tylko w głowie konfitury, dżemy, kompoty i nawet jedno wiaderko zamroziłam by było na zimę co do ciasta włożyć czy chociażby troszkę knedli zrobić :D

wiem że troszkę was zaniedbuję, nie daję rady nadrobić bo ciężko jest mi podzielić uwagę między wami a 10 msc dzieckiem które chodzi, raczkuje i zrzuca z komody to co popadnie ;p na szczęście jest grzeczna i daje się wyspać więc na to narzekać nie mogę, zresztą ona po porodzie w szpitalu potrafiła mi przespać w nocy ciągiem 8 godz potem wstawała na mleczko i znów szła sobie spać ;p tak jest do dziś tyle że teraz śpi już 12-13 godz bez pobudek, ciekawa jestem drugiego maleństwa, do kogo tak naprawdę się wrodzi, jeżeli do mnie to już marny mój los :D

a co do wieku ciąży, dziewczyny bez schizy, każde dziecko rośnie w indywidualnym tempie, tak jak po urodzeniu, jedne na swój wiek ciąży ważą więcej drudzy mniej :) a to że teraz według USG jest troszkę młodsze, czy starsze to jest całkiem normalne, przecież nie wiadomo kiedy dokładnie wasze fasolki zagnieździły się w macicy

A to nasz posiłek, dziś pochłonęłam aż 3 dokładki, a krokietów zrobiłam chyba z 60 szt :) kilka zamroziłam żebym mogła w każdej chwili sobie odmrozić

67ca76623d7ba501med.jpg

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszeczka, dawaj adres!!! :) Aż mi ślinka cieknie!! Nie wiesz że ciężarnym głodomorom nie pokazuje się takich zdjęć? :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tam pianistko :D przyjeżdżaj, z chęcią się z Tobą podzielę

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziewczyny, może każda z nas coś opowie o sobie, czym się zajmuję itp ?

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takich zdjęć nie wolno tutaj dodawać! :P

tomania2806 lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ