SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    ilka85, zamartwianie się to najgorsza rzecz, ale to raczej wiesz, więc myśl o czymś miłym :)

MAm pytanie, kogo jeszcze bolą plecy? Kurde wczoraj się nastałam w kuchni i tak czuję w krzyżu ciągnie trochę, a może źle spałam, bo się wywijałam dziś na wszystkie strony, hmmm poproszę wieczorem o mały masażyk czy coś ;)

Mnie czasem pobolewają, tak niby jak przed/podczas okresu.

Powiem wam, że ja dziś się czuje tragicznie. Zasypiam na siedząco, mdli mnie cały dzień, jak głodna jestem to mnie mdli, jak zjem to mi się wymiotować chce. Przepraszam, że tak marudzę, ale no masakra jakaś. Do tego wszystkiego w pracy siedzę, a marzę jedynie o położeniu się do łóżka.

W kwestii wzrostu to ja mam 170 cm, mój Luby ok 180 cm. Za to mój brat prawie 2 metry, więc zobaczymy w kogo dzieć się wda ;)

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • Anabel Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilka85 wiesz co weszłam, wzięłam najpierw numerek patrzę, przede mną 49 osób myślę sobie posiedze troche. Ale wszytskie okienka czynne chyba z 10 i czekałam zaledwie 20 minut. Więc szybko, sprawnie. Od razu udało mi się wziąć tez dla męża więc jestem happy.

Pianistka wesoło macie :) no u nas też grzeje, ostatnio były chłodne dni więc aż miło :) Mój księciunio w pracy do 18 ale może wyskocze troszkę na leżaczek poleniuchować :)

Don't Give Up.. <3

eikt9jcgc6uk0mji.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..no to super przed urlopem wybiorę się po to chociaż i tak dodatkowo prywatne ubezpieczenie dla ciężarnych wykupuje:P

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • Anabel Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilka85 no też się zastanawiam nad dodatkowym, ogólnie na razie czekam do 8 lipca na usg bo wtedy się okaze czy w ogóle będe mogła polecieć. Bo po ostatniej wizycie mój entuzjazm przygasł.

Don't Give Up.. <3

eikt9jcgc6uk0mji.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...my z uwagi na plany ciążowe podjęliśmy decyzję, że autem i też dopiwro po wizycie 15.07 wykupuje, bo wtedy będę wiedzieć na 100%, że jedziemy:) Ale z tego co czytałam to czasem krótki lot lepszy niż długa podróż autem, ale o tym to już po zaplanowaniu wakacji przeczytałam:P

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Niemiec przyjechała moja licealna przyjaciółka, więc wczoraj byłam cały dzień poza domem. Stwierdzam, że chodzenie po centrum handlowym nie jest już dla mnie, za szybko się męczę :D Ale przy okazji kupiłam kieckę na sierpniowe wesele i mam już spokój :)

Bianka, miszkaaa, Mila920, A.W, Mambella, justikf gratuluję udanych wizyt <3

Zosiaa ale ci zazdroszczę tego morza! :)

zosiaaa lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wy zmieniłyście swoje paseczki wg USG?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Anabel Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilka85 ja lot miałam już wykupiony wcześniej, dopiero później dowiedziałam się o ciąży lot niecałe 2 godzinki, natomiast autem bym się musiała tłuc pewnie przeszło 20h.. więc jak już to tylko samolot. Loty znoszę dobrze, aczkolwiek w ciąży będzie to1 raz więc może być różnie. Opinie 3 lekarzy któych się radziłam były 2 na tak a 1 w sumie bardziej na nie ale po usg się okaże czy nieprawidłowości jakie były na ostatniej wizycie nadal sa i czy są groźne. jeśli coś będzie nie tak to z żalem ale zostanę w domu.

Don't Give Up.. <3

eikt9jcgc6uk0mji.png
  • Anabel Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka u mnie według usg a OM jest tylko 1 dzień różnicy :)

Don't Give Up.. <3

eikt9jcgc6uk0mji.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Ja mam według OM, termin według USG i tak się pewnie będzie każdej zmieniał ;)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:

Ja zmieniłam, ale dlatego, że moje cykle są długie i obstawiałm owulację 21-22 dnia cyklu i właśnie taki wiek wyszedł z usg a nie taki liczony przy cyklach 28 dniowych:)

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zjadła uszka z kapustą i grzybami, a do tego barszcz <3

Pianistka, tomania2806 lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ale chodzi mi o wiek ciąży. Bo ja mam nieregularne cykle i w moim przypadku różnica jest duża... Na 2-óch usg w odstępie 2,5 tygodnia różnica jest taka sama więc nie wiem czy nie zmienić tego na paseczku... :) Bo np czytam teraz że "zarodek ma długość ok 15 mm" pod paseczkiem, a mój ma już 25 mm :) Wiesz o co chodzi...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka bo twój maluch będzie gigancikiem, szybko rośnie :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiesz, wg już pierwszego usg był starszy o tydzień, na kolejnym usg nadal starszy o tydzień... Tak jakby owulacja była wcześniej... :)
    Ale w sumie nie będę nic kombinować ;)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie powinno być 9+6 :) czyli tydzień... ale to takie oszukiwanie samej siebie że czas szybciej mija :D
    Nie będę kombinować dopóki maluch mieści się w normach dla danego tygodnia...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, że suwaczki to tylko suwaczki, każdy dziecior rośnie w swoim tempie, mój rośnie 1 mm dziennie leniuch :D Po matce to ma :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 mm dziennie to dobrze :) mój w 10 dni urósł 1 cm a potem w 7 dni urósł 8 mm :) więc tak samo :)
    Ale mi się nic nie chce... :) tzn chce... JEŚĆ! :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...ja zaspokoiłam swój nieposkromiony apetyt arbuzem :P Wreszcie był idealny bo nie mogłam trafić na taki, który spełniałby moje arbuzowe oczekiwania:)

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zauważyłyście, że wymiary z suwaczków są jakby 'o tydzień opóźnione' w stosunku do wymiarów z belly "ciąża tydzień po tygodniu"? Ja teraz jestem w 8 tygodniu i suwaczek pokazuje mi 6mm, a belly 1,7cm

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ