Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jesteś heterozygotą, a maż z kolei homozygotą recesywną. Z dużą dozą prawdopodobieństwa dziecko będzie miało Twoje oczy:)Iriss wrote:haha chodziło mi o to, że niespodzianka, bo mąż ma niebieskie, ja mam zielono-piwne
, więc nawet nie strzelam, czekam jakie to słodkie oczka będa
Taru
https://www.maluchy.pl/ci-71245.png -
Lelewela, po tamtej akcji dowiedziałam się że nie wolno mi tykać brody gdyż jest święta:D Wtedy jedyny raz mąż mnie tak zwyzywał i nawrzeszczał że aż mi uszy zwiędły... Ale był wściekły... z tydzień się nie odzywał... do tej pory mi to wypomina

Prawdę mówiąc nigdy nie widziałam mojego męża bez bujnej brody...
-
nick nieaktualnyKochane,
no to zobaczył mnie mój lekarz z kliniki - tam oczywiście wizyty szybkie. Nie mam szczegółowych danych - ale jemu się wszystko podoba. Próbował mnie nieco uspokoić. I powiedział, że jest pewność, że nie ma zasady, że jak jest plamienie to jest źle, a jak go nie ma to jest dobrze. Jeśli jest plamienie a dodatkowo ciąża się prawidłowo rozwija to trzeba być spokojnym. Bywa i tak, że się plami długi czas, z każdym tygodniem mniej i jest OK... a czasem kobieta nie ma powodów do niepokoju i jest niedobry finał.
Powiedział, że spokój to podstawa. Widzimy się za 8 dni na kolejnej wizycie.
Zapisał mi Busnopan zamian No-spy i będę go brać 3x1 - nawet jeśli nie boli - aby uniknąć niepotrzebnych skurczy.
To tyle - modlę się teraz o wytchnienie, spokój, brak powtórek z takich akcji jak dziś...
Pianistka, ilka85, Taru, Anabel lubią tę wiadomość
-
Takie oczy mi sie podobają, zawsze chciałam im ciemniejsze tym lepiej:). Niestety ja mam niebieskie / szare za to mój B mix zieleni z niebieskim, takie przeraźliwie jasne. Przy jego stosunkowo ciemnych włosach przypomina ... WampiraPianistka wrote:A ja mam dziwne oczy bo w lecie mam zielone aż seledynowe a w zimie ciemno brązowe
zmieniają mi się od słońca 
Taru
Mój mąż sam nie pamięta siebie bez brody

Lelewela, a chcesz się pośmiać? Na mojego męża u mnie w rodzinie mówi się "Księciu". A dlaczego to książe? Już tłumaczę....
Zaraz po ślubie, może na drugi dzień, moja mama chciała się zwrócić do mojego męża oficjalnie "zięciu"... A mój mąż nie dosłyszał i się mnie pyta na ucho " Ej, czemu oni do mnie KSIĘCIU mówią" xD Myślałam że się wszyscy posikają ze śmiechu... i tak już zostało ;d
Taru lubi tę wiadomość
-
Obecnie trwa moda na brodaczy, większość moich znajomych zapuściła, jeden kolega jeździ specjalnie z Wrocławia do Wawy, do swojego ulubionego golibrody, tylko 80 zł za uczesaniePianistka wrote:Lelewela, po tamtej akcji dowiedziałam się że nie wolno mi tykać brody gdyż jest święta:D Wtedy jedyny raz mąż mnie tak zwyzywał i nawrzeszczał że aż mi uszy zwiędły... Ale był wściekły... z tydzień się nie odzywał... do tej pory mi to wypomina

Prawdę mówiąc nigdy nie widziałam mojego męża bez bujnej brody...
. Do tego dochodzą specjalne perfumowane pomady na brodę. Moi koledzy stwierdzili ze bedą takie pomady produkować, ja miałam testować zapachy
. Osobiście, podobają mi sie 3 dniowe zarosty u mężczyzny
Taru
Oto co znalazłam:Tętno płodu w czasie ciąży
Około 5. tygodnia ciąży serce dziecka zaczyna bić. W tym czasie prawidłowe tętno płodu jest niemal takie samo jak tętno matki i wynosi około 80-85 uderzeń na minutę. Od 5. tygodnia ciąży tętno zwiększa się każdego dnia o około 3 uderzenia na minutę. Dzięki temu procesowi lekarze są w stanie dokładnie określić wiek płodu podczas badania USG. Odsetek poronień wśród kobiet, które usłyszały bicie serca swojego dziecka wynosi mniej niż 1%. Jeżeli jednak lekarz zauważy, że tętno płodu jest nieprawidłowe w stosunku do wieku płodu o tydzień lub więcej, może to być oznaką zwiększonego ryzyka poronienia.
Do początku 9. tygodnia ciąży prawidłowe tętno płodu wynosi średnio 175 uderzeń na minutę. W tym czasie zaczyna się gwałtowne zmniejszenie tempa wzrastania tętna. W połowie ciąży średnie tętno płodu wynosi około 120-180 uderzeń na minutę. W ostatnich dziesięciu tygodniach ciąży następuje spowolnienie tętna płodu, ale nawet wtedy jest ono około dwukrotnie wyższe niż tętno spoczynkowe osoby dorosłej.
Normalne tętno płodu ma różną wartość dla każdego dziecka. Zmiany w wysokości tętna mogą być również spowodowane ruchami płodu, spaniem lub innymi czynnościami. Kobiety, które martwią się wysokością tętna płodu, powinny skonsultować się z lekarzem.
U mnie w 6t+1d było 118 a w 7t+4d i zarówno położna, lekarz na pogotowiu jak i ginekolog określili to tętno jako idealne i książkowe... Znalazłam kiedyś jeszcze wykres "tętno a ryzyko poronienia". ale było to jedynie dla 6 tc skończonego...https://parenting.pl/portal/prawdopodobienstwo-poronienia-w-pierwszym-trymestrze-ciazy
Ale tak ogólnie piszą różnie, zależnie od źródła
-
Ja kocham brodaczy :d Taki typ drwala...Taru wrote:Obecnie trwa moda na brodaczy, większość moich znajomych zapuściła, jeden kolega jeździ specjalnie z Wrocławia do Wawy, do swojego ulubionego golibrody, tylko 80 zł za uczesanie
. Do tego dochodzą specjalne perfumowane pomady na brodę. Moi koledzy stwierdzili ze bedą takie pomady produkować, ja miałam testować zapachy
. Osobiście, podobają mi sie 3 dniowe zarosty u mężczyzny 
Mąż chodzi co 3-4 tygodnie do barber shopu, strzyże brodę, ma te wszystkie odżywki, pomady, specjalne grzebienie...
Ale skoro lubi
Ja też lubię jego brodę
Aczkolwiek słyszałam, że przy narodzinach dziecka powinien się ogolić bo 1. drapie a 2. zarazki...
-
Witam się i ja wczoraj byliśmy na weselu mojego kuzyna i godz 00:30 byłam już w domu taka zmęczona jestem ze masakra ledwo na oczy patrze a już zrobiłam pranie i u córki okno umylam syn śpi to siadlam na chwile he
-
Faktycznie wysokie tętno ale jest mnóstwo czynników wpływających na to!ilka85 wrote:...bo jak czytam te wpisy o tętnie i porównam z moją fasolą 5t5d - 164, to ogarnia mnie lęk czy to znowu w drugą stronę nei za dużo:/ Też właśnie widziałąm ten wykres i kurcze kończy się na 130:/
Nie martw się, podobno do 9-10 tc nie powinno się mierzyć tętna bo te wartości zmieniają się z dnia na dzień...
Uważam, że nie powinnaś się denerwować...
na następnej wizycie się wyjaśni
Pamiętajmy też, że każde dzieciątko jest inne! Dorośli też, dla jednych tętno 60 jest normalne a dla innych 90...
Podobno niepokojące jest kiedy płód ma niskie tętno i nagle skoczy... Ale jeśli od początku jest podwyższone to po prostu tak jest. Ludzie nie są identyczni
-
...dobrze, że idę jednak na wizytę 9.07 bo do 15.07 jeszcze nie jedna zacna myśl mogłaby wpaść mi do głowy:/
Iriss jak wyszłam z wizyty to byłam zadowolona, że serduszko tak działa..ale potem poczytałam relację z wizyt i lekki niepokój się wkradł
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 14:14
-
Hej
dziewczyny gratuluję dotychczasowych wizyt
a za kolejne trzymam kciuki 
Pianistka rozbroiłaś mnie z tym księciem, prawie się udławiłam bananem
Ja byłam dziś w NFZ po kartę EKUZ, pogoda upalna, w aucie tak się dogrzało że znaim klima zaczęła schładzać to miałam niezły helikopter, ale na szczęście szybko przeszło
Cały czas mam wilczy apetyt, muszę wychodzić z domu czymś się zajmować, bo jak tak siedzę to tylko bez przerwy jem
a waga aż piszczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 14:19
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

13.08.2014