SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 164 wzrostu więc też bez szału :)
    Max, a co do kg to ja pisałam wieczorem ze też mam kilka na plus mimo że noszę rozm 38 ;) Ale długo ćwiczyłam siłowo i mam bardzo rozbudowaną masę mięśniową ;)
    Ale to zaniknie podczas ciąży bo niestety muszę się pożegnać ze sztangami i hantlami na ten rok :( No ale niestety...
    dla groszka wszystko

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Max Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak mnie jakoś naszło z tym suwaczkiem bi dwa dni temu miałam koszmarna noc i mnóstwo jakiś właśnie negatywnych snow, bolał mnie brzuch. Ale w sumie mama mnie pocieszyla, że skoro od wczoraj zaczęłam wymiotować to znaczy,że się ciąża rozwija i weszłam w kolejny etap.

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za wymioty odpowiedzialny jest wzrost progesteronu... W ogóle wysoki progesteron odpowiada za objawy ciąży... Czyli ja faszerując się luteiną powinnam rzygać jak kot i czuć się masakrycznie a czuję się ŚWIETNIE! :)

zosiaaa lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max wrote:
    a tak mnie jakoś naszło z tym suwaczkiem bi dwa dni temu miałam koszmarna noc i mnóstwo jakiś właśnie negatywnych snow, bolał mnie brzuch. Ale w sumie mama mnie pocieszyla, że skoro od wczoraj zaczęłam wymiotować to znaczy,że się ciąża rozwija i weszłam w kolejny etap.

Dokładnie :) Trzeba myśleć pozytywnie, będzie to służyło i Tobie i fasolce i całemu otoczeniu :)

U mnie rodzice dowiedzą się w sobotę lub niedzielę, zależy o której w sobotę dotrą do Warszawy. Bo jak w nocy, to nie będziemy ich od razu takimi informacjami dopadać =D

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Ja mam 164 wzrostu więc też bez szału :)
    Max, a co do kg to ja pisałam wieczorem ze też mam kilka na plus mimo że noszę rozm 38 ;) Ale długo ćwiczyłam siłowo i mam bardzo rozbudowaną masę mięśniową ;)
    Ale to zaniknie podczas ciąży bo niestety muszę się pożegnać ze sztangami i hantlami na ten rok :( No ale niestety...
    dla groszka wszystko
    Pianistka a ja myślałam, ze Ty bardzo wysoka jesteś, tak samo jak Twoj mąż... Te ćwiczenia siłowe mnie zmyliły i to ze mówiłaś ze Twoj fasolek jest bardzo duży. :) ja ćwiczeń typowo siłowych unikam, u mnie tkanka mięśniowa rozwija sie bardzo szybko. Koledzy twierdzą, ze moja przyszłość jest w kulturystyce a nie nauce. :P

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max wrote:
    Max koszmarne sny myśle, ma 90% z nas, to normalne. Najważniejsze jest pozytywne myślenie:)

Taru

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak samo, w 3 miesiące na siłce zrobiłam sobie biceps że większość facetów mogłaby pozazdrościć... Na nogach mięsnie na udach i łydkach poodcinane... Dlatego moja waga jest strasznie wysoka...
    Mąż też nie jest jakimś strasznie wysokim mężczyzną bo ma niecałe 180 ale jest mocno zbudowany, ma wielką brodę i to taki wiking :D
    Tym bardziej nie wiem po kim ten fasol taki duży :D
    A wczoraj mój mąż wieczorem powiedział: "hmm, zaraz 10 tc, pewnie już broda zaczyna mojemu synowi rosnąć" xD xD mój mąż ma obsesję na punkcie swojej brody.. kiedyś jak spał to mu obcięłam bo miał warkoczyka już... myślałam że będzie rozwód xD

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mówię, tłuszczyku też się trochę u mnie znajdzie ;) ale to nie on jest sprawcą mojej wagi :D
    Iriss, jak my te wielkoludy urodzimy? :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasi przyjaciele są strasznie wysocy, ona ma 185 a on 200... ;) Ich córka 10 letnia jest wyższa ode mnie o głowę i ma rozmiar buta 39... :D U nas jedynie pewne jest to, że dzidziuś będzie miał czarne włosy i brązowe oczy :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem tak : moje dziecko moze dziedziczyć po mnie wszystko co chce... Byle nie wzrost :P. Mój B ma 192, niech bierze od niego ;).

Taru

• e-ness Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Nasi przyjaciele są strasznie wysocy, ona ma 185 a on 200... ;) Ich córka 10 letnia jest wyższa ode mnie o głowę i ma rozmiar buta 39... :D U nas jedynie pewne jest to, że dzidziuś będzie miał czarne włosy i brązowe oczy :)

Moje dzieciaki mają oczy dziadka, ojca mojego m. Tez byłam świecie przekonana ze będą mieli piwne tak jak ja,bo w genetyce to kolor dominujący, a nie mają ani moich ami męża (szare) tylko niebieskie jak niezapominajki ;-)

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medluje sie najszczesliwsza na swiiecie ;-))) dzieciatko jest 7mm!!, serducho bije ponad 100 ale nie pamietam ile,chyba sie dopiero rozkreca. Ciezar z serca spadl. Kolejna wizyta za 2 tyg zeby sprawdzic czy wszystko ok. Termin na 15.02. Takze poprosze tabelke ;-))))

zosiaaa, szara myszka, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• e-ness Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabella suuuuper:-)

• Taru Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    No to nieźle :)
    U nas oczy będą niespodzianką :D ale jaka to będzie słodka niespodzianka ;)
    Mam dziś niemoc aaaaaa, masakra jakaś :D
    Iriss czy któreś z Was ma heterochromię? Bo zabrzmiałas bardzo tajemniczo :)

Taru

• Taru Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Mambella:)

Taru

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella, gratulacje! :)

E-ness, u mnie oczy brązowe, moi rodzice mają brązowe, rodzice ojca również. U mojego męża podobnie, on brązowe, jego rodzice też brązowe, rodzeństwo męża też brązowe... :) Nie ma innej opcji... :)
    Jedynie to to, że mój mąż ma teraz ciemno brązowe włosy a jak był mały to był... RUDY :D I to taki pomarańczowy... więc jest prawdopodobne że nasze dzieciątko może być rude :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, ciąża jest straszna ^^ Oglądam trudne sprawy i się wzruszyłam, ryczę jak bóbr xD xD Zabierzcie mi telewizor! :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella super, gratulacje i kamień z serca na pewno :)

Pianistka aż mi się humor poprawił z tą twoją historią o brodzie. Odważna byłaś...hehehehe

Taru ja mam podobnie niech od męża bierze bo ma 192 cm a ja zaledwie 164 :)

Pianistka hehehehehe rozbawiasz mnie dziś do łez :) ale ja też oglądam te głupoty jak teraz w domu siedzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 13:29

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziwne oczy bo w lecie mam zielone aż seledynowe a w zimie ciemno brązowe :) zmieniają mi się od słońca :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    E-ness pisałam tylko i wyłącznie o sobie. Co ktoś robi w swojej ciąży to jego decyzja. Ale ja miałam ogromne problemy z zajściem i utrzymaniem ciąży i w moim przypadku np. wspinaczki górskie są wysoce ryzykowne... Yoga - ok, ale wyciskanie ciężarów na siłowni raczej nie jest wskazane...

EDIT: poza tym dla mnie yoga czy jakieś ćwiczenia na macie w salonie to nie jest raczej duża aktywność... ale np 2 godzinne biegi chyba nie są wskazane w ciąży?? Bo ja o tym mówiłam... ;)

Martyna Wojciechowska szczyty zdobywała,oczywiście za zgodą lekarza.
    Jej ciało przyzwyczajone było do takiego trybu życia a ciąża to nie choroba ;-) nie musi nas ograniczać jeslivjesr wszystko ok :-)

Twoja sytuacje wszyscy znamy, i trzymam kciuki aby wszystko było dobrze ;-)

‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ