SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziękuję wam za wszystkie przytulaski i miłe słowa :-*
    Ja powoli wylizuję rany i zaczynam patrzeć w przyszłość... Mam wiele determinacji i wiem co jest moim największym marzeniem więc nie mam zamiaru najmniejszego się poddawać! Teraz czekam na krwawienie jak na zbawienie i cała w nadziejach że samo przyjdzie i macica ładnie się oczyści bo wtedy lekarz powiedział, że w kolejnym cyklu możemy na nowo rozpoczynać starania... Trzymam za was bardzo mocno kciuki!

• zosiaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa cieszę się, że masz takie podejście :) trzymam mocno kciuki, żeby się udało w pierwszym możliwym cyklu :)

roxa lubi tę wiadomość

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa, trzymaj się! Wierzę, że następnym razem będzie lepiej :)

Bianka, w Norwegii jest albo albo... albo becikowe ok 40 tys nok albo macierzyński... :) becikowe przysługuje kobietom, które nie wypracowały sobie macierzyńskiego... a jeśli macierzyński jest wypracowany wtedy nie ma becikowego... moim zdaniem to bardzo sprawiedliwe... a wiadomo że macierzyński opłaca się dużo bardziej, bo np ja przez te 10 mies dostanę ok 300 tys a nie 40 ;) Ale fakt, polskie becikowe to kpina... 1000 zł.. na co to ma wystarczyc? Na pampersy? :/

roxa lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakupy udane, na na na :P

Roxa kobiety są silne, dobrze że masz takie podejście :)

roxa lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj gołąbki <3 Wieki ich nie jadłam :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Roxa, cieszę się że masz takie podejście, to pomaga w dalszej walce <3, ja miałam tak w marcu, jak już wiedziałam co się dzieje i ogarnęłam myśli, to poszłam do lekarza na drugi dzień (gdzie tylko potwierdził stratę) tak naładowana nową energią, że aż niebywałe to było. Organizm odpoczął i tadam :)
    Też mówił, że możemy już od następnego cyklu, bo samo się oczyściło. Tak więc kibicuję Ci bardzo:)
    No ja jeszcze nie zaczełam krwawić ale też bardzo liczę na to, że uda się oczyścić mi samej i szybko przystąpimy do działania!

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustaW to było na bank z moczu... ale nie wiem, może te norweskie skróty sa jakieś inne... babka niby mówiła że wszystko ok

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:

Roxa kobiety są silne, dobrze że masz takie podejście :)
    Mój mąż bardzo mi w tym pomaga i odrazu powiedział, że straszne, że tak się stało ale będziemy się starać dalej i na pewno tym razem nam sie uda i będzie dobrze!

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było nam dane mieć lutowego dzidziusia po mamusi to może uda nam się mieć majowego po tatusiu

justikf, Taru, Max, ilka85 lubią tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    Mój mąż bardzo mi w tym pomaga i odrazu powiedział, że straszne, że tak się stało ale będziemy się starać dalej i na pewno tym razem nam sie uda i będzie dobrze!
    Wiele z nas przeszło to samo co ty. Przeczytałam kiedyś, że organizm po poronieniu przygotowuje się do zdrowej ciąży. Na pewno wkrótce wam się uda :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • mallinka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dołączam do Was kochane.
    Proszę dopisać mnie na termin 03.02.2016 <3
    Mój synek urodził się 04.02.2006 super by było gdyby maleństwo urodziło się dokładnie tego samego dnia po 10 latach :)
    jest na to szansa !

miszkaaa, zosiaaa lubią tę wiadomość

201602031762.png
    200602041778.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    Ojoj myszeczka ale ci zazdroszczę :-) fajnie fajnie masz, a dajesz radę wytrzymać na słońcu? Bo ja to z domu nie wychodzę i niestety bladzioch jestem że heej...

Hmm miszkaa możesz wodę pić ale lepiej być naczczo.. A czemu tak późno idziesz oddania krew? Bo teraz faktycznie z głodu padniesz

ojjj w tej ciąży mogłabym przez cały dzień przebywać na słońcu :) żadne upały mi nie straszne ;p

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uciekam, odezwę się wieczorem :) mężuś ma dzisiaj urodzinki więc idę coś upichcić, posprzątać w domu i "zrobić się" żeby dostać dziubka bo przecież z serduszkowania nici ^^

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, wszystkiego dobrego dla męża :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron mam 76,46 ng/ml to chyba dobrze co?

Pianistka to miłego dnia w takim razie :) miłego świętowania

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa a my za ciebie trzymamy kciuki bardzo mocno. Jesteś silna babka :)

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tak, pamiętam o kremie z filtrem :):)

dziewczyny co do becikowego, jak co roku bywa że nie wszyscy dostają te drugie 1000 zł :( taka jest już polityka, ale co najlepsze to od 2016 roku projekt ustawy zakłada, że kwotę tę otrzymają też rodzice, którzy nie mogą skorzystać z urlopu rodzicielskiego, między innymi osoby bezrobotne, studenci i osoby na umowach cywilno-prawnych - takie osoby będą otrzymywały co miesiąc tysiąc złotych przez 12 miesięcy :) Świadczenie ma być przyznawane niezależnie od dochodu rodziny. Do tej pory prawo do zasiłku macierzyńskiego (przez 52 tygodnie po urodzeniu dziecka) mieli jedynie pracujący i ubezpieczeni rodzice (w czasie urlopów macierzyńskiego i rodzicielskiego) jak i osoby niebędące pracownikami, a podlegające ubezpieczeniu chorobowemu (czyli np. przedsiębiorcy sami opłacający składki) oraz zatrudnione na umowę zlecenie, jeśli od umowy odprowadzane są składki na ubezpieczenie chorobowe, mają prawo do zasiłku macierzyńskiego. Osoby pracujące na etacie, tak jak do tej pory po urodzeniu dziecka otrzymają jednorazową pomoc w postaci 1 tys zł. Becikowe w tym przypadku przysługuje osobom, których dochód w rodzinie na osobę nie przekracza 1922 zł.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do morza, jezior i rzek. Korzystanie z kąpielisk zawsze niesie ze sobą zwiększone ryzyko złapania infekcji. Lekarze uważają, że bezpieczniejsza dla kobiet w ciąży jest kąpiel w morzu niż w jeziorze, ze względu na większą czystość wody...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 13:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lelewela wrote:
    Progesteron mam 76,46 ng/ml to chyba dobrze co?

Pianistka to miłego dnia w takim razie :) miłego świętowania

Bardzo dobry :-)

Wyczekuję już wizyty. Miejsca nie mogę sobie znaleźć.

• PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz mówił, że spokojnie mogę pływać w jeziorze :)

Pokażę wam mojego aliena :)

d78a2706fdbb6d04.jpg
    Chyba zaczynam go powoli kochać <3 Nie wiem tylko po kim ma taki duży nos ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 13:51

tysiaa93, szara myszka, Taru, Kasia02, justikf, Bianka*, pati87, Max, ilka85, miszkaaa, zosiaaa lubią tę wiadomość

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ