Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziękuję wam za wszystkie przytulaski i miłe słowa :-*
Ja powoli wylizuję rany i zaczynam patrzeć w przyszłość... Mam wiele determinacji i wiem co jest moim największym marzeniem więc nie mam zamiaru najmniejszego się poddawać! Teraz czekam na krwawienie jak na zbawienie i cała w nadziejach że samo przyjdzie i macica ładnie się oczyści bo wtedy lekarz powiedział, że w kolejnym cyklu możemy na nowo rozpoczynać starania... Trzymam za was bardzo mocno kciuki! -
Roxa, trzymaj się! Wierzę, że następnym razem będzie lepiej

Bianka, w Norwegii jest albo albo... albo becikowe ok 40 tys nok albo macierzyński...
becikowe przysługuje kobietom, które nie wypracowały sobie macierzyńskiego... a jeśli macierzyński jest wypracowany wtedy nie ma becikowego... moim zdaniem to bardzo sprawiedliwe... a wiadomo że macierzyński opłaca się dużo bardziej, bo np ja przez te 10 mies dostanę ok 300 tys a nie 40
Ale fakt, polskie becikowe to kpina... 1000 zł.. na co to ma wystarczyc? Na pampersy? 
roxa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo ja jeszcze nie zaczełam krwawić ale też bardzo liczę na to, że uda się oczyścić mi samej i szybko przystąpimy do działania!Iriss wrote:Roxa, cieszę się że masz takie podejście, to pomaga w dalszej walce
, ja miałam tak w marcu, jak już wiedziałam co się dzieje i ogarnęłam myśli, to poszłam do lekarza na drugi dzień (gdzie tylko potwierdził stratę) tak naładowana nową energią, że aż niebywałe to było. Organizm odpoczął i tadam 
Też mówił, że możemy już od następnego cyklu, bo samo się oczyściło. Tak więc kibicuję Ci bardzo:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wiele z nas przeszło to samo co ty. Przeczytałam kiedyś, że organizm po poronieniu przygotowuje się do zdrowej ciąży. Na pewno wkrótce wam się udaroxa wrote:Mój mąż bardzo mi w tym pomaga i odrazu powiedział, że straszne, że tak się stało ale będziemy się starać dalej i na pewno tym razem nam sie uda i będzie dobrze!
-
nick nieaktualnyDoti87 wrote:Ojoj myszeczka ale ci zazdroszczę
fajnie fajnie masz, a dajesz radę wytrzymać na słońcu? Bo ja to z domu nie wychodzę i niestety bladzioch jestem że heej...
Hmm miszkaa możesz wodę pić ale lepiej być naczczo.. A czemu tak późno idziesz oddania krew? Bo teraz faktycznie z głodu padniesz
ojjj w tej ciąży mogłabym przez cały dzień przebywać na słońcu
żadne upały mi nie straszne ;p
-
nick nieaktualnytak tak, pamiętam o kremie z filtrem

dziewczyny co do becikowego, jak co roku bywa że nie wszyscy dostają te drugie 1000 zł
taka jest już polityka, ale co najlepsze to od 2016 roku projekt ustawy zakłada, że kwotę tę otrzymają też rodzice, którzy nie mogą skorzystać z urlopu rodzicielskiego, między innymi osoby bezrobotne, studenci i osoby na umowach cywilno-prawnych - takie osoby będą otrzymywały co miesiąc tysiąc złotych przez 12 miesięcy
Świadczenie ma być przyznawane niezależnie od dochodu rodziny. Do tej pory prawo do zasiłku macierzyńskiego (przez 52 tygodnie po urodzeniu dziecka) mieli jedynie pracujący i ubezpieczeni rodzice (w czasie urlopów macierzyńskiego i rodzicielskiego) jak i osoby niebędące pracownikami, a podlegające ubezpieczeniu chorobowemu (czyli np. przedsiębiorcy sami opłacający składki) oraz zatrudnione na umowę zlecenie, jeśli od umowy odprowadzane są składki na ubezpieczenie chorobowe, mają prawo do zasiłku macierzyńskiego. Osoby pracujące na etacie, tak jak do tej pory po urodzeniu dziecka otrzymają jednorazową pomoc w postaci 1 tys zł. Becikowe w tym przypadku przysługuje osobom, których dochód w rodzinie na osobę nie przekracza 1922 zł.
-
nick nieaktualnya co do morza, jezior i rzek. Korzystanie z kąpielisk zawsze niesie ze sobą zwiększone ryzyko złapania infekcji. Lekarze uważają, że bezpieczniejsza dla kobiet w ciąży jest kąpiel w morzu niż w jeziorze, ze względu na większą czystość wody...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 13:35
-
nick nieaktualny
-
Mi lekarz mówił, że spokojnie mogę pływać w jeziorze

Pokażę wam mojego aliena

Chyba zaczynam go powoli kochać
Nie wiem tylko po kim ma taki duży nos
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 13:51
tysiaa93, szara myszka, Taru, Kasia02, justikf, Bianka*, pati87, Max, ilka85, miszkaaa, zosiaaa lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH