Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mamaniemama, czyli to możliwe
Jeśli dzidziuś będzie współpracował i się pokaże to może po następnym usg się dowiemy
Fajnie by było 
Ja już skończyłam sprzątać, zapiekanki gotowe, czekają tylko na męża
Dziewczyny, macie jakieś zdanie na temat karmienia noworodka butelką? Moja koleżanka rodzi za miesiąc i zdecydowała że od samego początku będzie karmiła dziecko butelką... Co o tym myślicie?
-
nick nieaktualnyPianistka moja mama karmila mnie i mojego brata butelka. Nie szlo jej z piersi i nie za bardzo miala checi. Oboje jestesmy zdrowi.
Ja chce karmic piersia, wydaje mi sie ze wtedy tworzy sie jakas wiez miedzy matka a dzieckiem. ale jezeli ktos nie chce karmic, to jego wybor, dziecko przez to na pewno nie bedzie bardziej chorowite, ani mniej kochane -
ja ogólnie mam bardzo, ale to bardzo mało pojęcia o tych wszystkich sprawach związanych z ciążą i potem z macierzyństwem, ale wydaje mi się, że karmienie piersią jest bardzo dobre dla malucha, podobno jest wiele artykułów na ten temat. Z karmienia piersią są same plusy,cho niektóre mamy mają takie przekonania, a nie inne, że poprostu nie chcą karmic piersią, może ze względu na strach, żeby im się piersi "nie zniszczyły", a może mają jakies inne.. Inną sprawą jest bardzo mało pokarmu, wtedy niestety trzeba karmi butelką. Ja nie myślałam o tym jeszcze, ale na 90% będę chciała karmic piersią,chyba, że z jakiś przyczyn nie będę mogła. Oczywiście rozsądnie, nie twierdze, że 3 czy 4-latki , bo są i takie matki..
, ale to już chyba przegięcie

-
Max, bąbel rośnie i się rozciąga:)). Wiecie co mnie wczoraj podczas te burzy(nie wiem czy u was też byłą nad ranem) tak kuł prawy jajnik, że już myślałam, że to cały brzuch zaczyna bolec..
, ale skończyła się burza przeszedł ból.. nie wiem o co chodzi.. miałyście coś takiego?

-
Wraz z mlekiem matki dziecko dostaje przeciwciała, patrząc choćby pod tym katem jest to bardzo ważne. Układ immunologiczny takiego malucha jest nie rozwinięty, każda infekcja robi sie niebezpieczna. Rozumiem, ze sa matki które nie mogą (za mało mleka np) ale jeśli nie ma tego typu problemów, powinno sie karmić. Mowie to opierając sie o swoją wiedzę immunologiczna, każda przyszła matka zdecyduje sama.Taru
https://www.maluchy.pl/ci-71245.png -
Dziewczyny czy któraś z was orientuje się jak to jest interpretacją przeciwciał Różyczki ??
mi wyszło IgG(+) IgM(-) niby ok, tylko, że IgG mi się podwoiło w ciągu 2 lat
(
w 2013: 250IU
w 2015: >500IU
przeczytałam na kilku stronach że muszę podjąć leczenie !!
(
byłam szczepiona za małolata, więc skąd ten wzrost świadczący o zakażeniu?
2014 ISCI1
cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz? -
Najlepiej skonsultuj się szybko z ginem.Viki26 wrote:Dziewczyny czy któraś z was orientuje się jak to jest interpretacją przeciwciał Różyczki ??
(
(
-
Spokojnie, skontaktuj sie ze swoim lekarzem, ale to podwojenie moze świadczyć o tym, ze miałaś kontakt z osoba chora. Nie masz IgM a one świadczyłyby o świeżym zakażeniu, szczepilas sie a wiec "organizm pamięta" i przy powtórnym kontakcie z danym patogenem tak reaguje.Viki26 wrote:Dziewczyny czy któraś z was orientuje się jak to jest interpretacją przeciwciał Różyczki ??
(
(
Viki26 lubi tę wiadomość
Taru
https://www.maluchy.pl/ci-71245.png -
Ja byłam karmiona butelką bo moja mama miała powikłania po porodzie i leżała kilka tygodni w szpitalu i nie mogła karmić... Nie wiem czy to miało wplyw czy nie ale do ukończenia 15 roku życia byłam w szpitalu kilka razy... Moja koleżanka mówi że karmienie piersią to same problemy bo musisz uważać co jesz, bo zaraz kolka albo brzuszek boli... Nie mam jeszcze wyrobionej opinii na ten temat tylko tak luźno zapytałam

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

, ale mam nadzieje, że będziecie wiedziały o co mi chodzi
mam nadzieję, że to nic złego, ale na wszelki wypadek leze i wypoczywam