SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie chcę się na nic nastawiać :) Ale jak już poznamy płeć to zaczniemy powoli pokoik remontować :) zmienimy ściany, wybierzemy meble i dodatki :) już sie nie mogę doczekać! :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia gdzie twój suwaczek?! :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka dzisiaj rano pisalam ze ja poznalam plec w 13 tyg. Ale oczywiscie nikt mnie nie posluchal

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I duzo moich znajomych poznalo plec na usg genetycznym 11-14 tydz. Chyba tylko jednej lekarz mowil ze corka a poznie jednak siusiak sie pojawil

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama wrote:
    Pianistka dzisiaj rano pisalam ze ja poznalam plec w 13 tyg. Ale oczywiscie nikt mnie nie posluchal
    Czyli jest to możliwe :)

A.W. lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Kasia gdzie twój suwaczek?! :D

Tysiaa93 przed wizytą się czaiłam,bo nie chciałam "zapeszac", a teraz jakoś mi wyleciało z głowy (?) , nie wiem jak to możliwe hihi. Zaraz spróbuje ustawic.
    dzięki za przypomnienie :)

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 wrote:
    Tysiaa93 przed wizytą się czaiłam,bo nie chciałam "zapeszac", a teraz jakoś mi wyleciało z głowy (?) , nie wiem jak to możliwe hihi. Zaraz spróbuje ustawic.
    dzięki za przypomnienie :)
    Ustawiaj, ustawiaj :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaniemama, czyli to możliwe :) Jeśli dzidziuś będzie współpracował i się pokaże to może po następnym usg się dowiemy :) Fajnie by było :)
    Ja już skończyłam sprzątać, zapiekanki gotowe, czekają tylko na męża :)

Dziewczyny, macie jakieś zdanie na temat karmienia noworodka butelką? Moja koleżanka rodzi za miesiąc i zdecydowała że od samego początku będzie karmiła dziecko butelką... Co o tym myślicie?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka moja mama karmila mnie i mojego brata butelka. Nie szlo jej z piersi i nie za bardzo miala checi. Oboje jestesmy zdrowi.
    Ja chce karmic piersia, wydaje mi sie ze wtedy tworzy sie jakas wiez miedzy matka a dzieckiem. ale jezeli ktos nie chce karmic, to jego wybor, dziecko przez to na pewno nie bedzie bardziej chorowite, ani mniej kochane

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się jeszcze nad tym nawet nie zastanawiałam. Ale jeśli będę miała możliwość to będę karmić piersią. Może doświadczone mamy się wypowiedzą :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ogólnie mam bardzo, ale to bardzo mało pojęcia o tych wszystkich sprawach związanych z ciążą i potem z macierzyństwem, ale wydaje mi się, że karmienie piersią jest bardzo dobre dla malucha, podobno jest wiele artykułów na ten temat. Z karmienia piersią są same plusy,cho niektóre mamy mają takie przekonania, a nie inne, że poprostu nie chcą karmic piersią, może ze względu na strach, żeby im się piersi "nie zniszczyły", a może mają jakies inne.. Inną sprawą jest bardzo mało pokarmu, wtedy niestety trzeba karmi butelką. Ja nie myślałam o tym jeszcze, ale na 90% będę chciała karmic piersią,chyba, że z jakiś przyczyn nie będę mogła. Oczywiście rozsądnie, nie twierdze, że 3 czy 4-latki , bo są i takie matki.. :O , ale to już chyba przegięcie

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba napisałam trochę nie po polsku ;), ale mam nadzieje, że będziecie wiedziały o co mi chodzi

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Max Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie brzuch dziś pobolewa znowu :-/ mam nadzieję, że to nic złego, ale na wszelki wypadek leze i wypoczywam

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max, bąbel rośnie i się rozciąga:)). Wiecie co mnie wczoraj podczas te burzy(nie wiem czy u was też byłą nad ranem) tak kuł prawy jajnik, że już myślałam, że to cały brzuch zaczyna bolec..:(, ale skończyła się burza przeszedł ból.. nie wiem o co chodzi.. miałyście coś takiego?

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wraz z mlekiem matki dziecko dostaje przeciwciała, patrząc choćby pod tym katem jest to bardzo ważne. Układ immunologiczny takiego malucha jest nie rozwinięty, każda infekcja robi sie niebezpieczna. Rozumiem, ze sa matki które nie mogą (za mało mleka np) ale jeśli nie ma tego typu problemów, powinno sie karmić. Mowie to opierając sie o swoją wiedzę immunologiczna, każda przyszła matka zdecyduje sama.

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was orientuje się jak to jest interpretacją przeciwciał Różyczki ??
    mi wyszło IgG(+) IgM(-) niby ok, tylko, że IgG mi się podwoiło w ciągu 2 lat :((
    w 2013: 250IU
    w 2015: >500IU
    przeczytałam na kilku stronach że muszę podjąć leczenie !!:((
    byłam szczepiona za małolata, więc skąd ten wzrost świadczący o zakażeniu?:(

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z was orientuje się jak to jest interpretacją przeciwciał Różyczki ??
    mi wyszło IgG(+) IgM(-) niby ok, tylko, że IgG mi się podwoiło w ciągu 2 lat :((
    Najlepiej skonsultuj się szybko z ginem.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Spokojnie, skontaktuj sie ze swoim lekarzem, ale to podwojenie moze świadczyć o tym, ze miałaś kontakt z osoba chora. Nie masz IgM a one świadczyłyby o świeżym zakażeniu, szczepilas sie a wiec "organizm pamięta" i przy powtórnym kontakcie z danym patogenem tak reaguje.

Viki26 lubi tę wiadomość

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam karmiona butelką bo moja mama miała powikłania po porodzie i leżała kilka tygodni w szpitalu i nie mogła karmić... Nie wiem czy to miało wplyw czy nie ale do ukończenia 15 roku życia byłam w szpitalu kilka razy... Moja koleżanka mówi że karmienie piersią to same problemy bo musisz uważać co jesz, bo zaraz kolka albo brzuszek boli... Nie mam jeszcze wyrobionej opinii na ten temat tylko tak luźno zapytałam :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tu ktoś głodny? :D
    w8tdaq.jpg

tysiaa93, szara myszka, Kasia02, ilka85 lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 375 376 377 378 379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ