Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny gdzieś czytałam (poprawcie jeśli wiece lepiej) ze trzeba założyć kartę ciazy czy udokumentować jakoś ze sie monitoruje ciąże przed 10 tyg i to ma znaczenie w przydzielaniu tego becikowego od nowego roku. Mieszam cos?Taru
https://www.maluchy.pl/ci-71245.png -
nick nieaktualnylelewela wrote:Ja myślę, ze można się kąpać ale oczywiście ryzyko załapania czegoś jest, więc ja unikam zdecydowanie.
A czy macie problem z cerą? Bo ja zawsze miałam tłustą i problemową ale teraz to jakiś koszmar jest
buzię w dotyku mam szorstką, strasznie ale to strasznie się przetłuszcza, ciągle jakies krostki mi wychodzą nowe nawet już dekolt mi opanowało
źle się z tym czuję, ale cóż...
Mi sie cera za to poprawila. Ale wlosy mi garsciami wychodza. -
Ja paznokcie tez mam mocniejsze, ale włosy przetłuszczają się szybciej.
A kartę ciąży założył mi lekarz na drugiej wizycie czyli n początku 9 tyg. i wtedy też zlecił pierwsze badania.
Ale w książeczkę wpisał też pierwszą wizytę z 6 tyg. więc nie mam ta ze zaczyna się od wizyty w 9 tyg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 11:55
-
Ja do morza wchodziłam tylko po kolana, po pierwsze ze względu na infekcje, po drugie bałam się, że przy 30-stopniowym upale to będzie za duży szok, bo morze jednak zimne.
Pianistka super
zgadza się z tym terminem, bo wg suwaczka jesteś dzień za mną, a mi gin wyliczyła na 5 lutego
czyli masz termin na moje 30 urodziny
-
Ja u siebie nie widze specjalnych zmian, cera moze bardziej przetłuszczająca, krostki sporadycznie, włosy mam wrażenie ze przed ciąża wypadały więcej, teraz jakby mniej. Niby kobiety w ciazy "rozkwitają" ... Cokolwiek to znaczy
.
Taru
https://www.maluchy.pl/ci-71245.png -
Zosia, mi wg USG wyliczyli wcześniej niż z OM
A dzisiaj lekarka wyznaczała z kalendarza, nie z USG... Ale i tak nie urodzę w terminie... to tak tylko orientacyjnie
Jakoś się nie przywiązuję 
Ale fajnie już mieć kartę ciąży... czekam na listy
Kolejną wizytę mam mieć w 16 tc u położnej.
No i dostane listownie skierowanie do ginekologa i wyznaczoną godzinę
Także liczę że do położnej ok 20-26 sierpnia, do ginekologa pójdę pewnie na początku/ w połowie sierpnia
No i chciałam jeszcze to USG zaliczyć teraz w lipcu z mężem
Potem w sierpniu u gina zrobie a we wrześniu połówkowe w szpitalu
A badali Wam hemoglobinę w moczu? Jaki macie wynik? U mnie 12,5... to nie za dużo? -
zosiaaa ja też mam na 5 lutego, ale tak jak Pianistka nie wierze ze w terminie to bedzie

Pianistka sprawdzam wyniki z wczoraj ale ja nie mam hemoglobiny wogóle robionej.
U mnie ciśnienie 90/60 albo w porywach 100/60 to norma i wczesniej i teraz w ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 12:17
-
Iriss ściągnęłas mnie telepatycznie
Dziękuję za pamięć kochana. U mnie wszystko dobrze poza tym,że mam za dużo na głowie. Czekam na wakacje dzieci jak na zbawienie. Jeszcze 10 dni szkoły i wreszcie będę miała czas i dla Was.
Pozdrawiam Was bardzo serdecznie i myślę o Was ciepło
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]

-
Cześć dziewczyny:),
Jak u was z samopoczuciem? U mnie kiepsko..nie mam energii,nie mam na nic sily,nic mi sie nie chce:(. Dobrze,ze nie chodze do pracy,bo nie wiem jakby to bylo. Czy to przejdzie?
ja sie kapalam w basenie ogrodowym,w ktorym bylo troche chloru wsypanego.. troche sie balam,ale byl taki gorąc.. czytalam różne opinie jedne ze chlor szkodzi,a na innej stronie,zeby w to nie wierzyc i ze basen jest zalecany w ciąży. Wiec nie wiem.
ja jeszcze dzis nic nie jadlam..w ogóle nie mam apetytu:(, na szczęście już mnie nie mecza mdłości i wymioty.. tez sie zastanawiam czy nie za szybko odpuscily..
Co do badan moczu tez nie mialam oznaczonych krwinek.
Moze dziewczyny sie nie pojawiaja,bo sie urlopuja? Ciekawe co nich

-
Pianistka ale mi właśnie chodzi o termin z om, belly mi wyliczyło na 3 lutego, a gin na 5 lutego. Z usg nie mam jeszcze wpisanego w karcie ciąży, bo tam wpisują ten termin co zmierzą ok 12 tc

Ja tam też nie sądzę, że urodzę w terminie, co nie zmienia faktu, że ważne jest dla mnie na kiedy mam wyliczone
w poprzedniej ciąży miałam termin na 18 listopada, a urodziłam dzień później
a w zasadzie 12 godzin później
więc niewielka różnica była.
-
Taru wrote:Dziewczyny gdzieś czytałam (poprawcie jeśli wiece lepiej) ze trzeba założyć kartę ciazy czy udokumentować jakoś ze sie monitoruje ciąże przed 10 tyg i to ma znaczenie w przydzielaniu tego becikowego od nowego roku. Mieszam cos?
Mi moja przełożona to powiedziała. Nie wiem czy karta ciąży się liczy. Mi mówiła o zaświadczeniu, żeby dostać becikowe trzeba udokumentować, że zaczęło się być pod opieką lekarza przed 10 tygodniem. -
Taru, jaki wykaz norm z jakiego labu
nie dostałam wyniku do ręki..przyszła pani, wpisała coś w kartę i poszła
Tyle... dziękujemy...
Co do ciśnienia to tydzień temu na wizycie miałam 120/80... to dla mnie norma
tak książkowo... dlatego dzisiejsze jest dla mnie niskie... ale to też wpływ pogody
-
Max wrote:Mi moja przełożona to powiedziała. Nie wiem czy karta ciąży się liczy. Mi mówiła o zaświadczeniu, żeby dostać becikowe trzeba udokumentować, że zaczęło się być pod opieką lekarza przed 10 tygodniem.
Max z tego co kojarze to dobrze mowisz:). Ja tez nie mam jeszcze zalozonej karty ciazy,ale spokojnie jak ja zalozy pozniej to napewno tez wpisze te wszystkie wczesniejsze wizyty:))). Nie martw sie

-
Iriss, u mnie problem nie polega w wysokości ciśnienia a w jego zmianach... po kawie potrafi skoczyć do 160... i wtedy czuję się jeszcze gorzej... wolę być taka nie do życia...
No i dzisiejszy puls na wizycie... 55 xD ostro...
A po wizycie wstąpiłam do sklepu polskiego
Kupiłam sobie princessę kokosową, buraczki tarte do obiadu i pasztecik drobiowy
i twarożek!
ale będzie uczta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 12:47
-
nick nieaktualny
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH