Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, czy wasi ginowie mówili wam, jaka jest wartość bezpieczna dla prolaktyny, przy której nie ma problemu z zajściem w ciąże? Chodzi mi o to kiedy juz należy ja zbijać. Bo moze utrudniać zajście w ciąże. Ja odkąd miałam ja mierzona to zawsze miałam podwyższona, średnio o 10 jednostek, niby niewiele ale słyszałam ze kobiety juz taki poziom zbijaly. Dodam, ze nie mam prolaktyny czynnościowej. Nie starałam sie o dziecko wiec nie zgłębiłam tematu z gin nigdy, nawet myślałam, ze przez nią byc moze będę miała problem z zajściem. I gdy juz zbierałam sie do gin, zeby zbadać sprawę, dowiedziałam sie ze jestem w ciazy. Zonk.Taru
https://www.maluchy.pl/ci-71245.png -
Moja dr twierdziła ze nie leczy się wyników dlatego jak ktoś miał trochę podwyższona a nie było żadnych objawów np. Zarostu, tycia, nieregularnych miesiączkę to pewnie by nie leczyla ale jakby były te objawy to podejrzewam ze dala by leki. Ja akurat miałam dużo podwyższona i miałam leczenie
-
Iriss czy wyszła Ci wtedy podwyższona prolaktyna? Bo to co napisałaś sugerowało ze moze byc podniesiona. Na marginesie prolaktyna rozregulowuje sie przy tak wielu czynnościach. Gdzieś czytałam ze dobę przed pobraniem krwi, zero seksu, żadnych przytulan, dobrze sie wyspać, za dużo nie jeść dzień przed etc.Iriss wrote:Hmmm Taru ja niestety się nie znam, robiłam prolaktynę raz bo rok temu przez intensywne ćwiczenia fizyczne + stresu dużo w tym samym czasie miałam problem z rozregulowanymi cyklami (zawsze 28dni a tu 46 i @ nie było), więc lekarka mnie m.in na prolaktynę wysłała
Taru
Ja miałam 32 przy normie ok 23. I na własna rękę kupiłam sobie Castagnus, ale tez nie zdążyłamJustaw wrote:Ja w cykłu, w którym zaszłam miała prolaktynę 28, przy normie do 23. Gin kazała mi brać castagnus, ale nie zdążyłam

.
Taru
Tez to czytałam ale juz nie chciałam byc tak skrupulatna w swoich wyliczeniachIriss wrote:Taru, właśnie nie... miałam idealną prolaktynę zarówno przed obciążeniem jak i po... u mnie bardziej chyba stres namącił, nie wiem, ale po 3 cyklach się wyregulowało idealnie

Czytałam nawet że przed badaniem nie można pieścić piersi także
. Ale to ciekawe co piszesz, w takim razie jakie sporty uprawiałaś? Jeśli rozregulował Ci sie cykl to pewnie dołożyłas restrykcyjna dietę...?
Taru
Mam pytanko z innej beczki, szczegolnie do dziewczyn, ktore sie wczasuja
czy kompiecie sie w jeziorze, morzu, na basenie? Myslalam, ze to calkiem odpada ze wzgledu na zarazki itd, a pozniej poczytalam i wujek google twierdzi, ze jesli nie przechodzi sie zadnego zapalenia to mozna i ja juz nie wiem, rozmawialyscie moze ze swoim gin o tym? Mieszkam na mazurach..a jezioro mnie wola..ale nie chce tez ryzykowac
jak myslicie?

-
Ja myślę, ze można się kąpać ale oczywiście ryzyko załapania czegoś jest, więc ja unikam zdecydowanie.
A czy macie problem z cerą? Bo ja zawsze miałam tłustą i problemową ale teraz to jakiś koszmar jest
buzię w dotyku mam szorstką, strasznie ale to strasznie się przetłuszcza, ciągle jakies krostki mi wychodzą nowe nawet już dekolt mi opanowało
źle się z tym czuję, ale cóż...
-
Dziewczyny w ktorym tygodniu powinno się załozyć kartę ciżay i zlecić badania?Byłam dziś na wizycie i mi nie założyła kazała przyjść za 2 tygodnie.Mam plamienia boli mnie brzuch i już sama nie wiem co ja mam robić.A w czwartek zacznę 9 tydzien.Poradzicie coś?olenka173065
-
Hej dziewczyny!
Dobrego dnia
olenka 173065 - mi tez nie zalozyl jeszcze karty ciąży ale dal skierowanie na badania podstawowe - ale na następnej wizycie już się o nia upomne i bez niej nie wyjde bo w szpitalu się dziwili ze nie mam ;/
co do prolaktyny to ja miałam ledwo przekroczona trochę ponad chyba 23 i musiałam brac bromergon, miałam nieregularne miesiączki. gin powiedział ze przy prolaktynie powyżej 20 już jest ciężko zajść ale pewnie się i zdarza ze zachodzą
-
nick nieaktualnyCzytałam w będę mama że to z chlorek to mit:) a jeżeli lekarz nie miał przeciwwskazań to można się kąpać. Ja się boję więc wchodzę do ud tylko ale też jedziemy w następnym tygodniu na mazury chyba więc wejdę. Do rzeki nie powinnyśmy wchodzić tak jak czytałam
-
Witam się i ja
Właśnie wróciłam...
A więc moja pani doktor jest super, cieszę się że na nią trafiłam
Założyła mi kartę ciąży, zmierzyła ciśnienie i wysłała na dół do laboratorium na krew.
Pobrali mi kilka fiolek.
Następnie poszłam do innej części budynku i zapisałam się do położnych.
Mam czekać na listy. Jeden z wyznaczoną wizytą u połoznej, drugi z terminem USG w szpitalu i pani doktor dała mi skierowanie do ginekologa żebym była spokojniejsza
Tylko jak się okazuje nie mogą mi oznaczyć grupy krwi bo to za wcześnie (???) i mam przyjść po skończonym 12 tygodniu.
Badania jakie mi zlecili z krwi: ABo, rh typ, jakieś coś: hepatocit A antistoff, B antygen, B antistoff, C antistoff, HIV, kiła, różyczka... i to wszystko...
Z moczu sprawdzili czy nie ma krwi i hb. nie mam pojęcia co to jest ale powiedzieli ze gdyby coś było źle w wynikach to będą do mnie dzwonić...
A i oficjalny termin wpisany w karcie ciąży to 6 lutego
justikf, zosiaaa, Taru, tysiaa93, czekolada lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

13.08.2014