SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę kazda celuje na 400 stronę ;)
    Ja dziś wstałam o 4 rano bo tak mnie cycki bolały

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 09:14

• Max Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też w nocy burza. A ja się panicznie boję, więc poleciałam na czas burzy do męża (na razie z racji chorób śpimy osobno :( ). Raz huknęło tak, że w kilku autach się alarmy włączyły.

Ja muszę jeszcze odebrać wyniki krwi i zrobić jeszcze glukoze i mocz.

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • Max Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, rozpoczęłam stronę 400 :)

tomania2806, Taru, tysiaa93 lubią tę wiadomość

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kolejny tydzień ciąży Max:D

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • Max Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kolejny tydzień :) Chociaż 8 a nie tak jak na wykresie 7 ;-)

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie objawy się uspokoiły nawet piersi też mniej bolą, a momentami wcale i to od niedzieli...No ale może tak być więc się nie denerwuję, zresztą wczoraj na wizycie wszystko grało jutro idę bo skierowania na badania do giną NFZ ciekawe czy będzie miły czy buc, a 15.07 wizyta u mojego giną i będę wiedziała ile fasola urosła :)

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym 7 czy 8 to ja się gubię i to chyba zależy od lekarza jeden liczy rozpoczęte inny zakończone...

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za wsparcie. Nie napisalam Wam wczoraj ze rozpoczelam 8 tydzien. Ale suwaczek zrobie po pozytywnej wizycie. Chociaz najchetniej zrobilabym po 1 trymestrze.

Samych dobrych newsow dzis. I jak najmniej zmartwien dla plamiacych/ krwawiacych.

• Max Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilka85 wrote:
    z tym 7 czy 8 to ja się gubię i to chyba zależy od lekarza jeden liczy rozpoczęte inny zakończone...

Ja mówię, że albo skończyłam 7 tydzień, albo jestem w (trakcie) 8.

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wolałam jak mnie bolały ale co poradzić jak dla Fasoli mój spokój najważniejszy przyjęłam, że tak się zdarza i sprawdzam co jakiś czas, więc poza papierem toaletowym doszło macanie się :p

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej kochane :-) ale dzisiaj piękna pogoda taki chlodek delikatny mhmm aż miło :-)
    Wy już macie te swoje wizyty a ja muszę czekać do 22.07 i tak już niecierpliwa jestem.. I Teraz w sumie zorientowalam się że mi lekarz karty ciąży nie założył bo jak byłam y niego w gabinecie zarodka nie było widać a potem w szpitalu na dyżurze byłam... I nic nie mam :-(

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja dzisiejszej nocy nie mogłam spac, wszystko mi przeszkadzało, uczucie gorących nóg nie do wytrzymania. A jak w końcu sen to oczywiście głupi, tym razem wątek polityczny. Przyśnił mi sie Jerzy wenderlich, z SLD. Opierdzielil mnie za całe młode pokolenie... Ze jest zle :/. Co ciekawe oglądałam z nim program w niedziele, a nie wczoraj. Juz mam dosyć tych celebryckich snów. :/.

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, witam się i ja
    Samopoczucie do dupy, sił brak i do tego ta pogoda strasznie mnie męczy.

Wczorajszy dzień to był jakiś meksyk
    Zaczęło sie niezbyt miła wizytą u gina z medicover, baba łąche robi ze mi skierowanie wystawi, bo ona nie widzi potrzeby, choć mój inny lekarz prowadzacy jest innego zdania.
    Firma m płaci kupe kasy za złotą karte a ja jeszcze musze sie prosić o badania!!!!

Utopiłam w wiaderku z proszkiem mój nowiuśki telefon, oczywiście gwarancja nie obejmuje takich "wypadków" nosz k@#@%%$a mac. to za co ja płace!!!!

Ale najgorsze w tym wszystkim jest to ze nasze meble kuchenne na wymiar nie zostały tak do końca na wymiar zrobione, pan się pomylił. nie wiem jak wybrniemy z tego problemu bo wczoraj nawet nie chciałąm z nimi gadać bo myślałąm ze sie porycze jak dziecko, a takie sprawy załatwiać lepiej bez emocji.
    Jak ja nie cieprie remontów!!! aaaaaaaa

Trzymam kciuki za dzisiejsze wyzyty
    Miłego dnia

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    robię próbę suwaczka.
    u mnie lekarz jak jest np. 9 tydz i 2 dzień wpisuje w karcie 9/10 tydz

dzisiaj w końcu się ochłodziło. Aż miło

podczytuje Was regularnie ale widzę, że dużo dziewczyn poznikało. wszystkie powyjeżdżały na wakacje ?

• lelewela Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej znacie się na tokso

Toxoplazma gondii Przeciwciała w kl. IgG 0,0 IU/ml

Toxoplazma gondii Przeciwciała w kl. IgM 0,24 S/CO

tak mi wyszło i nie wiem co o tym myśleć, mam toksoplazmoze? bo czytam, ze jak igm wyjdą dodatnie to jest infekcja :(

Ja też dziś źle spałam, wyniosłam się aż d drugiego pokoju bo się kręciłam strasznie. Brzuch mi po czymś wzdeło że myślałam, ze pęknie. I śniło mi się ze żywą krwią plamię obudziłam sie zdołowana. Oczywiście poleciałam do łazienki od razu i uświadomiłam sobie że to sen.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

U nas też burza w nocy i teraz zachmurzone :) może będzie dziś w końcu przyjemniej :)

Dziś 1/4 ciąży za mną :D nieźle :)

Miałam jeszcze wczoraj pisać, że ja za wizytę płacę 100 zł i jestem bardzo zadowolona z mojej gin :)

Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze, Justikf, Pianistka i resztę :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle to już niedługo poznamy płeć naszych maluchów. W poprzedniej ciąży na usg genetycznym w 13 tyg lekarz pokazał mi pieroga ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lalewela a mi się wydaję, że nigdy nie miałaś toksoplazmozy. Masz igg i igm ujemne. Jakie masz normy z laboratorium ?

• Taru Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lelewela wrote:
    hej znacie się na tokso

Toxoplazma gondii Przeciwciała w kl. IgG 0,0 IU/ml

Toxoplazma gondii Przeciwciała w kl. IgM 0,24 S/CO

tak mi wyszło i nie wiem co o tym myśleć, mam toksoplazmoze? bo czytam, ze jak igm wyjdą dodatnie to jest infekcja :(

Ja też dziś źle spałam, wyniosłam się aż d drugiego pokoju bo się kręciłam strasznie. Brzuch mi po czymś wzdeło że myślałam, ze pęknie. I śniło mi się ze żywą krwią plamię obudziłam sie zdołowana. Oczywiście poleciałam do łazienki od razu i uświadomiłam sobie że to sen.
    Hej, spokojnie z ta toxoplazmoza, w naszym wypadku najważniejsze sa IgM, bo świadczą o wczesnej infekcji, pojawiają sie ok tyg od zakażenia, mniej więcej. Masz 0,24 to raczej niewiele, nie wiem jakie masz normy, jaki lab. Ale RACZEJ nie musisz sie bać, jeśli robiłaś w diagnostyce to normy moge Ci podać. IgG pojawia sie pózniej, jakieś 3 tyg po.

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lelewela ale ty masz wynik ujemny w igm , chyba do 0,65 jest ujemny
    spokojnie, przy tokso swieżym to juz w częściach 100 są wyniki

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
‹‹ 369 370 371 372 373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ