SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Max Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggy jak przeczytałam o takim spadku bety to juz się bałam, że będą zle informacje. Ale na szczęście tak nie jest - bardzo się cieszę. :-D

Ja dzisiaj dzień bez mdlosci i też mam negatywne myśli, ze moze przeziębienie źle wpływa na dzidzie. Mam katar, gardło pobolewa, temperaturę miałam trochę podwyższoną, bo normalnie mam koło 37-37.1 a dzisiaj wzrosła do 37.4 ale widzę, że teraz spadła do 37.2.
    Myślicie, ze takie przeziębienie może zagrozić maleństwu?

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Magda Lena :).

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max, czemu ty jeszcze suwaczka nie masz, co? :P

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Max Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pianistka miałam, ale później się zawiesił i usunęłam. Zaraz zrobię. Jutro zaczynam 8 tydzien ;-)

EDIT: Zrobione :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 22:40

Pianistka lubi tę wiadomość

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena witaj i trzymam kciuki.

ja jakiegos strasznego doła złapałam :( zmykam już dziś. Trzymajcie sie i spokojnej nocy wszystkim.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nie serduszkowalyscie. Ale mój ma zakaz po operacji. Już czekamy do sierpnia i zaczynamy przytulanki :) ja dziś pojechałam na kolacje nad morze, powdychalam trochę jodu i padam już na twarz.
    Dobrej nocy dziewczyny! :D

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocki :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane,

ja dziś miałam nieco gorszą noc. Wczoraj wieczorem nie spodobał mi się kolor wydzieliny i przez głowę przeszła mi myśl wyprawy do szpitala. Ale wyciszyłam się i położyłam spać. Jednak byłam dosyć niespokojna. Budziłam się często - dwa razy poszłam do toalety (nie wiem czy bardziej spojrzeć na papier czy za potrzebą).

Bałam się bardzo poranka - że albo wylecą po wczoraj niezbyt wyglądające skrzepy, albo coś złego się rozkręci. Jestem już jednak po toaletce i poza standardową wydzieliną nie było źle. Wolałabym jednak aby ona się również skończyła.

Ja też mam ostatnio głównie sny erotyczne. A co do serduszkowania to z racji tego, że bardzo późno dowiedziałam się o ciąży było intensywnie do 20 czerwca ... a potem stop i nie wyobrażam sobie aby to się miało zmienić. Bardzo bym się stresowała. Ja często krwawiłam podczas stosunków nawet w środku cyklu - więc temat nie istnieje.

Wizyta dopiero przed 17... Będzie dobrze, będzie dobrze, będzie dobrze !!!!

• Max Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justikf trzymam kciuki, bedzie dobrze.

U mnie temp spadla do 36.8-36.9. Gardło juz prawie nie boli tylko katar został, ale lżejszy i kaszel od czasu do czasu. Mam nadzieję, że się dzisiaj wykuruje. Tylko zastanawiam się czy temp za bardzo nie spadła, ale nie sprawdzałam nawet ile wcześniej wynosiła dla ciąży.

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justikf, trzymam kciuki, będzie dobrze! Ja też miałam krwawienia po stosunku, międzymiesiączkowe itp i pewnie dlatego i ciążowe mam :)

Ja zaraz idę się zbierać do lekarza ale oczywiście zapomniałam się wysikać do pojemniczka :/ Może być drugi mocz??? To w sumie ten sam bo nic nie będę piła a sikam ciągle... w nocy wstawałam 3 razy :/ piersi mam tak ciężkie że chyba zacznę spać w staniku bo czuję się jakby mi ktoś do nich przywiązał worki z piaskiem...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płacę 100 za wizytę i z usg lekarz jest starszy bo prowadził ciąże mojej mamy(siostra ma 16l.) Na każde pytanie odpowiada jak czegoś nie rozumiem bo mówi językiem medycznym to tłumaczy moja koleżanka też do niego chodziła i sobie chwalila.
    Matko jestem meeega głodna

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justikf będzie dobrze :)

Sikaj tym co masz Pianistka :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresa łapię przed wizytą :D Na dobrą sprawę nigdy nie byłam u tej pani doktor... zmieniłam sobie rodzinnego gdy dowiedziałam się o ciąży... Nie chciałam żeby mój stary prowadził ciążę ^^

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałaś wczoraj ze nie ma się czym stresować, także no stress :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na śniadanie zjem sobie serek danio i kanapki juz mam dosyć szynki szynki kiełbasy

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w nocy była burza i teraz jest na szczęście w miarę chłodno, od razu lepiej się oddycha :D
    Jadę z mamuśką na zakupy, nie zalapię się na stronkę numer 400, a tak czekałam haha :P
    Miłego dnia :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi się dziś nie chcę iść do pracy.

• ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też była burza i lekki chłodek czuč, ale obawiam się, że tak nie zostanie :p ja w łóżeczku jeszcze potem coś szamnę No i muszę po uśleć nad jakimś zajęciem, żeby wytrzymać te kilka dni :)

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki, ja idę niedługo na wizytę. Cieszę się, że dziś ją mam, bo zdałam sobie sprawę, że nie mam żadnych objawów od 3-4 dni. Nie mdli mnie, nie bolą piersi (a jeszcze niedawno bolały jak diabli), nawet senność mi przeszła. Jeszcze się różnych rzeczy naczytałam na internecie (niektóre rzeczy powinny być zakazane :)) i się teraz stresuję. Oby było dobrze, trzymajcie kciuki :)

• Mambella Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja tez mam sny erotyczne dzis niestety obudzilam sie z bardzo interesujacym momencie :-( ale jedne mialam taki mega megaaa i co najlepsze z kobieta!!! Obudzilam sie az z westchnieniem :-P mnie dzis cos lewy jajnik boli. Miałam dziś bardzo nieprzyjemne przeżycie w toalecie przy "2" tak mnie zaczął lewy bok boleć ze az nie mogłam dokończyć. Leciałam szybko do łóżka sie położyć bo w toalecie nie.mogłam wysiedzieć,jak by mnie cos rozrywalo. Przerażona mysle wyrostek! Ale hmm wyrostek to raczej prawa strona brzucha. No to DR. Google podpowiedział ze takie bóle zdarzają się przy zaparciach. Dziś idę na gin na NFZ to się dopytam czy to od tego moglo tak boleć. A i objawily się u mnie mdłości w okolicach obiadu. Wracam do domu z głodna z myślą ze zaraz zjem obiad i się zaczyna.

‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ