SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Widzę ze nie tylko ja jestem wyposzczona :)
    haha u nas to samo! celibat!

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff aż mi lżej że nie tylko my ;)

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też sobie świetnie radzimy bez tego ale mimo wszystko... najgorsze są niedzielne poranki kiedy muszę się opanować xD
    Ale mam nadzieję, że w drugim trymestrze lekarz da nam zielone światło i będzie ok :)

Jutro mam chęć coś porządzić w kuchni, jakąś sałatkę ogarnę, upiekę bułeczki czosnkowe :) No i obiecałam mężowi że zrobię domowe zapiekanki :) Taki domowy fast food to nie fast food, co? :P

Łapię stresa przed jutrzejszą wizytą... Już postawiłam sobie pojemniczek na mocz koło toalety żebym nie zapomniała :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię czasem zapiekanki, pewnie że to nie fast food ;)

Pianistka Nie stresuj się jest dobrze ;)

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • niezapominajka_86 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) Ile się tutaj dzieje... Strasznie mi przykro z powodu renieczki i roxy... :/ Ale to po prostu znak, że waszym miesiącem będzie jakiś wiosenny. Trzymam za Was mocno kciuki i ściskam z całych sił :*

Ja dzisiaj nie wiem co się ze mną dzieje. Od rana boli mnie brzuch, sama już nie wiem jak określić ten ból. Do tego wzdęcia... Spokojnie mogłabym się przechrzcić na Krystynę z Gazowni, jedno szczęście, że męża nie ma do soboty... :D Ten ból jakiś taki dziwny, tzn. czytałam że to raczej normalne w tym tygodniu, ale wiadomo to moja pierwsza ciąża, więc wszelkie sygnały rozpatruję na milion sposobów ;)

A co do przytulanek... Wstyd się przyznać, ale tak jak Pianistka, jakoś w połowie maja ostatni raz coś tam uskutecznialiśmy, a od tego czasu cisza... Mam jakieś obawy, że przypadkiem zaszkodzimy Bąblowi. A dziś wyczytałam że w 12 tygodniu dzidzia potrafi już nawet płakać i tak sobie myślę, że nie chcę straszyć dziecka od najwcześniejszych miesięcy... ;)

Lecę się wyprysznicować a później pewnie do wyra. Powiem Wam, że mam już dość swojej pracy, najchętniej poleżałabym sobie w domu i poodpoczywała...

oar8skjolhdcmtjr.png

Wszystko ma swój czas. A na dobre rzeczy warto poczekać.
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale właśnie przeczytałam że moja lekarka jest tylko w tym i przyszłym tygodniu a potem ma urlop i wraca po 15 sierpnia!!! I boję się że jeźli do końca przyszłego tygodnia nie będzie moich wyników to się nie dowiem do sierpnia :/
    Powiem jej żeby do mnie zadzwoniła albo wysłała maila jeśli coś będzie nie tak z wynikami... :(

A zapiekanki to nie fast food bo wcale 5 minut się ich nie robi :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten stres przed wizytą jest nieunikniony, ale na pewno wszystko będzie w porządku :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę lekarz sam z siebie powiedział, że dozwolone rzecz jasna nie ma intensywności sprzed ciąży ale skoro teraz nie wolno no to trzeba będzie mieć się na baczność...zimny prysznic i jakoś będzie :p

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilka85 wrote:
    Kurczę lekarz sam z siebie powiedział, że dozwolone rzecz jasna nie ma intensywności sprzed ciąży ale skoro teraz nie wolno no to trzeba będzie mieć się na baczność...zimny prysznic i jakoś będzie :p
    Ja to bym musiała cały czas zimny prysznic brać, moje libido w ciazy urosło do niebotycznych rozmiarów, tylko nie wiem po co. Z punktu widzenia ewolucyjnego, nie ma to sensu, bo juz nie służy prokreacji (ciąża juz jest) a dwa, to jeszcze moze zaszkodzić jak przytulanki beda zbyt intensywne... .. Ehhh :). :P.

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąg dalszy mojego urlopowego dramatu...

Zrobiłam dziś drugą betę (bo w niedzielę miałam krwawienie i mi w szpitalu zrobili betę) i o 14 od razu odebrałam wyniki. Zupełnie na luzie, bo ani wczoraj ani dziś nic się nie działo. I mnie zatkało, bo beta spadła o 20000 :/ W tym samym laboratorium robione badanie, więc nie ma na co zwalić. Dzwonię do lekarza wygooglowanego w Szczytnie i mówi, że nie może mnie dziś przyjąć, ale to bardzo źle, że beta spadła. Wybłagałam go i wbiłam się "na krzywy ryj" na USG i... dziecko całe i zdrowe, pierwszy raz widziałam serduszko i pierwszy raz wyglądało "jak człowiek" <3 Machnął nawet mocno głową akurat jak był na ekranie. Lekarz powiedział, że nie rozumie dlaczego ta beta aż tak spadła, ale z dzieckiem wszystko dobrze i wielkością odpowiada wiekowi ciąży.

Piszę na pocieszenie, gdyby Wam kiedyś przyszło do głowy betę robić w 9 tygodniu - nie róbcie!! Idźcie na USG, bo można naprawdę sobie stresem szkody narobić...
    Poryczałam się jak zobaczyłam tego dzieciaczka na USG...

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest zakaz trzeba będzie sobie radzić jakoś :p

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie po pierwszych pomiarach bety się nie robi i tego się trzymam :)

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggy olsen to dramat z happy endem, na szczęście! Gratuluje udanej wizyty, :).

ilka85 lubi tę wiadomość

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo bety się nie robi w tym wieku ciąży :) Dobrze że wszystko dobrze się skończyło :)

Ja nie mam powodu do stresu przed jutrzejszą wizytą bo na dobrą sprawę nic ona nie wniesie... To tylko formalność :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby urlop mam, a mniej mnie tu niż jak w pracy jestem ;)

PeggyOlsen ale historia! Dobrze, że wszystko ok :)

My też nic od maja, najpierw się bałam, a teraz moja gin na urlopie i też mam obawy, pewnie niezasadne, ale są... Zresztą mi się wcale nie chce na razie...ale jak po wizycie 15.07 będzie wszystko ok to podziałamy ;)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie ma tych moich wyników :( a tak czekałam na progesteron. pewnie jutro dopiero będą. No nic muszę wytrzymać nie mam wyjścia.
    Mój lekarz powiedział, że beta od tego momentu moze już spadać wiec już się jej nie robi.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zrobili tą betę w szpitalu, bo miałam krwawienie, inaczej też bym jej w życiu nie robiła! Ale wrażenia z USG niesamowite, wrzucę wam potem fotkę:)

Samych happy endów nam teraz życzę :)

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucaj! U mojego lekarza będę 15.07... w 8t5d i po twojej relacji PeggyOlsen doczekać się nie mogę jeszcze bardziej :)

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne że w szpitalu zrobili Ci betę a nie USG... :/ dobrze że udało Ci się złapać gina na USG :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Ja też lutóweczka, chociaż mam wpisane w kartę ciąży 1 marca, ale lekarz wylicził, że 29 lutego... widział jak zbladłam (urodziny co 4 lata) to wpisał późniejszą datę :P :D
    U mnie ciąża bardzo zagrożona, bo obudził się wcześniej niewidziany polip o kolosalnych rozmiarach 3cm! Plamię od początku ciąży, a nawet zdarzyło się mocne krwawienie jak przy miesiączce. Zalecenia lekarza to leżenie, luteina 2x2x2 i czekać aż polip odpadnie... oby fasolka przetrwała!!!!
    Widziałam już serduszko naszego maleństwa <3 piękny widok.
    Zawsze inaczej wyobrażałam sobie ciążę :( Myślałam, że będę aktywna,a tu tylko do ubikacji mogę wstać,ale dla maluszka zrobię wszystko!

3mam kciuki za każdą lutóweczkę <3

mhsvo7esg1a4x3m2.png
‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ