Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam ten nawyk...ale dzisiaj nawet nie zdążyłam bo plama krwi na wkładce była:/ MASAKRA!! Odpoczywam w domu i mam się oszczędzać, wizyta 15.07 pewnie lekarz coś więcej może powie, do wizyty zakaz przytulania.

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka mi sie imię Thor podoba, jak na norweskie warunki idealne. Ja swego czasu interesowałam sie mitologia skandynawska :). Lubię takie bajki. :).

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf kciuki za jutrzejszą wizytę :)

Bianka, Iriss, gratuluję rocznic ;D

Ilka oby to plamienie było jednorazowe.

Bianka* lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka85 współczuje przeżyć. Moze faktycznie jest to efekt przytulan jeśli długo sie powstrzymywaliscie, w sumie to miejsce jest teraz bardzo wrażliwe.

Taru

• lelewela Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Weźcie nie straszcie tymi plamieniami :/, ja ciągle nie mogę się oduczyć oglądania papieru po toalecie :/
    Współczuję ilka85 "wrażeń"

ja to myślę, ze już do końca tak będziemy miały, niestety.

Ale zjadłabym dobrego ciasta. Sama nie robię bo nie umiem i mi nie wychodzą, gotowanie to co innego. A po kupionym zazwyczaj brzuch mnie boli, musza jakiegoś dziadostwa dodawać.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę z tym przytulaniem może ale już kilka razy i dopiero teraz coś się stało...i po tylu dniach objawiło nie mam pojęcia ale ważne żeby już się nie powtórzyło bo mając w pamięci luty widok krwi podciął mi skrzydła, jedynie czym się pocieszałam to, że nie boli i jakoś przeczucie siedząc na izbie miałam dobre ale strach początkowy nie do opisania:/

Ja właśnie frytki wiadomo skąd spałaszowałam...co oni dodają do nich, że tak smakują :p

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam spaghetti ale frytkami z maka bym nie pogardzila :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też. Ale zaraz zrobię naleśniki z szynką i serem żółtym zapieczone z pomidorkami i pesto :)

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sphagetti jadłam w sobotę i niedzielę i nie pogardzę jutro jak mi się nie zmieni :p

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadłam zupę owocową :)
    Ilka, czyli dołączyłaś do grona plamiących bez przyczyny :) A może @ powinna niedługo być?
    Taru, no ja lubię takie klimaty również :) Gry, filmy, mitologie, smoki i inne bajki :) jak wiesz co to TES V: Skyrim to wiesz o czym mówię :D
    Iriss, Bianka, gratuluję rocznic :) U mnie póki co żadnych na horyzoncie, dopiero w październiku :)

Bianka* lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecnie to bym była dzień po okresie płodnym, a @ wypadałaby 18.07 :/

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilka85 wrote:
    Kurczę z tym przytulaniem może ale już kilka razy i dopiero teraz coś się stało...i po tylu dniach objawiło nie mam pojęcia ale ważne żeby już się nie powtórzyło bo mając w pamięci luty widok krwi podciął mi skrzydła, jedynie czym się pocieszałam to, że nie boli i jakoś przeczucie siedząc na izbie miałam dobre ale strach początkowy nie do opisania:/

Ja właśnie frytki wiadomo skąd spałaszowałam...co oni dodają do nich, że tak smakują :p
    Z tym przytulaniem to nigdy nie jest tak samo, kwestia chwili.. Moze Was poniosło. :). Moze zrobił sie krwiaczek ktory po kilku dniach pękł, spekuluje. Bo my nie zaprzestaliśmy przytulan i póki co odpukać, nic nie widziałam. Żadnych plamien, krwi. Ale jak słyszę takie historie to sie denerwuje.

Taru

• Taru Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, jasne, ze wiem co to jest :). Dodam do tego wszystkiego wiedźmina. Żałuje ze nie mam ps4 bo ten najnowszy to niestety na 3 nie wyszedł buuuu.

Taru

• Taru Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sobie pomyśle, ze miałabym mieć non stop sny erotyczne to wole sie od czasu do czasu poprzytulać, tak delikatnie. A tak sie w snach z Conchita po jaskiniach poprzechadzam, i jest git. :P. :P.

Pianistka lubi tę wiadomość

Taru

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no my mamy ps4 i wiedźmina już kończymy :D Mąż gra a ja siedzę z pop cornem i oglądam :) Oczywiście całego wiedźmina serial obejrzeliśmy... Skyrima uwielbiam do tego stopnia że nauczyłam się soundtracków na pianinie :D
    Pamiętam jak w skyrima tłukłam po 10 godzin na dobę :D Mam wersję kolekcjonerską z płytą, książką i koszulką :D
    Także syn będzie Thor (mąż jeszcze coś bąknął o Geralcie ale dostał zjebke) :D

Ilka, no to pewnie jakieś hormonalne zachwianie :) grunt że już nie ma, a na USG dziecko żyje, nie ma krwiaków itp :)

Wiecie co, głupio się przyznać ale my ostatni raz serduszkowaliśmy 14 maja... w moją owulację... czyli prawie 2 miesiące temu :( Na początku się baliśmy, potem ja chciałam namówić męża ale on stwierdził że się boi że coś uszkodzi, potem lekarz kazał się wstrzymać z życiem intymnym... I tak jakoś do dupy :(
    Boję się że sie oddalimy od siebie... zwłaszcza kiedy jeszcze brzucha nie widać i ciąża przynajmniej dla męża wydaje się taka nierealna :(

Ja dzisiaj włączam filmek, kupiłam kukurydze w kolbach :D Będziemy zajadać jak na festynie

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taru wrote:
    Jak sobie pomyśle, ze miałabym mieć non stop sny erotyczne to wole sie od czasu do czasu poprzytulać, tak delikatnie. A tak sie w snach z Conchita po jaskiniach poprzechadzam, i jest git. :P. :P.
    No ja mam sny erotyczne non stop :D Seksu zero bo oboje się boimy :P Pomagam mu w inny sposób i tez jest dobrze :P Do końca pierwszego trymestru trzeba wytrzymać :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Anabel Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Ja weekend sędziłam nad wodą, powylegiwałam się troszkę ;) pogoda super, chociaż zaraz po wstaniu z łóżka codziennie mam zawroty głowy i muszę szybciutko coś zjeść bo inaczej niewyróbka :) Ja jutro idę na usg .. okaże się czy nadal mam coś w tym jajowodzie, mam nadzieję że ciąża heterotopowa się nie potwierdzi i będę mogła spokojnie polecieć w pon do UK. Gratuluje wszystkim pozytywnie wizytującym, współczuje strat :( koszmar :( a za pozostałe trzymam kciuki :) Oby nadchodziły już tylko same dobre wieści <3

Don't Give Up.. <3

eikt9jcgc6uk0mji.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka nie martw się my też. Po prostu jakoś się boimy i tyle. A przez ostatnie 3 lata przezyliśmy troche cięzkich chwil, wiec jakoś trudno nam to nie przychodzi.

A z naleśników nici. poszłam do sklepu, kupiłam wszystko, wracam a tu....mąki nie ma, a drugi raz do sklepu nie pójdę o nie :)

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka85 - wspolczuje, przeszłam dokładnie to samo w piątek, tylko mnie w szpitalu zatrzymali. zwolnij obroty, odpoczywaj ;) ja po tym jednorazowym krwawieniu (notabene tez "bez zadnej przyczyny w srodku" trochę brudzilam na ciemno ale już od dzisiaj czysto i oby tak zostało ;)

co do serduszkowania to my tez od poltora miesiąca nic... najpierw się balam a jak doszly plamienia no to tym bardziej. Najgorsze ze blokada narasta i wiem ze będę się denerwować nowym "pierwszym razem" :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze nie tylko ja jestem wyposzczona :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ