Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    U mnie dzisiaj Tortellini z szynką (te duże) zapiekane w sosie Carbonara :)
    Taru, ja się nie orientuję, USG i Pappa będę miała tego samego dnia - 13t1d
    No właśnie czytam na necie i piszą zeby robić tego samego dnia, a tak mnie laska z recepcji wg własnego widzi mi sie ustaliła, ja sie zastanawiam jak porównywać te 2 badania przy tak dużym odstępie miedzy badaniami. To sie zdenerwowałam. :/.

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • Deliliah Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laseczki :) Rzadko się odzywam, i rzadko zaglądam na forum, bo w tej ciąży zrobiła mi się jakaś mega mania hipochondrii i co nie przeczytam to od razu widzę u siebie i stwierdziłam, że muszę ograniczyć wszelkie "internety" :)
    Wczoraj zaprzyjaźniony gin zrobił mi usg :) Ciąża pięknie się rozwija, maleństwo ma prawie 2,5cm i wychodzi z usg na 9t1d :)
    Edit: zapomniałam dopisać, że gówniarz już machał do mnie rekami i nogami :D

9557a039cc6fa555m.jpg

PS: Oglądając wasze brzuszki właśnie wpadłam w depresję, bo u mnie zupełnie nic nie widać, dlatego poleciałam na to usg, żeby sprawdzić, czy wszystko ok ;P (czy pisałam już o hipochondrii? ;) )

Ale jeszcze jedno... :) Znalazłam fajną książeczkę do pobrania w pdf: http://mobini.pl/upload/files/129/545/081/694/728/830_jnth.pdf . Ja czytam z wielkiem zaciekawieniem, może dla tych, dla których to pierwsza ciąża i nie mają doświadczenia- na coś się przyda :)

Trzymam za Was wszystkie mocno kciucki i mimo, że rzadko zaglądam to myślę o Was!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 11:27

Taru, Pianistka, miszkaaa, pati87, zosiaaa, tysiaa93, ilka85 lubią tę wiadomość

zi13gzu36f7h58u7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deliliah, myślałam dzisiaj o Tobie gdzie się podziewasz! :)
    Gratuluję!!! :) Piękny bąbel! Ogromny już :)

Deliliah lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Deliliah Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochana! Od czasu do czasu podczytuje ostatnie strony co u Was, ale zaraz mąż warczy! :)
    Przyszła Ci książka???? :)

zi13gzu36f7h58u7.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deliliah wrote:
    Hej Laseczki :) Rzadko się odzywam, i rzadko zaglądam na forum, bo w tej ciąży zrobiła mi się jakaś mega mania hipochondrii i co nie przeczytam to od razu widzę u siebie i stwierdziłam, że muszę ograniczyć wszelkie "internety" :)
    Wczoraj zaprzyjaźniony gin zrobił mi usg :) Ciąża pięknie się rozwija, maleństwo ma prawie 2,5cm i wychodzi z usg na 9t1d :)
    Edit: zapomniałam dopisać, że gówniarz już machał do mnie rekami i nogami :D

9557a039cc6fa555m.jpg

PS: Oglądając wasze brzuszki właśnie wpadłam w depresję, bo u mnie zupełnie nic nie widać, dlatego poleciałam na to usg, żeby sprawdzić, czy wszystko ok ;P (czy pisałam już o hipochondrii? ;) )

Ale jeszcze jedno... :) Znalazłam fajną książeczkę do pobrania w pdf: http://mobini.pl/upload/files/129/545/081/694/728/830_jnth.pdf . Ja czytam z wielkiem zaciekawieniem, może dla tych, dla których to pierwsza ciąża i nie mają doświadczenia- na coś się przyda :)

Trzymam za Was wszystkie mocno kciucki i mimo, że rzadko zaglądam to myślę o Was!!!
    ja taki brzuszek co mam teraz, mialam w ciazy z Julią dopiero pod koniec 5miesiaca, wiec sie nie stresuj niepotrzebniie

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam na badaniach dziś. I muszę się powitać z cukrzycą ciążową. Cukier podwyższony niby nieznacznie ale już wiadomo że wzrośnie bo wczoraj specjalnie nic takiego nie jadłam słodkiego i nie piłam. Ostatni tydzień mogę sobię pozwolić na pyszności później lekarz mi zabroni :)
    I mam liczne pasma śluzu w moczu. Ciekawe :)

• Taru Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss, robisz usg i PAPPe tego samego dnia?

Taru

• Sylka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deliliah piękny Dzidź! Gratuluje! Powtórzę się - u mnie w poprzedniej ciąży brzuch było widać dopiero w 20 tygodniu, więc spokojnie ;)

Pianistka cóż za zbieg okoliczności :) Ja mam na 9:00. A Ty?

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie brzucha też w ogole nie widac..wiem, że jeszcze jest wcześnie, ale fajnie jakby już troszkę było widac

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deliliah gratulacje :D śliczna dzidzia :D

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka, ja na 8 30 :)

Delilah, no własnie nie przyszła więc wczoraj zadzwoniłam do tej księgarni a oni mówią ze jest problem z wysyłką za granicę... więc dzisiaj mają wysłać do moich dziadków a stamtąd już mój mąż odbierze jak będzie w polsce :)

Sylka lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie brzuch znowu pobolewa.. :/
    Czekam na to skierowanie do ginekologa, powinnam dostać pocztą zawiadomienie.. Jeśli byłoby jeszcze w lipcu to odpuściłabym sobie już to USG u połoznej :)
    Mam chęć pójść na to USG w przyszłym tygodniu... :D ale mężowi żaden termin nie pasuje i muszę czekać na niego aż wróci z Polski... :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dobrego dnia!

Ja dzis ide do mojego gina, bo od wczoraj znowu mam plamienie :(:( byly dwa dni spokoju a teraz kawa z mlekiem takie jasne brazowe leci :( niby nie duzo ale musze cienka wkladke tak 3 razy dziennie wymienic bo nie moge na to patrzec :(
    Boje sie dziewczyny, strasznie mi smutno :( chce normalnie isc do pracy od poniedzialku, bardzo mi na tym zalezy, mam juz dosc siedzenia w domu mimo ze mialam urlop :(

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie prawie w ogole nie boli.. i też się zaczynam zastanawia, czy to dobrze.., powinien się rozciągac i trochę bole, a tu nic.. Już sama nie wiem co gorsze;/

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Mi wyszedl cukier 4,6(norma do 4,2), ale jeszcze nie panikuje, bo badałam sie w Polsce, a tam raczej super zdrowo nie jadlam. Czekam na badanie tu.
    No ja właśnie zdrowo się odzywiam i nawet wczoraj nic słodkiego i wodę tylko pilamy

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss, wlasnie teraz mialam dluzszy wypoczynek i jestem nim baaardzo zmeczona ;) jak gin powie ze trzeba no to pojde na zwolnienie ale chcialabym tego uniknac bo poza tym plamieniem to bardzo dobrze sie czuje. Pracuje po 4 do max 6 godzin dziennie, a jak mam 6 godzin to mam godzinna przerwe, bo to dwie rozne prace wtedy po 3 godziny. Wydaje mi sie ze dobrze by praca wplynela na moja kondycje psychofizyczna bo bardzo ja lubie ;)

a w sprawie plamienia to najczarniejsze mysli mi przychodza do glowy :(:(
    brzuch mnie lekko pobolewa, ale w opisie tego tygodnia jest ze to normalne wiec do tego nie przykladam wielkiej wagi. Najgorsze to plamienie :(:(

f2wlj48apsehglf6.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    No ja właśnie zdrowo się odzywiam i nawet wczoraj nic słodkiego i wodę tylko pilamy

Agnesia może się okaże, że to falszywy alarm.. może to taki jakiś jednorazowy skok? oby. A mówił Ci już coś lekarz czy dopiero bedziesz szła na wizytę?

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest któraś z Was z Poznania i kojarzy Centrum zdrowia kobiety czy Centrum Medyczne Ułańska? Właśnie na Ułańskiej jest mój ginekolog i tam będę robić badania usg i prenatalne, ciekawa jestem opinii, na necie nie ma tego wiele.

Taru

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh musimy byc silne, nie moge sie doczekac tej wizyty, mam nadzieje ze mnie jakos pocieszy ten lekarz ;/ moze zwiekszy mi dupka albo lutke, kto wie. Ok 16 powinien mnie przyjac, a czas mi sie taaaaak dluzy ze masakra :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze, że mamy to forum można zabic czas :), szybciej mija:). Nie martw się, na pewno będzie wszystko dobrze :)

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
‹‹ 395 396 397 398 399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ