Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie czytam na necie i piszą zeby robić tego samego dnia, a tak mnie laska z recepcji wg własnego widzi mi sie ustaliła, ja sie zastanawiam jak porównywać te 2 badania przy tak dużym odstępie miedzy badaniami. To sie zdenerwowałam.Bianka* wrote:U mnie dzisiaj Tortellini z szynką (te duże) zapiekane w sosie Carbonara

Taru, ja się nie orientuję, USG i Pappa będę miała tego samego dnia - 13t1d
.
Taru
https://www.maluchy.pl/ci-71245.png -
Hej Laseczki
Rzadko się odzywam, i rzadko zaglądam na forum, bo w tej ciąży zrobiła mi się jakaś mega mania hipochondrii i co nie przeczytam to od razu widzę u siebie i stwierdziłam, że muszę ograniczyć wszelkie "internety" 
Wczoraj zaprzyjaźniony gin zrobił mi usg
Ciąża pięknie się rozwija, maleństwo ma prawie 2,5cm i wychodzi z usg na 9t1d 
Edit: zapomniałam dopisać, że gówniarz już machał do mnie rekami i nogami

PS: Oglądając wasze brzuszki właśnie wpadłam w depresję, bo u mnie zupełnie nic nie widać, dlatego poleciałam na to usg, żeby sprawdzić, czy wszystko ok ;P (czy pisałam już o hipochondrii?
)
Ale jeszcze jedno...
Znalazłam fajną książeczkę do pobrania w pdf: http://mobini.pl/upload/files/129/545/081/694/728/830_jnth.pdf . Ja czytam z wielkiem zaciekawieniem, może dla tych, dla których to pierwsza ciąża i nie mają doświadczenia- na coś się przyda 
Trzymam za Was wszystkie mocno kciucki i mimo, że rzadko zaglądam to myślę o Was!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 11:27
Taru, Pianistka, miszkaaa, pati87, zosiaaa, tysiaa93, ilka85 lubią tę wiadomość
-
ja taki brzuszek co mam teraz, mialam w ciazy z Julią dopiero pod koniec 5miesiaca, wiec sie nie stresuj niepotrzebniieDeliliah wrote:Hej Laseczki
Rzadko się odzywam, i rzadko zaglądam na forum, bo w tej ciąży zrobiła mi się jakaś mega mania hipochondrii i co nie przeczytam to od razu widzę u siebie i stwierdziłam, że muszę ograniczyć wszelkie "internety" 
Wczoraj zaprzyjaźniony gin zrobił mi usg
Ciąża pięknie się rozwija, maleństwo ma prawie 2,5cm i wychodzi z usg na 9t1d 
Edit: zapomniałam dopisać, że gówniarz już machał do mnie rekami i nogami

PS: Oglądając wasze brzuszki właśnie wpadłam w depresję, bo u mnie zupełnie nic nie widać, dlatego poleciałam na to usg, żeby sprawdzić, czy wszystko ok ;P (czy pisałam już o hipochondrii?
)
Ale jeszcze jedno...
Znalazłam fajną książeczkę do pobrania w pdf: http://mobini.pl/upload/files/129/545/081/694/728/830_jnth.pdf . Ja czytam z wielkiem zaciekawieniem, może dla tych, dla których to pierwsza ciąża i nie mają doświadczenia- na coś się przyda 
Trzymam za Was wszystkie mocno kciucki i mimo, że rzadko zaglądam to myślę o Was!!! -
nick nieaktualnyA ja byłam na badaniach dziś. I muszę się powitać z cukrzycą ciążową. Cukier podwyższony niby nieznacznie ale już wiadomo że wzrośnie bo wczoraj specjalnie nic takiego nie jadłam słodkiego i nie piłam. Ostatni tydzień mogę sobię pozwolić na pyszności później lekarz mi zabroni

I mam liczne pasma śluzu w moczu. Ciekawe
-
Sylka, ja na 8 30

Delilah, no własnie nie przyszła więc wczoraj zadzwoniłam do tej księgarni a oni mówią ze jest problem z wysyłką za granicę... więc dzisiaj mają wysłać do moich dziadków a stamtąd już mój mąż odbierze jak będzie w polsce
Sylka lubi tę wiadomość
-
A mnie brzuch znowu pobolewa..

Czekam na to skierowanie do ginekologa, powinnam dostać pocztą zawiadomienie.. Jeśli byłoby jeszcze w lipcu to odpuściłabym sobie już to USG u połoznej
Mam chęć pójść na to USG w przyszłym tygodniu...
ale mężowi żaden termin nie pasuje i muszę czekać na niego aż wróci z Polski...
-
Hej dziewczyny, dobrego dnia!
Ja dzis ide do mojego gina, bo od wczoraj znowu mam plamienie
byly dwa dni spokoju a teraz kawa z mlekiem takie jasne brazowe leci
niby nie duzo ale musze cienka wkladke tak 3 razy dziennie wymienic bo nie moge na to patrzec 
Boje sie dziewczyny, strasznie mi smutno
chce normalnie isc do pracy od poniedzialku, bardzo mi na tym zalezy, mam juz dosc siedzenia w domu mimo ze mialam urlop
-
nick nieaktualny
-
Iriss, wlasnie teraz mialam dluzszy wypoczynek i jestem nim baaardzo zmeczona
jak gin powie ze trzeba no to pojde na zwolnienie ale chcialabym tego uniknac bo poza tym plamieniem to bardzo dobrze sie czuje. Pracuje po 4 do max 6 godzin dziennie, a jak mam 6 godzin to mam godzinna przerwe, bo to dwie rozne prace wtedy po 3 godziny. Wydaje mi sie ze dobrze by praca wplynela na moja kondycje psychofizyczna bo bardzo ja lubie 
a w sprawie plamienia to najczarniejsze mysli mi przychodza do glowy

brzuch mnie lekko pobolewa, ale w opisie tego tygodnia jest ze to normalne wiec do tego nie przykladam wielkiej wagi. Najgorsze to plamienie
-
Agnesia wrote:No ja właśnie zdrowo się odzywiam i nawet wczoraj nic słodkiego i wodę tylko pilamy
Agnesia może się okaże, że to falszywy alarm.. może to taki jakiś jednorazowy skok? oby. A mówił Ci już coś lekarz czy dopiero bedziesz szła na wizytę?

-
Dziewczyny jest któraś z Was z Poznania i kojarzy Centrum zdrowia kobiety czy Centrum Medyczne Ułańska? Właśnie na Ułańskiej jest mój ginekolog i tam będę robić badania usg i prenatalne, ciekawa jestem opinii, na necie nie ma tego wiele.Taru
https://www.maluchy.pl/ci-71245.png -
eh musimy byc silne, nie moge sie doczekac tej wizyty, mam nadzieje ze mnie jakos pocieszy ten lekarz ;/ moze zwiekszy mi dupka albo lutke, kto wie. Ok 16 powinien mnie przyjac, a czas mi sie taaaaak dluzy ze masakra
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH