SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    U mnie dzisiaj Tortellini z szynką (te duże) zapiekane w sosie Carbonara :)
    Taru, ja się nie orientuję, USG i Pappa będę miała tego samego dnia - 13t1d
    No właśnie czytam na necie i piszą zeby robić tego samego dnia, a tak mnie laska z recepcji wg własnego widzi mi sie ustaliła, ja sie zastanawiam jak porównywać te 2 badania przy tak dużym odstępie miedzy badaniami. To sie zdenerwowałam. :/.

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • Deliliah Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laseczki :) Rzadko się odzywam, i rzadko zaglądam na forum, bo w tej ciąży zrobiła mi się jakaś mega mania hipochondrii i co nie przeczytam to od razu widzę u siebie i stwierdziłam, że muszę ograniczyć wszelkie "internety" :)
    Wczoraj zaprzyjaźniony gin zrobił mi usg :) Ciąża pięknie się rozwija, maleństwo ma prawie 2,5cm i wychodzi z usg na 9t1d :)
    Edit: zapomniałam dopisać, że gówniarz już machał do mnie rekami i nogami :D

9557a039cc6fa555m.jpg

PS: Oglądając wasze brzuszki właśnie wpadłam w depresję, bo u mnie zupełnie nic nie widać, dlatego poleciałam na to usg, żeby sprawdzić, czy wszystko ok ;P (czy pisałam już o hipochondrii? ;) )

Ale jeszcze jedno... :) Znalazłam fajną książeczkę do pobrania w pdf: http://mobini.pl/upload/files/129/545/081/694/728/830_jnth.pdf . Ja czytam z wielkiem zaciekawieniem, może dla tych, dla których to pierwsza ciąża i nie mają doświadczenia- na coś się przyda :)

Trzymam za Was wszystkie mocno kciucki i mimo, że rzadko zaglądam to myślę o Was!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 11:27

Taru, Pianistka, miszkaaa, pati87, zosiaaa, tysiaa93, ilka85 lubią tę wiadomość

zi13gzu36f7h58u7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deliliah, myślałam dzisiaj o Tobie gdzie się podziewasz! :)
    Gratuluję!!! :) Piękny bąbel! Ogromny już :)

Deliliah lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Deliliah Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochana! Od czasu do czasu podczytuje ostatnie strony co u Was, ale zaraz mąż warczy! :)
    Przyszła Ci książka???? :)

zi13gzu36f7h58u7.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deliliah wrote:
    Hej Laseczki :) Rzadko się odzywam, i rzadko zaglądam na forum, bo w tej ciąży zrobiła mi się jakaś mega mania hipochondrii i co nie przeczytam to od razu widzę u siebie i stwierdziłam, że muszę ograniczyć wszelkie "internety" :)
    Wczoraj zaprzyjaźniony gin zrobił mi usg :) Ciąża pięknie się rozwija, maleństwo ma prawie 2,5cm i wychodzi z usg na 9t1d :)
    Edit: zapomniałam dopisać, że gówniarz już machał do mnie rekami i nogami :D

9557a039cc6fa555m.jpg

PS: Oglądając wasze brzuszki właśnie wpadłam w depresję, bo u mnie zupełnie nic nie widać, dlatego poleciałam na to usg, żeby sprawdzić, czy wszystko ok ;P (czy pisałam już o hipochondrii? ;) )

Ale jeszcze jedno... :) Znalazłam fajną książeczkę do pobrania w pdf: http://mobini.pl/upload/files/129/545/081/694/728/830_jnth.pdf . Ja czytam z wielkiem zaciekawieniem, może dla tych, dla których to pierwsza ciąża i nie mają doświadczenia- na coś się przyda :)

Trzymam za Was wszystkie mocno kciucki i mimo, że rzadko zaglądam to myślę o Was!!!
    ja taki brzuszek co mam teraz, mialam w ciazy z Julią dopiero pod koniec 5miesiaca, wiec sie nie stresuj niepotrzebniie

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam na badaniach dziś. I muszę się powitać z cukrzycą ciążową. Cukier podwyższony niby nieznacznie ale już wiadomo że wzrośnie bo wczoraj specjalnie nic takiego nie jadłam słodkiego i nie piłam. Ostatni tydzień mogę sobię pozwolić na pyszności później lekarz mi zabroni :)
    I mam liczne pasma śluzu w moczu. Ciekawe :)

• Taru Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss, robisz usg i PAPPe tego samego dnia?

Taru

• Sylka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deliliah piękny Dzidź! Gratuluje! Powtórzę się - u mnie w poprzedniej ciąży brzuch było widać dopiero w 20 tygodniu, więc spokojnie ;)

Pianistka cóż za zbieg okoliczności :) Ja mam na 9:00. A Ty?

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie brzucha też w ogole nie widac..wiem, że jeszcze jest wcześnie, ale fajnie jakby już troszkę było widac

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deliliah gratulacje :D śliczna dzidzia :D

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka, ja na 8 30 :)

Delilah, no własnie nie przyszła więc wczoraj zadzwoniłam do tej księgarni a oni mówią ze jest problem z wysyłką za granicę... więc dzisiaj mają wysłać do moich dziadków a stamtąd już mój mąż odbierze jak będzie w polsce :)

Sylka lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie brzuch znowu pobolewa.. :/
    Czekam na to skierowanie do ginekologa, powinnam dostać pocztą zawiadomienie.. Jeśli byłoby jeszcze w lipcu to odpuściłabym sobie już to USG u połoznej :)
    Mam chęć pójść na to USG w przyszłym tygodniu... :D ale mężowi żaden termin nie pasuje i muszę czekać na niego aż wróci z Polski... :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dobrego dnia!

Ja dzis ide do mojego gina, bo od wczoraj znowu mam plamienie :(:( byly dwa dni spokoju a teraz kawa z mlekiem takie jasne brazowe leci :( niby nie duzo ale musze cienka wkladke tak 3 razy dziennie wymienic bo nie moge na to patrzec :(
    Boje sie dziewczyny, strasznie mi smutno :( chce normalnie isc do pracy od poniedzialku, bardzo mi na tym zalezy, mam juz dosc siedzenia w domu mimo ze mialam urlop :(

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie prawie w ogole nie boli.. i też się zaczynam zastanawia, czy to dobrze.., powinien się rozciągac i trochę bole, a tu nic.. Już sama nie wiem co gorsze;/

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Mi wyszedl cukier 4,6(norma do 4,2), ale jeszcze nie panikuje, bo badałam sie w Polsce, a tam raczej super zdrowo nie jadlam. Czekam na badanie tu.
    No ja właśnie zdrowo się odzywiam i nawet wczoraj nic słodkiego i wodę tylko pilamy

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss, wlasnie teraz mialam dluzszy wypoczynek i jestem nim baaardzo zmeczona ;) jak gin powie ze trzeba no to pojde na zwolnienie ale chcialabym tego uniknac bo poza tym plamieniem to bardzo dobrze sie czuje. Pracuje po 4 do max 6 godzin dziennie, a jak mam 6 godzin to mam godzinna przerwe, bo to dwie rozne prace wtedy po 3 godziny. Wydaje mi sie ze dobrze by praca wplynela na moja kondycje psychofizyczna bo bardzo ja lubie ;)

a w sprawie plamienia to najczarniejsze mysli mi przychodza do glowy :(:(
    brzuch mnie lekko pobolewa, ale w opisie tego tygodnia jest ze to normalne wiec do tego nie przykladam wielkiej wagi. Najgorsze to plamienie :(:(

f2wlj48apsehglf6.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    No ja właśnie zdrowo się odzywiam i nawet wczoraj nic słodkiego i wodę tylko pilamy

Agnesia może się okaże, że to falszywy alarm.. może to taki jakiś jednorazowy skok? oby. A mówił Ci już coś lekarz czy dopiero bedziesz szła na wizytę?

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest któraś z Was z Poznania i kojarzy Centrum zdrowia kobiety czy Centrum Medyczne Ułańska? Właśnie na Ułańskiej jest mój ginekolog i tam będę robić badania usg i prenatalne, ciekawa jestem opinii, na necie nie ma tego wiele.

Taru

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh musimy byc silne, nie moge sie doczekac tej wizyty, mam nadzieje ze mnie jakos pocieszy ten lekarz ;/ moze zwiekszy mi dupka albo lutke, kto wie. Ok 16 powinien mnie przyjac, a czas mi sie taaaaak dluzy ze masakra :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze, że mamy to forum można zabic czas :), szybciej mija:). Nie martw się, na pewno będzie wszystko dobrze :)

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
‹‹ 395 396 397 398 399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ