SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara Myszka, takie plamienie ma bardzo wiele dziewczyn :) Będzie dobrze :)
    Iriss, brzuch boli bo rośnie ale to i tak nieprzyjemne :P

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem w pracy (3godzinki tylko dzis) i prosto do niego pojde zajac sobie kolejke. trzymajcie dziewczyny kciuki - oby bylo wszystko w porzadku. I oby w koncu mi zalozyl karte ciazy xD

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka - a Tobie tez nie znajdywali przyczyny tych plamien co mialas prawda? a jakiego Ty mialas kooloru? ile dupka/lutki bralas? i kiedy sie skonczyly? :D

f2wlj48apsehglf6.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    jestem w pracy (3godzinki tylko dzis) i prosto do niego pojde zajac sobie kolejke. trzymajcie dziewczyny kciuki - oby bylo wszystko w porzadku. I oby w koncu mi zalozyl karte ciazy xD

będziemy trzyma kciuki:)! odezwij się jak już będziesz po? słchajcie a bylyście na forum I trymestr i tam jest wątek plamienia w 1 trym. pewnie masa dziewczyn ma plamienia tak jak pisała Pianistka, nawet jest wątek :)

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie to mnie troche "pociesza" ze duzo dziewczyn ma, a gdzies wyczytalam ze co 3 kobieta w ciazy plami i nie zawsze sie to koncy poronieniem. Serduszko juz bilo takze mam nadzieje ze tak juz zostanie.

Powiem Wam ze dopiero jak uslyszalam bicie tego serca to zdalam sobie sprawe ze "ktos tam jest" :) nie bylo to moje bicie a dochodzilo ze mnie i tak wtedy to poczulam ze jest tam maly czlowieczek. Niesamowite to jest :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    No wlasnie to mnie troche "pociesza" ze duzo dziewczyn ma, a gdzies wyczytalam ze co 3 kobieta w ciazy plami i nie zawsze sie to koncy poronieniem. Serduszko juz bilo takze mam nadzieje ze tak juz zostanie.

Powiem Wam ze dopiero jak uslyszalam bicie tego serca to zdalam sobie sprawe ze "ktos tam jest" :) nie bylo to moje bicie a dochodzilo ze mnie i tak wtedy to poczulam ze jest tam maly czlowieczek. Niesamowite to jest :)

to jest wspaniałe, choc do mnie to jeszcze nie do końca dociera..:). Ja kolejną wizytę mam dopiero 27.07..
    Dla mnie to już jest człowiek, a zwłaszcza po usłyszeniu serduszka nie zgadzam się, z tymi co mówią, że zarodek/płód to nie człowiek !

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka, ja miałam 3 usg przez te plamienia, za każdym razem z dzieciątkiem OK, brak przyczyny plamień...
    Jakie miałam kolory? Wszystkie... zaczęło się od kawy z mlekiem, potem było trochę krwi (jeden raz przy podcieraniu), potem brąz, potem kawa z mlekiem, potem krew, potem kawa z mlekiem, potem krew... Ja od początku ciąży plamię, pierwszy raz plamiłam przed terminem @ jeszcze ale odziwo nie przyszła... :)
    A kiedy się skończyły plamienia? Ostatnio plamiłam w niedzielę 28 czerwca wtedy co byłam na pogotowiu... od tamtej pory CZASAMI jest taki lekko beżowy śluz ale nie przejmuję się nim :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Kasia02 ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka mam nadzieje ze u mnie sie tez to skonczy pozytywnie - ja juz mialam 4 usg ;/ no ale trudno, dwa normalnie u mojego gina a dwa mi w szpitalu zrobili. No ale juz nic na to nie poradze, mam nadzieje ze nie zaszkodzilo.

Dzieki dziewczyny za wsparcie ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka, ja wychodzę z założenia, że stres jaki byś odczuwała gdyby tego USG nie zrobili byłby 100 razy gorszy! :)
    Ja bym chciała co 2 tygodnie chodzić na to USG... ale troche głupawo :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Szara myszka, ja wychodzę z założenia, że stres jaki byś odczuwała gdyby tego USG nie zrobili byłby 100 razy gorszy! :)
    Ja bym chciała co 2 tygodnie chodzić na to USG... ale troche głupawo :)

jakby było można też bym chętnie chodziła :)

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooo to by bylo super, albo w ogolole miec w domu i sobie codziennie zagladac do malenstwa ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka na kiedy masz termin :)?

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Max Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od lekarza, dostałam zwolnienie na kolejny tydzień, co w sumie z urlopem da mi już 4 tygodnie wolnego.
    Lekarka spoko, stwierdziła, że nie ma co na razie leków brać, bo może przejdzie od inhalacji i kropli do nosa. Gdyby się nie poprawiało, to mam się u niej pojawić za tydzień. Ale mówi, że to nie jest jakieś ciężkie przeziębienie, gdzie mogłoby dzidzi zagrażać, więc może się uda podleczyć objawowo.

Wracają wstąpiłam do MC po tortille, zjadłam ledwo całą, teraz mam nadzieję, że się utrzyma w żołądku.

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • Pianistka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, fantazja nas już ponosi... Dlatego właśnie chciałam doppler... ale mąż uważa że jest szkodliwy i powiedział że żadnych detektorów tetna w naszym domu :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • szara myszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny jak ktoras sie nudzi to polecam jej film "jak urodzic i nie zwariowac" - niby glupawa komedia, ale naprawde wprawia w dobry nastroj i mozna milo spedzic nudne popoludnie ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 wrote:
    szara myszka na kiedy masz termin :)?

lekarz mi nie wyliczyl jeszcze :(
    kalkulator na bellybest mi liczy 21 lutego od owulacji i 17 lutego od OM :)

Kasia02 lubi tę wiadomość

f2wlj48apsehglf6.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety zaraz do pracy uciekam... :( Nie mam najmniejszej ochoty na to

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja chyba dziś samobiczowanie sobie zafunduje, mój B juz zapowiedział, ze jak wróci z pracy to będę miała lanie za to co odwalam.
    Podczas ostatniej wizyty gdy byliśmy razem, zle zrozumiałam jak tłumaczyli co będzie kiedy. 03.08 mam wizytę u mojej ginekolog a 14.08 mam badania (USG i PAPPA). Od rana sie stresuje ze cos jest nie tak, poczytałam na internecie, zawracam głowę mojemu. Ten tłumaczył mi jak on zrozumiał, ale ja wiedziałam lepiej, w końcu zadzwoniłam do Centrum. Wyjaśniło sie. Totalnie sie myliłam, aż sie z tego wszystkiego popłakałam :/.
    Co te hormony robią z kobietami :(.

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaaaa nadrobić was to maskara jakaś :) hihi
    Ja dziś od rana jestem aktywna, musiałam skoczyć do mamy psa ogarnąć bo ona wyjechała na trochę. Potem skoczyłam na zakupy i kupiłam luźniejsze spodnie, bo dotychczasowe jeszcze dobre ale jak w nich siedze dłużej to już nie wygodnie.

Pianistka a jesli Cię to pocieszy to ja tez mam doła i czarne myśli mnie ogarnęły....moze to po prostu urok 11 tyg.
    A z praca u Ciebie to nieźle faktycznie musiało być skoro podjęłaś taką decyzję. Ale ty się tam już nie zamartwiaj, spokój najważniejszy teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 13:26

iv09l6d8dhueo2ma.png
‹‹ 396 397 398 399 400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ