SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Ja niestety zaraz do pracy uciekam... :( Nie mam najmniejszej ochoty na to

Pianistka miałaś, brac dziś wolne..
    no i co..?

a u nas znów leje.. :(

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taru, ja wiem doskonale co te hormony z nami robią...
    kochana, nie przejmuj się, mąż wybaczy, w klinice wiedzą że to hormony :D mamy prawo być odrobinę głupsze przez te 9 miesięcy! :D

Aaaa, wieczorem rozmawiałam z mężem i mówi ze gdy zadzwoniłam do niego z płaczem, był w pracy, rzucił wszystko bo tak się wściekł... No i swojemu najlepszemu kumplowi powiedział o tej akcji, że się popłakałam... a ten kumpel na to " Jestem w szoku! Paula się popłakała?! Dziwne że ich tam nie rozpierdoliła".. też się sobie dziwiłam, bo gdyby ta akcja miała miejsce dzisiaj to czuję że nie skończyłoby się łzami... bynajmniej nie moimi! :D

Taru lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz zapowiedziałam mojemu, ze na żadna wizytę nie pójdę bez niego, koniec kropka. Będzie mi robił za tłumacza bo ja podczas wizyty dostaje małpiego rozumu. :/.

Pianistka lubi tę wiadomość

Taru

https://www.maluchy.pl/ci-71245.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 wrote:
    Pianistka miałaś, brac dziś wolne..
    no i co..?

a u nas znów leje.. :(
    wymiękłam... :/ boje się że się wkurzą że nadużywam..

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss, ty rzygasz a ja mam problem z zachowaniem... Emocje mną rządzą a nigdy tak nie było... raczej nigdy nie pokazywałam nic po sobie... nigdy w życiu nie płakałam w miejscu publicznym, przy kimś.. może raz czy dwa przy mężu a tak to nigdy! A wczoraj?! No wstyd mi się tam pokazywać teraz! :(
    A co do tego gdy pomyslisz jak powiesz bliskim... :) takie przyjemne uczucie, takie ciepło, podekscytowanie... ja też jak o tym myślę to się uśmiecham :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaaa wrote:
    Haha ten Heniek mnie rozbawił :D
    Mój tatus ma tak na imię, aż się rozesmialam :D

U mnie dzisiaj zimno i pochmurno, w końcu! Miłego dnia :)

miszkaaa lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Taru Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, my jestesmy narzeczeństwem, ale to mi nie spieszno do zmiany statusu na mężatka. Ja juz kiedyś próbowałam... I teraz moge mieć ksywkę "uciekająca panna młoda" :P. Wiec teraz wszystko traktuje na luzie. Mogłabym byc bohaterka telenoweli brazylijskiej. Ehhh...

U mnie wie na razie rodzina mojego B, i szwagier, ktory ma byc ojcem chrzestnym. Jakoś nie spieszno mi do mówienia komukolwiek, choć będę musiała powiedzieć szefowi bo mi nowe prace szykuje.

Taru

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka współczuję plamien ale przynajmniej podejrzysz dzisiaj maluszka :)

szara myszka lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Max Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wie przyjaciółka, rodzice moi i męża i siostra z chłopakiem.

No i w pracy szefowa musiała się dowiedzieć, to przy okazji powiedziałam 3 najbliższym znajomym.

Rodzicom moim powiedzieliśmy, jak pojechaliśmy na ślub kuzynki. Na dzień przed mówię im, żeby przeczytali jaki wierszyk z życzeniami kuzynce napisałam i dałam kartkę z wynikiem hcg. Moja mama najpierw nie mogła rozpracować o co chodzi, dopiero później się kapnęła i jej się oczy zaszkliły.

Teściom dawaliśmy spóźnione prezenty na dzień matki i ojca i później daliśmy wspólny czyli zdjęcie dzidzi. Jak tylko zobaczyli zdjęcie USG to się popłakali ;-)

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak was boli brzuch to bierzecie nospe? czy ona jest calkowicie bezpieczna? w szpitalu mi dawali ale odkad wrocilam do domu to jej nie bralam, z tym ze zaczyna mnie brzuch nieco mocniej bolec i sie zastanawiam czy wziac czy poczekac do wizyty i zapytac

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch nigdy jeszcze nie bolał mnie tak bardzo, żeby brać nospę. Ale jakby ból przybieral na sile to lepiej ją wziąć niż się męczyć i doprowadzić do skurczy.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss fajny pomysł :) Pokaż jak zrobisz, u mnie zero talentu plastycznego :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max mi lekarz pozwolił brać no spe lub marne bo tez działa rozkurczowo, ale ja nie mam potrzeby ich brac

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Pianistka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taru, czyli wychodzi na to że się działo! :D

Iriss, wrzuć potem zdj!!! superowy pomysł :)

Ja no spy nie biorę z prostej przyczyny... nie mam :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Taru Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    dziewczyny a jak was boli brzuch to bierzecie nospe? czy ona jest calkowicie bezpieczna? w szpitalu mi dawali ale odkad wrocilam do domu to jej nie bralam, z tym ze zaczyna mnie brzuch nieco mocniej bolec i sie zastanawiam czy wziac czy poczekac do wizyty i zapytac
    Szara myszka ja nie biorę nic na bóle brzucha, raz mi sie zdarzyło wziąć nospe ale bardziej bałam sie ze to ze stresu dostałam boli brzucha i chciałam zeby szybko zniknęły. Ale ja to ja, nawet u dentysty nie biorę nigdy znieczulenia, wiele potrafię znieść. Co do nospy to czytałam, ze aby nie przesadzić, bo wiadomo wszystko w odpowiedniej dawce będzie albo lekiem albo trucizna.

Taru

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sobie świetnie radzę z bólem tylko boję się czy on nie wpływa źle na ciążę... jeśli nie to ok :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was od rana :)

Coś chyba wisi w powiwtrzu bo i ja mam jakieś obawy...mąż chce powiedzieć o ciąży znajomym na imprezie w następną sobotę, a ja chciałabym się jeszcze wstrzymać bo 22 lipca mam usg i pappa. Co do wagi to u mnie nadal tak samo jak przed ciążą tylko brzuch dużo większy...i portki mnie cisną...

Szara myszka trzymam kciuki za wizytę :)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss, dzięki Tobie właśnie i ja zaczęłam łykać magnez... 2 tabletki rano i wieczorem i faktycznie bóle sa mniej dokuczliwe :) I przynajmniej wiem ze jest bezpieczniejszy niż no spa

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara_myszka widziałam ten film, a jeszcze fajniej się go ogląda, jak się ma całą ciążę i poród już za sobą ;)

Iriss fajny masz pomysł na poinformowanie :D i dla mnie to też mega przyjemne :) teraz czekam na wizytę w środę i jak będzie wszystko ok, to już nie będę się wahać czy informować :D

Kopnijcie mnie, żebym coś robiła, bo zaraz po Olę trzeba jechać, a ja w rozsypce ze sprzątaniem :P

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia w ciąży jesteś, nie przemeczaj się... :D

zosiaaa lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ