X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Tydzień wcześniej bo 15ego ;) 4 dni przed urodzinami mojego M ;)
    Mi się wydaje, że jednak poczekaj te kilka dni, większa pewność że serduszko będzie już widoczne choć kilka dni dłużej będziesz musiała poczekać...
    W którym tygodniu robią w Norwegii pierwsze usg (w sensie takie niepłatne)? bo teraz pewnie idziesz prywatnie?

Ha ha! O USG nie ma sensu pisać "pierwsze" bo jest jedno :D I jest między 17-19 tygodniem ciąży...
    Także całą ciążę zamierzam prowadzić prywatnie... :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka nieźle, jedno usg przez całą ciążę...

My w sierpniu będziemy mieć 5 rocznicę :) a w październiku 11 rocznicę bycia razem :P

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Hej Gosiak
    Gratuluje córeczki :)
    Tak, karmiłam i cały czas karmię, 3 do 4 razy na dobę. Do 6 miesiąca wyłącznie pierś, potem rozszerzanie diety. Okres wrócił po ponad 8 miesiącach od porodu. Cykle dłuższe niż przed porodem. Pierwszy był całkiem pokręcony, kolejne normalniejsze. Ten był 4 cyklem od porodu, pierwszym staraniowym. O pierwsze dziecko staraliśmy się 11 cykli. Tym razem udało się od razu co nas zaskoczyło.
    Spokojnie możesz karmić i się starać, ogarniesz sytuację pod koniec roku, czy okres wrócił, jak z cyklami, czy jest śluz płodny itp.. Ja tylko po śluzie ogarniałam teraz dni płodne.
    Powodzenia w staraniach (choć do nich jeszcze troszkę czasu ;)
    Wielkie dzięki, właśnie taką mam nadzieję, że pogodzę jedno z drugim.
    Przed chwilą zobaczyłam, że nasze dzieciaki to imiennicy - Jasio i Jasia :)
    Miłego dnia Wam życzę! :)

aisa lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za życzenia :-) ogólnie jesteśmy razem ponad 8 lat :-)

Ja chodzę ale czas prywatnie , mam super lekarza :-) Ja chcę zobaczyć czy przynajmniej ciąża jest dobrze umiejscowiona.

Mam nadzieje , ze wszystko będzie dobrze :-)

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Czyli jest dokładnie jak w Szwecji...
    Choć można prosić o test pappa wtedy ok 11 tyg ma się jeszcze jedno usg, tak zrobiłam w pierwszej ciąży i w tej podobnie pewnie zrobie.
    Podejrzewam, że sporo podobieństw jest w prowadzeniu ciąży między tymi krajami...

Szczerze mówiąc nie wiem jeszcze... Na pewno będę chodziła do lekarza co miesiąc tak jak się powinno, bede robiła wszystkie badania itd... Ale też i prywatnie do położnej na USG co miesiąc :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia :) wrote:
    Ja chodzę ale czas prywatnie , mam super lekarza :-) Ja chcę zobaczyć czy przynajmniej ciąża jest dobrze umiejscowiona.

Mam nadzieje , ze wszystko będzie dobrze :-)

Z tego samego względu chcę teraz wizytę, zwłaszcza że później gin. nie będzie przez te 2 tygodnie :). Też chodzę prywatnie, ale już widzę że na początek już trochę kasy pójdzie, ale.... :)

MiSia :) lubi tę wiadomość

h84fe6ydttjiala2.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Nam w maju stuknęło 10 lat razem, ślub w październiku 4 lata temu ale to już pisałam ;)

Ja całą ciążę byłam w Szwecji, trzymałam się ich systemu, miałam 4 usg (w tym 1 dodatkowe przez poprzeczne ułożenie dziecka), na szczęście Mały się odwrócił i poród był sn. Badania też normalnie robiłam ich systemem...
    Fajnie fajnie, ale wg tabelki udało wam się w pierwszym cyklu starań...
    My staraliśmy się 3 lata i kilka razy miałam biochemiczną, więc chcę być pod stałą kontrolą i comiesięczne rozmowy z położną na temat roli rodzica w życiu dziecka niewiele mi pomogą... po prostu będę spokojniejsza, jeśli będę chodziła prywatnie i będę miała częste USG :)

tulipanna lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa, właśnie też dlatego wolę iść prywatnie :) Lepszy sprzęt i będę się czuła pewniejsza... A jak u Was ze śluzem? U mnie jest taki trochę żółtawy :/ wcześniej był biały jak śnieg

aisa lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    E tam, ja zrobiłam jeden :D :D

Natalii, dostałaś link do tabelki?
    a to nie jestem sama hihi :)

• Natalii00 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u Mnie tego sluzu dosyc jest ze az mokro hehe i taki bialawy ;p
    A jak ustawilyscie ten suwaczek na dole?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 14:37

• zosiaaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka u mnie też taki żółtawy ;)

Męczy mnie ten upał... Siedzę na tarasie u teściów, niby w cieniu, a gorąco mi okropnie...

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie tez wczoraj taki upal ze masakra ciezko w cieniu bylo usiedziec

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii00 wrote:
    a to nie jestem sama hihi :)

To była ironia :D zrobiłam chyba najwięcej ze wszystkich dziewczyn bo z 20ścia :D :D

A co do suwaczka, wpisz sobie w google suwaczek na forum, znajdź stronę, wprowadź dane i wygeneruje Ci się link do Twojego suwaczka... potem wprowadź ten link w ustawieniach :)

Zosiaa dobrze wiedzieć. że też ktoś ma żółtawy śluz :) Strasznie martwią mnie te brązowe upławy ale to się zdarza raz na kilka dni, i nawet nie widać na wkładce tylko zauważam przy zażywaniu luteiny.. No i po kilku godzinach nie ma :)

Nie mam bólu brzucha...
    Oby wszystko było dobrze... :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    To była ironia :D zrobiłam chyba najwięcej ze wszystkich dziewczyn bo z 20ścia :D :D

A co do suwaczka, wpisz sobie w google suwaczek na forum, znajdź stronę, wprowadź dane i wygeneruje Ci się link do Twojego suwaczka... potem wprowadź ten link w ustawieniach :)

Zosiaa dobrze wiedzieć. że też ktoś ma żółtawy śluz :) Strasznie martwią mnie te brązowe upławy ale to się zdarza raz na kilka dni, i nawet nie widać na wkładce tylko zauważam przy zażywaniu luteiny.. No i po kilku godzinach nie ma :)

Nie mam bólu brzucha...
    Oby wszystko było dobrze... :)
    Aha heh to ladnie :D
    a dzieki :)

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna
    MiSia
    wpiszcie sie do tabelki w wolnej chwili... :)

MiSia :) lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 08:16

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka no ja brązowego nie mam. Ale jak nie boli Cię brzuch i tylko czasem masz lekko brudne to pewnie jest ok, dużo kobiet tak ma na początku ciąży :)

Agisia tym razem będzie dobrze :) każda ciąża jest inna i trzeba wierzyć, że teraz wszystko się dobrze ułoży :) nie czytaj nic na necie!

Aisa miałam się pytać Ciebie, bo tylko Ty masz starsze dziecko jeszcze malutkie ;) nosisz Jasia? Czy teraz raczej unikasz tego?

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 08:16

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć lutóweczki :)

zosiaaa lubi tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka nie martw sie na zapas , wiele dziewczyna ma w okresie @ takie brązowe plamienia.. Wszystko bedzie dobrze , nie ma innej opcji! :)

Agisia tez sobie tak mysle , że gdybym, nie wiedziała tego wszystkiego co wiem to bym sie tak nie bała no ale co poradzi.. z drugiej strony lepiej mieć swiadomość i uważać na siebie..

Pianistka pisałam sie własnie do tabelki :)

Eej tez patrzycie na wozki łóżeczka i w ogole czy tylko ja mam taka manie ? hehe :D

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ