Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
aisa wrote:Tydzień wcześniej bo 15ego 4 dni przed urodzinami mojego M
Mi się wydaje, że jednak poczekaj te kilka dni, większa pewność że serduszko będzie już widoczne choć kilka dni dłużej będziesz musiała poczekać...
W którym tygodniu robią w Norwegii pierwsze usg (w sensie takie niepłatne)? bo teraz pewnie idziesz prywatnie?
Ha ha! O USG nie ma sensu pisać "pierwsze" bo jest jedno I jest między 17-19 tygodniem ciąży...
Także całą ciążę zamierzam prowadzić prywatnie... -
aisa wrote:Hej Gosiak
Gratuluje córeczki
Tak, karmiłam i cały czas karmię, 3 do 4 razy na dobę. Do 6 miesiąca wyłącznie pierś, potem rozszerzanie diety. Okres wrócił po ponad 8 miesiącach od porodu. Cykle dłuższe niż przed porodem. Pierwszy był całkiem pokręcony, kolejne normalniejsze. Ten był 4 cyklem od porodu, pierwszym staraniowym. O pierwsze dziecko staraliśmy się 11 cykli. Tym razem udało się od razu co nas zaskoczyło.
Spokojnie możesz karmić i się starać, ogarniesz sytuację pod koniec roku, czy okres wrócił, jak z cyklami, czy jest śluz płodny itp.. Ja tylko po śluzie ogarniałam teraz dni płodne.
Powodzenia w staraniach (choć do nich jeszcze troszkę czasu
Przed chwilą zobaczyłam, że nasze dzieciaki to imiennicy - Jasio i Jasia
Miłego dnia Wam życzę!aisa lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny za życzenia ogólnie jesteśmy razem ponad 8 lat
Ja chodzę ale czas prywatnie , mam super lekarza Ja chcę zobaczyć czy przynajmniej ciąża jest dobrze umiejscowiona.
Mam nadzieje , ze wszystko będzie dobrze
-
aisa wrote:Czyli jest dokładnie jak w Szwecji...
Choć można prosić o test pappa wtedy ok 11 tyg ma się jeszcze jedno usg, tak zrobiłam w pierwszej ciąży i w tej podobnie pewnie zrobie.
Podejrzewam, że sporo podobieństw jest w prowadzeniu ciąży między tymi krajami...
Szczerze mówiąc nie wiem jeszcze... Na pewno będę chodziła do lekarza co miesiąc tak jak się powinno, bede robiła wszystkie badania itd... Ale też i prywatnie do położnej na USG co miesiąc
-
MiSia :) wrote:Ja chodzę ale czas prywatnie , mam super lekarza Ja chcę zobaczyć czy przynajmniej ciąża jest dobrze umiejscowiona.
Mam nadzieje , ze wszystko będzie dobrze
Z tego samego względu chcę teraz wizytę, zwłaszcza że później gin. nie będzie przez te 2 tygodnie . Też chodzę prywatnie, ale już widzę że na początek już trochę kasy pójdzie, ale....
MiSia :) lubi tę wiadomość
-
aisa wrote:Nam w maju stuknęło 10 lat razem, ślub w październiku 4 lata temu ale to już pisałam
Ja całą ciążę byłam w Szwecji, trzymałam się ich systemu, miałam 4 usg (w tym 1 dodatkowe przez poprzeczne ułożenie dziecka), na szczęście Mały się odwrócił i poród był sn. Badania też normalnie robiłam ich systemem...
My staraliśmy się 3 lata i kilka razy miałam biochemiczną, więc chcę być pod stałą kontrolą i comiesięczne rozmowy z położną na temat roli rodzica w życiu dziecka niewiele mi pomogą... po prostu będę spokojniejsza, jeśli będę chodziła prywatnie i będę miała częste USG
tulipanna lubi tę wiadomość
-
Natalii00 wrote:a to nie jestem sama hihi
To była ironia zrobiłam chyba najwięcej ze wszystkich dziewczyn bo z 20ścia
A co do suwaczka, wpisz sobie w google suwaczek na forum, znajdź stronę, wprowadź dane i wygeneruje Ci się link do Twojego suwaczka... potem wprowadź ten link w ustawieniach
Zosiaa dobrze wiedzieć. że też ktoś ma żółtawy śluz Strasznie martwią mnie te brązowe upławy ale to się zdarza raz na kilka dni, i nawet nie widać na wkładce tylko zauważam przy zażywaniu luteiny.. No i po kilku godzinach nie ma
Nie mam bólu brzucha...
Oby wszystko było dobrze... -
Pianistka wrote:To była ironia zrobiłam chyba najwięcej ze wszystkich dziewczyn bo z 20ścia
A co do suwaczka, wpisz sobie w google suwaczek na forum, znajdź stronę, wprowadź dane i wygeneruje Ci się link do Twojego suwaczka... potem wprowadź ten link w ustawieniach
Zosiaa dobrze wiedzieć. że też ktoś ma żółtawy śluz Strasznie martwią mnie te brązowe upławy ale to się zdarza raz na kilka dni, i nawet nie widać na wkładce tylko zauważam przy zażywaniu luteiny.. No i po kilku godzinach nie ma
Nie mam bólu brzucha...
Oby wszystko było dobrze...
a dzieki -
Pianistka no ja brązowego nie mam. Ale jak nie boli Cię brzuch i tylko czasem masz lekko brudne to pewnie jest ok, dużo kobiet tak ma na początku ciąży
Agisia tym razem będzie dobrze każda ciąża jest inna i trzeba wierzyć, że teraz wszystko się dobrze ułoży nie czytaj nic na necie!
Aisa miałam się pytać Ciebie, bo tylko Ty masz starsze dziecko jeszcze malutkie nosisz Jasia? Czy teraz raczej unikasz tego? -
Pianistka nie martw sie na zapas , wiele dziewczyna ma w okresie @ takie brązowe plamienia.. Wszystko bedzie dobrze , nie ma innej opcji!
Agisia tez sobie tak mysle , że gdybym, nie wiedziała tego wszystkiego co wiem to bym sie tak nie bała no ale co poradzi.. z drugiej strony lepiej mieć swiadomość i uważać na siebie..
Pianistka pisałam sie własnie do tabelki
Eej tez patrzycie na wozki łóżeczka i w ogole czy tylko ja mam taka manie ? hehe