X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia, dzięki za wpis ale jesli "Mucia" to ty, to popraw proszę na nick jakiego tu uzywasz bo dziewczyny mogą nie kojarzyc wpisu z Tobą :)

Zosia, to nawet nie brąz... :/ a w zasadzie wiesz do czego można to porównać konsystencją i kolorem? To wydzieliny nosowej xD mam nadzieję że będzie ok :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa no przy takim dziecku trochę nie ma wyjścia, nie? Ola już duża, ale czasem trzeba ją gdzieś posadzić czy przenieść, mam nadzieję, że nie zaszkodzi to maleństwu...

Misia ja i wózek i łóżeczko mam po Oli i właściwie większość rzeczy mam :) więc w sumie niewiele będę musiała kupić :)

MiSia :) lubi tę wiadomość

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • miśka905 Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)

Chętnie dołącze do Was lutówek :)

Tak szczerze to jestem w 5 tyg ciąży potwierdzonej tylko testami i betą, bo do lekarza było za wcześnie, dopiero mam wizytę we wtorek i może będzie usg, ale naczytałam się może niepotrzebnie, że zdarza się, że ciąża niby jest ale pęcherzyk jest pusty i trzeba usuwać:( tego tak bardzo się boje. Nie wiem czy to się często zdarza? Czy muszą być jakieś konkretne powody ku temu? Myślicie, że jak pójdę teraz we wtorek to będzie już coś widać ? A konkretnie czy pęcherzyk nie jest pusty ? Już chyba świruję... wcześniej świrowałam, czekając wogole na dwie kreseczki na teście, a teraz jak już są to świruję, czy wszystko dobrze. :( Przyznam, że doktor zleciła tylko dwie bety bo jedna wyszła 22, następna po dwóch dniach 105,9 (01.06) i pózniej juz nie kazała robić tylko stwierdziła ciąże i umówiła wizyte na wtorek.

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Miśka, witamy!
    Nie świruj... :) Jednak na świecie są miliardy dzieci i ktoś je rodzi :) Będzie ok! :)

Wysyłam zaproszenie, przyjmij je to dostaniesz ode mnie wiadomość prywatną z linkiem do tabelki, do której proszę się wpisać :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka witam :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • miśka905 Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło mi do Was dołączyć :)

Bardzo fajnie, że to będzie zima :) będziemy już duuuże :) a przynajmniej nie będzie skwar.
    Dziewczynki czy Wy na tym etapie dużo śpicie? Szczerze to mi się ciągle chce spać :)

zosiaaa, Monkey lubią tę wiadomość

• zosiaaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka ja szczególnie rano nie mogę się podnieść z łóżka i wieczorem szybko padam. W dzień nawet ok, ale ja obowiązkowo jedną kawę muszę wypić :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka, ja dzisiaj wstałam o 10, ale już padam... oczy mi się same zamykają :) normalne :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka witaj :)

Nie stresuj się, my tu wszystkie w stresie :P
    A tak serio to będzie dobrze, innej opcji nie ma :)

Mnie dzis strasznie brzuchol bolał, miałam jeden wielki skurcz tak przez godzinę. Wzięłam nospę i przeszło.
    Mam nadzieję, że to były tylko rewolucje po zimnej kiełbasie z grilla zagryzionej kilogramem brzoskwiń :P

Dla bezpieczeństwa i świętego spokoju siedzę dzisiaj w domu. Mąż z córeczką pojechali nad wodę i trochę mi żal...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 16:35

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi trochę żal jak piszecie o tych grillach, opalaniu i tarasach a u mnie NADAL 8 stopni :(

Monkey, co do bólu brzucha, ja jak zjadłam całego arbuza a potem zjadłam kanapke z jajkiem i łososiem a na koniec wypiłam kakao to też mnie bolał :D

Ale mam dzisiaj złe samopoczucie.... Chce mi się spać, baaardzo...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ja mam dziś straszne zawroty głowy....
    jednak ciepełko nie działa na mnie zbyt dobrze :)

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka dzieki za zmiane niku;D
    Witaj Miska :D Mamy podobne niki ;p
    Mi sie caly dzien chce spac a wstalam o 10 ..;p

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam strasznie wzdęty brzuch... no i wszystko mnie denerwuje... Chciałabym jak najszybciej iść już na to USG...:)
    Ale jeszcze z tydzień wytrzymam :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wychodzę z domu dzisiaj... Jutro do pracy na 14 więc pośpię, nie jest źle :D

Chciałabym już być po USG :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie nie wiem jak wytrzymam w pracy do 13 bo się zwalniam godzinę wcześniej żeby o 3 czekać juz w kolejce do gina :-)

zosiaaa lubi tę wiadomość

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w domu, mąż ogląda mecz, dziecko bajkę, chwila dla siebie :)

Pianistka no te 8 stopni to też przegięcie ;) ale u nas dziś w głębokim cieniu pokazywało 30 stopni :/ jakby tak było 10 mniej to byłoby super :) już w nocy podobno ma popadać i jutro będzie przyjemniej :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistko, napracowałaś się z tą tabelką..Ja już uzupełniłam :)
    Widzę że jest nas coraz więcej! Fajnie. Niektóre Dziewczyny znam z wątku CLO:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej no mnie upaly tez strasznie męczą i dają w kość dobrze ze jak bedziemy duze to bedzie juz zimno, dzis zrobilam drugi test z innej firmy i co II krechy :D
    uzupełniłam tabelke :)

Ja to bym mogła spać i spać caly dzień...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 18:57

• Justaw Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ja ledwo żywa jesten :( Mielismy jechać na Jezioro Genewskie, a w ostatniej chwili zmienilismy plany i postanowilismy jechać do włoskiej częsci Szwajcarii, bo tam jeszcze nie bylismy i wracając utknęliśmy w korku na autostradzie ... 2,5 godziny stanie w słoncu... koszmar ... Jeszcze rozladowaly nam sie telefony, mojego męza coś ugryzło, a już raz miał wstrząs anafilaktyczny, wiec ja spanikowalam... Odechciało mi się wyjazdów na długo ;)

Widzę, ze prawię wszytkie dopada senność :D Ja tez bym mogla spac i spać ;) i to chyba jedyny objaw hehe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 19:36

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • miśka905 Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Justaw 2,5 godz w korku masakra:) jeszcze w slońcu. Mnie ostatnio ciągle coś denerwuje, a do tego płaczę z byle powodu :) ciągle czuje taki niepokój. Już nie mogę się doczekać pierwszego USG. A czy większość z Was lub może wszystkie jesteście przed tym pierwszym USG ? W sensie czy widziałyście już swój pęcherzyk ? :)

‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ