SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może, czuję że w środku jestem "poobcierana"... Więc pewnie to to... Wiesz, jednak 2 razy dziennie muszę pchać łapy a to delikatne miejsce... Ale nie mam wyboru bo mam tylko taką luteinę, a to i tak dobrze że ją mam :)
    Ale jednak wolę to sprawdzić... Chociaż, gdyby to był krwiak lub poronienie zagrażające to pojawiałaby się krew a to tylko takie brudy :/

Tak czy siak, zdarzyły się ostatnio w czwartek a teraz w niedzielę a wcześniej w środę 1,5 tygodnia temu... na pewno zapytam położną o to :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny jak tam leci? :)
    U mnie pogoda paskudna ze tylko by sie spalo

• Natalii00 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUrcze ja tylko jeden test zrobilam i wyszly 2 kreski i wiecej nie robilam widze ze wy wiecej robilyscie

Pianistka lubi tę wiadomość

• Iriss Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii00, dziewczyny robiły ostatnio na pamiątkę testy :). Ja też od test robiłam 2 tygodnie temu :P.

Pianistka, może faktycznie podrażniłaś szyjkę i stąd te brudy, ale masz rację zapytaj położną :).
    Mnie nieraz korci żeby sprawdzić szyjkę :P, ale też od 2 tygodni tego nie robię, a dziś zauważyłam znów więcej śluzu, jeszcze trochę to mi majty będą pływać :P

h84fe6ydttjiala2.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii00 wrote:
    KUrcze ja tylko jeden test zrobilam i wyszly 2 kreski i wiecej nie robilam widze ze wy wiecej robilyscie
    E tam, ja zrobiłam jeden :D :D

Natalii, dostałaś link do tabelki?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Pianistka, może faktycznie podrażniłaś szyjkę i stąd te brudy, ale masz rację zapytaj położną :).
    Mnie nieraz korci żeby sprawdzić szyjkę :P, ale też od 2 tygodni tego nie robię, a dziś zauważyłam znów więcej śluzu, jeszcze trochę to mi majty będą pływać :P

Wiem, że nie powinnam tego robić ale zrobiłam i to mnie cholernie martwi... wydaje mi się, że moja szyjka jest otwarta! Przecież powinna być zamknięta... Jest otwarta od około tygodnia...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka szyjka zamyka się dopiero później.. nie martw się tym. Można stwierdzić ciążę poprzez to właśnie ze jeżeli szyjka jest wysoko i otwarta dłużej niż zwykle. Także moim zdaniem nie powinnaś się martwić. I nie grzeb juz tam bo tylko bedziesz się nakręcac niepotrzebnie.

Aa nie wiem czy wysylalas mi linka czy nie ale jak coś to wyślij jeszcze raz.:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 11:05

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to u mnie już jest na dworze z 30 stopni :-D

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia, wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, musisz przyjąć bo nie mogę wysłać ci wiadomości bez tego... :(

Bianka, dobrej podróży!

Misia, trochę mnie uspokoiłaś z tą szyjką, bo już się martwiłam, ale i tak ten brudny śluz mnie martwi... chyba jednak pójdę na USG tego 12ego...

MiSia :) lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo juz poprzyjmlwalam zaproszenia :-) wydawało mi się ze nie miałam żadnego.

To się ciesze ze Cię chociaż troszkę uspokoiłam :-) Ja tez myślałam że odrazu ma być zamknięta i jak sprawdzałam szyjkę była ciągle otwarta to byłam pewna że nic z tego nie będzie ale trafiłam na pewną stronkę i tam przeczytałam o tym:-) Także proszę spiac poslady i nie szukać sobie zmartwień :-)

Idź 12 bo dłużej i tak byś nie wytrzymała :-P

Ja idę jutro :-) denerwuje się strasznie.. odrazu biorę L4 bo pracuje w sklepie na dziale mięsnym gdzie mamy piec a tam trzeba dźwigać ciężkie blachy z mięsem i tym wszystkim także odrazu odpada..
    Za mnie też mit nie będzie robił , ciezko jest.

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzisiaj mamy z mężem 1 rocznicę ślubu ! :-D Także dostaliśmy wspaniały prezent... <3

zosiaaa, aisa, tomania2806, Madlene84 lubią tę wiadomość

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia, moje gratulacje! Wszystkiego dobrego dla Was :) u nas w październiku będzie 4 lata :)

Mówiłam mężowi że chcę iść szybciej bo mam takie brudne plamienie to powiedział że ok, ale on nie chce iść ze mną. Powiedział że pójdzie jak będę miała normalne USG a na dopochwowe nie chce...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia według suwaczków moja ciąża jest starsza o 1 dzień więc praktycznie jedziemy na tym samym wózku :) Daj szybko znać po jutrzejszym badaniu, jeśli już zobaczysz serduszko to i ja pójdę w piątek :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! :)

Pianistka my też mamy tylko dzień różnicy to ja Ci w środę powiem, co u mnie było widać :) ale jak się masz martwić to lepiej, żebyś poszła już w piątek :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro dzwonię do swojego gin, więc trzymajcie kciuki żeby ta wizyta we wtorek wypaliła i wtedy też będzie 5t3d tak jak u Misi, ale ja mam cały czas przeczucie, że fasolek jest starszy, chociażby owulacja wcześniejsza o 3 dni w tym cyklu wyjątkowo :) ale zobaczymy, najważniejsze żeby mnie przyjął :)

MiSia :), zosiaaa lubią tę wiadomość

h84fe6ydttjiala2.png

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Pianistka :-*

Rzeczywiście jesteśmy blisko :-D
    Oczywiście , że dam znać :-) Mój mąż też jutro ze mną nie idzie , niechce nawet żeby widział jak to wszystko przebiega bo jeszcze biedny traume jakaś dostanie hehe :-P No jestem ciekawa właśnie , ale serduszka chyba nie będzie jeszcze.

Wy już macie jakieś objawy a ja oprócz braku apetytu i senności to nic.. sama nie wiem czy to są objawy czy sobie w kręcam . Jedno jest pewne jeść nie mogę bo strasznie się denerwuje przed jutrem , a będę musiała jeszcze jutro iść na rano do pracy.. eh.

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na marginesie, to ciągnie mnie dziś w lewej pachwinie i tak w sumie lewa noga trochę dokucza, przy pachwinie mam wrażenie rozpierania, no ale wiem że tak może być :P tylko dziwne to ;)
    Zjadłam na II śniadanie placki bananowe z musem jabłkowym :D

h84fe6ydttjiala2.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia :) wrote:
    Dziękuję Pianistka :-*

Rzeczywiście jesteśmy blisko :-D
    Oczywiście , że dam znać :-) Mój mąż też jutro ze mną nie idzie , niechce nawet żeby widział jak to wszystko przebiega bo jeszcze biedny traume jakaś dostanie hehe :-P No jestem ciekawa właśnie , ale serduszka chyba nie będzie jeszcze.

Wy już macie jakieś objawy a ja oprócz braku apetytu i senności to nic.. sama nie wiem czy to są objawy czy sobie w kręcam . Jedno jest pewne jeść nie mogę bo strasznie się denerwuje przed jutrem , a będę musiała jeszcze jutro iść na rano do pracy.. eh.

ja mojemu opowiadałam, jak wygląda badanie :P że pan dr nie robi przez brzuszek USG tylko gmera w środku :D, jak nie będzie chciał to go nawet nie ciągnę do gabinetu :). Niech w swoim rytmie przetrawia, bo tak jak mówisz, zaciągnie się faceta, a on zobaczy tą końcówkę od usg z naciągniętą gumką i dostanie jakiejś traumy haha :D

Eee objawy to rzecz względna, ciesz się że na razie Cię nie sponiewierało :)

h84fe6ydttjiala2.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia brak apetytu powiadasz? Ja bym zjadła wszystko i w każdej ilości! :D

Aisa, a którego był wasz ślub? U nas 22. października :) 5 dni przed moimi urodzinami z resztą :)
    W piątek będzie 6t + 1d ciąży więc niby 7 tydzień... więc coś już możnaby zobaczyć, ale w poniedziałek będzie już 6t+4d więc już lepiej :) zobaczę, bo tak jak mówiłam, badanie jest dość drogie i jeśli pójdę w piątek i nie zobaczę serducha to będę się stresowała, że coś nie tak :) A w czwartek będzie 7 tydzień skończony więc pierwszy dzień ósmego... już serduszko musi być :)

aisa lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Ja mam 52 kg...
    Przed pierwszą ciążą miałam 55, przytyłam 14 kg.
    Przy karmieniu piersią szybko zeszłam z wagi, wciąż karmię więc waga do góry nie bardzo idzie niestety... ale ja zawsze byłam chudzielcem...
    Aisa, mam pytanie - zaglądam do Was czasem z sentymentu (jestem lutówką 2015 ;) ) - zaszłaś w ciążę normalnie karmiąc piersią? Jak często karmiłaś? Kiedy wróciła Ci owulacja i ile czasu starałaś się o drugie dziecko?
    Ja właśnie chciałabym zacząć się starać na początku przyszłego roku ale boję się, że jak będę karmić to może nic z tego nie wyjść a chciałabym karmić jak najdłużej. Z góry dzięki!
    Oczywiście trzymam kciuki za wszystkie lutówki! :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ