X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może, czuję że w środku jestem "poobcierana"... Więc pewnie to to... Wiesz, jednak 2 razy dziennie muszę pchać łapy a to delikatne miejsce... Ale nie mam wyboru bo mam tylko taką luteinę, a to i tak dobrze że ją mam :)
    Ale jednak wolę to sprawdzić... Chociaż, gdyby to był krwiak lub poronienie zagrażające to pojawiałaby się krew a to tylko takie brudy :/

Tak czy siak, zdarzyły się ostatnio w czwartek a teraz w niedzielę a wcześniej w środę 1,5 tygodnia temu... na pewno zapytam położną o to :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny jak tam leci? :)
    U mnie pogoda paskudna ze tylko by sie spalo

• Natalii00 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUrcze ja tylko jeden test zrobilam i wyszly 2 kreski i wiecej nie robilam widze ze wy wiecej robilyscie

Pianistka lubi tę wiadomość

• Iriss Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii00, dziewczyny robiły ostatnio na pamiątkę testy :). Ja też od test robiłam 2 tygodnie temu :P.

Pianistka, może faktycznie podrażniłaś szyjkę i stąd te brudy, ale masz rację zapytaj położną :).
    Mnie nieraz korci żeby sprawdzić szyjkę :P, ale też od 2 tygodni tego nie robię, a dziś zauważyłam znów więcej śluzu, jeszcze trochę to mi majty będą pływać :P

h84fe6ydttjiala2.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii00 wrote:
    KUrcze ja tylko jeden test zrobilam i wyszly 2 kreski i wiecej nie robilam widze ze wy wiecej robilyscie
    E tam, ja zrobiłam jeden :D :D

Natalii, dostałaś link do tabelki?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Pianistka, może faktycznie podrażniłaś szyjkę i stąd te brudy, ale masz rację zapytaj położną :).
    Mnie nieraz korci żeby sprawdzić szyjkę :P, ale też od 2 tygodni tego nie robię, a dziś zauważyłam znów więcej śluzu, jeszcze trochę to mi majty będą pływać :P

Wiem, że nie powinnam tego robić ale zrobiłam i to mnie cholernie martwi... wydaje mi się, że moja szyjka jest otwarta! Przecież powinna być zamknięta... Jest otwarta od około tygodnia...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka szyjka zamyka się dopiero później.. nie martw się tym. Można stwierdzić ciążę poprzez to właśnie ze jeżeli szyjka jest wysoko i otwarta dłużej niż zwykle. Także moim zdaniem nie powinnaś się martwić. I nie grzeb juz tam bo tylko bedziesz się nakręcac niepotrzebnie.

Aa nie wiem czy wysylalas mi linka czy nie ale jak coś to wyślij jeszcze raz.:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 11:05

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to u mnie już jest na dworze z 30 stopni :-D

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia, wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, musisz przyjąć bo nie mogę wysłać ci wiadomości bez tego... :(

Bianka, dobrej podróży!

Misia, trochę mnie uspokoiłaś z tą szyjką, bo już się martwiłam, ale i tak ten brudny śluz mnie martwi... chyba jednak pójdę na USG tego 12ego...

MiSia :) lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo juz poprzyjmlwalam zaproszenia :-) wydawało mi się ze nie miałam żadnego.

To się ciesze ze Cię chociaż troszkę uspokoiłam :-) Ja tez myślałam że odrazu ma być zamknięta i jak sprawdzałam szyjkę była ciągle otwarta to byłam pewna że nic z tego nie będzie ale trafiłam na pewną stronkę i tam przeczytałam o tym:-) Także proszę spiac poslady i nie szukać sobie zmartwień :-)

Idź 12 bo dłużej i tak byś nie wytrzymała :-P

Ja idę jutro :-) denerwuje się strasznie.. odrazu biorę L4 bo pracuje w sklepie na dziale mięsnym gdzie mamy piec a tam trzeba dźwigać ciężkie blachy z mięsem i tym wszystkim także odrazu odpada..
    Za mnie też mit nie będzie robił , ciezko jest.

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzisiaj mamy z mężem 1 rocznicę ślubu ! :-D Także dostaliśmy wspaniały prezent... <3

zosiaaa, aisa, tomania2806, Madlene84 lubią tę wiadomość

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia, moje gratulacje! Wszystkiego dobrego dla Was :) u nas w październiku będzie 4 lata :)

Mówiłam mężowi że chcę iść szybciej bo mam takie brudne plamienie to powiedział że ok, ale on nie chce iść ze mną. Powiedział że pójdzie jak będę miała normalne USG a na dopochwowe nie chce...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia według suwaczków moja ciąża jest starsza o 1 dzień więc praktycznie jedziemy na tym samym wózku :) Daj szybko znać po jutrzejszym badaniu, jeśli już zobaczysz serduszko to i ja pójdę w piątek :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! :)

Pianistka my też mamy tylko dzień różnicy to ja Ci w środę powiem, co u mnie było widać :) ale jak się masz martwić to lepiej, żebyś poszła już w piątek :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro dzwonię do swojego gin, więc trzymajcie kciuki żeby ta wizyta we wtorek wypaliła i wtedy też będzie 5t3d tak jak u Misi, ale ja mam cały czas przeczucie, że fasolek jest starszy, chociażby owulacja wcześniejsza o 3 dni w tym cyklu wyjątkowo :) ale zobaczymy, najważniejsze żeby mnie przyjął :)

MiSia :), zosiaaa lubią tę wiadomość

h84fe6ydttjiala2.png

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Pianistka :-*

Rzeczywiście jesteśmy blisko :-D
    Oczywiście , że dam znać :-) Mój mąż też jutro ze mną nie idzie , niechce nawet żeby widział jak to wszystko przebiega bo jeszcze biedny traume jakaś dostanie hehe :-P No jestem ciekawa właśnie , ale serduszka chyba nie będzie jeszcze.

Wy już macie jakieś objawy a ja oprócz braku apetytu i senności to nic.. sama nie wiem czy to są objawy czy sobie w kręcam . Jedno jest pewne jeść nie mogę bo strasznie się denerwuje przed jutrem , a będę musiała jeszcze jutro iść na rano do pracy.. eh.

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na marginesie, to ciągnie mnie dziś w lewej pachwinie i tak w sumie lewa noga trochę dokucza, przy pachwinie mam wrażenie rozpierania, no ale wiem że tak może być :P tylko dziwne to ;)
    Zjadłam na II śniadanie placki bananowe z musem jabłkowym :D

h84fe6ydttjiala2.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia :) wrote:
    Dziękuję Pianistka :-*

Rzeczywiście jesteśmy blisko :-D
    Oczywiście , że dam znać :-) Mój mąż też jutro ze mną nie idzie , niechce nawet żeby widział jak to wszystko przebiega bo jeszcze biedny traume jakaś dostanie hehe :-P No jestem ciekawa właśnie , ale serduszka chyba nie będzie jeszcze.

Wy już macie jakieś objawy a ja oprócz braku apetytu i senności to nic.. sama nie wiem czy to są objawy czy sobie w kręcam . Jedno jest pewne jeść nie mogę bo strasznie się denerwuje przed jutrem , a będę musiała jeszcze jutro iść na rano do pracy.. eh.

ja mojemu opowiadałam, jak wygląda badanie :P że pan dr nie robi przez brzuszek USG tylko gmera w środku :D, jak nie będzie chciał to go nawet nie ciągnę do gabinetu :). Niech w swoim rytmie przetrawia, bo tak jak mówisz, zaciągnie się faceta, a on zobaczy tą końcówkę od usg z naciągniętą gumką i dostanie jakiejś traumy haha :D

Eee objawy to rzecz względna, ciesz się że na razie Cię nie sponiewierało :)

h84fe6ydttjiala2.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia brak apetytu powiadasz? Ja bym zjadła wszystko i w każdej ilości! :D

Aisa, a którego był wasz ślub? U nas 22. października :) 5 dni przed moimi urodzinami z resztą :)
    W piątek będzie 6t + 1d ciąży więc niby 7 tydzień... więc coś już możnaby zobaczyć, ale w poniedziałek będzie już 6t+4d więc już lepiej :) zobaczę, bo tak jak mówiłam, badanie jest dość drogie i jeśli pójdę w piątek i nie zobaczę serducha to będę się stresowała, że coś nie tak :) A w czwartek będzie 7 tydzień skończony więc pierwszy dzień ósmego... już serduszko musi być :)

aisa lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Ja mam 52 kg...
    Przed pierwszą ciążą miałam 55, przytyłam 14 kg.
    Przy karmieniu piersią szybko zeszłam z wagi, wciąż karmię więc waga do góry nie bardzo idzie niestety... ale ja zawsze byłam chudzielcem...
    Aisa, mam pytanie - zaglądam do Was czasem z sentymentu (jestem lutówką 2015 ;) ) - zaszłaś w ciążę normalnie karmiąc piersią? Jak często karmiłaś? Kiedy wróciła Ci owulacja i ile czasu starałaś się o drugie dziecko?
    Ja właśnie chciałabym zacząć się starać na początku przyszłego roku ale boję się, że jak będę karmić to może nic z tego nie wyjść a chciałabym karmić jak najdłużej. Z góry dzięki!
    Oczywiście trzymam kciuki za wszystkie lutówki! :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ